Prometheus (2012)
Releasedatum: 31 mei 2012
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Prometheus
"The search for our beginning could lead to our end."
Een team van ontdekkingsreizigers gaat op een reis door het universum waarbij ze een ontdekking doen die leidt naar de oorsprong van het ontstaan van de mensheid. Hierdoor belanden ze in de gevaarlijkste uithoeken van het universum. Daar zullen ze een angstaanjagend gevecht moeten doorstaan om de toekomst van de mensheid te redden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
Millburn
Chance
Ravel
RuudC
De trailer scoort anders bij mij al meer punten dan alle Transformersdelen bij elkaar.
AC1
Ja, oké maar die poster dan ... Dat is niet een poster die je zou toeschrijven aan een 'classic' maar eerder aan een generieke film. Als visual artist hoor je zou iets te weten. Is de poster een voorbode van de ware aard van Prometheus? Een ordinaire film die we gauw zullen vergeten? Ik hoop van niet maar dit is alvast een voorteken ... ik heb ook al veel teleurgestelde reacties gelezen over de OST. Nou ja, on the bright side, ik heb ook al gelezen dat de film er abnormaal fantastisch uitziet, zelfs op een editing monitor. De meeste zullen hun binnenkort zelf kunnen beoordelen.
Waarom ga je hem dan niet in de bios kijken? Dan moet je alsnog tot december of zo wachten tot je deze kunt zien.
En tsjah, stel de film valt tegen. Dan blijft ie alsnog hangen omdat dit tegenwoordig een zeldzaam genre is
RuudC
Een goede poster draagt zeker wat bij aan de film. De poster hierboven vind ik zelf best mooi. Dat wat de Nederlandse variant moet voorstellen, doet me helemaal niets. Bij Dark Shadows lieten ze de trailer van Prometheus zien en daar heb ik me toch een partij zitten watertanden. Ik mijd dat hele 3D gebeuren, maar hiervoor wil ik stiekem wel een uitzondering maken.
Madecineman (moderator films)
Berichten verplaatst naar Filmdragers en apparatuur > Algemeen > 3D
DutchRaver
dit verschijnsel kwam in de trailer voorbij, en dit ding is ook in één van de alien films te zien.
wel raar
Klopt, als het goed is dan hoort dat bij een eeuwenoude buitenaardse beschaving. De aliens hebben er niet heel veel mee te maken dacht ik.
smash016
Misschien een stomme vraag, maar is deze film alleen te zien in 3D? Of ook gewoon in "normale" bioscopen (ga ik wel van uit)?
Ik kijk in ieder geval erg uit hiernaar. Bij de trailers krijg ik meteen zo'n "eerie" Alien-gevoel, ook al is het geen Alien-film, qua sfeer en thematiek komt het erg dicht in de buurt, denk ik. En qua regisseur natuurlijk ook.
Mooi ook dat de "space jockey" uit Alien eindelijk nader wordt verklaard.
Filmkriebel
Tickets in handen voor 30 mei in 3D
Dit wordt een weekje vol ongeduld.
JacoBaco
Vrijdag 1 juni 00:00 3D IMAX! Spacecake mee en het wordt een instant classic!
AC1
Beter de verwachtingen laag houden, guys. Anders kan het wel eens tegenvallen.
Niet zo pessimistisch jij
Dit wordt de film van het jaar hehe. Jammer dat je in Groningen nog niet kan reserveren
Naomi Watts
Ik hoop het ook van harte, al heeft Scott de laatste jaren (decennia is zelfs gepast) niet veel laten zien.
AC1
Ik denk dat de algemene kritiek te herleiden zal zijn tot het volgende: Geen slecht ritje maar het status of het niveau van Alien heeft Prometheus jammer genoeg niet bereikt. Misschien hadden we te veel verwacht. Sommige zullen schrijven dat de film wel beter is dan Aliens.
Ja, inderdaad. Feit blijft dat Science Fiction/Horror een gruwelijke filmcombinatie kan zijn, dat heeft hij met Alien al een keer bewezen. De trailers zijn tot nu toe interessant, mysterieus. Maar ook erg spectaculair.
Een "kleine" horrorfilm als Alien zal het 100% niet gaan worden. Dus daar houd ik al geen rekening mee.
T.o.v. de vele andere films van Scott is Prometheus natuurlijk weer compleet anders en gaat Scott terug naar zijn roots. Ondanks dat ik vind dat Scott na 2000 meer dan prima films heeft gemaakt.
Seifer
Science Fiction/Horror kan inderdaad fantastisch zijn, maar helaas slagen velen pogingen er in om het toch te verknallen.
Is het overigens noodzakelijk, om eerst de film Alien gezien te hebben? Of staat deze film daar los van?
Seifer
Dat is jouw mening. Films als American Gangster, Black Hawk Down en Gladiator waren zo slecht niet.
JacoBaco
Gladiator en Black Hawk Down zijn al meer dan een decennia geleden.
Weten jullie wat ik denk? Ik denk dat Scott gewoon beter is in het maken van SF films! Wel een beetje raar om dat te zeggen natuurlijk omdat hij helemaal aan het begin van zijn carrière 2 SF films heeft gemaakt en daarna niet meer! Maar ze zijn wel steengoed!!
American Gangster heb ik nog niet gezien, verder vind ik het ook niet veel soeps de afgelopen 10 jaar.
Denk het niet, al zal er denk ik voor de Alien fans veel kleine dingetjes in de film verstopt zitten en misschien sluit het er zelfs wel lichtjes op aan. Maar een pré zal het niet zijn, vooral niet omdat films met dit soort budgetten voor iedereen te kijken moet zijn(instapbaar).
Overigens zal ik Alien(s) wel gaan kijken als ik jou was. Een meesterwerk
Gladiator is al meer dan een decennia geleden.
Decennia is het meervoud van decennium. Dus Gladiator past meer dan prima in NW's tijdsperiode.
JacoBaco
Decennium (meervoud: decennia of decenniën)
3 decennia
1 decennium
Ok ok, officieel is Gladiator dus meer dan een decennium geleden.
Naomi Watts
Duh, ik zeg het toch, dus is het mijn mening. Wat jij nu zegt is jouw mening. Thanks for stating the obvious Sherlock.
Niet slecht is niet het referentiekader die ik heb van Scott. Voor middelmaat schik ik niet. Magnifiek cineast, helaas heeft ie het niveau van Alien en vooral Blade Runner nooit meer gehaald. Nu terug naar zijn roots wat al voor hoge verwachtingen zorgt.
Het gaat er meer om dat hij best veel succesvolle films sinds Alien en BR heeft gemaakt, buiten de persoonlijke smaken van mensen om. Dus de lat mag best hoog liggen
AC1
Ja, zo kunnen we allemaal wat gaan gokken.
Is niet zomaar een gok, hoor. Ik hou rekening met heel veel zaken. Kader mijn voorspelling maar in en hang 'm boven je bed. Je zult wel zien.
Hetzelfde geldt dus ook voor de verwachtingen.
Kwaliteit en succes hebben niks met elkaar te maken. Las trouwens onlangs dat het al lang geleden is dat Scott nog eens een echte hit heeft gemaakt. Vallen de box-office cijfers dan zo tegen de laatste decennia?
JacoBaco
Diep van binnen (wanneer men Alien een meesterwerk vindt) hebben we allemaal hoge verwachtingen, alleen proberen we deze te onderdrukken uit voorzorg! Althans, sommige mensen dan.
Seifer
Je zegt nergens dat het je mening is.
Misschien ben ik aan het mierenneuken, maar ik moest het even kwijt.
Hetzelfde geldt dus ook voor de verwachtingen.
Uiteraard, maar het verschil in kwaliteit mag je ook wel mee nemen. Al vind ik het fijn dat veel hier zin in hebben, het is ook weer een heel gebeuren maar door Scott's enorme cold streak blijf ik terughoudend
Naomi Watts
Je zegt nergens dat het je mening is.
Misschien ben ik aan het mierenneuken, maar ik moest het even kwijt.
Nee als ik dat er nog bij moet zetten

Alien: Covenant

Aliens
Sciencefiction / Actie, 1986

The Dark Knight Rises
Actie / Misdaad, 2012
androiddystopieruimtebuitenaards wezenschepselspin offcreationemergency surgery post-credits scenestasisarcheological diggod complexcave drawingprometheus genetic mutationorigins of lifeted 2023alienversealien expanded universethe peter weyland files: ted 2023 alien anthology2090s complicated