• 9.375.076 stemmen

Ying Xiong (2002)

Actie / Drama | 99 minuten / 107 minuten (extended version)

Genre: Actie / Drama

Speelduur: 99 minuten / 107 minuten (extended version)

Alternatieve titels: Hero / 英雄

Oorsprong: Hongkong / China

Geregisseerd door: Yimou Zhang

Met onder meer: Jet Li, Maggie Cheung en Tony Leung Chiu-wai

Gesproken taal: Mandarijn

Releasedatum: 29 januari 2004

Plot Ying Xiong

"One man's strength will unite an empire."

Koning Qin wil heel China in zijn macht hebben, om zo de eerste keizer te worden. Al een tijdje willen huurmoordenaars hem vermoorden. Er zijn drie moordenaars, genaamd Broken Sword, Flying Snow en Sky, waar de koning vooral voor vreest. Hij heeft dan ook al vele jaren een beloning voor degene die deze drie kan uitschakelen. Op een dag krijgt de koning dan bezoek van de mysterieuze zwaardvechter Nameless, die beweert de drie moordenaars te hebben vermoord.

avatar van Art

Art

Esteban schreef:

Is die nu nog maar uit in Nederland?

Dat klopt. Afgelopen donderdag is de film in premiere gegaan. Ik ga ook is kijken of ie bij mij in de buurt draait

Ga jij is kijken ?

avatar van Art

Art

kappeuter schreef:

Ga jij is kijken ?

Sorry, tikfout Het is : "Ik ga eens kijken"

Sorry, kon me even niet believeheersbeesten, want ik was net mijn fiets add-ons kwijt geraakt.

avatar van tovenaar

tovenaar

De film ziet er werkelijk fan-tas-tisch mooi oogverblindend uit. Echt ontzettend mooi gefilmd, geweldig kleurgebruik en originele vechtscene's. Ik ben er nog niet goed uit, wat mijn waardering betreft, het verhaal staat me namelijk wat tegen.

Het verhaal is allemaal wel voldoende, maar niet echt denderend. Sterker nog, ik kreeg vaak het gevoel alsof we weer naar een flashback gingen "om maar weer naar een gevecht te gaan kijken". Die knokpartijtjes waren wel wonderschoon, dat wel, maar het verraadde uiteindelijk misschien wel dat de vele mooi vechtscenes er waren om het ietwat tekortschietende verhaal wat te verbloemen.

Daarnaast is het me nog altijd een raadsel waarom ook bij deze film weer wire-fu in moest zitten. Deze film pretendeert weliswaar over een legende te gaan, maar wel over het ontstaan van China, tot en met de bouw van de Chinese Muur toe. Een berg wire-fu maakt de boel misschien sprookjesachtig, maar een film met een dergelijk verhaal, had het misschien beter gewoon bij sierlijke gevechten kunnen houden en hoefde zich niet over te geven aan het haast onvermijdelijke wire-fu.

Je kan natuurlijk ook zeggen dat het verhaal er enkel was in dienst van de mooie vechtscenes, om een soort continuiteit te creëeren.

avatar van tovenaar

tovenaar

Zo zou je het ook kunnen zeggen, maar dan ben je zelf dito bezig als de film.

avatar van Gorro

Gorro

Laatste alinea van mijn review op fok.nl en daarmee samenvattend mijn mening:

Ying Xiong (Hero) is verreweg de mooiste martial arts film, die ik ooit heb mogen aanschouwen. De wijze waarop het in beeld gebracht is werkelijk adembenemend. Grote massascene's, prachtig kleurgebruik en een geweldige rust. De plot is het zwakke punt van de film. De karakterontwikkeling, zoals die in Crouching Tiger, Hidden Dragon wel aanwezig was, is ver te zoeken, maar is dat werkelijk zo erg? In mijn ogen in dit geval niet, want de beeldenpracht die voor je ogen op het witte doek ten toon gespreid wordt, zorgt voor genoeg afleiding om dat te doen vergeten en is een bioscoopbezoek meer dan waard. 4.5*

maar is dat werkelijk zo erg?

Nee, maar dan is het ook niet echt een zwak punt meer natuurlijk . Verder ben ik het volledig met je eens.

Tovenaar: inhoud is overroepen, zeker als je praat over wire-fu/martial arts films. Wat moet je ermee ?

avatar van Jordy

Jordy

Niet slecht, maar tegen CTHD moet deze film het jammerlijk afleggen. Verhaal is (vind ik ook) vooral een excuus voor de vechtscenes (waar ik CTHD zonder de vechtscenes nog steeds een topfilm zou vinden). Gevechten en andere sfx-shots variëren in kwaliteit van enorm knullig tot enorm mooi.

(waar ik CTHD zonder de vechtscenes nog steeds een topfilm zou vinden).

Wat is dat nu voor een vreemde redenering. Tuurlijk is Hero zonder de gevechtscenes geen goeie film. Ze zijn namelijk de point van de film. CTHD is ook maar een wrak als je het verhaal uit de film wegneemt, en Dolls in zwart/wit is ook niet veel, maar beoordeel je een film niet op het geheel ?

avatar van Jordy

Jordy

Ik vergeleek beide films, en concludeerde dat ik CTHD beter vond vanwege het goede verhaal.

avatar van titan

titan

Ik moet zeggen dat deze film, visueel gezien, spectaculair is. Wat dat betreft hoort hij met Far from heaven en Dolls tot de toppers van de 21e eeuw.

Jammer is het dan dat het verhaal niet zo bijzonder is en dat de (gevechts)scenes er zo onaards uitzien dat de geloofwaardigheid in het gedrang komt en ik er nogal lacherig van word. 2,5*

avatar van Ramon K

Ramon K

morpheus schreef:

ik heb hem op dvd binengekregen 2 weken geleden, erg goeie transfer van beeld en geluid trouwens Toch ga ik hem morgen in de bios zien vanwege de enorm mooie beelden.

Is ie al uit op dvd dan? Waar?

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Ten minste in Hong Kong, weet niet hoe legaal ie is, maar ik heb 'm gisteren daar via Ebay gekocht.

avatar van Ramon K

Ramon K

Ok, bedankt. Ik ga er dan ook maar eens achteraan. Interessante film lijkt me.

avatar van Goodfella

Goodfella

Inderdaad een geval van stijl boven inhoud, of -om iedereen een beetje tevreden te stellen- uiterlijk boven narratief. Maar de stijl van deze film is wel echt wonderschoon, dus dat levert heel veel bonuspunten op. De mystieke en rustige sfeer sprak me ook erg aan, die gevechten zijn dan ook niet zozeer opwindend als wel heerlijk rustgevend en kennen bovendien een paar zeer subtiele momenten. Heel apart. Mooie muziek ook.

Maar ik ben het met de meesten eens dat het verhaal teveel van gevecht naar gevecht werkt en dat daardoor een emotionele band met de karakters ontbreekt, waardoor het toch niet meer is dan plaatjes kijken, hóe mooi die ook zijn.

Overigens gezien in het knusse Amsterdamse The Movies. Nooit eerder geweest, maar dit was iig niet de laatste keer.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Wat een gruwelijk mooie film. Zie je toch maar weer eens dat ik een echte 'sucker for style' ben, want ik vond hem fantastisch. Qua inhoud biedt de film inderdaad niet bijster veel, maar de beelden zijn om te smullen. 4,5* voor deze martial-arts regenboog

avatar van Biosguru

Biosguru

dit gaat erg vaag klinken: ik heb de lange versie nu minimaal 5 keer gezien en gisteren de NL versie voor het eerst in de bios gezien.

Wat zijn nu eigenlijk de gesneuvelde stukken?

Ik vondt de lange versie wel beter, de korte liet me zoals wel meer mensen hier zeggen wat onvoldaan achter. In de lange versie komt het verhaal iets beter tot zijn recht.

avatar van moving image

moving image

De film werkt inspirerend en is visueel bijzonder aantrekkelijk. De symboliek van kleuren bij elke nieuwe versie van het verhaal is zeer berekend, en ik heb bij deze film het gevoel van meer te zien dan er te zien is. Het dieperliggend verhaal is op een bijzonder creatieve manier gevisualiseerd.

Mwa, ik ben er niet zo kapot van. Vond het niet bepaald interessant, vrij saai eigenlijk. En anderhalf uur lang dezelfde gevechten is me ook wat teveel van het goede.

Het ziet er natuurlijk allemaal wel erg gaaf uit, maar dat is dan ook wel het enige. Ben het verder compleet eens met de post van Jaylunar op de vorige pagina.

Hoe vond jij Crouching Tiger, Hidden Dragon ? Beter ?

Veel beter.

avatar van pin0

pin0

ik vond het wel een leuke film, maar meer ook niet. vond het verhaal een btje vaag! maar verder wel ok! 3 *

avatar van titia

titia

Even een kort vraagje, op apple.com staat nu een trailer van Hero, hij komt blijkbaar binnekort in Amerika uit.

Daar staat in: Quentin Tarantino presents:

Hoe zit dit? Heeft hij de film geimporteerd of zo?

www.apple.com/trailers/miramax/hero/

avatar van jackie

jackie

In a surprising interview with Fangoria magazine, Tarantino revealed, that he battled with Miramax (who holds the rights to Zhang Yimou's HERO) to finally release the film (which is almost 2 years old now, and hasn't gotten ANY attention from Miramax, who already had edited the film down to 95 minutes - a version that was also shown all over Europe), and to top it, he convinced Miramax to release it in its original version, which is over 120 minutes long.

This is what Tarantino said (the entire interview will be in the April 16 Issue of Fangoria Magazine)

"And I am very proud to do that," Tarantino tells Fangoria Magazine. "I had to fight for it with Miramax. I think they lost faith in it and everything. And I thought that HERO was an absolute masterpiece, so I fought with them not to cut it. Not to bring it down, but to keep it the same length as when I saw it. And finally they agreed if I would present it. So I got in touch with Zhang Yimou and he was cool with that. Yeah, he was as happy as a clam. So that's what I am doing—it's pretty much what I did for IRON MONKEY."

The Film will released in New York and LA this June.

Thank god, Miramax has been put to some sense by Tarantino. I had to endure this MiramAxed version of Hero here in Germany and it was terrible. Now lets hope they pull the same thing with Shaolin Soccer which has also been delayed and cut by Miramax.

avatar van titia

titia

Thanx! Invloedrijk manneke...

Toch wel geweten dat Tarantino veel Aziatische aankopen maakt voor Miramax. En dat artikel daarboven mag dan wel positief klinken, T zorgt er wel voor dat de license elke keer weer bij Miramax terechtkomt, en daar tot in de eeuwigheid blijft verrotten. Ik ken een aardig aandeel Amerikanen die niet liever hebben dat Tarantino met z'n fikken van de Aziatische import afbleef

avatar van Filmtombe

Filmtombe

Ik ben de draad kwijt. Lees overal berichten dat wij de verschrikkelijke gecutte versie via Miramax te zien krijgen, maar een kijkje op wat Aziatische sites leert dat de film aldaar ook gewoon om en nabij de 99 minuten duurt.

Voorts zag ik dat de versie van 118 minuten, de director's cut, pas net uit is of in de nabije toekomst uitkomt. Verwarrend allemaal.

avatar van jveer

jveer

mooie film zeker de moeite waard om te huren (als je van oosterse vechtsport houd) de verhaal lijn is niet zo zwaar maar wel blijven opletten. erg leuk veel spectakel en een toch wel verrasend einde