Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Roselyn Sánchez, Emilio Rivera en Nestor Serrano
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 10 mei 2012
Plot Act of Valor
"The only easy day was yesterday."
Wanneer de reddingsactie van een ontvoerde CIA-agent leidt tot de ontdekking van een moorddadig terroristisch plan tegen de Verenigde Staten, wordt een team van Navy SEALs op een wereldwijde klopjacht gestuurd. Terwijl de mannen van het Bandito Platoon strijden om de aanval te stoppen, moeten ze balanceren tussen hun plicht jegens hun vaderland, hun teamleden en hun families.
Lisa Morales
Christo's Thug
Abu Shabal
Christo's Thug
Waku
Film deed mij beetje denken aan de jaren 80 actieknallers "Delta Force"
Lekkere chauvenistische actiefilm.
Dikke 2 uur knallen in verschillende continenten op deze aardbol.
Diepgang is ver te zoeken maar vermakelijk is het allemaal wel.
Thorak
De trailer deed mij denken aan die andere bekende klassieke film over hoe wilskracht veel problemen kan oplossen en zelfs overkomen.
Middelmatige actie film met inderdaad een zeer irritante voice over de jaren '80 films die hier een beetje op lijken zijn stukken beter.
Thorak
Ik lees net op IMDb dat deze hele film is gefilmed met Canon EOS 5D camera's. Dat vind ik dan wel weer een bijzonderheidje! Naar mijn weten zijn er nog weinig tot geen films op deze manie gemaakt, maar dit gaat waarschijnlijk wel veranderen. Filmen met een DSLR wordt een steeds serieuzer iets, veel commercials worden al wel op deze manier geschoten. Met name de Canon 5D Mk II (en sinds kort ook de Mk III) schijnt daar goed bruikbaar voor te zijn, maar ook de Canon 60D schijnt het er goed te doen in de reclamewereld.
KillahHillah
Aardige film over de Navy Seals die mooi hun tactieken in beeld brengt. De film begint goed met een prima reddingsactie, maar zakt daarna behoorlijk in. Vanaf dit punt is het verstand op nul en knallen maar. Door het POV cameragebruik heb je vaak het idee alsof je naar een missie van Call of Duty Modern Warfare zit te kijken. Dit effect werd nog versterkt aangezien de CGI vrij matig was. Stoorde me wel enorm aan die voice over zeg, alsof iemand met het syndroom van down hem ingesproken had. 3*
joey1973
iritante voice-over, knullig acteerwerk en stompzinnige conversaties, karakters weten nog geen seconde te boeien.... en dit draaien ze tegenwoordig in de bioscoop?!! Maar eerlijk is eerlijk, de actie is vet en maakt aardig wat goed.
battlechip
vond het een heelijke film lekker genieten
in de stijl van medal of honor
Mega-Video
Een van de beste films van de laatste jaren, ook filmtechnisch gezien. Het patriottisme druipt er aan alle kanten vanaf en die 10 triljard staatsschuld nemen we op de koop toe. Vooral in de details moet je de perfectie zoeken en kunnen we concluderen dat film nog jaren met games kan concureren. Het wachten is op de tijd dat je op een dergelijke film kan inloggen en jij de leiding neemt over de afloop.
Persoonlijk heb ik een bloedhekel aan waar America voor staat met hun nepcultuur en machtsverheerlijking. Ze laten het eigen volk creperen en sterven van de honger. De Skull & Bones en de Illuminatie zijn goed op weg de wereld via contra mindfuck programma's alles en iedereen uit de weg te ruimen. Zo verzekerd van het feit dat zei, de verlichtte zielen van deze aardkloot, de komst van de Messias in alle rust kunnen afwachten. Pas als iedere ziel op aarde één geloof aanhangt zal de Messias wederkeren. Zo staat het geschreven, zo zal het gebeuren. Wie ik psychotisch? Kijk maar eens op uw loonstrook. Het programma werkt en kan niet stopgezet worden!
Verder gewoon 4 sterretjes voor deze niet verkeerde mindfucker!
Mega-Video
Goede praktisch nonstop actiefilm. Acties mooi in beeld gebracht, vooral de actie in het oerwoud en de miniguns die los gaan, erg mooi om te zien.
Zo moet je de film trouwens ook gaan bekijken, oogkleppen op, genieten van de actie en geen diep achterliggend verhaal proberen te ontrafelen... die is er namelijk niet!
welles
pepijnboeraeve
De filmde stelde me toch serieus teleur na het lezen van de reacties hier. Te weinig actie, irritant first-personstandpunt, belachelijke voice-over en tussen de actie door ronduit saai...
Martijnnn
Supergaaf dit, ik film zelf voor werk met mijn spiegelreflexcamera en tja daar is niet iedereen het mee eens, meestal na het resultaat gezien te hebben piepen ze wel anders. En dan heb ik nog niet eens een professionele camera maar een 'simpele'.
Maakt mij nog meer nieuwsgierig naar deze film en eventueel andere films gefilmd met dezelfde techniek.
Jagged Edge
Kijkje achter de schermen bij Navy Seals. Ik ben wel te spreken over deze film kijkt gewoon lekker weg
christophel
het zal allemaal wel waar gebeurd zijn, maar voor mij was dit veel overdreven "schietwerk"
akkerman20
Fantastisch filmpje, meteen al vanaf het begin. Het chauvinistische vond ik reuze meevallen. Meteen al felle actie met het redden van die vrouw alleen een kogelvrij vest dat kogels verspreid gaat een beetje ver. Schitterend filmwerk, vooral ook de helicopters die in de branding de boten vervoeren. Het enige irritante was de voice(-over) die zo achterlijk overdreven Amerikaans klinkt vond ik dan.
gauke
Een actie-avontuur met een saai, pijnlijk dom en bijna lachwekkend plot, vol zogenaamde adrenaline en vermoeiende, sentimentele cliché's (de getoonde militaire werving bijvoorbeeld lijkt, naast overdreven simpel, ongeloofwaardig, banaal en gemanipuleerd). Deze productie is waarschijnlijk eerder opgezet voor gamers dan voor de gemiddelde filmbezoeker. Om het nog authentiek te laten lijken hebben de helden van deze film, de zogenaamde Navy Seals, geen namen. De dialogen zijn uiterst zwak en op dramatisch gebied acteert de cast beneden het niveau van een gemiddeld amateurtoneelgezelschap.
erpunited
Gewoon een goede film. Lekkere actie. Redelijk verhaal. De voice-over begon wel te irriteren. Maar zeker een vermakelijke film om een keer te kijken
AnthonyG.
Als (nog niet kijker) die voice over, wat moet ik mij daar bij voorstellen? Een algemene verteller? De dialogen zijn gedubt? Een personage dat vertelt?
Ik keek eigenlijk redelijk uit naar deze film, maar toen ik in Belgie een reclame ervoor zag met een CoD of BF logo erbij, was de goesting al ferm bekoeld.
DwarreI
Moet het genre niet komedie zijn in plaats van Actie / Thriller bij een dergelijke lachwekkende campagne om zieltjes te winnen voor het leger?
Naomi Watts
Ja, een film over een branch van de US Navy moet dienen om zieltjes te winnen voor de US Army. Vrij logisch ja
Eerlijk gezegd kon ik mn ogen ook niet geloven bij het zien van de trailer...
Moet wel gefinancierd zijn door het US leger of zo.. wat een schaamteloze militaire propaganda zeg. Dat zoiets hier in de bios komt.
Sour puss
. Het is de voice over van één van de vaste castleden die een segment, d.m.v. monoloog inluidt inclusief wat 'wijsheden'. Een personage dat vertelt dus.
De reacties hier rechtvaardigen de biosrelease. Dit wordt een game changer.
DwarreI
Dat de film juist over de Navy SEALs gaat is uiteraard toe te danken aan het feit dat het werk van deze speciale eenheid toch wel het meest tot de verbeelding spreekt. Of het doel nu is om nieuwe strijdkrachten te werven of enkel om sympathie op te wekken bij de bevolking, leg mij maar eens uit waarom dit geen gefinancierde propaganda is. Kots.
Naomi Watts
Feitelijk onjuist natuurlijk maar ook niet zo relevant.
Ja het drama gedeelte rond het thuisfront is echt aantrekkelijk voor een individu om bij het 'leger' te gaan
. Al zal de lading vooral positief zijn maar ook vrij logisch bij zo'n eerbaar beroep. 99% van de Amerikanen is patriot en daar heb je echt niet zo'n film voor nodig. Sowieso verdienen het leger e.d. gewoon enorm veel respect, snap ook niet waarom dit een slecht iets zou zijn als een film meer sympathie probeert op te wekken.
Niets mis met het filmpje overigens. Als iets zum kotsen is vind ik het eerder de take-for-granted houding die veel schijnen te hebben rond deze thematiek.
Act of Valor is ook gefinancierd door het Pentagon. Die doen dat overigens niet voor het eerst. Sinds heel financieren ze al films mee of leveren ze materieel, zolang het leger maar een beetje positief uit de film komt. Nieuw is dat schijnbaar Act of Valor zelfs volledig is betaald door het ministerie van defensie. Dit lijkt niet alleen, maar is een wervingsfilm voor de Navy Seals.
Stukje uit New York Times:
?Act of Valor,? Film With Active-Duty Members of Navy Seals - NYTimes.com
Thorak
Alvast hartelijk bedankt voor de vele antwoorden op mijn vraag.
AnthonyG.
Een voice-over is een verteller.
Niet meer niet minder.
Kan evengoed een personage zijn dat zelf het verhaal vertelt.
Vandaar de vraag.

The Greatest Game Ever Played
Drama, 2005

The Art of Flight
Documentaire / Avontuur, 2011
onderzeeërmarinescuba divingheroismu.s. navy sealsecret plot military lifevalor terrorist plotnavy lifenational security pregnant wifesilver starcounter plot duringcreditsstinger