• 9.370.308 stemmen

Geregisseerd door: Larry Cohen

Met onder meer: John P. Ryan, Sharon Farrell en James Dixon

Releasedatum: 4 september 1975

Plot It's Alive

"There's only one thing wrong with the Davis baby..."

Frank en Lenore Davis krijgen een baby. Maar hun baby blijkt niet zomaar een baby, maar een moordlustig monstertje te zijn. Een monstertje dat onschuldige en nietsvermoedende mensen begint te vermoorden als hij bang is. En het kleine wezentje is erg snel bang.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Larry Cohen's zuigelingen-moordfestijn is allesbehalve goedkope schlock. Het is geen The Suckling (1990) waarin de meest grotesque effecten de kar moeten trekken (ook leuk, 4*), maar juist een allround interessante film. Met karakteristieke (cult)acteurs zoals John P. Ryan met z'n uitpuilende ogen, klassieke suspensevolle soundtrack van Bernard Herrmann, een overtuigend verhaal dat in meerdere genres z'n gewenste effect heeft en bovendien teasend genoeg omspringt met z'n (creature-)effecten.

Prima transfer op de Scream Factory release (trilogy).

avatar van Basto

Basto

• 11920 berichten

Larry Cohen niet meer... ?

avatar van Woland

Woland

Tegenvaller, ik heb van Cohen wel leukere films gezien. De film begint sterk en het kleine ettertje is best wel tof gedaan, maar datzelfde ettertje is nauwelijks in beeld en het grootste deel van de film volgen we simpelweg de ouders, die een stuk minder interessant blijken. Ik had er toch meer van verwacht.

avatar van shugenja

shugenja

ik heb een aantal films van Cohen gezien. En dit is wel een van de bekendste. Maar ik vind hem eigenlijk qua regie nogal slordig en vooral de actie scenes die zien er gewoon ronduit beroerd uit. Dit heeft hij bv in de film Q veel beter gedaan. Ook "het gevaar" is nogal ongeloofwaardig, een baby als groot gevaarlijk monster tja.. het is natuurlijk niet echt gevaarlijk. Als je er dan ook niet het budget bij hebt is het eigenlijk nog best prima uitgevoerd eigenlijk. Maar echt goed vind ik het niet 2,5 ster