Largo Winch (2008)
Alternatieve titels: The Heir Apparent: Largo Winch, Largo Winch: Deadly Revenge

250 stemmen | gemiddelde 3,28
Frankrijk / België
Avontuur /
Thriller108 minuten
geregisseerd door
Jérôme Sallemet
Tomer Sisley,
Kristin Scott Thomas en
Karel RodenAls ontdekt wordt dat aandeelhouder Nerio Winch vermoord is, moeten er vele vragen beantwoord worden. Wie zal zijn grote vermogen erven? Hij had geen familie en toch leidt alles ertoe dat de erfenis de reden is van zijn dood. Niemand had echter gerekend op het grote geheim van Nerio: een geadopteerde zoon die zijn tijd doorbrengt in een Bosnisch weeshuis, een zekere Largo Winch. Largo beweert dat hij onschuldig is.
2,5
[permalink] geplaatst op 17 april 2010, 20:39 uurRedelijk onderhoudend maar een erg warrig en nietszeggend verhaal. Het acteerwerk was ok en hier en daar was de actie ook te pruimen maar alles bijelkaar maakte dit weinig indruk.
[permalink] geplaatst op 17 april 2010, 21:24 uurmnrk schreef:
Een prima verfilming van de stripboeken.
Het gebruiken van de verschillende talen is perfect gedaan in deze film en komt goed over (mensen in Kroatie spreken gewoon hun eigen taal).
Ook de rol van Tomer Sisley als Largo Winch was in orde, hij zag er net zo uit als in de stripboeken, een beetje onverzorgd maar toch net dat beetje klasse.
Laten we hopen op een net zo prima deel 2.
amen

[permalink] geplaatst op 17 april 2010, 21:33 uurIk vind het toch wel leuk dat films en strips soms samen gaan, hopelijk komt hierdoor ook weereens een opleving voor strips, een fenomeen dat helaas al jaren tanenden is, en door stripverfilming ook de nieuwe generatie weer eens de interesse zal opwekken hiervoor.
5,0
[permalink] geplaatst op 3 mei 2010, 16:25 uurzeer goede film, wel moeilijk verhaal maar dat maakt deze film ook goed. hele mooie omgevingen waar het gefilmt wordt waardoor de film nog aantrekkelijker wordt. en het verhaal zit prima in elkaar. Kijk heerlijk weg!
*5 sterreties
4,5
[permalink] geplaatst op 5 juli 2010, 16:59 uurzeer goede film , was altijd al fan van de stripreeks

, ik hoopte dat deze film het niet ging verpesten . maar dat deed het helemaal niet . zeer goede film , hopelijk maken ze deel 2 net zo goed als deze .
3,0
[permalink] geplaatst op 5 augustus 2010, 23:41 uurSlap verhaal, wat een beetje warrig overkomt. Maar dat zie ik vaker bij Franse films. Normaal waardeer ik dat juist erg (zeker bij de wat snellere Franse films zoals Banlieue 13), maar deze keer irriteerde het me.
De beelden spraken me wel weer erg aan in deze film. Lekker licht en mooie kleuren. Ik kreeg spontaan heimwee naar mijn vakantie in Kroatië van vorig jaar (ik heb nog nooit een zee gezien met zulke mooie kleuren).
Kleine kanttekening: ik ken de stripreeks van Largo Winch niet.
4,5
[permalink] geplaatst op 8 november 2010, 17:07 uurGod wat een vermakelijke film komt toch wel in de top 10 te staan.
4,5
[permalink] geplaatst op 9 november 2010, 15:53 uurEcht een topfilm, met sterke plotwendingen.
Vreemd dat deze niet luchterbaarder is!
2,5
[permalink] geplaatst op 24 november 2010, 11:39 uurMatig filmpje. slap verhaal, slecht uitgewerkt. etc. maar wel mooie beelden, uitgekeken en das ook wat waard
2,5
[permalink] geplaatst op 19 mei 2011, 16:38 uurVond het ook een matige film. Ontelbaar veel plotwendingen wat het redelijk ongeloofwaardig maakt allemaal.
Wel mooie beelden inderdaad.
3,0
[permalink] geplaatst op 9 juli 2011, 10:15 uurMooi film, aardig verhaal, schitterende beelden en omgevingen en aktie, en de hoofdrolspeler Tomer Sisley is een man met charisma, ik hoop nog veel films met deze man te mogen zien in de toekomst!!
5,0
[permalink] geplaatst op 10 juli 2011, 12:47 uurTarkus schreef:
Ben altijd een liefhebber geweest van de stripreeks, waar deze film op is gebaseerd.
En ik ben ook heel blij dat men in deze film de verhaallijn van de strip heeft gevolgd, en ben dus zeer tevreden over de prent.
Goede vertolkingen, door over het algemeen voor mijn onbekende acteurs en actrices, op Kristin Scott Thomas na kende ik geen enkele naam uit de cast.
Verder prachtige locaties en decors, zelfs het adembenemende dakterras uit de strip, is ook hier aanwezig.
En, proficiat voor de makers, dat men iedere nationaliteit zijn eigen taal laat spreken, het maakt het allemaal des te geloofwaardiger.
Kortom, een van de betere filmen die is gebaseerd op een Belgisch stripverhaal.
Naar aanleiding van het verschijnen van deel II heb ik dit eerste deel nog eens bekeken, ditmaal ook op BD.
Ik heb niets toe te voegen aan mijn eerdere commentaar, alleen dat de film, zoals velen filmen trouwens, op het BD schijfje nog beter overkomt, zowel beeld als geluid zijn prachtig.
3,5
[permalink] geplaatst op 10 juli 2011, 23:47 uurBeter dan de 2de film.
2,5
[permalink] geplaatst op 20 juli 2011, 13:01 uurVrij standaard film. Wist me maar matig te boeien. Vrij voorspelbare plotwendingen, die soms aardig verpakt zijn en soms wat cliché-matig aandoen. Ik vond vooral het personage van Largo Winch wat zwak uitgewerkt, niet erg overtuigend wat ie allemaal doet.
4,0
[permalink] geplaatst op 29 augustus 2011, 16:09 uurEen rasechte actiefilm, onderhoudend, afwisselend, stijlvol, spannend, vol met corruptie, brute gevechten, halsbrekende stunts en gewapende conflicten, gebaseerd op een Franse stripverhalenreeks. Een goed en sterk verhaal en een geloofwaardige Tomer Sisley (met de nodige flair) als actieheld. Hem had ik niet eerder zien spelen. Dat er in vier talen gesproken wordt vind ik, vooral voor een Franse film, een groot bijkomend voordeel. Deze actiefilm doet zeker niet onder voor een makelij van Hollywood.
[permalink] geplaatst op 29 augustus 2011, 17:30 uurVolgt deze film het verhaal van de strip 'De erfgenaam' of lijkt dit enkel zo?
4,0
[permalink] geplaatst op 29 augustus 2011, 18:43 uurSergio Leone schreef:
Volgt deze film het verhaal van de strip 'De erfgenaam' of lijkt dit enkel zo?
Dat denk ik wel. De term De erfgenaam komt overeen met de kern van het verhaal van de twee films en de strips zijn geschreven door Jean Van Hamme en Phillippe Francq.
3,5
[permalink] geplaatst op 7 september 2011, 17:24 uurGisteren beginnen kijken met het gedacht simpel filmke gewoon om een avondje te vullen.Maar hij was beter dan ik verwacht had.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 oktober 2011, 23:23 uuraardige film, mooi gefilmd en leuke lijn in deze film. Ga nu deel 2 kijken
3.5