menu
Volg jij MovieMeter al op Facebook?
Mis niets over je favoriete films en blijf op de hoogte van de nieuwste releases op onder andere Netflix.
MovieMeter op Facebook

6 Bullets (2012)

Alternatieve titel: Six Bullets

mijn stem
3,10 (396)
396 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Misdaad
115 minuten

geregisseerd door Ernie Barbarash
met Jean-Claude Van Damme, Joe Flanigan en Anna-Louise Plowman

Ex-huursoldaat Samson Gaul (Jean-Claude Van Damme) staat bekend als expert in het vinden van vermiste kinderen, maar gaat een moeilijke tijd door als tijdens een reddingsactie twee kinderen omkomen. Professioneel mixed martial arts-vechter Andrew Fayden (Joe Flanigan) en zijn vrouw Monica (Anna-Louise Plowman) huren hem in als hun dochter Becky (Charlotte Beaumont) is ontvoerd.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=wDBWJocOi3c

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Epitaph
3,5
Voor mij een enorme meevaller.

avatar van Djarune
1,5
Voor mij is deze onvoldoende. Ongeloofwaardigheid vind ik meestal geen punt, maar in deze film zitten zoveel fouten! Paar voorbeeldjes Van Damme achter tralies aan het einde van de gang wordt belaagt door 4 mannen met geweren. Van Damme gooit 1 rookgranaat, 1 man schreeuwt GAS en ze willen allemaal weglopen? Normaal gesproken schieten ze gewoon door de rook hoor!...Huilende angstige vrouw veranderd opeens in een eerste klas moordenares zonder geweten zodra ze opeens in een oude gevangenis beweegt. Haar man heeft nog nooit een pistool vastgehouden, maar staat een half uur later wel met een AK47 in z'n hand en weet gelijk hoe die werkt...Meisje is al dagen lang gegijzeld door meerdere bewapende mensen, maar ze zijn blijkbaar toch vergeten haar telefoon uit te doen?....Het meisje ontsnapt uit haar cel met open deur, maar doet niet even de deur achter zich dicht? Alle enge mannen weten dat de ouders dood moeten. Hebben ze de ouders eenmaal onder schot, gaan ze toch ff met de baas bellen of het echt moet gebeuren. Vervolgens moet van Damme uitleggen hoe hij de camera wist te omzeilen met een loopje van 3 seconden. De film is toch echt niet goed. Het verhaal is al eens gedaan (Taken). Ook het einde is ook niet origineel. Zit in zoveel misdaadseries (zelfs Baantjer) of zelfs GTA verwerkt. Ik ben aan de ene kant blij dat de film ietsjes beter is dan het jaren 90 werk van Van Damme, maar aan de andere kant heeft hij naast JCVD, maar 2 goede films: Bloodsport en Kickboxer

avatar van tommykonijn
2,5
Een filmpje dat toevallig opstond. Verder totaal geen research gedaan of het me wel interesseerde. Het kwam langs en is blijven opstaan..

Jean-Claude Van Damme.. Ik heb niet zo veel films van hem gezien. Uit mijn hoofd een stuk of drie. Geen acteur van denderend hoog niveau, maar wel een die gewoon goed is in wat hij doet. En dat is hier best wel het geval. Hij doet het aardig, sowieso het beste van de cast overigens, komt niet geforceerd over en speelt een vrij interessant type. Opzich is het onderwerp natuurlijk gewoon eng. Vreselijk als dat je dochter zou overkomen. Wat dat betreft was het niet moeilijk om de interesse vast te houden.

Jammer was het dus dat de film vreselijk veel opvalt door onwaarschijnlijkheden en fouten. Ik ga ze niet allemaal opnoemen, omdat ik zie dat ze hier al tig maal voor mij opgesomd staan. Ik kan me er alleen maar bij aansluiten. Heus niet erg dat een film als deze wat clichés en voorspelbaarheden kent, maar hier viel het gewoon op. Misschien het duidelijkste voorbeeld nog wel dat de ouders bijna totaal geen emotie vertonen als ze te horen krijgen dat hun dochter 'dood' is. Daarnaast was het moment waarop de ouders, zonder enige ervaring met pistolen, wel even tien man neer knallen ook erg opvallend. Dit soort punten stoorden me hier echt, terwijl ik dit bij sommige films nog wel eens door de vingers wil zien.

Verder is het een leuke wegkijker. Totaal niet memorabel, want ik moest net, bij het opschrijven van meest opvallende storende punten, oprecht nadenken wat die ook alweer waren. Het verhaal en hoofdrolspeler halen het niveau duidelijk wat meer omhoog. Gelukkig is het geheel nog wel vermakelijk. Leuk voor een keertje, maar niet meer dan dat.

2,5*

2,0
Nah... Leuk bedacht (deed me beetje denken aan Taken) maar niet goed uitgewerkt naar mijn idee. t was allemaal net iets te ongeloofwaardig.

2*

avatar van Lennert
4,0
De tweede Jean-Claude van Damme/Barbarash combinatie. Het lijkt er op dat dit voorlopig ook een van de laatste JCVD films is waarin hij ook echt de hoofdrol speelt, want Enemies Closer geeft hem dan wel de rol van main bad guy en Welcome To The Jungle verkoopt de film alsof hij de belangrijkste acteur is (waarschijnlijk wel de bekendste), maar 6 Bullets is voorlopig toch de laatste film uit zijn carriere die hem duidelijk een hoofdrol toedeelt. Net zoals bij Assassination Games het geval is, doet JCVD zijn hele 'goed acteren is serieus' acteren routine, waardoor er af en toe wat humor lijkt te missen. Dit maakt zijn performance echter niet minder goed. Gelukkig wordt hij ook gesteund door een wat bekendere acteur (Joe Flannigan) dan we in veel van zijn laatste films vonden als sidekicks/badguys. Flannigan is niet alleen Amerikaans (acteert hierdoor ook een stuk natuurlijker), hij komt ook prima weg met zijn rol als MMA-vechter door een prima geschoten en uitgevoerde vechtscene in, wat anders, een kroeg.

Het verhaal is vanzelfsprekend iets wat we bij Taken al eerder gezien hebben, maar net zoals bij Assassination Games het geval was werd er in ieder geval wel tijd genomen om de personages te introduceren en situaties te schetsen. Hierdoor duurt de film wat lang, maar uiteindelijk ben ik toch blij dat men in ieder geval pretendeerde interesse te hebben in het script in plaats van dat men het allemaal maar vluchtig voorbij liet gaan. De vrij aardige regie van Barbarash (mooie shots bijvoorbeeld als Flannigan het hotel verlaat) zorgt er daarnaast ook voor dat de film bij vlagen vrij professioneel oogt.

Het belangrijkste bij een JCVD film, de actie, is goed geregeld en beter gedoseerd dan bij Assassination Games het geval was. Niet alleen is er meer actie aanwezig, de choreografie voor JC's personage zorgt voor wat mooie Pensat Silat elementen die het allemaal lekker vlot en bloederig laten verlopen. Geen gezeur met flauwe slow-motion of gestyleerde gevechten die in het echt nooit zo zouden verlopen, maar fijne korte en praktische bewegingen, maken het in ieder geval zo dat het duidelijk is dat Van Damme als actieheld nog lang niet afgeschreven hoeft te worden. Zijn meerdere malen ontblote lichaam vertelt hetzelfde.

6 Bullets is verre van perfect door bij vlagen foute CGI, enkele zeer matige acteurs (ik blijf ook iets hebben tegen Oost-Europese boeven die zonder enige reden switchen tussen Engels en hun moerstaal) en een script dat toch ook weer niet te origineel is, maar voor een DTV film ben ik erg tevreden. De oldschool fans zullen wel weer een hoop splits en trappen missen, ik vind het prima zo.

avatar van Hannibal
2,5
Guilty confession: Vroegâh hield ik van Jean-Claude van Damme en de films waar hij in speelde.
Deze kwam onlangs op Film1, en heb me weer eens gewaagd aan een ouderwets avondje van Damme. Helaas viel het me vies tegen. Het is vast niet slechter dan de films waar ik vroeger zo gek op was, maar ik heb intussen veel filmervaring erbij, en kan dit soort overdreven actiefilms niet meer zo erg waarderen. Ik vind de "stoerheid" van deze actieheld voornamelijk lachwekkend, en dat is volgens mij niet de bedoeling.

avatar van Hollywood007
3,5
Typische JCVD film. Veel schieten en leuke gevechten. Net zoals vroeger als ik kind was. Het was een nostalgische filmavond. Ik hoop dat hij nog lang blijft doorgaan.

avatar van StevenMighty
4,0
Ik ben het helemaal eens met de reactie boven mij.

Een goeie JCVD film zoals van ouds met veel geweld en actie. Geen seconde verveeld, leve onze nationale film held! Zijn films horen nog steeds in de bioscoop thuis naar mijn mening.

Leuk ook dat zijn zoon en dochter hierin al wat grotere rolletjes hebben.

4 sterren

avatar van Movie Jim
4,0
Ja ik vind gewoon dat JCVD hier
in deze film zijn comeback maakt.
Ik ben een enorme fan van JCVD en zijn films.
Als JCVD emotioneel is zoals in deze film
wordt ik dat ook,
hij is aan de andere kant een echte action man.

avatar van Brabants
2,5
De samenwerking tussen Ernie Barbarash en Jean-Claude Van Damme was met Assassination Games nog redelijk te behappen. In deze film ligt het niet aan JCVD, maar lijkt het erop dat Ernie Barbarash het niet voor mekaar krijgt om een redelijke productie af te leveren. Het verhaal kent een boeiende kennismaking, maar eindigt al gauw inspiratieloos en blijkt dan ook een direct naar dvd-film van middelmatige kwaliteit te zijn.

avatar van GuidO96
3,5
Gewoon een erg leuke B-film. Was in mijn ogen beter dan Assassination Games, maar dat vooral omdat hier toch een deel meer actie inzit dan in Assassination Games. Acteren blijft lastig voor Van Damme, voor goed acteren kijk ik wel een drama film. Wel een redelijk trendy onderwerp die voor Van Damme goed uitpakt.

avatar van Proeneke
4,0
Goeie film, maar wat een kneuzenstukje met dat kind waneer de deur nog openstaat, en ze op zoek gaat naar der gsmmetje en dan met de laptop getraceerd wordt. Echt bassie en adriaan nivo.Moooh, en die ouders, zo houterig spelen, was echt opvallend. Ziet dat wijf haar dochter(denkt ze) als ze binnengeslopen komen, gilt ze 'Becky' door heel t gebouw... man man man, irritant krijswijf.
Gelukkig maakte JC een hoop goed, en werd die Stellu-sukkel even aangepakt op t allerlaatst, want daar was ik even bang voor dattie zou wegkomen.


Voor de rest niks te klagen.

avatar van Alexander1900
3,5
De film is beter en spannender dan verwacht. Het begin van de film vind ik toch wel het leukst / meest cool: van Damme die als een sukkeltje voordoet met bril, een snor en een sik en dan nog zijn gezichtsuitdrukking om de boeven om de tuin te leiden. Erg leuk gedaan. Het is een lange zit, de film duurt bijna 2 uur maar nergens wordt het echt saai maar het had van mij ietsjes korter gemogen. De actie is voldoende aanwezig. Zelf ben ik niet zo'n fan van Oost-Europese boeven doordat het een bepaald sfeertje met zich meebrengt.

Al met al een goede film.

avatar van xxERWINxx
4,0
Herbekeken en een halve punt verhoogd.
Geweldig begin van de film, goed verhaal, veel actie en een spectaculair eind!
Ik heb me geen moment verveeld bij deze film, de tijd is zo om.
1 van de betere films van Jean Claude van Damme!

avatar van TronMan
3,0
Nette Van Damme film, aardig verhaal met een oostblok sfeer. Niet teveel bij nadenken en je ziet veel actie.

avatar van FunkStarr
3,0
Taken 1.5. Ondanks de karige actie (alleen in het begin gaat het goed los) en een aantal onwaarschijnlijkheden toch nog net te doen. De spanning blijft erin ondanks dta je de plottwists al van mijlenver aan ziet komen wil je hem toch uitkijken.

avatar van Elchapo
3,5
Gewoon een fijne film om naar te kijken met het verstand op nul,een biertje en een zak hapkrakkers......3.5 stars.

Epitaph schreef:
Voor mij een enorme meevaller.


Dus 7/10.....Tja.......

avatar van riefenstahl
3,0
Gewoon prima actiefilm met JCVD (nog altijd badass) die overigens prima acteert (stel je Steven Zeeolifant in deze rol voor ). Leuk dat z'n (bijzonder aantrekkelijke) dochter ook een rol heeft. Beetje jammer dat het ouderpaar hier en daar knap irritant is; hoe haal je het in je hoofd om met z'n tweeën zwaar bewapende criminelen te denken te kunnen overmeesteren, zo dom. Maar goed, dat mag de pret verder niet drukken. Heerlijk om deze mensenhandelaren (wat een schoften, wat dat betreft goed en overtuigend gespeeld) afgemaakt te zien worden.

avatar van Lovelyboy
1,5
Verwachte er eerst wat meer van, maar zag toen toch het betrekkelijke lag cijfer op IMDB. Toch maar de stoute schoenen aangetrokken en er voor gaan zitten.

Wat de openingsscene betreft kan de films waar in de actiefheld een kamer vol tegenstanders uitschakelt niet meer tellen en ik vind het steeds vaker een onheilsteken of iets wat afbreuk doet. En dan de ontsnapping op de motor met alle ontploffende auto's, het doet me wat goedkoop aan.

Die Flanigan kan wat mij betreft ook niet echt acteren bovendien heeft hij voor een MMA-vechter een bijzonder slechte 'fighting stances' of zeg maar helemaal niet tijdens die vechtpartij in de nachtclub. JC doet het dan op zijn beurt juist wel weer aardig in zijn 'karakterrol' light als zwijgende, droevig met wroeging kampende huurling. Wat ik dan wel weer bijzonder vind is dat dit kennelijk in Moldavie gebeurt, en kennelijk 'de beste' die er is in het vinden van mensen, ook net in Moldavie leeft en werkt.

Naar mate het einde vind ik het een steeds slechtere film. Gaat allemaal wat te gemakkelijk. Plot met dat met zuur verminkte lichaam het meisje niet is ligt allemaal wat teveel voor de hand. Moeders en paps ontwikkelen zich opeens al hollend en schietend met tot halve actiehelden

Och...amai....ik vind het allemaal niet zo best. Matige film. Met moeite uitgezeten.

avatar van AJK
AJK
Nou toch hoge cijfers.
Ben wel nieuwsgierig.
Vanavond maar even kijken dan.
En duurt dik twee en half uur met reclame.
Als ik het volhoudt dan moet het al
een 2.5 worden lijkt mij.
Kan me toch niet voorstellen dat ik
een film ga uikijken van dik 2 uur met jcvd.
Nou we gaan het zien!??????

avatar van AJK
AJK
AJK schreef:
Nou toch hoge cijfers.
Ben wel nieuwsgierig.
Vanavond maar even kijken dan.
En duurt dik twee en half uur met reclame.
Als ik het volhoudt dan moet het al
een 2.5 worden lijkt mij.
Kan me toch niet voorstellen dat ik
een film ga uikijken van dik 2 uur met jcvd.
Nou we gaan het zien!??????

Heb net de trailer al bekeken.
Had deze al een keer gezien.
Geen slechte film wel vee l s te langdradig.
Moeilijke zit maar voor jcvd begrippen een meevaller.Wel echt een b film.
Toch een halfje minder.2.0.

avatar van Shadowed
3,0
Vermakelijk.

Toch wel wat leuker dan ik me had voorgesteld. Ik dacht een soort hersenloze JVCD actiefilm voor mijn ogen te krijgen waarbij we alleen hem in beeld te zien krijgen met een paar houterige dialogen. Voor een deel klopt dit wel een beetje, maar ook weer niet.

JVCD doet het heel redelijk als de Moldavische slager. De rest hangt er maar wat bij, alhoewel Beaumont en Flanigan doen het ook wel leuk. Maar actrices zoals Plowman zijn erg slecht, en wekken ook alleen maar flinke irritatie op.

Uiteindelijk een leuk actiefilmpje dat nergens verveelt, maar ook geen hoogstandje is. Wel leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van jippie2010
1,5
Oei.. pijnlijk geheel.
Een onorigineel plot vol met fouten.
De weinige SFX zagen er kansloos uit.
Een onder de maat presterende cast, geen enkele uitzondering.
Dat JCvD een bepaalde cultstatus heeft verworven vind ik helemaal prima, maar kwalitatief was de film ver beneden peil. *1,5

Gast
geplaatst: vandaag om 03:53 uur

geplaatst: vandaag om 03:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.