• 9.374.591 stemmen

Choi-jong-byeong-gi Hwal (2011)

Actie | 122 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titels: War of the Arrows / Choejongbyungki Hwal / Arrow, the Ultimate Weapon / 최종병기 활

Oorsprong: Zuid-Korea

Geregisseerd door: Han-min Kim

Met onder meer: Park Hae-il, Moon Chae-won en Mu-Yeol Kim

Gesproken taal: Koreaans

Plot Choi-jong-byeong-gi Hwal

"A hero is born, the legend begins."

Tijdens de Tweede Manchu-invasie van Korea wordt het dorp van Nam-Yi overvallen en geplunderd door strijders van de Qing. Nam-Yi's zuster een haar aanstaande man worden ontvoerd. Nam-Yi is een geoefend boogschutter en omdat hij slechts in zijn eentje is, besluit hij het Qing-leger te volgen. Hij probeert de soldaten één voor één uit te schakelen, onderwijl hopend op een kans op een mogelijkheid om de gegijzelden te kunnen bevrijden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van james_cameron

Onderhoudend en spannend historisch spektakel uit Zuid-Korea. Qua plot aan de dunne kant, maar gelukkig maken de aktiescenes een hoop goed. Vooral de scenes waarin men door middel van boogschieten elkaar naar het leven staat zien er goed uit. De film is op visueel niveau behoorlijk indrukwekkend, op wat details na, zoals de scene met de aanval van de tijger, waarin de special effects te opzichtig zijn. De film zeurt iets te lang door; de lange klopjacht aan het eind had bijvoorbeeld wel iets ingekort kunnen worden, maar echt storend is dit niet.

avatar van ludwig1947

ludwig1947

Ik respecteer je reactie op deze film, maar je kunt nu eenmaal niet "bijna"de hele film actie verwachten, want dan ben je doodmoe als deze is afgelopen en is dat ook weer teveel van het goede........nietwaar?

komerad schreef:

Niet slecht maar ook niks bijzonder.

De eerste helft is vrijwel zonder aktie. (bij een aktiefilm mag de aktie toch iets vroeger komen voor mij.) Wel word die tijd gebruikt om de band tussen de personages te tonen.

De 2e helft is gelukkig een stuk beter maar is dan weer iets te veel van hetzelfde. Na een tijdje dacht ik zo toch "nu mag er even iets anders gaan gebeuren."

Wel een zeer knappe ontknoping. Krappe 3

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Fijn actie-epos. Pijl en boog, wat een heerlijk wapen blijf ik het toch vinden. Wel wat moeilijk om er (lange) scènes mee boeiend te houden, maar dat gaat ze goed af. De chase en action scènes zijn lekker adrenaline-rushend en erg genietbaar. Ook mooie landschappen, dito aankleding en een solide cast.

****

avatar van DVD-T

DVD-T

Deze Zuid-Koreaanse Apocalypto is erg vermakelijk.

Erg diepgaand is de film niet. De inval van Mantsjoerije in Korea dient meer als kapstok voor een aantal actie scenes. Erg veel wordt er dan ook niet op ingegaan. Best jammer aangezien ik best wel een "history buff" ben. De romance is nergens echt storend en op een leuke manier verweven in deze achtervolging film. War of the Arrows heeft behoorlijk wat weg van Apocalypto. Vooral in de laatste 40 minuten is het genieten geblazen met de lange achtervolging. Hierbij wordt goed gebruik gemaakt van de omgevingen en de wapens die hier centraal staan, de pijl en boog.

Acteer werk is naar behoren. Nergens komt men aan een heel hoog niveau, maar heb het ook wel eens veel slechter gezien. Vooral Park en Moon zijn hier heel erg op dreef.

Verder is de film fraai geschoten. Zoals gezegd wordt er goed gebruik gemaakt van de locaties en zien de actie scenes er geweldig uit. Geld ook voor de aankleding trouwens. Alles doet je geloven dat echt in die tijd bent. Muziek is ook erg meeslepen.

Helaas gaat War of the Arrows net niet even dat stapje verder, zit er net iets te weinig in om echt goed te zijn en is het eindresultaat niet meer dan vermakelijk.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

De Manchu's vallen Korea binnen en deporteren de boerenbevolking naar hun land om ze in slavernij te dwingen. Ook de zus van boogschutter Nam Yi wordt op de dag van haar huwelijk ontvoerd en de man gaat haar achterna, gewapend met pijl, boog en een uitzonderlijke vaardigheid. Dat levert weer maar eens een sterke en nette actiefilm op, met een adembenemende klopjacht op het einde en een zinderende finale. Met verhoogd hartritme, gestokte adem en klamme handen heb ik zitten kijken. Bovendien gaat het er echt genadeloos aan toe en de pijlen vliegen je rond de oren. Het is een dertien-in-een-dozijn verhaal maar met genoeg zinnenprikkelende actie en grandeur zodat je dit snel vergeet.