• 9.376.839 stemmen

Ying Xiong (2002)

Actie / Drama | 99 minuten / 107 minuten (extended version)

Genre: Actie / Drama

Speelduur: 99 minuten / 107 minuten (extended version)

Alternatieve titels: Hero / 英雄

Oorsprong: Hongkong / China

Geregisseerd door: Yimou Zhang

Met onder meer: Jet Li, Maggie Cheung en Tony Leung Chiu-wai

Gesproken taal: Mandarijn

Releasedatum: 29 januari 2004

Plot Ying Xiong

"One man's strength will unite an empire."

Koning Qin wil heel China in zijn macht hebben, om zo de eerste keizer te worden. Al een tijdje willen huurmoordenaars hem vermoorden. Er zijn drie moordenaars, genaamd Broken Sword, Flying Snow en Sky, waar de koning vooral voor vreest. Hij heeft dan ook al vele jaren een beloning voor degene die deze drie kan uitschakelen. Op een dag krijgt de koning dan bezoek van de mysterieuze zwaardvechter Nameless, die beweert de drie moordenaars te hebben vermoord.

flipsen

Ik sluit me bij je aan blaataap. Ik vond hem ook niet voorspelbaar en wat ik ook erg leuk vind aan deze film is: "Het is een keer weer eens wat anders".

Er zitten in deze film wel veel typisch chineze thema's over opoffering voor een hoger doel en het belang van Kaligrafie, die thema's komen vaak terug in dit soort films denk ik. Ik weet niet of de films voorspelbaarder worden als je ze vaker ziet. Ik denk het wel.

avatar van De GeuS

De GeuS

Het idee achter het verhaal was verrassend, maar toch trekt de bepaalde sprookjesachtigheid me niet overdreven veel. De film was buiten dat wel spectaculair opgezet en gelukkig niet zo langdradig als CTHD; 3 sterretjes....

Obiwannes

Visueel pravhtig, verhaal ietsje minder. Maar ja dat moet je er danmaar bijnemen.

Als je 'm geforceerd goed wilt vinden wel ja.

Voor "ietsje minder dan prachtig" moet een mens zich meestal niet zo forceren. Laat staan dat je ervan zou wakker liggen bij een kung-fu flick.

Vervang 'een mens' en 'je' door 'Onderhond' en ik ben het met je eens.

Al die kung-fu fans kijken die films inderdaad allemaal voor de geniale scripts. Goed kapp

kappeuter schreef:

De film is 80 procent slap geouwehoer en hooguit 20 procent actie vermoed ik.

Zoals ik dus al zei; hier kan ik niet om heen.

Misschien spoel jij met de fast forward knop naar de actie, ik niet.

Ik beoordeel de film in z'n geheel.

Ik hoor in de kritieken nog steeds veel mensen over het verhaal klagen. Als daar zo makkelijk overheen te stappen was zou men dat niet steeds opnieuw herhalen.

Ik hoor er evenveel niet over klagen, getuige 3.83 en een top 130 notering.

Maar vond het gewoon een nogal laffe opmerking op Obiwannes' berichtje.

Onderhond schreef:

Ik hoor er evenveel niet over klagen, getuige 3.83 en een top 130 notering.

Ik heb het over de berichten.

Maar vond het gewoon een nogal laffe opmerking op Obiwannes' berichtje.

Wat is dat toch tegewnoordig met al die beschuldigingen ? Hangt het in de lucht ofzo ?

Awww, straks krijg ik nog medelijden

Obiwannes

Ik vond het verhaal niet slecht... het is onderhoudend, en haalt de film niet echt naar beneden voor mezelf.

Maar het is dan ook niet echt de bedoeling hier een plot neer te zetten waar je van acterover valt. En het moet geen actiescene zijn om visueel mooi te zijn. Zet je gewoon in je zetel, en laat je wat meevoeren met de beelden.

Bij Chrouching Tiger vind ik die balans veel beter uitgewerkt, bovendien niet zo'n saai verhaal.

EN een redelijk vlot verhaal, EN goede actiescenes.

Obiwannes

Sja, vind ik een beetje omgekeerd. CTHD zag er eerder mooi uit, maar niet prachtig. En het verhaal vind ik eerlijk gezegd niet veel boeiender dan dit.

Misschien heb je hierbij veel meer de gedachte dat het verhaal gewoon verwaarloosd is wat misschien ook zo is. Maar tja kan niet veel meer zeggen dan dat ik gewoon gefacineerd was door de beelden en daarbij het verhaal mss zelf wat verwaarloosde, maar vond het dus een ongelooflijke film

En wat minder punten, mss wel als je je ergert. Maar slechts 2 punten vind ik persoonlijk wel erg weinig. Hij heeft toch zeker meer dan een doordeweekse tv-film.

Als ik me 80 procent van de tijd aan de film geërgerd heb vind ik 2 sterren vrij mild hoor.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ik vond het een totaal vervelende film die mij nergens kon boeien. Waren momenten dat ik moest vechten om niet in slaap te vallen. 2* maar dan ben ik ook nog behoorlijk mild.

flipsen

Ik snap de kritiek op het verhaal eigenlijk niet zo jongens. Het verhaal is toch gewoon goed?

Ze beginnen met eenpaar volzinnen over dat dit eenlegende is, daarna begint de verzonnen versie van Naamloos, dan komt de verzonnen versie van de koning, dan komt wat er echt gebeurt is en dan alle overeenkomsten/verschillen die alle verhaaltjes met elkaar hebben en hoe elk verhaal in een kleur verteld wordt. Ik vind het supergoed in elkaar zitten. En dan vervolgens de motivaties van naamloos en de koning waarom zij besluiten te doen wat ze doen en dan wordt het resultaat van hun beslissingen aan het eind samengevat in een paar volzinnen.

Voor anderhalf uur film, meer dan voldoende verhaal naar mijn mening.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Mooie film met prachtige lokaties. Vooral de scenes met de vele honderden afgeschoten pijlen waren erg mooi om te zien.
De zwaardgevechten waren erg mooi in elkaar gezet, maar begonnen af en toe toch een beetje te vervelen. Soms vraag ik me toch echt af of dit soort vechttechnieken daadwerkelijk ook echt mogelijk zijn... Hiervoor moet men toch wel extreem goed getraind zijn...
De muziek voegde ook veel moois toe aan de film. Was gewoon leuk om gezien te hebben.

*3.0*

avatar van remorz

remorz

Inderdaad leuk om gezien te hebben, maar niet het magisch spektakel waar ik op hoopte. Erg beeldende film (positief) maar ik kon me (daarom) niet echt inleven. 3*

avatar van Badalamenti

Badalamenti

EN een redelijk vlot verhaal, EN goede actiescenes.

Je hebt gelijk dat Chrouching Tiger beter is Kap, maar ik vind je mening over Hero toch iets te hard !

Onderhond schreef bij de Kill Bill discussie:

Flipsen: als ik jouw reactie bij Hero bevoorbeeld lees, stel ik me toch vragen. Je geeft die film een hoog sterrenaantal, omdat de film "eens wat anders is" (even kort en ongenuanceerd samengevat). Feit is wel dat dat soort films al jarenlang gemaakt wordt in Hong Kong (al is het dikwijls wel met iets kleiner budget. Heel vernieuwend is een film als Hero helemaal niet.

Ik ben ook zeker van plan om binnenkort in eerste instantie Crouching Tiger Hidden Dragon te gaan zien.

Maar zijn er nog meer Kung Fu films die hier mee te vergelijken zijn? Aanraders voor mij Onderhond?

Ik ben wel een beetje bang dat als ik dit soort films vaker ga zien, het aparte, het "het is weer eens wat anders" er een beetje af gaat en dat andere films niet zo goed vind als deze.

avatar van wackyboy

wackyboy

Moeilijk om deze film een puntenbeoordeling te geven. Ik had deze film namelijk nooit gehuurd als mijn vriendin deze niet even warm bij me had aanbevolen. Onder zachte drang toch maar even gehaald dus, terwijl ik eigenlijk helemaal niet houd van martial arts, zelfs niet op de Crouching Tiger, Hidden Dragon manier, waar het meer van ballet wegheeft dan van een stevig robbertje vechten.

Maar toch werd ik, net als bij Raise the Red Lantern, weer overweldigd door de fotografie, de adembenemend mooie beelden. Elk shot valt als het ware te gebruiken als wallpaper voor je computer, wat zeg ik; als ingelijst kunstwerk aan je muur!

Da_mark

wat een slechte film zeg

Het verhaal vond ik niet goed, verder houd ik niet zo van die nepfilms waarin mensen over water lopen enzo... Het was heel erg langdradig, alleen het einde was ietwat onverwacht... Maar ik heb me er zeker niet mee vermaakt

1.5 ster

Uit het handboek der ondermijning van meningen:

1. zoek naar 5* films van de user die kritiek uit, en die aan dezelfde kritiek onderworpen kunnen worden.

=> Lord Of The Rings : 5*.

Bingo!

Da_mark

Ja maar dat is fantasy, daarin leven allerlei rare wezens enzo. Dus daarbij is het de bedoeling dta het niet realistisch is

Hiervan is het de bedoeling dat het enigzins realstisch is, en dat is het helemaal niet. Naamloos is ook een 'gewoon' mens en een gewoon mens kan dat soort dingen niet

Dus wat jij zegt klopt niet

bovendien kan het zo zijn dat je niet van een bepaald genre houd en dat je er toch een film van dat genre heel goed vindt. Maar dat is hier niet het geval, want het is een heel ander genre

Hiervan is het de bedoeling dat het enigzins realstisch is

Bewijs ? Wat mij betreft is dit evenzeer fantasy, alleen dan zonder orcs en oude ventjes met lange grijze baarden en een toverstaf.

Onderhond schreef:

heb je daar dan wel bewijs van? Nee! Dus het gaat erom hoe je de bedoeling opvat

je zegt ook heel goed: 'wat mij betreft'

avatar van Rujar

Rujar

Hilarisch.

avatar van SaintOfKillers

SaintOfKillers

Als je die lijn doortrekt, kan je ook naar de eerste 2 films uit z'n top 10 kijken, die 2 Gibsonfilms die niets met de realiteit te maken hebben, 2 van de "nepste" films van de laatste 10 jaar.

Verder lijkt me toch wel duidelijk dat deze film (net als Crouching Tiger, Hidden Dragon en ook House of the Flying Daggers) vooral als martial-arts sprookje moet gezien worden.