Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Nicolas Cage, Ciarán Hinds en Idris Elba
Releasedatum: 16 februari 2012
Plot Ghost Rider: Spirit of Vengeance
"He rides again."
Johnny Blaze, beter bekend als 'The Ghost Rider' (Nicolas Cage) houdt zich schuil in Oost-Europa, terwijl hij moeite heeft om zijn vloek te onderdrukken. Blaze wordt gerekruteerd door een sekte om het tegen de Duivel (Ciarán Hinds) op te nemen, die van plan is om een menselijke vorm aan te nemen.
Johnny Blaze / Ghost Rider
Terrokov
Benedict
Naomi Watts
Neveldine & Taylor light
Zoals verwacht een stuk beter dan het eerste deel. Ligt een stuk dichter bij de duistere comics en qua film ook zeer onderhoudend. Aan de andere kant verwacht je meer van N&T, vooral op visueel gebied. Wat betreft het beoordelen moet je dan een keuze maken of je de film voor N&T maatstaven beoordeeld of puur als comicverfilming. Ik hang duidelijk wat meer naar het laatste.
Prima cast ook. Cage is prima als rampzalig acteur als Johnny Blaze, Hinds is geweldig als villain, Elba is altijd +1 en de appetijtelijke Placido is een perfecte damsel in distress. De storytelling wil niet altijd even vlot lopen, visueel is het vrij pover voor N&T maar toch houden ze de regie strak in handen. Ook erg blij met de keuze van N&T om Blackout naar de film te vertalen en voor Ghost Rider fans valt er ook genoeg te genieten.
Niet zo sterk als verwacht maar toch een verademing na het vreselijke Ghost Rider, prima verfilming al mag je van N&T meer verwachten. Toch niet zo slecht als iedereen wil doen geloven.
underground
Ik ga deze film vanavond kijken
Ben erg benieuwd hoe hij is,
Deel 1. Vond ik toch redelijk/goed,
Er zaten wat minpunten aan maar dat is bijna bij elke film wel zo,
Als deel 2 net zo is als deel 1 dan hoor je mij niet klagen
Jullie zullen mijn recensie morgen lezen
underground
Dacht voor dat ik de film had gezien dat hij deel 1 makkelijk zou overtroeven!
Maar jammer genoeg lang niet zo goed
Was een soort van melige vorm van Ghost Rider,
Super slechte grappen,
Te druk gefilmd,
Vond de actie scene's wel mooi alleen niet echt een top verhaal,
Ze hadden er meer saaie grappen ui kunnen halen en daar actie scene's in kunnen doen
Maarjah jammer had er veel meer van verwacht
Mijn eind oordeel over deze film is : 2.5
gauke
De zoveelste magere film met Cage (ik heb het al eerder geschreven: het is alsof hij tegenwoordig elke vuilnisrol accepteert zolang het maar geld in het laatje brengt), al is deze Ghost Rider iets beter dan de vorige editie. Maar het blijft een slap en zielloos verhaal, zonder een enkele verrassing, waarvan het script overloopt van de gaten in het plot en de karakters van de personages uiterst mager geschreven zijn. Enkel het over de top gehalte is zo nu en dan amusant.
Turbodevil
Zolang je de film niet serieus neemt is er goed naar te kijken. De iets geflipte Ghost Rider vond ik niet storend maar maakt het meer een soort komedie dan actie/fantasie. Deel 1 vond ik echter en dus ook mooier.
cafe1900
Ik vond het eerste deel nog wel leuk maar dit sloeg helemaal nergens op, de kinderen vonden het zelfs onzin.
Number23
Jammer dat de film hetzelfde probleem heeft als de hoofdpersoon: no soul. Geen enkele bezieling, moeite en emotie lijkt erin te zitten. Waar het 1e deel nog een leuk sfeertje had, hebben ze hier gekozen voor een grimmigere, maar tegelijkertijd ook een lachwekkendere benadering. Waar Cage in GR1 nog verticaal langs gebouwen reed op een coole bike om overal een spoor van vuur achterlaten, komt erin GR2 nauwelijks vuur uit zijn kop en motor en is hij voornamelijk die 'zonde-staar'-bullshit aan het doen en een beetje aan het schreeuwen. Eigenlijk alles was leuker in deel 1. Het meisje (sorry Violante, maar het is wel Eva 'decollete' Mendes), de duivel (good old Peter Fonda was toch veel stoerder en dreigender), de andere bad guy (Bentley en zijn maten winnen het makkelijk van 'Power of Decay' jippie
) en Cage zelf. Heb het idee dat hij soms zichzelf helemaal verliest, maar wat moet je ook anders om het nog enigzins spannend voor jezelf te maken?? Nee, helemaal niks dit.
Tot slot HET moment v/d film:
- Kom je net op het punt waarbij je denkt: 'Nu is het klaar met deze shitzooi!!', zie je een licht aan het einde van de tunnel. En wie staat er in dat licht?? Juist! Christopher Lambert!!!!!
pieterTk
Heerlijke actiefilm, die me doet denken aan Crank. Wel jammer dat het héél slecht aansluit op deel 1...
jerry r
deel 1 was best leuk .
maar deze slecht verhaal en nergens spannend
Seanito
Wat een slechte film zeg! Dit leek helemaal nergens op, dikke flop en had hier veel meer van verwacht. had gedurende de ganse film het gevoel dat de film nergens heen gaat. 2* maximum, zie dat veel mensen mijn mening delen...
Rianneke_Dan
Aardig.
Ik heb niet zoveel met deze films. Ook de eerste vond ik maar zo zo. Toch mee geweest met mijn vriend en het viel me nog wel mee. verhaal was redelijk en toch ook wel vermakelijk. Goede actie, lekker over de top, maar dat hoort hier natuurlijk wel bij. Cage vind ik eigenlijk altijd hetzelfde, ook hier, maar toch past deze rol wel bij hem. De humor hadden ze van mij wel weg mogen laten, zoals het plassen, totaal niet grappig!
Niet aan mij besteed, maar toch minder slecht dan gedacht. 2.5*
jipt
Lekkere domme pulp, stuk beter dan het afzichtelijke deel één. Dit is gelukkig NIET serieus. Een hoop onnozele actie en visuele trucjes, waardoor het 3D ook nog eens de moeite waard is. Jammer van het moralistische geheel, want als je een brandend skelet op een motor zet, hoeft hij geen genade te kennen. kleine 4*
HALVE TAMME. (moderator series)
De meningen zijn aardig verdeeld over deze film.Vanavond is ie bij mij aan de beurt,ben benieuwd.
killer13
Spirit of vengeance
Deze film had super kunnen zijn, maar dat is nus niet het geval geworden. Ghost Rider 2 was één van de films waar ik het meeste naar uit keek. en hij stond ook nog eens goed bovenaan het lijstje. jammergenoeg maakt dat het des te pijnlijker dat ghost rider 2 enorm faalt (in mijn ogen toch). toen ik voor het eerst hoorde dat de film geschoten ging worden door neveldine en taylor ging ik helemaal uit mijn dak. hun films zijn altijd over the top en extreem geweldadig. geweldig dus! ik hoopte op een gelijkaardige verandering zoals bij the punisher. het eerste deel was zeer goed maar het tweede deel (niet helemaal een rechtstreeks vervolg zoals bij spirit of vengeance ook het geval is) was minder serieus en 10 keer geweldadiger waardoor ook die een zeer genietbare film werd. spijtig dat het bij ghost rider 2 anders uitloopt. veel te veel minpunten om een topper genoemt te kunnen worden. allereerst, het acteerwerk. dat was echt voor te huilen. met name idris elba. ik vind hem altijd wel een goede acteur, maar hier werkt hij mij meer op m'n zenuwen dan iets anders (wel cool hoe hij sterft, maar voor mij ook weer minder spectaculair door het acteerwerk). ook de vrouw die Nadya speelt vond ik maar niks. Ik kan geen enkel personage opnoemen dat het nog wel goed deed. cage vind ik anders altijd fenomenaal, maar ook hier is hij maar matig. zijn personage word gedreven door waanzin . zo gaat het meestal bij de hoofdpersonages in de neveldine/taylor films. neem nu chev chellios... bij hem kwam de waanzin goed over, hier vind ik het soms net iets te overdreven en af en toe zelfs om mee te lachen. 2de minpunt: The Rider... hij ziet er erg goed uit, veel donkerder en meer in duisternis gehult dan in het eerste deel. met name het pak vindt ik veel beter. geeft een beter beeld van hoe brut the rider is. ghost rider is een anti-held, een bad-ass, geen katje om zonder handen aan te pakken... dit komt goed uit de verf in deze film. maar nu de minpunten aan de rider... ten tweede: wtf, is er gebeurt met the pennance stare?? komt die nog wel voor in de film? want ik kon het moeilijk zeggen, hij pakt z'n slachtoffers wel vast, schreeuwt er even naar en staart er dan ook naar maar ik zie de slachtoffers niet verzwelgen in hun eigen duisternis en slechtheid. bij het eerste deel vond ik dit nu ook niet zo super maar hier (als dat al dan niet de pennance stare was dat ik juist beschreef) was het nog erger. ik de eerste film vond ik het heel cool als the rider zegt "look into my eyes" voor the pennance stare begon en daarna als je die doorgebrande ogen zag, maar hier gebeurt er toch niets!? ook vond ik het belachelijk (minpunt nummer 3) als the rider zijn mond open deed. dat ziet er toch niet uit. minpunt 4; ook iets waar ik me enorm aan ergerde ; the rider is nu bij vlagen ubermachtig geworden. één enkele aanraking zorgt er al voor dat een slechterik tot een hoopje as gereduceert word. dit zorgt echter wel voor een cool stuk. als the rider op het einde omringt word door die kerels met hun zwarte mantels en hij met zijn ketting om zich heen zwaait. 100 man in één keer er aan
dat was echt een prachtig shot dat me nog lang zal bijblijven. en we zitten al aan nummertje 5: de film is te druk geschoten. bij crank 1 en 2 pakte dit goed uit. dat maakte de film uniek, anders dan de alledaagse actiefilm. Hier werkte het echter enorm tegen. De stukken wanneer the rider aan bod kwam vielen nog mee door de snelle actie en het extreme geweld, maar de gewone stukken met johnny blaze... dit kwam dan minder goed over. het is niet zo leuk om een dialoog te volgen terwijl de camera de hele tijd zit te verspringen. dit heeft waarschijnlijk de bedoeling om de waanzin een beetje te benadrukken, maar voor mij werkt het toch maar irriterend. nummer 6 (it just keeps going and going...): de actie. ja, de actie is goed. zoals verwacht extreem geweldadig en brut.. de stukken dat the rider tevoorschijn komt zijn geweldig. ze zijn een genot voor te zien door de special-effects want deze zijn zeer goed (wat ook wel moet als je hoofdpersonage er de helft van de tijd uitziet als een brandend skelet). en dat samen met de actie zorgt voor een paar prachtige stukken waarvan je naar meer hunkert. helaas is er naar mijn smaak gewoon te weinig actie. 3 grote actiestukken in heel de film is een beetje minimalistisch. vooral voor een neveldine/taylor film. dit was net waar ik naar uit keek. neveldine, talor en the ghost rider samen. dat moest gewoon een helse rit vol actie en geweld worden. dus daar valt het een beetje mager uit naar mijn smaak. vooral omdat dit net hetgene was wat de film kon redden van een one-wayticketet richting oblivion. het acteerwerk en het camerawerk mochten zo slecht zijn als het wil. met voldoende actie ging spirit of vengeance zowiezo een topper worden in mijn ogen. spijtig dat dit niet het geval is. dit is dan ook het minpunt wat het zwaarste doorweegt voor mij. dat waren dan de minpunten. maar de film heeft ook goeie punten hoor. zoals the rider er uit ziet, de actie, af en toe leuke one-liners, de special-effects, deze film is veel duisterder dan de eerste (net zaols in de strips),... alleen wegen deze pluspunten jammer genoeg niet op tegen de minpunten. de enigste reden waarom ik het dan ook niet over mijn hart krijg om ghost rider: spirit of vengeance 2 sterren te geven, is dat ghost rider (samen met the punisher, wolverine, batman en judge dredd) mijn favoriete comicpersonage is. wie weet, als ik deze film nog eens zie dat ik dan meer langs de minpunten kan kijken, meer op de pluspunten kan focussen en een hoger score geef. net zoals het bij gamer het geval was. al bij al (en misschien voorlopig), 3 sterren.
PS: dit is mijn eerste echte review dus alvast bedankt voor zij die het lezen en mijn excuses voor de typfouten. ik ben een ware ramp als het aankomt op d/t fouten
sylphil
Is inderdaad helaas zonde van de tijd.
1e deel vond ik helemaal zo slecht niet, dit slaat nergens op.
tommiew
Misschien is 2 te weinig, maar het verhaal is niet echt bijzonder. Door de manier van filmen is het wel vermakeljk. Een leuke combinatie om soms comics te gebruiken.
Leuk voor een druilerige zondag-middag.
Nyazzin
Minder goed dan de eerste film maar heb me kunnen vermaken. 2,5 ster
HALVE TAMME. (moderator series)
Zowel deel 1 als deel 2 vind ik prima te doen.Was aangenaam verrast door de kleine rol van Christopher Lambert.Die man heeft iets over zich heen(stem,uitstraling).Als ik nu de fortress film opzet,zal ik weer van begin tot het eind genieten.
Tom-tom-Club
deel 1 was prima te doen deel twee is geflopt
halve ster meer niet
Iets minder suf dan het eerste deel, maar helaas ook dit keer weer erg matig en behoorlijk belachelijk. Regisseurs Neveldine en Taylor komen met een aantal coole aktiescenes op de proppen, maar hun adhd camerawerk en montage werkt behoorlijk op de zenuwen. Daarnaast ziet de film er door de oostblok-locaties nogal goedkoop uit. Cage is wat levendiger dan de eerste keer en doet zijn best er nog iets van te maken, maar zijn sporadische over de top optreden slaat de plank behoorlijk mis. En net wanneer je denkt alles gehad te hebben, wie treffen we daar als kale monnik? Verdomd, als dat Christopher Lambert niet is!
Een van de slechtste films van het jaar na m'n bescheiden mening wat een draak van een film....
darthconner
Zoals ik reeds had verwacht net zoals deel 1 geen topfilm. Het acteerwerk en het verhaal vond ik ondermaats. Zeker het feit dat den duivel bang heeft vond ik erg belachelijk. Aan de andere kant was de actie op redelijk niveau, net zoals de special effects. Jammer genoeg kon dit naar mijn mening de film niet redden. Dus onvoldoende voor mij.
Mega-Video
Dat Cage het moeilijk heeft zijn naam hier aan verbonden te hebben zie je de hele film door. Maar hij zet zijn schaamteloze vertoning door in de wetenschap dat zijn loon voor dit werk direct naar de I.R.S. gaat. Via een Europeese constructie houd hij er misschien een paar Euro aan over voor nog een spuit botox.
Wat is hier aan de hand zeg. Schaamde me diep over de kwaliteit van deze film. De banken financieren geen grote projecten meer, de koek is op druipt er van alle kanten vanaf. Dit is Cage onwaardig en zo mag een acteur die ik altijd heb gewaardeerd niet eindigen. Al heeft ie in zijn "goeie" tijd al eens eerder naast de pot gepiest, nu ligt er toch duidelijk een berg stront.
Halve ster voor de 'Botox Rider'!
Pazmaster
Lekker actiefilmpje waarbij je wel je verstand op nul moet zetten. Als je niet te veel verwacht dan is het nog wel te doen. 2,5 ster
Lunith
Slecht. Ik vond de eerste goed en prima gemaakt. Ook het verhaal was beter, cooler en vooral rustiger. In tegenstelling tot anderen vond ik de Rider in het eerste deel mooier weergegeven. Hij staat hier af toe te showen zonder iets te doen en dan denk je: 'Ja, en?' In deel een kan je nog met hem meeleven en had hij iets mystieks, maar ineens is dat allemaal weg en heeft hj alleen maar zielenhonger.
Over de muziek is helemaal niet naar huis te schrijven. Wat een herrie! Het leidt verschrikkelijk af en werkt ontzettend op de zenuwen. Ik houd wel van een stevig muziekje, maar dit is ronduit irritant! Het gaat bijna de hele film door. Ik heb het geluid uit pure frustratie zachter gezet, iets wat ik normaal nooit doe.
Het verhaal had veel beter uitgewerkt kunnen worden. Het lijkt alsof er voor gekozen is juist de oninteressante zaken te belichten. Ciarán Hinds vind ik normaal goed, maar in deze film totaal miscast. En ja, Christopher Lambert?
Nee, zonde van de tijd. Ik had ernaar uitgekeken, maar hij viel dik tegen. Drive Angry was hiermee vergeleken een kunstwerk. Eén ster.
lars-pixar
‘Nicolas Gage is terug als The Goast Rider en dat is maar goed ook’
Bij een vervolg van een film of van een film met de titel The Movie is het altijd de vraag of de cast weer wilt mee doen en als dat niet zo het geval is kan de film heel anders over komen.
En dat Nicolas Gage weer terug keert als The Rider (Johnny) is natuurlijk goed nieuws!
En nu mogen Bryan Tylor en Mark Neveldine een pogin doen voor The Goast Rider, en dat is nou echt een project waar ze wel wat mee kunnen en dat is duidelijk te zien in deze film.
Er zitten in de film zo veel ken merken in van Tylor en Neveldine dat je wel kan merken dat deze film door hun zijn gemaakt, zo maken ze veel gebruiken van snelle camera beweginen waar door de actie er veel beter en sneller uit ziet.
Buiten de camera beweginen is het ook erg opmerkelijk dat Nicolas Gage een beetje wordt neer gezet als Chev Chelios (Jason Statham uit Crank 1 & 2) dat is duidelijk te zien in de ziekenhuis scene in het begin van de film.
Er waren ook enorm veel scene aangepast aan 3D en dat was duidelijk te zien, geluikig valt dat in 2D erg mee maar buiten dat is er dus wel duidelijk over gedacht en ook hoe dit zou moeten verwerkt worden in 2D.
De casting is erg verasend buiten Gage om dan want het was te verwachten dat hij wel zou tekenen voor deze rol.
Vooral Ciarán Hinds was erg verrassend en goed als Roarke, ook Johnny Whitworth was er goed als de vaaiant van The Rider.
Van Tylor en Neveldine valt nog een hoop te verwachten aan nieuwe keiharde actie films.
Ook Jason Statham kruipt weer terug in de wilde rol van Chev Chelios dat zegt al genoeg dan.

Ghost Rider
2007

De slechste superheldenfilms aller tijden: 'Ik hem heb net gezien en ik schaam me diep'

TT3D: Closer to the Edge

Real Steel
Actie / Drama, 2011

Desu Nôto
Horror / Mystery, 2006
engelmonnikanti heroeastern europeskeletonpact with the devilcultfilmmotorrijdersuperheldgebaseerd op stripmotorfietsduiveldemondark heroflamethrower superkrachtdevil worshipghost rider