Choi-jong-byeong-gi Hwal (2011)
Genre: Actie
Alternatieve titels: War of the Arrows / Choejongbyungki Hwal / Arrow, the Ultimate Weapon / 최종병기 활
Zuid-Korea
Geregisseerd door: Han-min Kim
Met onder meer: Park Hae-il, Moon Chae-won en Kim Moo-yul
Gesproken taal: Koreaans
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Choi-jong-byeong-gi Hwal
"A hero is born, the legend begins."
Tijdens de Tweede Manchu-invasie van Korea wordt het dorp van Nam-Yi overvallen en geplunderd door strijders van de Qing. Nam-Yi's zuster een haar aanstaande man worden ontvoerd. Nam-Yi is een geoefend boogschutter en omdat hij slechts in zijn eentje is, besluit hij het Qing-leger te volgen. Hij probeert de soldaten één voor één uit te schakelen, onderwijl hopend op een kans op een mogelijkheid om de gegijzelden te kunnen bevrijden.
Choi Nam-yi
Gab-yong
Jang-sun
Kim Mu-seon

AsianFreak
Goeie film! Boeide me vanaf het begin tot aan het einde. Strakke aktiescènes met een goed verhaal. Ook is deze film gebasseerd op bepaalde feiten uit de Koreaanse geschiedenis. Dat is altijd weer een plus-punt voor mij.

gauke
Ofschoon gebaseerd op historische feiten toch in de allereerste plaats een boeiend, spannend, gewelddadig en bloedig actie en gevechts (non-stop) verhaal, die het niet van de dialogen moet hebben, maar dat is helemaal niet nodig. De cast oogt perfect, de kostumering als altijd oogstrelend en het landschapsdecor is schitterend.

Walibi01
Voor het eerst wat gekeken uit de koreaanse cinema.
Ik was zeer positief verrast. Acteerwerk is meer dan voldoende. Verhaal prima en goed actiewerk.
Heb me gee seconde verveeld.

scorepio
Spectaculaire film die boeit van begin tot eind.
Goed acteerwerk en dito kostuums. Enig minpuntje waren de special effects van de tijger.
Een aanrader.

balosa
prima vermaakt met deze film, en ach die tijger zo erg was het nou ook weer niet
de film heeft verder wel iets weg van Apocalypto, misschien heeft de regisseur wat ideeën 'geleend' van die film

Barry83
Prima film! Spannend, mooie gevechten en bloed is er ook genoeg te zien. Maar waar ik vooral tevreden over ben is het einde!! Niet een keertje een standaard einde waar uiteindelijk alles goed komt, maar gewoon bloedstollend spannend is.

Onderhoudend en spannend historisch spektakel uit Zuid-Korea. Qua plot aan de dunne kant, maar gelukkig maken de aktiescenes een hoop goed. Vooral de scenes waarin men door middel van boogschieten elkaar naar het leven staat zien er goed uit. De film is op visueel niveau behoorlijk indrukwekkend, op wat details na, zoals de scene met de aanval van de tijger, waarin de special effects te opzichtig zijn. De film zeurt iets te lang door; de lange klopjacht aan het eind had bijvoorbeeld wel iets ingekort kunnen worden, maar echt storend is dit niet.

specialized
Mooi uitgewerkt,spannende film.
De tijger is inderdaad een zwaar minpunt.
Maar zeker de moeite waard

skipy05
Weer een zeer sterke film in zijn genre.
verhaal is erg goed. De gevechten zijn heel mooi.
Acteurs spelen erg goed.
en niet de muziek vergeten die ook heel mooi is.

kawa2
dit soort film vallen bij mij altijd wel in de smaak, ( net zoals hero, three kingdoms, red cliff)
deze vond ik toch wat minder als boverstaande,
maar toch een mooie en goede film.
acteerwerk was dik in orde
enige wat ik miste was wat meer informatie over die andere boogschutter
maar voor de rest een top film.

Iron Maiden
Deze mix tussen Rambo en Apocalypto deed het bij mij erg goed.
Het begin wist me niet echt te pakken en had 'm bijna uitgezet, maar wat word het spannend de laatste drie kwartier!
Duidelijk een film die ik nog vaker ga kijken, heeft echt een zeer positieve indruk gemaakt en had er niks van verwacht.

komerad
Niet slecht maar ook niks bijzonder.
De eerste helft is vrijwel zonder aktie. (bij een aktiefilm mag de aktie toch iets vroeger komen voor mij.) Wel word die tijd gebruikt om de band tussen de personages te tonen.
De 2e helft is gelukkig een stuk beter maar is dan weer iets te veel van hetzelfde. Na een tijdje dacht ik zo toch "nu mag er even iets anders gaan gebeuren."
Wel een zeer knappe ontknoping. Krappe 3

Fryce
- 2048 stemmen
Vond het wat traag en niet amusant beginnen. Daarna prima vermaak, mooie beelden en heerlijke actie.

ludwig1947
Ik respecteer je reactie op deze film, maar je kunt nu eenmaal niet "bijna"de hele film actie verwachten, want dan ben je doodmoe als deze is afgelopen en is dat ook weer teveel van het goede........nietwaar?
Niet slecht maar ook niks bijzonder.
Wel een zeer knappe ontknoping. Krappe 3

dwid
Vermakelijke film, dat zeker. Eerste uur wel even doorbijten, maar dat komt het goed op gang.
De facetten van mooie (natuur)beelden en kostuums, maakt voor mij de film niet.
Al met al 3*
En over die tijger heb ik het niet, was foutje van de zaak...

willywilly
Best een verzorgde en spannende film. De beelden zijn vaak adembenemend mooi.
De film verveelt niet. Natuurlijk hebben Aziatische films doorgaans een andere sfeer dan de ons meer bekende Westerse films.
Wat echter echt storend is, is het enorm groot aantal fouten in de ondertiteling. In bijna élke regel tekst staan er grove, doorgaans d t fouten. Het is echt storend. Het is alsof er een kleuter de vertaling heeft uitgevoerd. Het verknoeit echt het kijkplezier van de film. Ook die bewuste scène met de tijger is inderdaad ronduit slecht.

RuudC
De tijger was niet al te best geanimeerd en eigenlijk had die scene er wel uit gelaten mogen worden. Voor een film met een matig plot was de spanning in elk geval erg goed. De overeenkomsten met onder andere Centurion, The Eagle, maar ook een Enemy At The Gates zijn vrij duidelijk. Het is allemaal historische actie uitgevoerd in een reeks kat-en-muisspelletjes. Aziatische cinema blijft me aantrekken, vanwege de interessante en sterke karakters, prachtige decors en muziek, maar zeker de erg verzorgde actie. Natuurlijk draait het om de gelijkwaardige strijd tussen twee goede, sluwe krijgers. Natuurlijk is het wel weer opvallend dat het gaat over een strijd tussen Korea en China (Mantsjoerije). Die lui kennen volgens mij niets anders. Toch is het resultaat niet bepaald nationalistisch. Op enkele momenten na worden de Mantsjoerijnen vrij 'normaal' neergezet. Wat ook nog tenminste een beetje normaal is, zijn de romantische perikelen van het jonge stel. Het is niet zo dat het een grote bijdrage levert aan het avontuur, maar het remt ook nergens af. Zeker dat laatste is voor mij het belangrijkste. Ik heb Koreaanse en Chinese producties wel eens spannender en mooier gezien, maar War of the Arrows is best de moeite waard.

tal1b
Neppig camerawerk, vooral begin shots / achtervolging. Helaas was hier ook het irritante Aziatisch theatraal gedoe aanwezig. Heb betere Aziatische producties gezien

mrmojorisin123
Het was al een tijdje geleden dat ik nog zo kennis maakte met het puntje van mijn stoel. Aan spanning geen gebrek in deze Zuid-Koreaanse actiefilm die historische feiten verfilmd. De achtervolgingsscène deed me op sommige momenten denken aan Butch Cassidy & The Sundance Kid wat natuurlijk een groot compliment is voor Han-min Kim, maar daarvoor werd het ook net niet zo goed uitgewerkt.
Het minpuntje die ik hier al gestadig heb zien passeren is de tijgerscène, maar ook de springscène waaruit je nogal heel makkelijk het computergeklungel opmerkt. Ook is het een voorbeeld van een alom bekend stereotiep : een zoon die over het uitzonderlijk talent van zijn overleden vader beschikt en het werk van zijn vader afmaakt en zelfs overtreft.
Desalniettemin een uitstekende film voor op een zaterdagavond.

Banjo
Erg rommelig gefilmd!
Maar door de mooie actie stukken en de snelheid die deze film heeft
Is het toch boeiend om door te kijken, en kan ik er zelfs nog van genieten...
3 1/2 ster

Masterkeeltie
Spannend vanaf het begin tot het eind, integendeel tot hierboven vond ik het camerawerk juist fascinerend en erg bij de film passen, flitsend en geen moment saai.
Hele frisse orginele film voor een gemiddelde westerse kijker, stuk geschiedenis geweldig en de landschappen zijn geweldig.
Net zoals hierboven ook al werd vermeld is idd het tijger computer werk etc, niet helemaal drukken, voor de rest hele goede wegkijker

nadrin
Een magistraal epos dat boeit tot de laatste seconde.
En ondanks zijn lange speelduur, maar mede door het goed vetelde verhaal en de steeds weerkerende spanning, geen seconde de kijker toe laat om af te dwalen. En ondanks dat de verhaallijn wel al eens meer zal zijn voorgekomen is het einde tot op het bittere einde niet geweten. Met als laatse groot gevecht een heel origineel meervoudige mogelijkheid.

Stijn B.
Fantastische avonturenfilm en epos dat meeslepend is van begin tot einde. Schitterende actiescènes tussen de verschillende boogschutters. Eén van de betere Aziatische avonturenfilms van de laatste jaren.

DonOswaldo
- 1931 stemmen
Fijn actie-epos. Pijl en boog, wat een heerlijk wapen blijf ik het toch vinden. Wel wat moeilijk om er (lange) scènes mee boeiend te houden, maar dat gaat ze goed af. De chase en action scènes zijn lekker adrenaline-rushend en erg genietbaar. Ook mooie landschappen, dito aankleding en een solide cast.
****

DVD-T
Deze Zuid-Koreaanse Apocalypto is erg vermakelijk.
Erg diepgaand is de film niet. De inval van Mantsjoerije in Korea dient meer als kapstok voor een aantal actie scenes. Erg veel wordt er dan ook niet op ingegaan. Best jammer aangezien ik best wel een "history buff" ben. De romance is nergens echt storend en op een leuke manier verweven in deze achtervolging film. War of the Arrows heeft behoorlijk wat weg van Apocalypto. Vooral in de laatste 40 minuten is het genieten geblazen met de lange achtervolging. Hierbij wordt goed gebruik gemaakt van de omgevingen en de wapens die hier centraal staan, de pijl en boog.
Acteer werk is naar behoren. Nergens komt men aan een heel hoog niveau, maar heb het ook wel eens veel slechter gezien. Vooral Park en Moon zijn hier heel erg op dreef.
Verder is de film fraai geschoten. Zoals gezegd wordt er goed gebruik gemaakt van de locaties en zien de actie scenes er geweldig uit. Geld ook voor de aankleding trouwens. Alles doet je geloven dat echt in die tijd bent. Muziek is ook erg meeslepen.
Helaas gaat War of the Arrows net niet even dat stapje verder, zit er net iets te weinig in om echt goed te zijn en is het eindresultaat niet meer dan vermakelijk.

Phantasm
Prima aktiefilm met een goed verhaal dat me eigenlijk geen moment heeft verveeld.

Filmkriebel
De Manchu's vallen Korea binnen en deporteren de boerenbevolking naar hun land om ze in slavernij te dwingen. Ook de zus van boogschutter Nam Yi wordt op de dag van haar huwelijk ontvoerd en de man gaat haar achterna, gewapend met pijl, boog en een uitzonderlijke vaardigheid. Dat levert weer maar eens een sterke en nette actiefilm op, met een adembenemende klopjacht op het einde en een zinderende finale. Met verhoogd hartritme, gestokte adem en klamme handen heb ik zitten kijken. Bovendien gaat het er echt genadeloos aan toe en de pijlen vliegen je rond de oren. Het is een dertien-in-een-dozijn verhaal maar met genoeg zinnenprikkelende actie en grandeur zodat je dit snel vergeet.

MosquitoSmasher
Qua character opbouw hoef je niet teveel te verwachten, maar de beelden zijn schitterend. Het pijl en boogwerk wordt prachtig in beeld gebracht, de pijlen zijn eigenlijk gewoon de ster van de film, echt top gedaan. Wel een paar stukjes die weer wat.....tjah...waren.
Met de tijger, dat die dudes onnodig lang wachten om te vuren met alle gevolgen van dien. En op het eind dat die man allang de keel had kunnen doorsnijden van die vrouw, maar in plaats daarvan wacht hij rustig af tot de pijl in zijn nek terecht kom. Ok, apart.

Onceuponanytime
Na een halfuurtje intro, staat de boog voor anderhalf uur gespannen. De inhoud is simpel, maar de uitvoering/de actie is top!

'Breaking Bad'-acteur Bryan Cranston (67) stopt met acteren, Uitgever ontkracht hardnekkige geruchten rondom Mel Gibson | MovieMeter Recap

Amy Schumer zou eigenlijk hoofdrol spelen in 'Barbie', maar stopte omdat het originele script niet 'feministisch en cool' aanvoelde

'The Big Bang Theory'-ster Kaley Cuoco wil geen seksscènes meer doen: "Ik laat het liever iemand anders doen"

De tien best beoordeelde films van de jarige Johnny Depp (60)

In Cold Blood
Misdaad / Drama, 1967