Extremely Loud & Incredibly Close (2011)
Geregisseerd door: Stephen Daldry
Met onder meer: Tom Hanks, Sandra Bullock en Thomas Horn
Releasedatum: 8 maart 2012
Plot Extremely Loud & Incredibly Close
"This is not a story about September 11th, it's a story about every day after."
De negenjarige Oskar ontdekt in een vaas in een kast een sleutel. De sleutel behoorde toe aan zijn vader, daar is hij zeker van. Maar op welke van de 162 miljoen sloten in New York past hij? Dit is het begin van de zoektocht van Oskar – uitvinder, brievenschrijver en amateur-detective – door de vijf stadsdelen van New York en in de door elkaar gegooide levens van vrienden, familie en volslagen vreemden. Hij komt steeds dichter bij een familiegeheim dat vijftig jaar teruggaat.
Thomas Schell
The Renter
Minister
Homeless Man
valleyman
Pak die tamboerijn alsjeblieft af!!
Die ging op een gegeven moment te veel irriteren net als de jongen.
Voor mij 2 sterren.
Gish
Is het mogelijk om die tenentrekkende soundtrack weg te filteren?
Die niet aflatende violensaus irriteert met de minuut meer en komt de film niet ten goede. Verder ook hier geen emoties, waarom dat komt weet ik ook niet.
Het verhaal is vergezocht maar best OK, de uitwerking is echter saai en onder de maat.
Het boek was waarschijnlijk beter. Dat is meestal zo.
martijn011
- 2034 berichten
Een film met twee gezichten. Aan de ene kant het schitterende acteerwerk van Thomas Horn die echt dé ster van de film is en aan de andere kant overdreven sentimenteel gedoe en een ongeloofwaardig plot.
Zoals gezegd is het acteerdebuut van Thomas Horn er één om in te lijsten. Zijn rol als zeer intelligent ventje die tevens Asperger met zich meedraagt komt overtuigend over en ik heb genoten van zijn acteerwerk. Hij laat zien de meeste emoties de baas te zijn en ik had nergens het gevoel dat ik naar een jongetje zat te kijken dat voor het eerst op het witte doek te zien was.
Het verhaal vond ik wat minder. Natuurlijk is het vreselijk wat er gebeurd is op elf september, en het is goed dat de filmmakers laten zien wat dat met een kind kan doen, maar verder wordt het nogal aangedikt met violenspel en emotionele uitbarstingen.
Toch laat ook Sandra Bullock wel zien dat ze het genre drama aankan, want het laatste half uurtje is het beste van haar kant.
De rol van Tom Hanks is nauwelijks noemenswaardig maar ergerde me een beetje aan z'n overdreven gedoe met al die puzzeltjes etc.
Die puzzel gedurende de film vond ik ook wat overdreven, alhoewel het bezoek van Thomas aan de Black's mooie beelden opleverde.
Die brief aan het eind was dan veel te veel van het goede.
Al met al is dit een redelijke film met plus- en minpunten, maar toch ben ik stiekem wel blij dat ik me aan de film gewaagd heb.
Een voldoende.
geezoes
Iemand die zo op details let, blijkbaar zo intelligent moet zijn, die zo gefixeerd is op het zoeken naar dingen.... draait op bijna het einde van de flim het krantenknipseltje om die hij al een jaar in zijn bezit heeft en 'Voila'! Een telefoonnummer.
*gaap*
Toontje35
Er wordt mooi geacteerd, er is een mooi verhaal uit te halen. Maar met name het eerste uur boeit de film te weinig.
En dat blijft het ook het gevoel na de film. Goed maar niet boeiend
scumfrog
Deze film ga ik heel snel vergeten, hoop ik.
Waar ging het ook alweer over?
Lewis-06
wat een verschrikkelijke film, wat irritante *** joch. Schaamtelijk dat ik deze stemmers heb serieus genomen en aan deze film ben begonnen.
bizhub
hoe moet je dit nu beoordelen? normaal is een film met Tom Hanks toch de moeite waard, maar na die zeperd Larry Crowne begin je toch te twijfelen.
uitgezet na een half uur en dat was eigenlijk al veel te lang. sneu als je die tijd in de bioscoop moet uitzitten
dupain
Als je Terminator 2 op je top 10 van beste films zet, dan begrijp ik dat jullie deze film slecht vinden....
Marvinleeaday
Waanzinnig goede film en waanzinnig goed geacteerd. Ook de ingetogen rol van Bullock is perfect neergezet.
Voor diegenen die zich ergerden aan jongen en/of tamboerijn heb ik alle begrip, deze mensen hebben dan waarschijnlijk ook geen affiniteit met autisme.
Lewis-06
vergelijk eens de aantal stemmers en de score van terminator 2 met deze dan ?, hele domme reactie.
flugel83
Terminator 2 is geen top 10 materiaal voor mij persoonlijk maar wel een regelrechte classic dus deze opmerking slaat zeker nergens op!
oruiz
Ik snap al die negatieve reacties niet. Het boek las ik vorig jaar en is éen van mijn favoriete boeken ooit. Ok, de film is Hollywood en ja het is af en toe heel erg sentimenteel, waar zo wat? Opeens is het plot raar en vindt men in de VS dat het 'te vroeg' is voor zo'n soort film over 9/11. Terwijl het boek allom, en zeer terecht, als meesterwerk wordt bestempeld. Waarom is het plot in het boek dan opeens NIET meer raar? Waarom was het toen, in 2005, NIET te vroeg?
Maargoed, ik vond het dus wél een mooie film. Een goeie verfilming van een prachtig boek. En die Thomas Horn speelt werkelijk iedereen weg met een bravoure die ik al lang niet meer heb gezien bij een acteur met zo weinig ervaring.
grandpa
Voordeel van doof zijn voor hoge tonen is dat ik de, blijkbaar irritante, tamboerijn (gelukkig) niet heb gehoord dus daar kan ik geen oordeel over vellen.
Verder met het hele gezin van begin tot eind zitten genieten....vette 3.5*
yiske
Een film die teveel blijft hangen in goede bedoelingen. Ik kan er echt niks mee! Het jongetje kan goed acteren, dat wel, maar het is allemaal veel te langdradig en zelfs irritant op den duur. Ik hoef deze film nooit meer terug te zien.
vph1272qm
p r a c h t i g e film, zeer mooi geschoten en gemonteerd.
autisme intrigeerd mij, dus ik stoorde mij niet aan zijn vreemde gedrag.
blij dat ik deze film gezien heb.
Dominootje
dupain schreef:
vinnie... geplaatst op 20 maart 2012, 14:18 uur
Als buitenstaander even de volgende opmerking plaatsen:
Goed en begrijpend lezen is ook nog een gehele kunst hoor!
En ja, val maar over me uit..
Number23
Aardig dramafilmpje over rouw. Het is altijd een zeer groot risico om bijna de hele film te laten dragen door een kind, maar Thomas Horn doet het op meerdere momenten uitstekend en zijn naam zou eigenlijk eerder genoemd moeten worden dan zijn door wol geverfde co-cast. Bullock ben ik sowieso geen fan van, vind haar ook weinig toevoegen. Hanks zijn rol is net te klein en ik zie de genialiteit van de voor een Oscar genomineerde rol van Von Sydow ook niet echt. Desondanks blijft dit een goed kijkbare film die niet al te lang zal blijven hangen.
Tot slot HET moment v/d film:
- De climax op het einde waar alles duidelijk wordt en Oskar het gebouw op de tv ziet instorten bezorgde me wel even kippenvel
tevelenco
Hmmmmm......
Deze film viel me behoorlijk tegen.
Ik vond hem eigenlijk behoorlijk irritant en hij wist me dan ook maar zeer zelden te boeien.
Er worden hier en daar wel wat mooie plaatjes geschoten maar verder...........
killerfreak
Verrassend goede film!
Film komt beetje traag op gang, maar sleurt je geleidelijk mee en laat je achteraf met een 'leeg' gevoel en een gevoel van verstomming achter.
Terechte oscarnominaties, en perfect geacteerd van alle bekende namen (als minder bekende namen).
henkula
Volgens mij mag je dan niet stemmen, maar goed.
Vreselijk begin, daar knap ik al van af, maar ik heb wel 2 uur zitten kijken, naar wat?
Eigenlijk begreep ik het verhaal niet, gelukkig was daar Sandra die het een en ander uitlegt, helaas pas tegen het eind.
Meh, wat een sentimentele draak weer van Daldry. De man heeft met uitzondering van zijn debuutfilm nu alleen nog maar van die vergezochte huilplotjes verfilmd.
Enige leuke aan de film vond ik bekende plekken uit New York weer even zien, maar verder is dat jong stierlijk vervelend en was alleen Max von Sydow de moeite waard om te aanschouwen. Snel vergeten dit.
danuz
Hier was ik al bang voor. Het boek was echter best wel goed - en zeker niet sentimenteel! Film dus toch maar overslaan.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

The Blind Side
Drama / Sport, 2009

La Graine et le Mulet
Drama, 2007
new york citygebaseerd op boekautismekeyscavenger hunt death of fatheryoung boytambourinelock 9/11grievingasperger's syndromepost 9/11child protagonist