Genre: Actie / Drama
Speelduur: 99 minuten / 107 minuten (extended version)
Alternatieve titels: Hero / 英雄
Hongkong / China
Geregisseerd door: Yimou Zhang
Met onder meer: Jet Li, Maggie Cheung en Tony Leung Chiu-wai
Gesproken taal: Mandarijn
Releasedatum: 29 januari 2004
Plot Ying Xiong
"One man's strength will unite an empire."
Koning Qin wil heel China in zijn macht hebben, om zo de eerste keizer te worden. Al een tijdje willen huurmoordenaars hem vermoorden. Er zijn drie moordenaars, genaamd Broken Sword, Flying Snow en Sky, waar de koning vooral voor vreest. Hij heeft dan ook al vele jaren een beloning voor degene die deze drie kan uitschakelen. Op een dag krijgt de koning dan bezoek van de mysterieuze zwaardvechter Nameless, die beweert de drie moordenaars te hebben vermoord.
Nameless
Old Servant
Prime Minister
General
eerdekes
Visueel is de film zeker en vast een feest.
En dat geloof je pas als je de film daadwerkelijk hebt gezien.
Maar ja, een onderhalfuur niets anders als gevechten, die soms niet echt geloofwaardig overkwamen is te veel van het goede.
Met veel moeite 2*
Enkel en alleen omwille van het visuele aspect
De film is 80 procent slap geouwehoer en hooguit 20 procent actie vermoed ik.
De vier (?) verhalen verschillen uiterlijk van kleur, maar inhoudelijk erg weinig.
Goed drama is het beslist niet. De teksten die de acteurs uitspreken zijn dodelijk saai. De 93 minuten voelden aan als 2,5 uur.
Elk verhaal een ander kleurtje geven, dat is gemakkelijk scoren. Ik houd meer van films waarbij dat subtieler is aangepakt. Neem een L'Appartement of de Trois Couleurs trilogie.
Van de gevechten ben ik niet zo onder de indruk. We hebben het allemaal al eens gezien. Het gevecht met de bladeren en de herfstachtergrond vind ik er duidelijk bovenuit steken. Dat vind ik een schitterend gevecht dat doet denken aan die Mortal Kombat spellen waarbij de tegenstander met special moves uit de weg geruimd wordt.
Jet Li is in Hero een sprekende etalagepop. Enkel zijn mondspieren vertonen een krimp; een erg matige acteerprestatie. Tony Leung laat zien hoe het wel moet. Ik heb hem nog niet op een slechte rol kunnen betrappen. Wat een uitstraling heeft die acteur toch.
De film eindigt geheel verwacht in een sentimenteel en moralistisch einde. Hoera!
De regisseur heeft zich vooral bezig gehouden met het openen van zijn overvolle visuele trucendoos. De slowmotions en bedachte details vliegen je om de oren.
Yimou Zhang wil nog meer van dit soort films maken. Ik houd mijn hart vast.
2 sterren voor een paar mooie plaatjes, Tony Leung en wat Aziatische schoonheden.
eerdekes
Sluit ik me volledig bij aan .
Ik snap de hoge beoordeling niet echt
Sjan
Ik ben zwaar overdonderd door de visuele kracht en de muziek van deze film. Ik heb anderhalf uur stil zitten kijken naar de ene originele scene na de andere. De verschillende verhalen die verteld werden in verschillende kleuren deden het bij mij juist goed en ik vond het acteerwerk prima (is het niet de bedoeling dat Jet Li een strakke kop heeft en verder geen spier vertrekt?). Een van de betere films die ik de afgelopen tijd gezien heb, daarom: 4.5*
Een prins Claus imitatie was het.
Sluit ik me volledig bij aan.
Conclusie: deze film duurt eigenlijk 7.5 uur. Een mens komt de vreemdste dingen te weten
pjotr
Verbaast me niks als je Gothika de beste film vindt die je ooit gezien hebt....:P
jassonn
Geen bijzondere film dit, na een tijdje heb je dat kijk-mij-aan-een-touwtje-hangen ook wel gezien.Mooiste stuk vond ik het gevecht tussen de bomen.2,5*
Monsta Kody
Ik vond dit een erg indrukwekkende film. visueel is het allemaal erg spectaculair en vaak poëtisch, en ik vond het verhaal beter dan het gemiddelde verhaaltje in een HK film. Als ik hem vergelijk met CTHD moet ik toegeven dat in Hero de karakterontwikkelingen wat minder zijn, maar dat is bij Hero ook niet echt belangrijk. Er zitten enkele onvergetelijke scenes in, zoals het gevecht op het water (wat ik de beste van de film vond) en het eerder genoemde gevecht tussen de bomen.
quake
dit is de duurste film die ooit gemaakt is in azie en dat is er ook aan te zien.
Je zou kunnen zeggen dat dit een mengeling is van Crouting tigger hidden dragen en de matrix.
Visueel een topspektakel, en er wordt ook enorm met kleuren gespeeld tijdens de gevechten. Hier zit dan ook een diepere betekenis achter.
Het verhaal stelt me wel een beetje teleur, alhoewel je dit soort van verhaal niet vaak tegenkomt. Je zou kunnen zeggen dat dit toch wel een alternatieve film is.
Al bij al de moeite waard, maar je moet wel van kung fu houden. Van deze film ga je vooral enkele scene's niet snel vergeten.
De_Hollander
Maar ik denk dat jij uit een Aziatische cultuur komt, of daar erg van houd.
Iemand die nogal Westers is aangelegd, kijkt hier toch anders tegen aan.
V
Visueel zo nu en dan adembenemend (vooral het kleurengebruik), maar dat maakt een film niet goed. Het verhaal was niet om over naar huis te schrijven en de gevechten vond ik ook niet bijzonder.
Pluspunt vind ik de acteerprestatie van de man die 2de van rechts op de poster staat. Erg sterk.
pjotr
Tja, toen ik dat schreef stond Gothika op nummer één in je top tien....dus dat zou dan wel eens de beste film kunnen zijn die je ooit gezien hebt...:)
Spider
Jammer dat ik tijdens de film in slaap viel ...maar wat ik zag is echt 4,5 sterren waard.
Erg mooi gefilmd.
eerdekes
Pff ik snap er echt niets meer van.
Stemmen ze hier gewoon zo hoog vanwege de unieke beelden
Je zegt zelf dat je tijdens de film in slaap viel, dan kun je de film toch geen 'bijna meesterwerk' noemen
Spider
Helemaal gelijk eerdekes.
Plaatjes vullen geen gaatjes.
stem verlaagd naar 3 sterren.
(niveau : goed entertainment).
flipsen
Erg leuke goede en originele film dit.
Allemaal prachtige locaties en sets. Hele mooie vechtscenes, hoewel ik wel eerst even moest wennen aan het gezweef (aan touwtjes), maar, ik kan er mee leven. De gevechten met het meeste gezweef zijn ook verzonnen (tussen de bomen / boven het water). Ik weet niet wat het is, maar alles ziet er ook heel strak uit. De legers staan precies in een cirkel, of precies mooi op rij, de pijlenregen is ook heel mooi gefilmd, gebouwen/paleiezen staan precies in het midden van het beeld(symmetrisch beeld vaak), er wordt mooi met kleuren gewerkt.
Dan het verhaal, ik vind het goed. Het verhaal is eigenlijk bestwel beperkt en eenvoudig, maar het wordt heel mooi uitgewerkt. Ik vind vooral leuk dat er verzonnen verhalen inzitten, die je op het eerste gezicht als kijker gewoon geloofd, grappig. Plus een leuk origineel einde.
Muziek was ik weer wat minder weg van, misschien had hier en daar wel een mooie snelle nummer onder de gevechtscenes gekund, maar, het is wel passend, doet me alleen niet zoveel deze muziek. Dat alles in het chinees is en dat het in de film stikt van de chinezen, das ook even wennen, ik had nog niet eerder een chineze film gezien.
Al met al krijgt de film 4.5 sterren van mij. Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die hier niet zoveel aan vinden, maar als je de kans krijgt om hem een keer te zien zou ik dat zeker doen, ik dacht eerst ook dat ik het niet leuk zou vinden.
reveal
gewoonweg een visueel meesterwerk. prachtig met kleuren en decors gewerkt. En ik vond het helemaal verbluffend hoe iedere interpretatie van het verhaal een andere "kleur" kreeg.
Persoonlijk had ik wel verwacht dat het verhaal wat meer in de aard van croutching tiger, hiden dragon ging zijn en daar viel het wat tegen. Minder actie dan verwacht. Maar zoals gezegd maakt het visuele vrijwel alles goed. 4,5*
Devastation HCT
Ik heb hem nog niet gezien, maar Jet Li heb ik nooit goed gevonden. Ligt er een nadruk op hem in deze film of komt hij af en toe in beeld? Als het helemaal om hem gaat, dan heb ik er geen zin in.
eerdekes
Zijn er trouwens mensen die bij herziening de film beter vonden ?
flipsen
@Devastation HCT:Iemand moet de hoofdrol hebben, en dat is in deze film Jet Li. Dit is de enige film die ooit van hem heb gezien, maar ik vind hem niet vervelend. Er zijn ook een aantal andere acteurs/actrices die toch ook wel een prominente rol hebben.
@eerdekes:Ja, bij herziening verhoogd van 4 naar 4.5. Ik vind hem erg origineel in elkaar zitten. Ik heb nooit eerder zoiets gezien ik vind hem echt prachtig. Ik heb ook eerder gezegd dat ik de muziek niet zo goed vond, daar moet ik ook nog op terugkomen. Muziek is wel goed en passend.
kras van zwienen
Ik zag de trailer vandaag, heb hem gelijk gehuurd en s'avonds met vrienden gekeken. Wat is deze fillm APART! 4.5*
UnderCover
Ik vond m erg goed! Mooie effecten/kleurgebruik,
leuke gevechten.
Aparte opbouwing van het verhaal, Goed genoeg geacteerd.
dje-em
grappig dat er dus films zijn die eerst in europa zijn en dan pas in de VS. Hero wordt hier groots aangepakt en ik zag Tarantino presents en dacht he nog een film door hem geregisseerd, maar het bleek dus een ingekochte versie te zijn.
Wat ik dan niet snap van Miramax: Tarantino heeft altijd goud opgeleverd, dan ga je toch niet twijfelen aan zijn oordeel?
of zou hij gewoon een film freak zijn die vaker wat heeft geroepen wat niets heeft opgeleverd?
WildeSinterklaas
Super film gewoon, het verhaal vond ik toch zeker wel aardig gedaan.
Vooral kleurgebruik was idd erg mooi.
Badalamenti
Zhang Yimou heeft blijkbaar zijn tweede adem gevonden na een aantal mindere films. De oogverblindende fotografie doet denken aan zijn vroege werken, enkel het verhaal is wat magertjes maar dat kan de pret niet drukken.
Een visueel pareltje !
blaataap
Verrassend goede film. Vooral het ongewone verhaal en de ietwat vreemde ontknoping maken van deze film een verademing. Veel films zijn best leuk maar ook wel erg voorspelbaar. Dat is deze totaal niet. Misschien is het wel een typisch chinees verhaal? En ga dus ook dit soort films voorspelbaar vinden als je er genoeg gezien hebt?

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Tian Mi Mi
Drama / Romantiek, 1996

Topio Stin Omichli
Drama, 1988
plattelandverlies van geliefdevechtsportenkung furight and justiceancient chinapatriot wuxiawarring states period3rd century bc