Genre: Actie / Misdaad
Geregisseerd door: Frédéric Jardin
Met onder meer: Tomer Sisley en Julien Boisselier
Gesproken taal: Frans, Engels en Turks
Plot Nuit Blanche
"He took their drugs. They took his son."
Vincent, een oneerlijke agent, steelt een tas met cocaïne van enkele drugsdealers. De drugsdealers ontvoeren zijn zoon en dreigen hem te vermoorden als ze de tas niet terugkrijgen. De ruil zal plaatsvinden in het hoofdkwartier van de drugsdealers in een grote nachtclub, in een buitenwijk van Parijs. Maar daar krijgt Vincent te maken met bedrog en verraad en zal hij zich een weg moeten vechten door de nachtclub om bij zijn zoon te komen.
Vincent
DiDa
Ook gewoon op YouTube:
YouTube - Sleepless Night (2011) Trailer TIFF - Fantastic Fest Movie
Movie-Addicted
Matig, heb ze beter gezien met Sisley. Denk aan: Largo Winch (2008)
*2.75
hannes64
- 1926 berichten
Alweer een topfilm uit Frankrijk.
Het speelt zich in feite allemaal af in 1 nachtclub, en iets daarom heen........ en wat een leuk verhaal.
gauke
Een voorbeeld van een moderne thriller van Franse makelij: gestilleerd, snel en spannend. Het verhaal is niet echt origineel, de karakters blijven wat te veel aan de oppervlakte en de regisseur strooit te karig met actiescènes in het rond. De hoofdrollen worden zonder meer goed gespeeld. Een groot nadeel vind ik de beverige camerabediening.
Mondragon
Iets minder goed dan verwacht, alhoewel hij wel prima wegkijkt. Maar de personages waren niet diep genoeg uitgewerkt om er een echte topfilm van te maken.
Geweldige actie/thriller /drama, en weer van Franse bodem de film is een grote rollercoaster en je krijgt amper tijd om te ademen ook het acteerwerk is perfect vooral Tomer Sisley
als Vincent was erg goed. Deze film is een echte aanrader
david bohm
Flitsende Franse thriller die mij vanaf het eerste moment mee weet te slepen. De corrupte agent Vincent wordt overtuigend neergezet door Tomer Sisley want ondanks of dankzij dat hij een behoorlijk scheve schaats rijdt, wekt het personage sympathie op. Thomas, het zoontje van Vincent wordt ook goed gespeeld door Samy Seghir. Eigenlijk doet de hele cast het naar behoren.
Het tempo is aangenaam, hoog maar niet té hoog waardoor de actiescènes goed uit de verf komen. Spannend en meeslepend, weet de hele 89 minuten te boeien.
Aanrader.
scumfrog
Met (nu) 3.5 sterren flink over gewaardeerd. Film blinkt nergens uit en acteren, en dan met name actie scenes zijn ver beneden niveau.
Smaken verschillen ik vond het een heerlijke film.
hutsekluts
Prima misdaadthriller die de spanning wist vast te houden, ja zelfs tot het eind.....
Het camerawerk is af en toe vervelend (een hard lopende hoofdpersoon vanaf zijn voeten naar boven gefilmd; af en toe een bijzonder perspectief).
Filmkriebel
Enkele spannende scènes en een all action benadering zorgen ervoor dat dit een soms heerlijke fastfood-film is. Deed me soms wat aan Serbuan Maut (The Raid) denken met het concept van de flik die vastzit in een gebouw (hier een discotheek) en er levend moet uit zien te raken. Hier vind ik het net iets beter dat de hoofdrolspeler zijn zoon uit de klauwen van de gangsters moet halen. Er zijn echter ook een aantal nadelen : na een goed uur begint het veel van hetzelfde te worden en het kat-en-muisspelletje werkt aandachtsverslappend. Op het einde wordt de kijker ook wat in de kou gezet met een inspiratieloze afloop. Goede actie dus, flauwe inhoud.
Nijmegen
Prima actie maar nergens echt hoogstaand. Spreken we over een redelijk filmpje. Viel me trouwens wel op dat de speelduur bij mij 102 minuten was en geen 89 minuten.
Pazmaster
Het ziet er allemaal goed uit en het acteerwerk is ook prima. Het verhaal is dan weer niet zo bijzonder, een beetje standaard allemaal. Wel lekkere actie. 3 sterren
De GeuS
Zeer matige misdaadfilm; nergens spannend, nergens spectaculair en het verhaal is ook flinterdun; 2*
Norman Mailer
topper
Gut-oh-gut, hoe kan je deze film nou toch in hemelsnaam de maximale score geven?
vranque
alles erg standaard maar toch, ik werd er in meegezogen, vroeg mezelf niks af en denderde een beetje mee op de muziek. Zeker geen straf, sterker, best aardig allemaal.
Rodger
De waardering wat deze film krijgt is wal te hoog, de film is neer niet slecht, maar ook niet echt een topper.
2.0
De moderne Franse thrillers zien er vaak mooi gestileerd uit, kennen een hoog tempo en zij, als het meezit, ook nog eens spannend. Deze Nuit Blanche voldoet op elk vlak wel aan de verwachtingen en ondanks dat het nooit echt heel hoogstaand of goed wordt, is het wel uiterst vermakelijk om naar te kijken.
Het tempo is zoals gezegd hoog. Er wordt weinig tijd genomen om de personages te introduceren, want voor je het weet zit je in de actie. Die actie is erg vermakelijk en ondanks dat alles zich bijna op slechts één locatie afspeelt, wordt het redelijk afwisselend gebracht. Het eerste uur vond ik de spanning wat uitblijven, maar die komt in het laatste half uurtje gelukkig nog wel naar voren. De manieren waarop de hoofdrolspeler zich uit penibele situaties moet redden, zijn soms best creatief.
Verder duurt het allemaal niet te lang en is er gelukkig weinig aandacht voor zijlijntjes. Niet de beste Franse actiethriller van de laatste jaren, maar wel eentje die zo’n beetje biedt wat je van tevoren verwacht.
schumacher
Voor een franse film zeker niet slecht, leuk om eens gezien te hebben.
_Casper_
Tegenvallende film, iK hou van franse films..
En toen ik deze film ging kijken verwachte ik weer een spannende snelle franse film, veel actie.. springen.. en toffe effecten... Maar dat was deze film alles behalfe
het leek meer op een drama film, ook speelt de film bijna de hele film op dezelfde locatie af.. en opzich is dat niet erg.. als de actie of t verhaal dan goed is, maar de verhaalijn is heel dun en simpel en de actie is er niet..
waardoor het een vrij saaie film word... die erg voorspelbaar is...
tegenvaller dus, 1.5*
mixmaster
weer een fantastische franse thriller zoals de fransen altijd geweldige actie en horror films maken.
van begin tot eind spanning en sensatie , goed acteerwerk en lekkere muziek.
een groot gedeelte speelt zich op dezelfde locatie af (discotheek) , en toch blijft het allemaal zeer spannend om naar te kijken.
yep, de fransen hebben het wederom geflikt !
Phantasm
Niet echt goed en niet echt slecht, leuk om een keer gezien te hebben.
Left4Dead
Standaard verhaal maar zeker boeiend in beeld gebracht.
Sisley doet het hier ook goed en de rest van de cast doet leuk mee in weer een goede Franse productie.
Film heeft een rap tempo wat resulteerd in een goed wegkijkende thriller. Grotendeels vinden de gebeurtenissen plaats in een uitgaansgelegenheid en eigenlijk is dat het mankement. Hierdoor is er weinig afwisseling in beeldmateriaal, had men voor meerdere locaties gekozen was de film ongetwijfeld sterker geweest.
Spanning is er omdat de haast van de hoofdrolspelers het tempo van de film deze draagt, de belangen voor iedere partij zijn hoog. Muziek werkt goed mee.
Het verhaal is erg dun maar dat is hier niet storend. Een leuk stuk vermaak dat lekker wegkijkt.
Mr Thee
Al is mijn waardering om nagenoeg dezelfde redenen even hoog als Left4Dead, deel ik de mening niet dat de film op meerdere locaties geschoten had moeten zijn. Dat het nagenoeg op 1 locatie afspeelt hoort bij de film. Het daardoor ontstane doolhof en het bijbehorende kat-en-muisspel maken het superspannend.
Een op het eerste gezicht doorsnee verhaal wordt een meeslepende thriller.
voomzap
Had hier toch echt veel meer van verwacht na al die positieve opmerkingen, ook al keken mijn Franse vrienden onlangs met een minderwaardige blik naar de cover waarna ik hem weer gedwee terug in de kast legde.
Toch maar even voor gaan zitten. Eerste half uur van deze film was best in orde en veelbelovend. Echter al snel werd ik de cartooneske uitwerking van de personages en hun al even cartooneske acties al snel beu. En dat terwijl ik gek ben op films waarin kat-en-muis spelletjes centraal staan. De 'bad guys' zijn zo onecht en belachelijk in beeld gebracht dat er geen enkel stukje realisme uitgaat van de dreiging die zij teweeg moeten brengen. De film is daarmee te lichtzinnig om spannend te zijn het neemt zichzelf veel te serieus waardoor de hier en daar vergezochte situaties belachelijk fout worden.
Wellicht ligt het aan het feit dat ik net ervoor twee seizoenen van de overweldigend spannende en duistere Franse misdaadserie 'Braquo' heb gezien ?
Ik moet mijn Franse vrienden helaas gelijk geven: pas bon.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

À Bout Portant

Antigang
Actie, 2015

Unlocked
Actie / Thriller, 2017
night lifenachtclubone-night standnight clubinternal affairsco-workers relationshipdrug lordex-husband ex-wife relationshipnightclub ownercrooked cop heist gone wrongnight club owner vader-zoon-relatie