Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Adam Wingard
Met onder meer: Sharni Vinson, Nicholas Tucci en AJ Bowen
Releasedatum: 22 augustus 2013
Plot You're Next
"Did You Remember To Lock Your Door?"
De familie Davison wordt aangevallen door een groep sadistische moordenaars tijdens een familie-uitje. Ze barricaderen zichzelf in het vakantiehuisje en weren verschillende aanvallen van zowel binnen als buiten het huisje af. Slaagt de familie erin om in leven te blijven?
Erin
Paul Davison
Aubrey Davison
Kondoro
You're Next
Vandaag voor de tweede keer gezien maar echt 'leuker' was hij totaal niet. Ik heb You're Next ergens in 2011 voor het eerst gezien, was destijds erg onder de indruk van de film en na het zien van wat trailers kon ik echt niet meer wachten op deze film. Toen hij uiteindelijk uitkwam was ik een beetje teleurgesteld, en net zoals ik bij de herziening merkte vandaag, er mocht wel wat meer spanning in. Qua pit is er genoeg de vinden, de film schiet heerlijk door en dat was prima maar, omdat ik geen spanning voelde werd het soms wel wat lastiger om de film als You're Next te volgen.
Het verhaal was geinig. You're Next speelt zich een af in een buiten gebied van Amerika. Er is een soort van familie bijeenkomst maar die word abrupt verstoord. Wanneer 1 van de zonen (?), iets zag ging hij eens kijken, wanneer hij keek vloog er zo een pijl in zijn hoofd, oef heerlijk begin dat wel. Daarna ontstaat er vrijwel een kat en muis spel. Ze worden allemaal op heerlijke en gruwelijke wijze vermoord, zie de moeder des huizes, met een mooie kapmes in haar snoet.
Het verhaal vond ik dus leuk, het concept was prima alleen met deze setting was het wel wat makkelijker op te nemen, dan kon je zien dat nog wat geld in de after effects waren gestopt (zoals nek wonden die echt even goed bloeden). Acteerwerk en ook vandaag heb ik me prima vermaakt met deze film. Blijft een prima slasher en ik verander daarom niet van cijfer.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Vanavond herzien. Blijft een sterke home invasion/ slasher film. Eén van de beste films van de laatste jaren! De kans op een vervolg is inmiddels klein geworden. Ik heb het schapenmasker nog thuis ergens liggen, knap promo item!
sandero16
Wat een vreselijke bagger..
geen moment spannend. Veel bloed moest de boel compenseren.
slappe hap
The Director
FF gekeken op NETFLIX, op zich een origineel verhaal, bijzonder slecht uitgewerkt (soort copy van Scream). Voor het acteerwerk en de originaliteit 2,5 ster.
n00r
Het begon allemaal erg spannend ik had echt heel veel zin om deze film te kijken. Nadat het begin over was en ik wist hoe het in elkaar zat vond ik het niet leuk meer om de film af te kijken. Ik kijk altijd films af dus deze ook. Ik vond het een super film super verhaal en ik snapte er niks van dat ik uiteindelijk wist wie er onder het masker zat. De laatste 20 minuten vond ik niet zo spannend meer. Leuk ja voor een avondje
(verwijderd)
Mijn enige Wingard tot ik deze zojuist zag werd direct een top-10, dus het werd hoog tijd voor een tweede en toevallig kwam You're Next voorbij op Netflix.
Ik verwachtte er niet teveel van wan horror is gewoon niks voor mij, dat blijkt ook wel weer. Ik ben blij dat de film weer afgelopen is. Ik ben niet snel bang te krijgen, maar dat je 90 minuten lang weet dat je je elk moment de t*ring kunt gaan schrikken vind ik gewoon niks. Verder is de film wel aardig.
Gelukkig doet Wingard eigenlijk opnieuw helemaal niks fout. Ik zag veel gelijkenissen met The Guest zoals opvallende keuzes betreft muziek, zwarte humor en camerawerk.
Conclusie: horror is niks voor mij, dus ook deze film eigenlijk niet, maar Wingard ligt mij gewoon fantastisch. Nu is er wel een probleem: buiten The Guest heeft Wingard enkel films gemaakt die (gedeeltelijk) horror zijn.
Basto
- 11939 berichten
Hele fijne sfeervolle, spannende en verrassende horror. Vond deze dus veel beter dat het gehotte It Follows. De scene in de keuken op het eind is erg fijn.
VanRippestein
Leuke slasher. Nergens heel origineel, of mooi. Das niet erg, want doeltreffend was de film dan weer wel: spannend, beetje vies, grappig, en nergens een dood moment. Kundig gemaakte horror zonder verdere pretenties. Precies waar ik op hoopte
Daan258
Gister voor de 2e keer bekeken en ik moet zeggen dat ie me nu beter heeft vermaakt als bij de 1e kijkbeurt. (Mede komt dit misschien ook omdat ik de laatste tijd alleen maar bagger films heb gezien.
Toch een best lekkere slasher film.
Er zit prima sfeer in de film, hier en daar redelijk spannend, aardig wat kills met hier en daar een beetje gore en ook een geinige plot. Ook al wist ik me dit nog te herinneren van de 1e kijkbeurt.
Al met al ga ik me stem toch verhogen met een kleine 0,5*
mhulsie
Slimme film die de sterke karakters snel maar zorgvuldig introduceert voordat de ellende losbarst. Dit staat tegenover de vaak bordkartonnen personages die het genre kenmerken. Met een simpele, effectieve soundtrack en een leuke wending richting het einde.
Night's Watch
Het plot is niet bijster interessant maar er zitten toch een aantal leuke wendingen in, de maskers vond ik goed passen en er zaten een aantal horrorfilm waardige moorden tussen. Prima filmpje!
sparkie
Gisteren nog eens gezien.
Aardig horror-filmpje.
Simpel verhaallijntje,
kortom lekker wegkijkfilmpje, dus
geen ingewikkelde personages of wat dan ook.
het einde van de film is ook leuk gedaan.
Joy4ever
Het concept is niet bepaald origineel maar de uitwerking is hier wel erg goed. Eén puntje van kritiek: de slotsong
. Dat haalde in één keer de sfeer weg. Maar verder een absolute aanrader binnen het genre. Sharni Vinson speelt geweldig.
Jeilloc
Prima slasher. Wingard heeft oog voor detail, en de muziek past goed bij de film. Ook de zwarte humor die de film heeft past er goed bij. Vinson acteert geweldig, zeker een rader.
horizons
Niet mijn favoriete genre maar aangezien ik The Guest van Wingard eigenzinnig genoeg vond en benieuwd ben naar zijn Death Note film deze You're Next toch maar een kans gegeven.
Verhaal en de bijbehorende acties hakken er met de botte bijl in en de suspense en uitkomst verdwijnen snel naar de achtergrond in het kat-en-muis spel tussen de ene en de andere.
Soundtrack is dan blijkbaar Wingard's dingetje. Zelfde soort genre als wat hij in the Guest gebruikte. Niet verkeerd.
Flip12345
Toffe film! Kijkt lekker weg.. Niet te ingewikkeld maar toch een verrassingseffect.
danuz
Wingard of niet, vond dit een vreselijk boring filmpje. Qua acteer- en schrijfwerk redelijk erbarmelijk, maar wanneer het me audiovisueel zou aanspreken maakt dat niet erg veel uit in dergelijk slasher. Vond het jachtige camerawerk echter to-taal niet werken. En humor.. Ik zag het niet - of staat irritatie over personages gelijk aan satire?
Alathir
Wauw dit is echte horror, maar dan een echte slasher. Niks ertussenin, gewoon boem patat erop. Een paar hele leuke kills en het einde is ook helemaal niet mis. Hoe alles ineen zit, hoewel een beetje voorspelbaar (maar volgens mij heb ik deze ooit al is gezien), zit het gewoon prima in elkaar. Dit is soms nagelbijtend spannend met afwisselend momenten van ultieme stilte om vervolgens aan te zetten met een spannend muziekje. Erg geslaagd, acteerwerk en voorspelbaarheid zijn volgens mij de enige minpuntjes. Mijn 4e film van hem en onder de 4* is Wingard nog niet geweest!
wendyvortex
Te veel aktie en te weinig suspense. En dan valt er weinig te griezelen en zou je net zo goed Die Hard kunnen kijken. Nog net uit te kijken door de bij vlagen hilarische dialogen die de scriptschrijvers voor ons in petto hebben.
IH88
“This wasn't a random attack! Our family's being targeted.”
Heerlijke horrorfilm van Wingard. You're Next is bloederig, spannend en zet je als kijker een aantal keer op het verkeerde been. Want het begint als een home invasion movie, maar je hebt natuurlijk gelijk in de gaten dat er meer aan de hand moet zijn.
Het eerste gedeelte is dan ook ijzingwekkend, met een aantal gruwelijke moordpartijen en een onheilspellende sfeer. Het tweede gedeelte is wat losser en door het stuntelige gedrag van de killers zit er zelfs wat onbedoelde humor in. Sharni Vinson is sterk als final girl en je weet in eerste instantie niet veel van haar af, maar daarom is het ook des te leuker om haar te zien ontwikkelen in een leeuwin met ongelooflijke survival skills. Het gaat over the top, op alle goede manieren.
alexspyforever
De intro tot de niet erg interessante personages is gelukkig niet al te lang. De eerste kills met die kruisboog vond ik nogal knullig. Gaandeweg werd het wel wat interessanter. Gelukkig was er een kick ass girl in Erin anders was het maar een saaie boel geweest, dat is wellicht het enige waarin deze slasher zich van de andere onderscheidt. De twist tja origineel is het niet echt. Vrij standaard wel vermakelijk voor een keer.
Shadowed
Positief verrast.
Wat ik dacht een Home Invasion Slaughter te worden, was ik toch wel een beetje verrast. De film is zeer vermakelijk en zelfs spannend op sommige stukken. En dat met een regisseur die me totaal niet wist te overtuigen met Death Note .
De moordenaars zelf vond ik het minst interessant, mensen die hun maskers aftrekken en niet bijzonder dreigend overkomen. Het realistische geweld echter was heel knap gedaan en sommige acteerprestaties ook.
Leuke uitkijker
BuscemiBalls
Sterke revieuw REAL Kevin. 5 sterren. Geen haar op de kin -1 ster. Totaal 4 sterren. Verrassend. Mvg
John Milton
Ik twijfel erg tussen een zesje en een zeven (het acteerwerk is niet altijd up to snuff en de dialogen wekken ook soms het tegengestelde van bewondering op), maar de laatste akte en Sharni Vinson (House on Willow Street) zijn de voornaamste factoren dat ik toch naar boven afrond, al vond ik de score ook zo nu en dan erg aardig. Vleugje Stranger Things op het einde wat dat betreft, al kwam dit natuurlijk eerder.
Geen mijlpaal in het home invasion subgenre, maar zeker wel een vermakelijke toevoeging!
rebelkush
Schande dat ik dit film niet eerder had gezien maar aan de andere kant heb ik er vannacht lekker van genoten.
Ik verwachte een soort The Strangers die ik trouwens goed vond maar dit was toch wel beter, ik heb de afgelopen tijd trouwens wel soortgelijke films gezien zoals Don´t breathe en Hush.
Goed verhaal.
Goede acteurs.
Leuke humor.
Goede kills.
Goed einde.
Dikke aanrader als je van slasher´s houdt.
Voor mij voorlopig paar dagen shake´s meer
Ronja&Iris
nou dat was een hilarische film! ik verwachtte een horrorfilm, maar die maskers waren om te gieren! ik heb halverwege ook mijn 3-jarige en 7-jarige zoontjes erbij geroepen, om hen mee te laten genieten, maar helaas vonden zij het toch minder plesant.
groetjes van mij
ik bedoel kusjes
xxx

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Eden Lake
Horror / Thriller, 2008

Magical Girl
Drama / Thriller, 2014
hebzuchtmissourifamily dinnergemaskerde moordenaarbrother against brotherbloedbadhuisinvasiedead family crossbowindependent filmbloody family dinergreedy brothermissouri, usamusic credits endingwriter cameoscreenwriter cameobrother vs brothercompound girlarrow to the headcell phone jammerkilling your own brotherkilling your own familyslain police officerslain coupleslain familydead couplegirl vs. girlface-offlonely roadgrounded people