• 9.378.272 stemmen

Met onder meer: Roselyn Sánchez, Emilio Rivera en Nestor Serrano

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 10 mei 2012

Plot Act of Valor

"The only easy day was yesterday."

Wanneer de reddingsactie van een ontvoerde CIA-agent leidt tot de ontdekking van een moorddadig terroristisch plan tegen de Verenigde Staten, wordt een team van Navy SEALs op een wereldwijde klopjacht gestuurd. Terwijl de mannen van het Bandito Platoon strijden om de aanval te stoppen, moeten ze balanceren tussen hun plicht jegens hun vaderland, hun teamleden en hun families.

avatar van Number23

Number23

Door leuk bedachte camerastandpunten zoals bijvoorbeeld de 'first person view' lijkt deze film over Navy SEALS gespeeld door Navy SEALS net op een videogame. Dat zegt veel over de kwaliteit over een gemiddelde game en dat games meestal heel goed hun huiswerk doen aangezien er in de film echte, bestaande tactieken worden gebruikt, maar niet echt veel positiefs over de film. Want in een game wil je spelen, de controle hebben over wat er gebeurd, zelf vijanden neerknallen en een granaatje gooien. Sterker nog als de film hetzelfde verhaal en dezelfde diepgang (nagenoeg geen) als een game had gehad was hij veel beter geweest. Nu blijft het maar een snelle film (had eigenlijk nog sneller gemogen) met ADHD-camerawerk en wannabe-sentiment over een aankomende vader en zijn maat. De SEALS hadden nog minder screentime moeten hebben, dan had deze film misschien gewerkt.

avatar van 601Werner

601Werner

KillahHillah schreef:

Aardige film over de Navy Seals die mooi hun tactieken in beeld brengt. De film begint goed met een prima reddingsactie, maar zakt daarna behoorlijk in. Vanaf dit punt is het verstand op nul en knallen maar. Door het POV cameragebruik heb je vaak het idee alsof je naar een missie van Call of Duty Modern Warfare zit te kijken. Dit effect werd nog versterkt aangezien de CGI vrij matig was. Stoorde me wel enorm aan die voice over zeg, alsof iemand met het syndroom van down hem ingesproken had. 3*

Volledig mee eens. En toevallig genoeg gaf ik ook nog eens dezelfde score. Jij slaat de spijker op de kop: valt eigenlijk niets meer aan toe te voegen.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Ben der aan begonnen, maar na 20 minuten weer afgezet. De voiceover haalt de hele film onderuit. De slogan zegt: 'The most actionpacked film of the year' YEAH RIGHT!!! Ik ga hier niet naartoe....

avatar van specialized

specialized

patriottisme druipt er van af,wel mooie effecten.

starbright boy schreef:

Act of Valor is ook gefinancierd door het Pentagon. Die doen dat overigens niet voor het eerst. Sinds heel financieren ze al films mee of leveren ze materieel, zolang het leger maar een beetje positief uit de film komt. Nieuw is dat schijnbaar Act of Valor zelfs volledig is betaald door het ministerie van defensie. Dit lijkt niet alleen, maar is een wervingsfilm voor de Navy Seals.

LOL! het is nog echt waar ook dus.Grappig.

avatar van opa-ben

opa-ben

Deze film biedt wel een kijkje in de keuken van de Amerikaanse oorlogsmachine en dan vooral de Special Forces. zeker de moeite waard om te kijken. Je ziet ook dat de Amerikanen gewoon schijt hebben aan de soevereiniteit van andere landen, alleen als ze op het laatst in actie moeten komen in Mexico, dan is er ineens overleg op hoog niveau.

Ben het wel met bovenstaande kritieken eens dat het weer heel patriotisch is en de "voice over" is een echte grafstem, vreselijk, dat verziekt een heel stuk kijkplezier.

avatar van jipt

jipt

Call of Duty the movie? For family, for country

avatar van The Oceanic Six

Schaamteloze patrottistische propaganda, maar het stoorde me lange tijd eigenlijk niet zo. SEALS zijn cool, erg boeiend om te zien hoe ze te werk gaan. Zeker in het eerste deel van de film als ze hun bevrijdingsactie uitvoeren is het enorm spannend en interessant om te kijken hoe ze hun missie uitvoeren. Jammer genoeg houdt de film dit niveau niet vast in het restant van de film. Dan komen ze op vele locaties en wordt de film erg rommelig. Het camerastandpunt vanuit games-aspect (first person view) vond ik wel leuk, ook al heb ik dit al in meer films gezien. Onder andere de Doom verfilming van een paar jaar terug liet dit ook zien. Wat ik positief vind is dat je ieder geval het nodige aan geweld ziet. Ik vreesde even dat het allemaal vrij suf gefilmd zou worden, maar dat viel me mee.

Het blijft alleen wel jammer dat de film te duidelijk gemaakt is om een eenzijdig beeld weer te geven. De SEALS doen eigenlijk alles goed, zijn de helden en zijn ook nog eens erg nobel. Ik moest lachen bij die slowmotion scene waar zo'n SEAL ''noooooo'' roept en bovenop een handgranaat springt om zijn maten te redden. Maar buiten dat is de film vrij goed te kijken en had het veel beter kunnen scoren als het halverwege wat beter was uitgewerkt.

avatar van eapoe

eapoe

iets wat mij erg irriteerde was de voice over en dat trage gepraat. Alsof er lijm op hun stembanden zat. Ik heb het een kwartier uitgehouden alvorens de film te beeindigen en te deleten. Jammer, want de trailer zag er zo belovend uit.

avatar van The Oceanic Six

Sowieso onzinnig om na een kwartier te stoppen met kijken en dan toch een mening te vormen en te stemmen. Geef een film ook eens de kans om op gang te komen zeg...

avatar van floriswakka

floriswakka

starbright boy schreef:

Stukje uit New York Times:

?Act of Valor,? Film With Active-Duty Members of Navy Seals - NYTimes.com

Huh, je plaatst een artikel waarin staat "The film cost the taxpayers nothing, Mr. Anderson emphasized. It was financed independently and made collaboratively", maar het is wel door het Pentagon gefinancieerd?

avatar van Movielicious

Movielicious

Vermakelijke film voor de liefhebber die voornamelijk draait om de actie en het speelse camerawerk. Het verhaal is wat dunnetjes maar de combat scenes maken een hoop goed. Patriottistisch? Jazeker. Jammer dat dit in Nederland nog steeds een scheldwoord lijkt te zijn… So if you don’t like it, don’t bother to watch!

avatar van Stelling 12

Stelling 12

HALVE TAMME. schreef:

Dit soort films zijn altijd wel aan mij besteed,het gene wat mij dan ook het meeste aanspreekt is kameraadschap en het volledig op elkaar kunnen vertrouwen in teamverband.Van begin tot het eind heeft deze film mij weten te pakken,inderdaad zoals al vermeld wordt is het acteerwerk hier en daar zwak(heb ik zelf niet als storend ervaren).

Deze film brengt je mooie beelden van het Amerikaanse leger(elitetroepen)met al zijn voertuigen,helikopters,boten en diverse andere materialen(voor mij een traktatie).

We weten allemaal voor een diepgaand verhaal hoef je deze film niet op te zetten,

maar voor de actie wel.Ben je in dit soort films dan wens ik jou veel kijkplezier,want

dat gaat deze film dan zeker opleveren.

Het is vaak wachten op dit soort films zoals Half Tamme omschrijft, maar het is wel een echte waarbij je niet hoeft na te denken. Na vijf minuten waande ik me in camouflage bepakking muisstil op de bank en keek zo af toe wantrouwend om mij heen. Het is toch ook een film met een boodschap....

avatar van willemfilm

willemfilm

Na 3 keer in slaap te zijn gevallen en mij enkele malen geërgerd te hebben aan deze 'open deuren'-film, 'm maar afgezet.

avatar van darkcity

darkcity

Ik vond het allemaal nogal saai. Actievolle momenten wisselen zich af in rap tempo zonder dat er eigenlijk verklaard wordt waar het verhaal nou naartoe gaat.
Ook geen idee wie de personages waren wie ging er bijv. nou dood aan het eind. Echt geen idee.

Had een hele vette leger-actiefilm kunnen worden als ze wat meer hadden gezorgd voor een verhaal en wat meer originaliteit. Voor nu helaas totaal geen geslaagde film neergezet naar mijn mening. 2*

avatar van Defective

Defective

pepijnboeraeve schreef:

Te weinig actie, irritant first-personstandpunt, belachelijke voice-over

Velen die zich om de fps-view en de voice-over irriteren. Dit valt over de gehele film gezien reuze mee. De actie, en die is zeker voldoende aanwezig, is gewoon in second view gefilmd. De fps momenten zijn zeker niet storend en langdurig. De voice-over is alleen aan het begin en het eind van de film te horen.

De acteurs leveren zeker geen A prestatie en verwacht ook geen diepgang van de karakters, deze zijn gewoon niet interessant genoeg.

avatar van schumacher

schumacher

Die ene kerel heeft idd ee enorm irritante stem,damn jongens, da was echt een minpunt.

De film zelf viel beter mee dan ik dacht, gewoon een leuk aktie filmpje met een aantal leuke scenes ook. Geen topfilm dat zeker niet.

Op meerdere moment was het net mezelf die bezig stond te schieten zoals ik in modern warfare 3 doe, met hetzelfde wapen , vond ik wel goed camera werk in deze, net zoals in de game.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

[/quote]

De fps momenten zijn zeker niet storend en langdurig.

Voor mij gewoon een lekkere actie knaller met goede gevechten op mooie locaties. Daar moet deze film het vooral van hebben. [/quote](Geschreven door Defective).

Juist.

avatar van skipy05

skipy05

Goede actie film. Verhaal zat er niet echt in.

De actie was wel heel erg goed.

Ik vond dat het goed gefilmd was.

avatar van KingJ

KingJ

Oorlog is leuk en je mag met mooie spullen spelen!

Propaganda film voor het Amerikaanse leger naar mijn idee, toch was de actie wel goed, helaas was het acteren vaak dramatisch. De cliche's vliegen je om de oren, zo zijn de bad guys engerds en de good guys all american hero's en lieve huisvaders.

De film is ook niet zo realistisch naar mijn idee: natuurlijk zijn de Seals supergoed maar ze hebben de (oorlog)situaties in het echt niet zo onder controle als ze ons willen doen geloven in deze film: ook zij zijn kwetsbaar....

avatar van cor1946

cor1946

Goede actie maar de rest was rommelig. Er zat totaal geen verhaallijn in. Het sprong van de hak op de tak.

avatar van Thorak

Thorak

Stelling 12 schreef:

Het is toch ook een film met een boodschap....

Afgezien van "Join The Army" zit er niet heel erg veel boodschap in hoor!

avatar van egelhunter

egelhunter

Ik vond het een goede film. Vond de camerabeelden a la shooter games erg vet. Gaat er lekker aan toe in de film wat sniperen betreft enzo. Tja acteerwerk is niet van erg hoog niveau maar vind dat de actie enz het goed maakt. Had er weinig van verwacht en hij viel me zeker niet tegen. 3,5*

avatar van Akama

Akama

This is Propagandaaaa ! vote: 1,5

avatar van Betamax

Betamax

OK, propaganda. Maar hoe is de film verder?

Ondanks dat het propaganda is is het best een aardige film.

Het acteren is niet best, eigelijk gewoon slecht maar de aktie komt realistisch over en is mooi gefilmd.

avatar van swouters

swouters

Stelling 12 schreef:

Dit is echt de meest stupide reactie die ik tot nog toe heb ik gelezen sinds ik lid ben van Moviemeter. Wat kan het niveau af en toe laag zijn; plaste je ook in je broek bij het lezen van de Griezelbus van Paul van Loon?

Maargoed; als je 5* aan 'Get the gringo' geeft weet ik genoeg....

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Maargoed; als je 5* aan 'Get the gringo' geeft weet ik genoeg.... [/quote]

Dat jij de auteur van de griezelbus kent zegt ook genoeg .

avatar van tattoobob

tattoobob

HALVE TAMME. schreef:

Maargoed; als je 5* aan 'Get the gringo' geeft weet ik genoeg....

Dat jij de auteur van de griezelbus kent zegt ook genoeg . [/quote]

Om te gieren wahahahahaha...

Helemaal gelijk HALVE TAMME

avatar van schram101

schram101

Best een aardige film die inderdaad flink wat zieltjes probeert te winnen voor de Navy Seals. En het eerste gedeelte van de film is zelfs meer dan prima te noemen. Jammer genoeg vliegt de prent aan het einde wat uit de bocht en verliest daardoor wat kracht.

Uiteraard is de film behoorlijk patriottisch en zien we alleen maar echte bikkels bij de Seals, maar dat deert mij over het algemeen niet. Sterker nog, ik kan er soms best gevoelig voor zijn, al viel dat hier wel mee. Oorzaak hiervan ligt natuurlijk bij het acteerwerk want het is goed te zien dat er echte Seals zijn gebruikt in plaats van acteurs. Wat een slechte acteurs..

Aan het einde heerst wat teleurstelling, omdat de film zo sterk begon, maar toch is Act of Valor een vrij aardige film, al haalt hij het natuurlijk niet bij bijvoorbeeld het magistrale Black Hawk Down.

avatar van Rodger

Rodger

Zat wel goed in elkaar, en vooral de aanval scenes waren mooi gemaakt..

3***