• 9.375.198 stemmen

Oorsprong: Finland / Canada

Geregisseerd door: Stobe Harju

Met onder meer: Tuomas Holopainen, Marco Hietala en Emppu Vuorinen

Plot Imaginaerum

Een stokoude componist, Tom, lijdt aan ernstige dementie. Wanneer hij weer eens terugvalt op de dromen uit zijn vroege jeugd, realiseert Tom zich dat hij zich praktisch niets meer herinnert uit zijn leven als volwassene. Zijn muziek, vrienden, alles uit zijn verleden inclusief zijn dochter zijn een waas in zijn fragiele geest. Alles wat nog over is zijn de dromen van een 10 jaar oude jongen.

Tom Whitman (age 10)

Tom Whitman (age 70)

Tom Whitman (age 47)

Mr. White / Theodore Whitman

Dr. Jansson

Nightwish - Imaginaerum (2011) - MusicMeter.nl

Ik kan echt niet wachten tot Nightwish met deze film komt!

Het complete concept album (gelijknamig) dat aan het einde van dit jaar uitkomt zal in deze film verwerkt zitten.

The_CrY

Ha, deze ga ik voor de gein eens zien als ie uitkomt. Al is het maar omdat ie van Nightwish is.

horned_reaper

Nightwish gooit wel bijna 5 miljoen dollar over de balk voor deze prent..... dus ik mag hopen dat we wel iets redelijk moois kunnen verwachten!

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Hier kan ik echt niet op wachten! (wat helaas wel moet) Ik ben heel benieuwd naar het resultaat.

horned_reaper

Yesterday I had the chance to walk into the studio for the first time and see the set-up, props and dresses, and meet the actors. I was blown away by everything I saw, from the dedication of the people working there to the otherworldly atmosphere of the different stages. I had my make-up tests and dress fittings done, and truly enjoyed seeing myself as a gray and wrinkled 50-year-old. Ha!

4 years in the making, and finally Imaginaerum is coming alive in a most beautiful way. I can't help feeling completely awestruck and grateful for the chance of doing something that was nothing but an insane (but sincere) idea a few years ago.

- Tuomas

The_CrY

Wel vet dat ze ook nog zelf gaan acteren.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Gaan de bandleden zelf acteren? Ik ben heel benieuwd wat dit gaat worden. Ik ben bang dat het niet veel gaat worden. Het zijn natuurlijk muzikanten, geen regiseurs/ acteurs. Maar we zien vanzelf.

avatar van danijel

danijel

dit wordt interessant!!

avatar van Sacrifice

Sacrifice

Nog ongeveer een maand en dan is die er eindelijk!

Als ik zie hoe proffesioneel de live dvd "End of an Era" in elkaar zit heb ik er geen twijfels over dat ze iets moois gaan maken.

Plenty of time + 5 mil + Tuomas = perfection.

YouTube - Nightwish - Storytime

Hier zijn alvast de nodige 'achter de schermen' beelden te zien!

Het gaat vast en zeker een erg leuke film worden.

horned_reaper

Met het GEWELDIGE! nieuwe album kijk ik nog veel meer uit naar deze film!

avatar van Katharina

Katharina

Weet iemand wanneer de film ongeveer uitkomt? Ik ben echt superbenieuwd!! Ik vind Nightwish echt een fantastische band, maar ben een beetje bang voor een flop

horned_reaper

Ergens in April als ik me niet vergis

horned_reaper

Het is verschoven naar 8 Augustus lees ik.

Maar dat zou dus de uiteindelijke release datum van deze film moeten worden.

The_CrY

Van uitstel komt afstel Maar laat ik maar blijven hopen...

horned_reaper

Afstel lijkt me onmogelijk.

De opnames zijn al volledig afgerond, ze zijn nu enkel nog bezig met het toevoegen van de special effects.

horned_reaper

De datum van 8 Augustus blijft voorlopig staan voor zover ik meekrijg. Er zijn meerdere berichten binnen gekomen dat dit de definitieve datum zou moeten worden.

Een trailer zal zeer binnenkort worden verwacht.

Daar is die dan mensen!

De (eerste) teaser! *O*

YouTube - Imaginaerum Teaser Trailer

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Mooi. Ik hoop dat ie ook echt een serieuze release gaat krijgen, ook in de retail hoop ik...

De combinatie Nightwish & Fantasy/Horror & Tuomas Holopainen de Grote Componist moet wel goed worden!

horned_reaper

De officiële datum staat nu vast! 17. AUGUST 2012 staat op de website van deze film.

Imaginaerum by Nightwish

avatar van Nicole_1989

Nicole_1989

Inmiddels is het verplaatst naar november, zie ik... Wordt nog lang wachten dus!

horned_reaper

Toch wel een beetje een domper idd......

De aller eerste planning was namelijk dat hij nog voor de kerst van 2011 uit zou komen.... een jaar vertraging dus al.

avatar van Phoebe318

Phoebe318

De officiële datum staat volgens de website van Nightwish nu op 23 november 2012.

horned_reaper

Die stem mag verwijderd worden.... is een onzin stem uiteraard!

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

horned_reaper schreef:

Die stem mag verwijderd worden.... is een onzin stem uiteraard!

Is gemeld bij de crew.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Phoebe318 schreef:

Mooi, ik hoop dat ie in Nederland ook een serieuze release krijgt, in ieder geval op DVD. De soundtrack/score heb ik al.

horned_reaper

De Film is nu officieel volledig AF!

De afgelopen week is full-time gewerkt aan het bijkleuren van het geluid van de film en sinds vandaag is hij na 4,5 jaar werk dan ook echt AF!

avatar van jasper1991

jasper1991

Heet deze film nou Imaginarium zoals op de cover staat of Imaginaerum zoals hij op MoMe geregistreerd staat?

Ik meen dat de film Imaginarium heet en dat het album van Nightwish in eerste instantie ook zo genoemd ging worden.

jasper1991 schreef:

De film heet ook gewoon Imaginaerum

Zie ook: www.imaginaerum.com

horned_reaper

Hier zijn een aantal stukken van de prachtige score van deze film te beluisteren! Echt wonderschoon wat mij betreft!

Duidelijk komen alle nummers van het Nightwish album naar voren, maar in een nog wat bombastischer en filmachtiger jasje. Wat mij betreft mag deze film nu al bijna geselecteerd worden voor een oscar voor 'Best Score'.

Ook zijn een aantal screenshots uit de film te zien.

YouTube - Imaginaerum by Nightwish - The Score samples