• 9.410.945 stemmen

Met onder meer: Roselyn Sánchez, Emilio Rivera en Nestor Serrano

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 10 mei 2012

Plot Act of Valor

"The only easy day was yesterday."

Wanneer de reddingsactie van een ontvoerde CIA-agent leidt tot de ontdekking van een moorddadig terroristisch plan tegen de Verenigde Staten, wordt een team van Navy SEALs op een wereldwijde klopjacht gestuurd. Terwijl de mannen van het Bandito Platoon strijden om de aanval te stoppen, moeten ze balanceren tussen hun plicht jegens hun vaderland, hun teamleden en hun families.

avatar van teus1983

teus1983

ik vind het een slechte film

acteer werk is nep

het is absoluut niet realisct pruts werk

zonde van mn tijd

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Een sterke film! Ik heb zelf in het leger gezeten en weet dat het er inderdaad zo aan toe gaat... De acties zijn op waarheid gebaseerd, zonder twijfel! Echter vind ik het propaganda-gehalte storend.... het lijkt welhaast een promotie film voor het Amerikaanse leger...als ze dat wat minder obvious gemaakt hadden was t voor mij een knaller!

avatar van EmanuelScheper

EmanuelScheper

• 1985 stemmen

Wat een bagger film zeg. Amerikanen als helden aha...en wat schieten ze toch goed. En dan de voice over AIAIAIAIA.

avatar van Nosje

Nosje

Actie: niet slecht. Verhaal: matig. Acteren: amateurtoneel

avatar van david bohm

david bohm

Kan vrij weinig met deze film. Een band creëren met een van de personages is een onmogelijke opdracht. Ik heb gekeken naar een aaneenschakeling van hersenloze actiescènes waarbij talloze kogels worden afgevuurd. Dieptepunt is voor mij de extreem gare voice-over. Blegh.

avatar van Stelling 12

Stelling 12

HALVE TAMME. schreef:

Dit is echt de meest stupide reactie die ik tot nog toe heb ik gelezen sinds ik lid ben van Moviemeter. Wat kan het niveau af en toe laag zijn; plaste je ook in je broek bij het lezen van de Griezelbus van Paul van Loon?

Maargoed; als je 5* aan 'Get the gringo' geeft weet ik genoeg....

Dat jij de auteur van de griezelbus kent zegt ook genoeg . [/quote]

Hè swouterssst,

Je reactie zou meer gericht moeten zijn op de film, daar is de lezer het meest in geïnteresseerd. Dat je de Griezelbus hebt gekeken en je een waardering hierover kenbaar maakt kan ik wel begrijpen. Wat voor cijfer gaf je hiervoor?

avatar van schram101

schram101

Kan er dan niemand normaal quoten in dit topic?

avatar van Rik^

Rik^

Het verhaal en de acteurs zijn wat rommelig vind ik. Het ging van de 'hak-op-de-tak' voor mij. Het camerawerk is dan wel weer aardig gedaan en zijn af en toe ook echt nodig om alles een beetje een plek te geven. De aktie maakt voor mij een hoop goed en daar was ik wel ff aan toe eigenlijk =)

Thorak

Er worden hier een aantal minpunten genoemd die ik toch echt niet zo heb ervaren!

Als eerste de voice-over, dit heb je alleen de eerste paar minuten en de laatste minuut. Ok, hij heeft een wazige stem, maar dat is dan ook het enige dat er aan op te merken is. De hele voice-over duurt zo kort dat het nauwelijks invloed op de film kan hebben.

Ook vind ik de film niet van de hak op de tak springen, het is gewoon goed te volgen en volgt dan ook een logische lijn. Voor sommigen is de speelduur waarschijnlijk te lang om de aandacht erbij te houden, dat zoude enige logische verklaring zijn.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Propaganda of niet, ik vond em vet! En dan vooral door de actiescènes.

avatar van bvonk

bvonk

Tja... wat is beter, acteurs of de echte Seals. Ik hou toch wel van het laatste, je merkt wel dat acteren niet hun ding is maar het komt wel echter over. Zoals de formaties, kleding en werkwijze klopte allemaal in deze film. En dat zie ik toch liever dan een Brat Pit of Tom Cruise die duidelijk een rol spelen. Verhaal is er zeker wel maar je hebt niet echt een band met de verschillende personages, eigenlijk moet je de eenheid ook als een zien. Een voor alle en alle voor een of zoiets. Is zit genoeg heavy hardware in deze film dus ik heb me wel vermaakt. Over de voice over kon ik me niet zo druk maken.

4.0

avatar van Akama

Akama

ik vond het echt stom om naar te kijken want vanaf het begin wist ik al waar het over ging! Amerikanen die een aantal stomme barbaarse terroristen gaan doodschieten en meer is het niet en toch vond ik de speciaal effecten wel best mooi bij elkaar alleen het had beter gekund als ze die terroristen toch door gelaten hadden en zo het verhaal een beetje boeiender te maken. Maar dat ga je niet zien want ze willen de brainwash fase 1 niet verpesten

avatar van Re73

Re73

1 voor het verhaal en een 4 voor de aktie en de seals maakt samen een twee en half

avatar van Biosguru

Biosguru

Kijk hier een leuke link naar het Bundeltje met twijgjes wat ze in act in valor bespreken. Uiteraard is een bundel veel sterker als een los takje! En de boef in de film die was een?

Lennert

Dit is een film waarbij ik compleet begrijp waarom mensen hem goed vinden en waarom andere mensen hem compleet haten. Act Of Valor heeft in ieder geval als het aankomt op realistische en spannende actie, absoluut een hoop goede dingen in huis. De shootouts zijn uitzonderlijk hard en realistisch, waardoor de spanning tijdens dit soort scenes ook goed te voelen is. Helemaal voor zo'n gering budget als men hier had, zouden filmmakers als Michael Bay en James Cameron zich eens achter het hoofd moeten krabben, hoe het komt dat hun grootste kaskrakers het qua regie moeten afleggen tegen een film als Act Of Valor.

Waar het grote probleem hem echter in zit, is dat deze film dan ook echt niets meer te bieden heeft dan goede actie, want geen enkel moment is er ook maar een klein sprankje van sympathie dat er opgewekt zou worden voor de hoofdpersonen, omdat ze stuk voor stuk over komen als het clichébeeld van een groot-gekinde, niet bijster spraakzame en oh zo patriottische neanderthaler. Ik gaf niets om de hoofdpersonen en ieder moment dat er een gesprek kwam over het kindje wat op komst was, of een speech over hoe dapper al deze mannen wel niet zien, stond het zuchten en facepalmen me nabij. Act Of Valor laat in ieder geval zien hoe spannend en bedreigend het leven van deze soldaten is, sympathie voor hen opwekken lukte geen moment. Mijn cijfer is puur voor de actie, mensen die karakterontwikkeling willen kunnen nog beter een Seagal film kijken.

avatar van jipt

jipt

Lennert schreef:

Helemaal voor zo'n gering budget als men hier had, zouden filmmakers als Michael Bay en James Cameron zich eens achter het hoofd moeten krabben, hoe het komt dat hun grootste kaskrakers het qua regie moeten afleggen tegen een film als Act Of Valor..

Wat is hier zoveel beter aan dan? Aan de trailer te zien is het een soort videogame. Bay's en Cameron's regie is heel dynamisch en de camera haalt de mooiste shots uit de actie, lijkt me niet dat AoV hier nou echt tegen op kan.

Maar leg eens uit, wat is hier zoveel beter aan?

Lennert

Bay en Cameron hebben het allebei in zich om mooie shots te maken, maar vervreemden de kijker op die manier van de actie. Bij deze film is de actie zo realistisch geschoten (inderdaad bij vlagen als een videogame), dat je er veel meer 'in' zit. Dat maakte de ervaring voor mij vele malen beter.

Edit: dat maakte de film overigens niet beter dan het gros van Bay's en al helemaal Camerons films hoor

avatar van bierbak

bierbak

Bay en Cameron maken dan ook popcornfilms waarbij hun regie prima past (absoluut niet vervreemdend). Dit hier is eerder grauw en uiterst realistisch bedoeld kan je niet vergelijken. Persoonlijk verkies ik actie in zijn normale vorm, als entertainmentswaarde.

Daarenboven kan je actie visueel heel bijzonder maken, terwijl je terzelfdertijd realisme, intensiteit en spanning zet. Ik denk aan The Thin Red Line, het een het ander niet doen uitsluiten is alleen de besten gegeven.

avatar van numb nuts

numb nuts

iets wat ik wel verwachte

daarom ook 3 sterren

gekeken voor de actie en die was goed.

bierbak schreef:

De manier hoe Bay en Cameron actie weergeven vind ik absoluut wel vervreemdend als je uitgaat van mijn uitgangspunt dat realistische actie qua impact sterker als actie is dan gestyleerde actie. Op die manier zie ik Act Of Valor als veel geslaagder, ik ervaar in deze film de bruutheid en de chaos van een echt gevecht, waar ik dat bij de twee andere regisseurs niet voel en me voornamelijk vermaak vanwege de hoeveelheid over the top explosies.

The Thin Red Line herinner ik me niet veel meer van, die mening moet ik je schuldig blijven.

avatar van bierbak

bierbak

Lennert schreef:

Zoals ik al zei, beetje onzinnig om dat met elkaar te vergelijken. Voor intensiteit en realisme moet je inderdaad geen popcornfilm opzetten. Dat maakt het daarom niet minder geslaagd. Actie gemaakt omwille van zijn entertainmentswaarde is gewoon iets totaal anders dan die in een real life kader. Ik kijk in elk geval geen True Lies om realistische gevechten te zien (dan pas zou het vervreemdend zijn want het zou niet meer passen in het plaatje).

Thorak schreef:

The Thin Red Line is die film waar zo mega-theatraal word gereageerd als ze geraakt worden en dood gaan... Zoals Woody Harrelson die een heel relaas begint waarom het nou precies hém moet overkomen als hij zijn benen kwijt raakt en dood licht te bloeden terwijl zijn darmen op de plek liggen waar zijn benen horen.

Een heel relaas? Hij is gewoon in paniek en in shock, lijkt me een hele normale reactie op dat moment (nog iets anders dan theatraal). Ik zou ook niet bepaald liggen zingen hoor.

avatar van jex

jex

Goede aktie film. Het lijkt een life action verfilming van Medal of Honor, Battlefield of Call of Duty. Stoorde me niet aan het patriotisme of propaganda elementen, ja Amerikanen tegen terroristen omdat het nou een Hollywood film is dus mensen moeten niet zeuren over Amerikanen die de helden zijn. Als het Engelse commandos waren of SAS had niemand gelaagd.

avatar van mordang

mordang

Eersteklas propaganda voor het amerikaanse leger. De actie is prima, de verheerlijking van de cultus er om heen is storend. Als je de reclame uiting voor defensie buiten beschouwing laat...is het een leuke actiefilm.

avatar van Kenar

Kenar

Ging de film kijken met hoge verwachtingen door de recensies en het hoge filmbudget van Act of Valor, maar maakte niets van m'n verwachtingen waar, viel erg tegen!

Zit weinig tot geen verhaal in de film, gaat met name om de actie en het showen van de Amerikaanse hi-tech snufjes, film is dan ook echt een propaganda film voor het Amerikaanse Leger, de groep Navy Seals in de film doen dan ook niets fout, zijn altijd heer en meester en schakelen de vijand gemakkelijk uit (waarbij de plaatselijke bevolking uiteraard ongeschonden blijft..)

Nee, het was het niet ..

avatar van OuweMan

OuweMan

MovieHolic schreef:

welke leger heb je gezeten dan.zeker een tekenfilm wereld.

avatar van OuweMan

OuweMan

wat een waardeloos film zeg.alleen op het einde gaat er een man dood en dat is dat ie nog op een granaat springt.deze film heeft alle geloofwaardigheid overtroffen en is zo gemaakt dat je het leger in moet want sterven doe je niet bij de leger.de vijand zijn toch allemaal lummels die in het wilde weg schieten en niemand raken.echt een futfilm.

Thorak

Deze film heeft zeker wel een redelijk realisme gehalte! Of het als film wel of niet boeiend is is een ander verhaal. Er zijn maar weinig films waar realisme ook maar voor een miniscuul deeltje voor komt, hier zeker wel.

'Ouweman' denkt waarschijnlijk dat Rambo etc. realistisch zijn.

Ik zou zeggen probeer eens de docu van de journalist die een paar jaar geleden met het KCT (Korps Commando Troepen) mee ging te vinden! Dan zul je zien dat de 'insurgents' het voor elkaar krijgen om op een paar tientallen meters afstand alles finaal te missen! (Dit heeft overigens meerdere oorzaken en niet alleen omdat ze niet kunnen richten).

Ondanks dat je naam "OuweMan" is denk ik toch dat je leeftijd niet veel hoger is dan 14 jaar. Gezien je woordkeuze en manier van schrijven waarschijnlijk nog wel jonger ook...

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Ik hou wel van films met het thema Seals of dat soort gasten. Enorm intrigerend om te zien hoe ze te werk gaan en hoe onmogelijke missies tot een goed einde worden gebracht. Toch moet zo'n soort film een voorwaarde hebben, namelijk dat het realistisch gebracht wordt.

Met dat laatste zat ik helemaal goed. Vooral het eerste gedeelte van de film is erg sterk en heb zelden zulke goede actiescenes voorbij zien komen. Helaas wordt het daarna steeds minder met als tenenkrommende afsluiter de zogenaamde heldendaad en de daarbij horende emoties.

Jammer van zo'n einde want een hele goede score zat in de maak. Nu werkte het acteerwerk ook niet echt mee, maar gelukkig zit er genoeg goede actie in om een voldoende er uit te loodsen!

avatar van NathanMandjes

NathanMandjes

Een interessante film. Actie en realisme voert de boventoon. In de making of zal je zien dat drie kwart van de kogels in de film echt zijn. Uniek voor dit soort films. De acteurs zijn echte (ex)seals en ook dit geeft een dimensie, al zijn hun acteerprestaties heel erg slecht. Daarnaast is het propaganda gehalte hoog en moeten er van die cliché slechterikken inzitten. Redelijke film.