• 9.378.158 stemmen

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Michael Fassbender, Noomi Rapace en Charlize Theron

Releasedatum: 31 mei 2012

Plot Prometheus

"The search for our beginning could lead to our end."

Een team van ontdekkingsreizigers gaat op een reis door het universum waarbij ze een ontdekking doen die leidt naar de oorsprong van het ontstaan van de mensheid. Hierdoor belanden ze in de gevaarlijkste uithoeken van het universum. Daar zullen ze een angstaanjagend gevecht moeten doorstaan om de toekomst van de mensheid te redden.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Jawaddedadde schreef:

Even uit de losse pols.

- Waarom beginnen die "vazen" plots te borrelen en loopt er zwarte smurrie uit? (Los van het feit wat die zwarte smurrie nu juist is, maar goed. Een of ander biologisch wapen klaarblijkelijk)
- Waar komen die reptielachtige wezens vandaan?
- Hoe kent David de functie van die "vazen"? Hij handelt immers met voorkennis aangezien hij een druppel van die zwarte smurrie in het glas van die wetenschapper doet. Wat was het nut trouwens van dat "experiment"?
- De betekenis van de hele openingsscène (die overigens geweldig is) was me volledig ontgaan. Kan uiteraard aan mij liggen, maar m'n gezelschap viel ook uit de lucht bij het horen van de eigenlijke betekenis.

Wat ik op sommige punten denk :

-het schip was een soort labo waar die engineers met DNA knoeiden en waar vermoedelijk een aantal experimenten uit de hand zijn gelopen. Maar waarom die ene engineer nu nog leefde is inderdaad niet duidelijk.
- beginscène speelt zich op onze aarde af. Engineer vernietigt zichzelf en zijn DNA wordt in water verspreid, waaruit volgens heel wat courante theorieën, het menselijk leven is ontstaan.
- Dat van David en de smurrie in die vaas houdt geen steek inderdaad. Ik dacht eerst dat hij een staaltje buitenaards leven naar Aarde wou meebrengen maar die oude financierder van de expeditie bleek dan zelf in het schip te zitten.

avatar van Xander

Xander

Je mag er niet van uitgaan dat dit een echte alien prequel is, anders kan je wel eens teleurgesteld zijn. Het is erg leuk om te zien hoe Scott refereert naar vorige Alien films (Basketbal uit Alien Resurrection, de gelijkenissen tussen de Nostromo en Prometheus,...)

avatar van horizons

horizons

owww.... helaas helaas, als je alle recensies bekijkt en meeste reviews is het toch wel, nu al,

de tegenvaller van het jaar.

De hype was te groot.

avatar van The Oceanic Six

Recensie Prometheus - Review op Filmtotaal.nl

Ook maar 3*

Spijtig dit zeg. Ik verwacht geen alltime classic, maar toch wel een hele sterke film.

FOK.nl / Reviews / Prometheus / FOK!frontpage - frontpage.fok.nl

Hier zijn ze weer een stuk positiever.

avatar van gondwana

gondwana

lol @ korte inhoud:

"Een team van ontdekkingsreizigers gaat op een reis door het universum waarbij ze een ontdekking doen "

avatar van cordiacovens

cordiacovens

het lijkt mij dat teveel mensen te hoge verwachtingen hebben, en iedereen vergelijkt het met Alien, wat baanbrekend was en Prometheus is dat blijkbaar niet..ik ga hem morgen zien en nu verwacht ik een mooi geschoten film die vol spanning zit en goede 3D.

avatar van clockwork72

clockwork72

Jesus wat een lage cijfers overal... Heb de trailer al honderd keer bekeken onderhand. Verwachte eerst dat dit een echte classic zou gaan worden... Blijkbaar niet dus...

RuudC

Ik heb dat baanbrekende van Alien nooit begrepen. Nu ben ik niet oud genoeg om de destijdse bioscooprelease meegemaakt te kunnen hebben. Visueel en qua sfeer is Alien fantastisch, maar als ik heel eerlijk ben, verwacht ik verhaaltechnisch meer van Prometheus. Ik ga dan ook vanmiddag al naar de bios.

Ik heb stiekem meer het idee dat de meeste criticasters meer op een nieuwe Blade Runner zitten te wachten.

avatar van Curly1985

Curly1985

Ai ai, wat jammer dat die tegen lijkt te gaan vallen. Alleen de combinatie Ridley Scott & Damon Lindelof maakte me al erg enthousiast.

Hopelijk met bijgestelde verwachtingen alsnog een leuk bioscoop-bezoekje

avatar van Dragonslayer

Dragonslayer

Verdorie, eerste reviews zijn niet wat ik wil dat ze zijn

naja..

still gonna watch it!!!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

RuudC schreef:

Ik heb dat baanbrekende van Alien nooit begrepen.

Nu ben ik niet oud
Visueel en qua sfeer is Alien fantastisch

Dan snap je het toch juist wel . Verhaal is totaal ondergeschikt.

avatar van gondwana

gondwana

Ik stoorde me helemaal niet aan gebrek aan verhaal in Prometheus, gebrek aan spanning en sfeer verpestte het daarentegen wel.

Naomi Watts schreef:

Dan snap je het toch juist wel . Verhaal is totaal ondergeschikt.

Blijkbaar niet. Ik kijk altijd naar het totaalplaatje. Iets kan wel heel mooi zijn, maar als de inhoud waardeloos is, is het geheel ook niet bijzonder.

avatar van zerodopa

zerodopa

kan het kloppen dat deze film deze film de eerste week niet in imax draait in amsterdam?

avatar van DwarreI

DwarreI

gondwana schreef:

gebrek aan spanning en sfeer verpestte het daarentegen wel.

Geen sfeer? De trailer alleen al staat bol van de sfeer en voelbare spanning, dit is in de film dus niet terug te vinden gondwana?

RuudC schreef:

Dus verhaal = inhoud volgens jou? Minder verhaal biedt naar mijn idee vaak juist ruimte voor meer inhoud..

Ondanks de negatieve geluiden overal heb ik er nog best goede hoop op, vanavond gelijk maar kijken want mijn nieuwsgierigheid is nu toch wel naar een climax aan het stijgen.

avatar van MisterV

MisterV

Ik vond de film oké, niet fantastisch maar wel goed. Ik had er meer van verwacht, al vreesde ik wel dat het een kleine ontgoocheling zou worden. Ik hoopte op een flim die dezelfde technieken als Alien gebruikte, met sfeerschepping i.p.v. gore horror aan spanningsopbouw doen, maar de sfeer zat niet helemaal oké, ik heb er een vreemd gevoel bij. Uitzondering is het eerste half uur van de film, de "rondleiding door Prometheus", de sfeer van "we gaan iets unieks ontdekken". Eenmaal geland moet het allemaal in een razend tempo afgewerkt worden en loopt er iets mis met de sfeer die men in de film probeert te creëren.

Helemaal bij de haren getrokken vond ik "het besmette drankje" en alles wat daaruit voortkwam, plus, waarom deed David dat?. Ik vermoed dat men ons iets wilde vertellen over het gevaar van de inhoud van die potten, waarschijnlijk iets dat uw DNA omvormt zodat je een "vernietigingswapen" wordt, maar de meeste mensen gaan dit, net als veel andere dingen in de film niet goed snappen.

Valt er niemand de plothole op het einde van de film op? In Alien zit de engineer in de stoel in de "cockpit" van dat ruimteschip met z'n buik open (chestbuster?). In Prometheus gaat hij uit zijn stoel op zoek naar Shaw en sterft in die rescue pod, waar de chestbuster uit z'n buik springt. Is dit dan een andere engineer dan de piloot? Zitten we toch op een andere planeet dan die uit de Alien films?

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

avatar van DiDa

DiDa

Ajax&Litmanen1 schreef:

FOK.nl / Reviews / Prometheus / FOK!frontpage - frontpage.fok.nl

Hier zijn ze weer een stuk positiever.

Fijn om zo'n positieve review te lezen!

avatar van astonm

astonm

zerodopa schreef:

Ja, dat klopt. De eerste week draait (alleen) MIB3.

DwarreI schreef:

Nou nee, dat is ook weer een uiterste. Van een goed verhaal in een lelijk visueel omhulsel zal ik ook niet snel genieten. Ik wilde eigenlijk zeggen dat ik een goed verhaal het belangrijkste vind, maar bedacht me ook dat ik gisteren Tenshi No Tamago vijf sterren heb gegeven, terwijl dat meer een sfeerimpressie is dan een verhaal.

avatar van DwarreI

DwarreI

Oké dan zijn we het alsnog eens, als ik een goed verhaal wil dan lees ik wel een boek

avatar van Curly1985

Curly1985

Ik vind het opzich heel begrijpelijk dat deze film met Alien wordt vergeleken maar is dit wel terecht?

In de trailer lijkt het mij al een heel ander soort film en het feit dat prometheus niet als Alien-prequel is aangekondigd zegt ook wel wat toch?

Ik had in ieder geval nooit de verwachting dat het een rauwe SF thriller zoals Alien zou worden.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Vind de trailer juist heel veel overeenkomsten hebben. Laatst met mijn vriendin de ALien BD gekeken en hoevaak zij wel niet zei dat het erg op de Prometheus trailer leek. Zie vrij weinig verschillen eigenlijk tussen Alien en trailer. Zelfs de credits identiek .

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Het is een ander soort film dan Alien die toch meer een horrorthriller was, maar de vergelijking komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, het is en blijft een prequel.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Prometheus lijkt zelfs bijna wel een remake van Alien.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Nee, dat niet.

avatar van glennton

glennton

Visueel zit deze film meer dan prima inelkaar, prachtige beelden en de 'Prometheus' ziet er gewoonweg schitterend uit, zowel van buiten als van binnen...maar dan het verhaal, het begint erg goed en het lijkt wel wat afgeraffeld naar het einde toe, tja ik weet het anders ook niet goed te omschrijven hoe ik deze film heb ervaren. Een 2e deel, gezien het einde, lijkt er m.i. wel aan te komen.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Jawaddedadde schreef:

Nee, dat niet.

Vind ik wel en ik heb de film nog niet eens gezien, kun je nagaan!

avatar van AC1

AC1

Ik ben verbaasd dat er nog niemand heeft gezegd dat Prometheus wel 10 keer zo goed is als Alien en Blade Runner tezamen. Meestal is er toch altijd wel eentje met gekke beweringen. Nou ja, het is nog wat vroeg misschien.

avatar van rep_robert

De meeste mensen die tegenwoordig naar de bios gaan hebben een van die twee of beiden nog niet eens gezien. Daarnaast denk ik niet dat de fans deze leuker gaan vinden. Ondanks een paar gekken Algemeen kritiek lijkt toch dat mensen teveel hebben verwacht van Prometheus. Ik schroef de 5 sterren doelstelling lekker naar beneden, dan kan ik in ieder geval nog genieten van de film.