• 9.377.411 stemmen

Met onder meer: Roselyn Sánchez, Emilio Rivera en Nestor Serrano

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 10 mei 2012

Plot Act of Valor

"The only easy day was yesterday."

Wanneer de reddingsactie van een ontvoerde CIA-agent leidt tot de ontdekking van een moorddadig terroristisch plan tegen de Verenigde Staten, wordt een team van Navy SEALs op een wereldwijde klopjacht gestuurd. Terwijl de mannen van het Bandito Platoon strijden om de aanval te stoppen, moeten ze balanceren tussen hun plicht jegens hun vaderland, hun teamleden en hun families.

avatar van The Dickies

The Dickies

Ik heb deze film gisteren bekeken en het was zeer zeker de moeite waard.

Schroom niet om deze film te bekijken, het is echt de moeite waard.

avatar van james_cameron

Dik aangezette patriottische aktiefilm, te lang en zeer houterig geakteerd. Het is ook erg lastig om alle nietszeggende personages uit elkaar te houden. Stroperige muziek en een belachelijke voice over maken het geheel in stijl af. De boel wordt nog enigzins gered door de visuele aanpak, die sporadisch best indrukwekkend is. De vele aktiescenes zijn fraai in beeld gebracht en het camerawerk is gedurende de hele film uitstekend. Extra jammer dus dat alle dialogen de plank volledig misslaan en werkelijk geen enkele akteur in positieve zin opvalt. Als propaganda-film voor het amerikaanse leger echter uitermate geslaagd.

avatar van Number23

Number23

Door leuk bedachte camerastandpunten zoals bijvoorbeeld de 'first person view' lijkt deze film over Navy SEALS gespeeld door Navy SEALS net op een videogame. Dat zegt veel over de kwaliteit over een gemiddelde game en dat games meestal heel goed hun huiswerk doen aangezien er in de film echte, bestaande tactieken worden gebruikt, maar niet echt veel positiefs over de film. Want in een game wil je spelen, de controle hebben over wat er gebeurd, zelf vijanden neerknallen en een granaatje gooien. Sterker nog als de film hetzelfde verhaal en dezelfde diepgang (nagenoeg geen) als een game had gehad was hij veel beter geweest. Nu blijft het maar een snelle film (had eigenlijk nog sneller gemogen) met ADHD-camerawerk en wannabe-sentiment over een aankomende vader en zijn maat. De SEALS hadden nog minder screentime moeten hebben, dan had deze film misschien gewerkt.

avatar van The Oceanic Six

Schaamteloze patrottistische propaganda, maar het stoorde me lange tijd eigenlijk niet zo. SEALS zijn cool, erg boeiend om te zien hoe ze te werk gaan. Zeker in het eerste deel van de film als ze hun bevrijdingsactie uitvoeren is het enorm spannend en interessant om te kijken hoe ze hun missie uitvoeren. Jammer genoeg houdt de film dit niveau niet vast in het restant van de film. Dan komen ze op vele locaties en wordt de film erg rommelig. Het camerastandpunt vanuit games-aspect (first person view) vond ik wel leuk, ook al heb ik dit al in meer films gezien. Onder andere de Doom verfilming van een paar jaar terug liet dit ook zien. Wat ik positief vind is dat je ieder geval het nodige aan geweld ziet. Ik vreesde even dat het allemaal vrij suf gefilmd zou worden, maar dat viel me mee.

Het blijft alleen wel jammer dat de film te duidelijk gemaakt is om een eenzijdig beeld weer te geven. De SEALS doen eigenlijk alles goed, zijn de helden en zijn ook nog eens erg nobel. Ik moest lachen bij die slowmotion scene waar zo'n SEAL ''noooooo'' roept en bovenop een handgranaat springt om zijn maten te redden. Maar buiten dat is de film vrij goed te kijken en had het veel beter kunnen scoren als het halverwege wat beter was uitgewerkt.

avatar van schram101

schram101

Best een aardige film die inderdaad flink wat zieltjes probeert te winnen voor de Navy Seals. En het eerste gedeelte van de film is zelfs meer dan prima te noemen. Jammer genoeg vliegt de prent aan het einde wat uit de bocht en verliest daardoor wat kracht.

Uiteraard is de film behoorlijk patriottisch en zien we alleen maar echte bikkels bij de Seals, maar dat deert mij over het algemeen niet. Sterker nog, ik kan er soms best gevoelig voor zijn, al viel dat hier wel mee. Oorzaak hiervan ligt natuurlijk bij het acteerwerk want het is goed te zien dat er echte Seals zijn gebruikt in plaats van acteurs. Wat een slechte acteurs..

Aan het einde heerst wat teleurstelling, omdat de film zo sterk begon, maar toch is Act of Valor een vrij aardige film, al haalt hij het natuurlijk niet bij bijvoorbeeld het magistrale Black Hawk Down.

avatar van david bohm

david bohm

Kan vrij weinig met deze film. Een band creëren met een van de personages is een onmogelijke opdracht. Ik heb gekeken naar een aaneenschakeling van hersenloze actiescènes waarbij talloze kogels worden afgevuurd. Dieptepunt is voor mij de extreem gare voice-over. Blegh.

avatar van Lennert

Lennert

Dit is een film waarbij ik compleet begrijp waarom mensen hem goed vinden en waarom andere mensen hem compleet haten. Act Of Valor heeft in ieder geval als het aankomt op realistische en spannende actie, absoluut een hoop goede dingen in huis. De shootouts zijn uitzonderlijk hard en realistisch, waardoor de spanning tijdens dit soort scenes ook goed te voelen is. Helemaal voor zo'n gering budget als men hier had, zouden filmmakers als Michael Bay en James Cameron zich eens achter het hoofd moeten krabben, hoe het komt dat hun grootste kaskrakers het qua regie moeten afleggen tegen een film als Act Of Valor.

Waar het grote probleem hem echter in zit, is dat deze film dan ook echt niets meer te bieden heeft dan goede actie, want geen enkel moment is er ook maar een klein sprankje van sympathie dat er opgewekt zou worden voor de hoofdpersonen, omdat ze stuk voor stuk over komen als het clichébeeld van een groot-gekinde, niet bijster spraakzame en oh zo patriottische neanderthaler. Ik gaf niets om de hoofdpersonen en ieder moment dat er een gesprek kwam over het kindje wat op komst was, of een speech over hoe dapper al deze mannen wel niet zien, stond het zuchten en facepalmen me nabij. Act Of Valor laat in ieder geval zien hoe spannend en bedreigend het leven van deze soldaten is, sympathie voor hen opwekken lukte geen moment. Mijn cijfer is puur voor de actie, mensen die karakterontwikkeling willen kunnen nog beter een Seagal film kijken.

avatar van Kenar

Kenar

Ging de film kijken met hoge verwachtingen door de recensies en het hoge filmbudget van Act of Valor, maar maakte niets van m'n verwachtingen waar, viel erg tegen!

Zit weinig tot geen verhaal in de film, gaat met name om de actie en het showen van de Amerikaanse hi-tech snufjes, film is dan ook echt een propaganda film voor het Amerikaanse Leger, de groep Navy Seals in de film doen dan ook niets fout, zijn altijd heer en meester en schakelen de vijand gemakkelijk uit (waarbij de plaatselijke bevolking uiteraard ongeschonden blijft..)

Nee, het was het niet ..

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Ik hou wel van films met het thema Seals of dat soort gasten. Enorm intrigerend om te zien hoe ze te werk gaan en hoe onmogelijke missies tot een goed einde worden gebracht. Toch moet zo'n soort film een voorwaarde hebben, namelijk dat het realistisch gebracht wordt.

Met dat laatste zat ik helemaal goed. Vooral het eerste gedeelte van de film is erg sterk en heb zelden zulke goede actiescenes voorbij zien komen. Helaas wordt het daarna steeds minder met als tenenkrommende afsluiter de zogenaamde heldendaad en de daarbij horende emoties.

Jammer van zo'n einde want een hele goede score zat in de maak. Nu werkte het acteerwerk ook niet echt mee, maar gelukkig zit er genoeg goede actie in om een voldoende er uit te loodsen!

avatar van Kiros

Kiros

Uncle Sam wants you 2.0, zou als tagline niet misstaan bij deze film.

Ik begon al vrij snel door te krijgen dat ik naar een of ander promotiefilmpje voor de US Army aan het kijken was. De stoere mooie mannelijkheid verpakt met een flinke dosis kameraadschap vloog je om de oren.
Het patriottisme werd niet erg subtiel op de achtergrond gehouden ( Men liep nog nèt niet met een een vlaggenstok in de reet rond waaraan de sterren en strepen fier door de wind wapperde) evenals een constante overdreven aantal van 'field operation' termen die de film een nòg stoerderde blik moet tonen in het leven van een Navy Seal.

Als je daar doorheen kan kijken en je je er niet teveel aan stoort, blijft er een leuke, snelle en explosieve film over die eigenlijk geen moment verveelt. De goodguys zijn ontzettend goed en de badguys vreselijk slecht. Simpel maar doeltreffend voor de gemakzuchtige kijker.

Natuurlijk toont dit promotiefilmpje niet alleen de mooie en stoere kanten van de helden. Het laat ons ook zien dat het soms slecht kan aflopen. Maar een promotiefilm zou geen promotiefilm zijn als dat enigszins belicht wordt met een suikerzoete walm van vaderlandliefde en trots.
Wat kan doodgeschoten worden en een vrouw en baby achterlaten toch ontzettend mooi zijn!
Tja, je bent nu eenmaal home of the brave..

avatar van PaleFace

PaleFace

Ik vind Act of Valor maar een slechte film.

Het contrast tussen de erg goede special effects/actie en het acteerwerk kan niet groter zijn.

De militairen worden gespeeld door echte SEALs en dat heb je ook gelijk door. Soms is dat tenenkrommend om naar te kijken. Maar ja, het zijn dan ook geen acteurs.

Wat ze wel heel erg goed kunnen, dat is hun werk. De actiescenes zien er erg goed uit en het is duidelijk dat daar ook de meeste aandacht aan is besteedt. Het gebruik van daadwerkelijke "skills en drills" zorgt ervoor dat de film een authentieke feel krijgt. Dit onderscheidt de film wel van andere actiefilms. Ook de toevoeging van de helmet cam beelden kan ik zeker waarderen, daar dit er toch voor zorgt dat je net wat meer de actie in wordt gezogen.

Kortom, de actiescenes maken misschien een hoop goed voor een hoop mensen, maar voor mij was dat niet voldoende om het matige tot slechte acteerwerk te gedogen.

avatar van scorsese

Redelijke film over een elite groep Navy Seals die achter een groep terroristen aan zitten. De film begint wat rommelig. Ook stelt het verhaal niet al te veel voor en zit het vol met clichématig momenten. Het grootste pluspunt van de film zijn de missies. Deze zijn zowel heftig als realistisch in beeld gebracht. Door het camerawerk zit je midden in de actie. Ruim 3.0 sterren.

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/thriller film...

Spannend verhaal...

Een waargebeurd verhaal...

Prima acteerwerk...

Prima camerawerk...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Goede film, mooi verhaal. Meer moet er niet gezegd worden.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Best een aardige actiefilm.

Ik heb de indruk dat er vooral veel moeite in gestoken is om de gevechtsscènes van de SEALs zo realistisch mogelijk in beeld te brengen, en da's mijns insziens goed gelukt. Had vaak het gevoel er midden in te zitten. Het verhaal is natuurlijk iets verder gezocht, met die hightech-jasjes. Maar goed.

Voorts bulkt deze film uiteraard van het nodige American Patriotism (met name die hele voice-over heeft daar wel last van) maar zo erg storen deed dat me niet.

avatar van otherfool

otherfool

Verrassend fraai vormgegeven vechtfilm. Een met een al dan niet gezond 'America, Fuck Yeah!'-sausje overgoten Seals-team schopt kont op diverse locaties, waarbij vooral de eerste helft van de film (in Costa Rica) er werkelijk perfect uit ziet (ook door de materiële medewerking van Uncle Sam). Mooie overzichtshots worden gecombineerd met first person shooter beelden waarbij het overmatige aantal headshots opvalt. Het plotje is niet heel overtuigend (vooral naar het einde toe) maar Act of Valor is gewoon een uitstekende actiefilm, als je een beetje naast een paar matige acteurs en wat al te melodramatische ontwikkelingen kunt kijken.

3,5*.

avatar van SilverGun

SilverGun

Begint met 'n mooie monoloog, eentje die de hoofdpersoon op efficiente wijze definieert. Het verhaaltje dat volgt is voornamelijk een excuus voor het opeenvolgen van set-pieces waarin de SEALs hun ding kunnen doen. Die set-pieces zijn goed uitgewerkt: spatiele verhoudingen worden knap uitgebeeld en de acties zijn helder opgezet en prima volgbaar, ondanks het jargon dat gebruikt wordt. Lijkt wat dat betreft wat op Battle Los Angeles, hoewel die wel een andere, grauwere visuele stijl heeft.

Mooi is de toepassing van de first person shots. Kortzichtige critici hebben het dan over videogame esthetiek als propagandamiddel, om jongeren die computerspelletjes spelen het leger in te lokken of zo, maar die shots hebben een onmiskenbare functie en passen precies binnen de thematiek van de film. Want ze beelden de beperkte individuele informatievoorziening uit van de SEALs, worden ook afgewisseld met first person shots door nachtkijkers of een sniperscope. Het punt is: iedereen heeft zijn eigen waardevolle stukje visuele informatie en maakt deel uit van een geheel, een team. Dat wordt bovendien geconstrasteerd met een grid dat regelmatig over beelden van de film wordt gelegd: een klinisch, objectief overzicht van het geheel aan vezamelde informatie. Iedereen staat in dienst van en is toegeweid aan het onderhouden van dat netwerk aan objectieve info. De camera wordt sowieso heel bewust ingezet om standpunten uit te beelden: in een van de eerste scenes is de camera gemonteerd op een scooter die door drukke straten ergens in Pakistan rijdt, er passeert een busje en met een feilloze cut wordt geswitcht naar het perspectief van de chauffeur in die bus.

De film laat ook veel interessante shots zien die puur dienen om de SEALs als unit uit te beelden; geen plotgerelateerde functie, puur esthetisch. Er hangt bovendien een fijne, tamelijk oprechte sfeer. Er worden wel wat cliche's aangehaald zoals SEALs met vrouwen die zwanger zijn en verlangen naar huis etc, maar dat valt verder niet uit de toon. Prima filmpje.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Een film waarbij het "God Bless America" thema der wel behoorlijk dik op ligt. Maar de film weet nog wel te boeien dankzij vele fraaie shots, toffe en modern geschoten actiescene's en het videogame achtige camerawerk. In plaats van acteurs in te huren, huren ze voor de verandering nu echte Seals in zodat er in principe eigenlijk niet geacteerd hoeft te worden. De opzet is nog best goed, alleen wat nog wel erg jammer was is het feit dat de SEALS natuurlijk zelf nooit dood gaan, zelfs al word er eentje getroffen met een raket van een bazooka, het kogelvrije vest houd de raket effe tegen en loopt met een sisser af, Yeah Right! Maar eindelijk gingen er op den duur wel twee seals dood dus het viel eigenlijk toch weer mee.

Een film die nog best wel gelikt uit de hoek wil komen met de fraaie locaties, montages etc, maar dat moddervette Amerikaanse heldendom hadden ze beter kunnen vervangen in de keiharde realiteit en het feit dat een oorlog niet slechts een spelletje is. Als echte Navy Seal hoor je wel beter te weten met zo'n film. Wel word er voldoende aandacht geschonken aan de achtergronden van sommige Seals en dat was dan weer wel goed.

Nog wel een vrij toffe film die nog beter zou kunnen worden als ze wat terughoudender waren wat betreft het Amerikaanse heldendom.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

De hele film leek wel een Televox uitzending voor het Amerikaans leger, maar dan gelikter, snediger en heroischer Met momenten dacht ik dat ik een missie zag uit Call of Duty MW.

Al bij al een to-the-point actie/oorlog film met echte (ja hoor het zijn geen neppers) Navy Seals die op een echte kick-ass manier een CIA-agente moeten gaan bevrijden. Ik vond het er allemaal vrij behoorlijk realistisch uitzien en heb me geen moment verveeld. Ok , je moet het weer allemaal met een korreltje zout nemen , en het niet erg vinden dat ze weer dat beeld ophangen dat de U.S. of A een onoverwinnelijk stel bionische vechtmachines in hun army hebben zitten, met allerhande high-tech snufjes.

Het gebruik van die echte Navy Seals brengt het realistische van deze film tot een ongekende hoogte, maar de acteerprestaties zijn dan ook weer navenant. Dat zit blijkbaar niet in de basisopleiding van deze mannen

avatar van Masqada

Masqada

Lekkere actie film.

Is toch iets speciaals dat er echte Navy Seals mee spelen, komt alles toch wat geloofwaardiger over, ook al blijft het een film natuurlijk. Mooi camerawerk en vooral leuk om te zien hoe zo'n bevrijding in dit geval bijv. gaat. Heb me niet gestoord aan de 'slechte' acteerprestaties.

Gewoon erg fijne film dit.

4,0

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Simplistisch propagandafilmpje voor het Amerikaanse leger.

Het acteerwerk is doorgaans matig tot soms zelfs slecht en de heroïsche stoerdoenerij druipt er dusdanig veel vanaf dat het soms zelfs een beetje lachwekkend dreigt te worden.

Het enige wat deze film nog een beetje de moeite waard maakt om een keertje te bekijken zijn de actiescenes. Die mogen er zeker wel zijn en daarmee scoort de film voor mij toch nog redelijk wat punten. Verder is het allemaal zo plat als een pannenkoek.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Sterke actiefilm. Spectaculair in beeld gebrachte actiescènes die uitgevoerd worden door echte Navy Seals, en waarin het camerawerk een fijne blik hierop geeft. Buiten de goede actiescènes is de film ook vrij spannend.

Het deed me wat denken aan een filmversie van de Call Of Duty games.

avatar van r.spronk

r.spronk

Goede actie met veel variatie maar een verhaal erbij met veel van dit, super veel clichés en soms tenenkrommende acteurs.

Realistisch camerawerk +1

Goede actie +1

Ontzettend veel clichés -1

America fuck yeah! -1

Acteerwerk -1

avatar van sandero16

sandero16

Het verhaaltje is niet zo spannend. De actie daarentegen wel.

Sommigen scenes werden echt ontzettend slecht geacteerd. Een acteur reageert dan op een manier waarbij je als kijker denkt: WTF, waarom reageer je zo, dat past niet bij de situatie.

Het meest storende is toch wel het enorme aantal clichés. Alles is zwaar voorspelbaar. Ook het hoge "We love America'" gehalte stoort mij. Amerika doet alles goed, en de rest verpest het, volgens deze film.

Het camerawerk is zeer goed. Alles wordt zeer mooi in beeld gebracht.

Deze film komt toch wel tekort om top te zijn. 2,5 *

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Mijn hemel, wat een matige dialogen. Wat een clichématig gebeuren, en ja als je de rollen laat doen door echte Seals, dan moet je natuurlijk geen grootste prestaties verwachten. Wat dat deel betreft, los laten en laten gaan. Het doet er ook verder niet toe.

Maar holy hell, wat ziet alles er buiten het verhaal fucking cool uit. De actie, de tactieken, hoe de mannen zich gedragen in de gevechtssituaties, het materiaal, oh my fucking god, oorlog zag er nog nooit zo stoer en kick ass uit. Die scene waarbij de seals op de vlucht zijn met de bevrijde CIA agente en dekking krijgen van de patrouilleboten, oh man, wat ziet dat er mooi uit hoe ze alles aan vodden schieten. De actie is in die zin super realistisch en dat is uiteindelijk waar het om gaat in deze film. Verder telt niets aan deze film. Het zijn echte Seals en de actie ziet er levensecht uit. Op basis van het eerste gedeelte commentaar een 2, maar door de super strakke actie maak ik er een 3.5 van.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Met de kritieken op de filmsites over de dialogen zijn we in het algemeen het wel eens, gelukkig is de actie met bijbehorende voorbereidingen de hoofdmoot van de film en zijn de rollen naast de Navy Seals ingevuld door echte acteurs, dus dat heft het wel naar een redelijk normaal niveau.

De aankleding, de technische invulling en de materialen zijn van hoog niveau. Niet van echt te onderscheiden en we hebben behoorlijk wat van dit soort films en series de afgelopen jaren de beeldbuis zien passeren. Dit was wat dat betreft (actie en bijbehorend materiaal) een film op eenzame hoogte! Dat zal ook meegeholpen hebben om de waarderingen op b.v. IMDb op een 6,5 te krijgen door ruim 67000 kijkers. Zelfs mijn vriendin was onder de indruk en vond het een spannende film, terwijl ik dit normaal altijd alleen moet bekijken.

Dapper van de regisseurs Mike McCoy en Scott Waugh om echte Navy Seals te gebruiken voor "Act of Valor".

Vandaar een ruime 7!

avatar van mrklm

mrklm

Het Amerikaanse leger steekt zichzelf flink wat veren in de kont met deze gelikte propagandafilm gebaseerd op ware gebeurtenissen waarin echte militairen zichzelf spelen. Een groep Navy Seals onder leiding van luitenant Rorke [Rorke Denver] heeft als opdracht geheim agent Lisa Morales [Roselyn Sanchez] te bevrijden uit handen van Christo [Alex Veadov], een handlanger van terrorist Abu Shabal [Jason Cottle] voordat ze doorslaat of is doodgemarteld. Het scenario zit vol met militair jargon. Daar weten deze militairen wel raad mee. Jammer genoeg hebben ze van acteren geen kaas gegeven en omdat ze geen enkele diepgang verlenen aan hun personages is er een geen reden om met ze mee te leven. Het is meer de ervaring van een demo van een computergame dan een filmervaring.