• 9.375.132 stemmen

Ying Xiong (2002)

Actie / Drama | 99 minuten / 107 minuten (extended version)

Genre: Actie / Drama

Speelduur: 99 minuten / 107 minuten (extended version)

Alternatieve titels: Hero / 英雄

Oorsprong: Hongkong / China

Geregisseerd door: Yimou Zhang

Met onder meer: Jet Li, Maggie Cheung en Tony Leung Chiu-wai

Gesproken taal: Mandarijn

Releasedatum: 29 januari 2004

Plot Ying Xiong

"One man's strength will unite an empire."

Koning Qin wil heel China in zijn macht hebben, om zo de eerste keizer te worden. Al een tijdje willen huurmoordenaars hem vermoorden. Er zijn drie moordenaars, genaamd Broken Sword, Flying Snow en Sky, waar de koning vooral voor vreest. Hij heeft dan ook al vele jaren een beloning voor degene die deze drie kan uitschakelen. Op een dag krijgt de koning dan bezoek van de mysterieuze zwaardvechter Nameless, die beweert de drie moordenaars te hebben vermoord.

avatar van Da_mark

Da_mark

Die zijn misschien niet zo realistisch, maar daarin hebben mensen in ieder geval geen superkrachten

avatar van Phoenix

Phoenix

Deze film realistisch noemen gaat er bij mij inderdaad niet in. Maar een vergelijking met LotR evenmin, imho.

avatar van SaintOfKillers

SaintOfKillers

Da_mark schreef:

Ik weet niet, Wallace bevrucht daar toch een prinses terwijl hij eigenlijk al 3 jaar dood zou moeten zijn. Dat is dan toch coitus interruptus extremis.

Ik denk dat het nooit de bedoeling was om een realistisch beeld te schetsen. En het valt in Hero nog mee, Ang Lee ging nog veel verder, vond ik.

avatar van Zavo

Zavo

Prachtige film, helaas is het inhoudelijk allemaal wat minder. Eigenlijk moet je deze film gewoon zonder ondertiteling kijken, genieten van de prachtige beelden, het verhaal boeit toch niet.

kappeuter schreef:

Bij Chrouching Tiger vind ik die balans veel beter uitgewerkt, bovendien niet zo'n saai verhaal.
EN een redelijk vlot verhaal, EN goede actiescenes.
hier ben ik het volledig mee eens.

deze film is de moeite waard, maar mijn verwachtingen lagen veel hoger. die verwachten worden alleen maar omhoog geschopt de eerste 10 min. waarin een van de mooiste actiescenes ooit te zien. daarna kon de film het niveau niet meer halen en betrapte ik mezelf erop dat ik me nogal zat te vervelen. de plottwists waren aardig, maar die laatste waar je moet denken dat de koning wordt doodgestoken, is echt te makkelijk. verder zaten er wel mooie plaatsjes in, wat me deed denken aan Dolls en dat is sowieso een compliment. 3,5 sterren.

avatar van Odie

Odie

Prachtige kleuren, fotografie is adembenemend!

avatar van Obiwannes

Obiwannes

U-96 schreef:

De zwaardgevechten waren erg mooi in elkaar gezet, maar begonnen af en toe toch een beetje te vervelen. Soms vraag ik me toch echt af of dit soort vechttechnieken daadwerkelijk ook echt mogelijk zijn...

Is het werkelijk zo moeilijk dit even te vergeten vraag ik me dan af? En voor velen waarschijnlijk wel, maar als je constant in je hoofd zit met als iemand een vluchtje door de lucht neemt, "is dit wel mogelijk" zal je de film nooit weten te aprecieren.

Obiwannes schreef:

Je heb me verkeerd begrepen. Mijn waardering voor deze film staat helemaal los van 'het wel of niet kunnen van die vechttechnieken'.

Ik bedoelde die vraag juist uit pure nieuwsgierigheid. Is dit mogelijk? Zijn er echt mensen die zo ongelooflijk goed kunnen vechten? Zo nee, dan blijf ik de film nog even goed waarderen...

mister blonde

er zitten volgens mij nogal wat scenes in die fysiek niet mogelijk zijn, nee.

avatar van Rujar

Rujar

Belachelijk dat men daar over kan vallen.

mister blonde

dat is toch helemaal niet aan de orde?

Inderdaad.

Ik val juist absoluut niet over die fysieke wel/niet-kunnende dingen...

avatar van Rujar

Rujar

oh dat dacht ik. Sorry.

Geeft niet.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Srr verkeerd begrpen U-96. Ik denk dat de meeste stukken nogal erg fel ingeoefende choreografie (en mss versneld nog?) is, en niet echt mogelijk is.

Heb niet genoeg kennis van making of van de films om het te kunnen zeggen ^^

avatar van Phoenix

Phoenix

De eerste drie tot vier gevechten wisten me totaal te overdonderen. Helaas had ik het daarna wel gezien, het werd een beetje te veel herhaling van zetten. Ik kreeg het gevoel dat ik 6 keer naar hetzelfde gevecht zat te kijken maar dan met andere acteurs in een kleur die we nog niet voorbij zagen komen. Wanneer je dan stilaan "gewend" bent geraakt aan de gevechten ga je naar andere kwaliteiten zoeken. En die vond ik schaars terug.

Ten eerste werd ik langzamerhand een klein beetje schizofreen van al die flashbacks in flashbacks in flashbacks. Ook kon ik af en toe geen lach onderdrukken wanneer er weer eens een keer zo'n belachelijke kreet werd geslaakt (vooral bij het gevecht op het water had ik daar last van). Werd er haast melig van, en dat kan niet de bedoeling geweest zijn. Daarnaast begon de muziek na verloop van tijd wat te zeuren.

3,5* voor de godsgruwelijk mooie plaatjes.

avatar van braambes

braambes

Ik heb deze nu ook gezien, na House of Flying Daggers, en eigenlijk vond ik die beter. Misschien omdat beide films meer van hetzelfde zijn (dan blijft de eerste die je zag leuker). In deze zitten er toch net iets minder leuke en originele vechtsscènes, buiten het watergevecht dan. Komt nog bij dat ik de film op de klein scherm heb bekeken. Ondanks de negatieve punten die ik heb opgenoemd, 3.5*.

avatar van Ash Krueger

Ash Krueger

Vond dit op zich wel een goeie film die ook erg mooi in beeld werd gebracht met bijvoorbeeld dat gevecht in het bos en al die bladeren. wat ik wel een kritiekpunt vind, is dat hij nogal langzaam gaat waardoor je een beetje je aandacht verliest. na 45 min. had ik het gevoel dat er minstens een uur voorbij was gegaan.

ondanks dat een goeie film. 4*

avatar van Jorinde

Jorinde

Na de geweldige film Hero van Yimou Zhang is zijn nieuwste film House of Flying Daggers binnenkort ook in ons land te bewonderen.

Het Filmmuseum vertoond op woensdag 12 januari in Cinerama (Marnixstraat 400 in Amsterdam) een dubble bill met zowel Hero als House of Flying Daggers.

Hero is opnieuw te zien en House of flying Daggers is een voorpremiére.

Wo. 19.45 HERO (hongkong/china 2002)

Wo. 21.45 HOUSE OF FLYING DAGGERS (ch/hk 2004)

Prijs losse kaarten € 7,20; double bill € 11!!

Ik vond Hero echt een visueel meesterwerk, met prachtige kleuren thema’s en schitterend camerawerk van Christopher Doyle.

Het is een film die je zeker op het grote doek moet zien, voor een overweldigende cinematografische ervaring!

Heb je Hero nog niet gezien of wil je hem nog een keer zien en dan is dit je kans om dat op groot doek te doen!

House of flying daggers heb ik zelf nog niet gezien, maar ik er hoge verwachtingen van.

feanaro surion

Huurmoordenaars zijn het paleis van de koning binnengedrongen, ze hebben drieduizend elitesoldaten vermoord maar toch hebben ze de koning niet vermoord maar zijn weggegaan. Drie jaar later komt "Naamloos" aan bij het paleis van de keizer en beweert dat hij de huurmoordenaars vermoord heeft. En als bewijs heeft hij hun wapens meegenomen.

In het begin had ik nogal moeite met de taalbarriere. Want in elke westerse taal herken je wel iets van klanken, maar hier niet waardoor je volledig afhankelijk bent van de (niet altijd even goede) ondertiteling. En de stijl van acteren vond ik in het begin ook vervelend. Maar ik besloot toch te blijven kijken en langzaam ontvouwde zich via flashback's een verhaal dat me de hele tijd bleef boeien. Elk shot in de film was zo mooi als je het kon krijgen. Want niet "Naamloos" is de echte hoofdpersoon in dit verhaal. Maar de prachtige kleurrijke beelden, ondersteund door de acteurs, de muziek en de prachtige gevechtsgeluiden is dit een stuk film dat iedereen zou moeten zien. Het verhaal, de taal en de acteerprestaties laten gaan en gewoon genieten van de prachtige beelden.

4 sterren.

avatar van Anatolia

Anatolia

feanaro surion schreef:

En de stijl van acteren vond ik in het begin ook vervelend.

Voor mij kwam alles in deze film, inclusief het acteren, zo mooi operatesk over, dat ik totaal geen moeite had met dit punt.

Wat een macht straalde deze film uit. Wat een magnifiek kleur- en decorgebruik en wat een vechtkunst!

5* voor de film die mij volledig overweldigde.

feanaro surion

Ik zei ook in het begin, want later werd ik zo meegesleept door de rest van de film dat het totaal niet storend meer overkwam.

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Hmm, heb de film helemaal bekeken en kwam erachter dat dit toch niet helemaal mijn soort films is.. vond moeilijk om door te komen. Snap wel dat mensen de film helemaal te gek vinden!

Sorry liefhebbers, van mij 2 sterren.

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik ben ook geen liefhebber hiervan. Mooie beelden misschien, maar het weet me totaal niet te boeien. Ik blijf voortaan kilometers van Jet Li-films vandaan.

1,5 sterren

avatar van gertos

gertos

Is dit nog film of een practig uitgevoerd ballet? Prachtige decors, prachtige kleuren (lijk Frank Govers wel), en wat staat er toch een hoop wind in het China van voor de eerste dynastie!

Tja, waar de Matrix mij nog volledig overdonderde met de Hoge School Kung Fu (met behulp van wat ijzerdraden her en der), kan de rest van de vechtfilms me maar matig boeien. De verhaaltjes zijn ook zo dun he?

Ben bang dat ik niet verder kom dan twee sterren.

avatar van Chr.s

Chr.s

Hmm, had hem opeens op 4* staan..zal wel iets zijn mis gegaan met scrollen. Gewoon weer terug naar 1,5*.

avatar van Bigking.nl

Bigking.nl

Prachtige film. Enorm stijlvol geschoten en gechoreografeerd. Alles in deze film komt groots over. Mooie effecten, gevechten en verhaallijn. Zo hadden ze elke flashback een eigen kleur meegegeven(zo was de eerste flashback rood, omdat het gelogen was en had laatste flashback, zoals het werkelijk gebeurd is het neutrale en heldere wit(is eigenlijk geen kleur) als hoofdkleur)

Als je niet van onrealistische gevechten houdt, dan moet je deze film inderdaad niet kijken. Maar dan moet je ook niet naar The Matrix oid gaan kijken. Wanneer je de aardse natuurkundige wetten even laat voor wat ze zijn, dan zie je gewoon hoe geweldig deze film in elkaar zit. Anders zit je bij elke move te kijken hoe ze het gedaan hebben.

avatar van gertos

gertos

The Matrix zag ik destijds zo ongeveer bij de premiere in de bioscoop. Toen was (mij) nog niets bekend over de revolutionaire stunts en technieken. Het effect was er dan ook naar! En daarbij, in de Matrix zijn deze technieken veel realistischer, het gebeurt immers in een kunstmatige wereld.

feanaro surion

Tsjaah, dat kan je hebben met deze film, laat je je overdonderen door de prachtige gevechten en beelden, of stoor je je aan dingen. Ik heb het eerste gedaan en 4 sterren gegeven maar ik kan ook wel snappen dat je hem juist helemaal niet goed vind.

avatar van ForzaRoberto

ForzaRoberto

visueel schitterend, verhaal simpel maar wel boeiend.

3.5 *