• 9.375.109 stemmen

Met onder meer: John Cusack, Luke Evans en Alice Eve

Releasedatum: 21 juni 2012

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Raven

"The only one who can stop a serial killer is the man who inspired him."

Baltimore, 1848. Een moeder en een dochter worden op brute wijze om het leven gebracht en rechercheur Emmett Fields (Evans) wordt op de zaak gezet. Tijdens zijn onderzoek stuit hij op een schokkende ontdekking: de misdaad komt tot in de kleinste details overeen met een fictief misdaadverhaal, geschreven door de zonderlinge schrijver en dichter Edgar Allan Poe (Cusack). Terwijl Poe ondervraagd wordt door rechercheur Fields, vindt er tegelijkertijd nog een grimmige moord plaats, wederom overeenkomend met één van Poe’s verhalen. Ze beseffen dat er een seriemoordenaar aan het werk is en besluiten hun krachten te bundelen, om deze moordenaar te vatten, voordat er meer onschuldige slachtoffers vallen.

Edgar Allan Poe

Detective Fields

Emily Hamilton

Colonel Hamilton

Captain Eldridge

Mrs. Bradley

avatar van ipman-99

ipman-99

"You are referring to one of my stories. A work of fiction!" ... " !!!

Fantastische mysterieuze thriller !!! John Cusack is perfect gecast als de excentrieke Edgar Allan Poe. Heerlijke spannende thriller met een heerlijk mysterie wie de moordenaar is! Het camerawerk is een absolute meerwaarde en visueel is het allemaal prachtig om zien ! De sfeer is geweldig net zoals het acteerwerk van de hele cast ! Fantastische spannende Thriller !

avatar van ibendb

ibendb

Best goed.

The Raven is een leuke gothic-achtige myster/thriller. Het verhaal heeft niet veel om het lijf, maar wordt wel leuk uitgewerkt. John Cusack zet hier een erg geloofwaardige Edgar Allen Poe neer. Waar ik me aan stoorde, waren de vele fouten in de film. Sommige waren niet subtiel meer, maar eerder opvallend. 3*

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Deed me denken aan Jack The Ripper VS Sherlock Holmes.

De film zit bijzonder goed in elkaar en ook de moorden zijn goed weergegeven. Hier en daar wordt het zelfs behoorlijk spannend. John Cusack is bovendien weg gelegd voor dit soort rollen, opnieuw een fantastische acteerprestatie.

De ontknoping was wel wat teleurstellend. Ik heb terug moeten spoelen om te weten wie de moordenaar nu juist was.

avatar van Charmides

Charmides

Vermakelijke film, mooi decor, beetje Sherlock Holmes style.

avatar van Lof78

Lof78

vond het intrigerend hoe de film een complot theorie overeind helpt, door de dood van Poe in mysterie te hullen... omdat dit in het echt ook is gebeurd (nadat hij na drie dagen vermist te zijn geweest, ijlend werd teruggevonden en daarna stierf .... niet echt een horror, maar toch een aanrader voor halloween.

*** sterren

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Leuke onderhoudende en bij momenten spannende mysterythriller rond Edgar Allan Poe en zijn verhalen:). De sfeerschepping was uitstekend en het verhaal kijkt gemakkelijk en vlot weg.

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Middelmatige film. Leuk voor de zaterdagavond. Daarna een lekkere borrel en een komedie kijken en deze film weer snel vergeten.

avatar van bjerik76

bjerik76

Ik vond deze film erg tegenvallen.

Veel te veel " toevallige" ontdekkingen maakte de film wat saai.

Mooie kleding en beelden soms.

Had toch veel spannender gekund.

Alsof je trouwens in 1840 zonder vliegtuig, auto en trein ff snel zonder gedoe van Baltimore naar Parijs kan en je iemand op kan sporen in een koets in 1 dag.

Dat en meer soort rare verschijningen.

avatar van Jesus 101

Jesus 101

Heerlijk om eens een onverwachte verfilming van een klassieker te mogen aanschouwen. Bij de woorden "cough the raven" was ik verkocht en schreeuwde "nevermore" terug (mede dankzij de band OMNIA) maar dat is misschien broepsdeformatie. Verder was eea redelijk voorspelbaar. Maar zeker een puntje of drie en een half waard.

avatar van Knoei

Knoei

Deze film is prima maar net niet geweldig. Het is niet Cusack's beste prestatie.

Al met al heb ik geen spijt dat ik de film gezien heb.

avatar van Ragna

Ragna

Niks van verwacht en wel wat gekregen. Ik wist zelfs even niet dat het om Edgar Poe ging dus dat was een aangename verrassing.

Sfeer vond ik fantastisch! Heerlijk! Genoten toch wel hoor en de spanning was best wel aanwezig.

Ja, het allemaal beter gekund wellicht en het verhaal was nu ook weer niet zo diep - wat dan weer erg jammer is voor een film die over Poe zou moeten gaan, maar ja het had allemaal wel wat evengoed.

Heb meteen weer wat verhaaltjes gelezen van Poe.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Er zijn heel wat versies over de oorzaak van Poe’s dood. Men vond hem in 1949, dwalend door de straten van Baltimore, in een staat van delirium. Stierf hij ten gevolge van tuberculose, hondsdolheid of overmatig alcoholgebruik? “The Raven” brengt zijn eigen versie over de dood van de uitvinder van het detectiveverhaal, maar in een romantisch kleedje en neemt een loopje met de werkelijkheid.

Wanneer een gek een reeks gruwelijke moorden pleegt geïnspireerd door Edgar Allan Poe's verhalen bundelt een jonge detective zijn krachten met de schrijver om aan de gruweldaden een einde te brengen. De moordenaar heeft het nu echter gemunt op Poe’s geliefde en zij wordt door hem gekidnapt. Hij is van plan haar een akelige dood te laten sterven. Kan zij nog gered worden?

“The Raven” is mooi gefilmd en goed geacteerd. Het Victoriaans verhaal is onderhoudend en baadt in een gotische sfeer. De cast is behoorlijk al zijn de personages niet grondig uitgediept. Hoewel er een paar bloederige passages inzitten, geïnspireerd op “The Murders in the Rue Morgue” en “The Pit and the Pendulum”, is deze prent geen horrorfilm maar een whodunnit in de stijl van Sherlock Holmes en misschien met wat invloeden van “Seven”. Best vermakelijk, zonder meer.

avatar van komerad

komerad

De film laat te weinig personages en motieven open laat staan goeie wendingen om een goeie whodunnit te zijn.

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Boeiende en originele film met veel spanning. Ik vond alles heel sfeervol gebracht en de eerste twintig minuten is het karakter van Poe erg leuk (en goed neergezet door John Cusack). Daarna zakt het personage weg in alle ontwikkelingen, beetje jammer.

Deze film is een aanrader omdat het een leuke afwisseling is ten opzichte van andere moordmysteries en het is prachtig gefilmd allemaal.

avatar van lila

lila

Door het lage cijfer, had ik er weinig van verwacht. Ik vond het een spannende film en mooi in beeld gebracht!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Vroeger als kind van een jaar of 10 het boek met alle verhalen van Edgar Allan Poe (met illustraties) onder ogen gehad en ook regelmatig doorgebladerd, en het boeide me wel erg, en zo kom ik hier ook weer bekende dingen tegen van de illustraties. The Raven is nu eens geen film die zozeer gebaseerd is op de verhalen van Poe, maar gaat over de schrijver zelf in zijn laatste dagen en om de hele mysterie rond zijn dood. En ik moet zeggen: ik heb echt zeer genoten van deze film en dit is ook zeker veel beter dan Ninja Assassin van dezelfte regisseur. John Cusack is weer steengoed als de schrijver zelf en verder vond ik Luke Evans ook erg sterk spelen als inspecteur Fields. Het verhaal vind plaats in het groezelige Baltimore in de negentiende eeuw, wat ik ook behoorlijk mooi en meeslepend geset vond. Het grauwe ouderwetse sfeertje is goed te voelen en de decoratie is ook gewoon prachtig. Edgar Allen Poe zelf is een arrogant mannetje die maar geen succes maakte met zijn griezelverhalen, totdat er een moord word gepleegd die gebaseerd is op een van zijn verhalen, en Poe nu een belangrijk onderdeel is voor de moordzaak, maar niet lang daarna word er weer een moord gepleegd die ook gebaseerd is op een verhaal van hem en naderhand word zijn verloofde Emily ontvoerd, wat de film ook meteen al doet omslaan naar een schuwe historische detective-CSI verhaal, die regelmatig verrassend weet uit te pakken, je op het verkeerde spoor zet en slim en knap gedaan is.

De moorden zijn ook zeker niet van de poes en McTeigue gooit er een lekkere portie gore in. Vooral die scene met die slinger was zenuwslopend en ook behoorlijk smerig. Ook kelen worden hier op een brute wijze opengesneden. Ook heeft deze film een mooie knipoog naar Kill Bill 2 en Buried. Ook de psycho zelf genaamd Ivan is buitengewoon neergezet, we maken dan wel heel snel kennis met hem, maar dat zorgt ook weer voor een ijzingwekkend machtspelletje tussen Poe en de politiebrigade en Ivan, dat verder gaat tot de erg fascinerende laatste 20 minuten.

Ik kan me nou niet zogouw bedenken wat er slecht is aan The Raven, dit was gewoon behoorlijk goed. Ook vooral de montage, kleur, het verzorgde en slimme manier van de hele uitwerking en de fraaie historische settings zorgen voor een prima kijkervaring. John Cusack deed het ook gewoon alweer goed en ook vond ik het leuk om Brendan Gleesan te zien in een serieuze rol. Ook hier en daar een paar fraaie actiescene's. Gewoon een behoorlijke geslaagde film van de V for Vendetta regisseur waar ik mijn petje voor af neem.

avatar van roeman

roeman

Mooie beelden, spannend verhaal maar helaas wat weinig diepgang. Cusack overtuigd wel als de donkere getraumatiseerde Poe. Jammer alleen dat ze in de bijna 2 uur niet wat dieper in de personages zijn gedoken.

Maar de film is geslaagd als een klein kijkje in de keuken van Poe. Het verhaal wordt vlot verteld en de regie is soepel en werkt voor de tijd waarin de film zich afspeelt. Evans is aardig op dreef als rechercheur en de chemie tussen hem en Cusack is overtuigend aanwezig.

Absoluut een aanrader voor fans van Poe, Dahl, Hammerfilms of Sherlock e.d.

avatar van IcU

IcU

Prima vermaak met de nodige spanning en gore. De film wordt nergens speciaal, ondanks het idee wel leuk is.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Aardige film. Redelijk scenario. Ik heb me vermaakt. 3.0

avatar van Tarkus

Tarkus

Prachtige decors en kostuums, puike vertolkingen.

Ook een bloederig verhaal, vooral het begin, maar toch had ik meer spanning verwacht.

Het is een film die het bekijken zeker waard is, maar had me er dus iets meer van voorgesteld.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Zeer verrassende thriller die een beetje de stijl van de moderne Sherlock Holmes over neemt.

Vooral het verhaal is enorm goed neer gezet, ook het genre mysterie past hier goed bij.

John Cusack doet het als Edgar (de dichter) erg leuk,

en kruipt eigenlijk stiekem weer (een beetje) terug in de rol uit de film 1408.

Zeker een aanrader voor Sherlock Holmes fans en mensen die houden van een goed thriller!

avatar van Dominootje

Dominootje

Interessante film! Die Cusack toch wat in mijn aanzien laat stijgen..

Verrassende ontknoping.. Had geen idee, alhoewel er niet al te veel opties waren. Dus dat ligt meer aan mij..

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Best aardig, maar meer ook niet. Wel heel mooi gemaakt.

Alleen ik wist niet dat ze in die tijd al tanden lieten bleken.

avatar van Daan258

Daan258

Aardig filmpje.

Leuk acteerwerk van John Cusack als Edgar Allan Poe.

Zeker goed mee vermaakt van begin tot eind, al vond ik wel het einde een beetje tegenvallen.

Leuk om een x gezien te hebben.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Zie mijn voorganger verder bijna niks toe te voegen, alleen het laatste shot had achterwege mogen blijven.,

avatar van Neder0001

Neder0001

Prima thriller! Ik vond het verhaal, ondanks een beetje standaard, erg spannend. Acteerwerk was verder ook prima. Dus een 7/10 heeft deze film zeker verdiend.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Gezien ik V for Vendetta een erg sterke film vind, was ik wel benieuwd naar een andere film van James McTeigue. Zo kwam het dat ik interesse kreeg in The Raven. Ik was voor deze film niet bekend met Edgar Allen Poe of andere versies van de titel.

Voor mij was dus alles vrij nieuw en ik had geen vergelijkingsmateriaal. Ik moet zeggen dat ik dit een erg sterke thriller vond. De film draagt een constante sfeer met zich mee die mij erg aanspreekt. Erg 'ouderwets', maar het komt de film absoluut ten goede. Hierdoor vond ik de film erg spannend. De met aandacht verzorgde settings en decors zien er ook erg knap uit, en in combinatie met de geslaagde kostuums draagt ook dit bij aan die betreffende sfeer. Cusack is een prima acteur, en dat laat hij ook hier wederom zien. Ook de rest van de cast is aardig op dreef. De film wist me dusdanig te boeien, dat ik op een gegeven moment een stuk of vijf suggesties had van mogelijke daders, waarvan er op het einde geen een de goede bleek te zijn Voorspelbaar kan ik de film dus absoluut niet noemen. Ik snap wel dat sommige mensen niet tevreden zijn met het einde en de onthulling van de dader, maar ik vond het wel fijn dat er gekozen werd voor iets wat niet zo voor de hand lag.

De film heeft een aantal erg gewaagde scenes, o.a. de bloederige moord op de vijand van Poe in het begin. Door dit soort 'rauwe' scenes weet de film je aandacht meteen vrij snel vast te houden. Het verhaal is inderdaad erg eenvoudig, maar de aanwijzingen zijn vindingrijk. Het verdere verloop van de film wordt er ook niet oninteressanter op. Doordat ik benieuwd raakte naar waar de moordenaar weer zou opduiken en wat zijn handelingen en plannen zouden zijn, heb ik me nooit verveeld. Het einde voelde wel een beetje afgeraffeld aan.

Wellicht een simpele thriller, maar de uitvoering vond ik meer dan prima gedaan. Visueel ziet het er goed uit, en het is duidelijk zichtbaar dat men veel aandacht heeft besteed aan de uiterlijke verzorging van de film. Geen geniale film, maar wel vrij sterk en boeiend van begin tot eind.

avatar van nightbreed

nightbreed

Na een minuut of 25 afgehaakt. Ik vond het karakter van Cusack veel te irritant en oninteressant.

Morgen de rest van de film maar eens proberen...

avatar van Mars4i

Mars4i

nightbreed schreef:
Ik vond het karakter van Cusack veel te irritant

Helemaal mee eens. Gelukkig wordt het na het eerste half uur wel wat beter als het moordonderzoek op gang komt. Maar het wordt nooit echt spannend of bijzonder.

Vond het wel vreemd hoe Emily zich ineens uit de kist kon bevrijden door er met haar blote vuist doorheen te slaan. Daarvoor moest ze nog heel veel moeite doen om een klein gaatje te maken.

Vreemde muziek tijdens de aftiteling trouwens. Hoort totaal niet bij de film.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Had geen flauw idee wat ik kon verwachten. Maar een Cusack film zorgt altijd voor verrassingen. Cusack speelt meestal niet in van die enorme hoogvliegers, maar toch blijft er wel altijd iets hangen. Dan is het Serendipity, een teen feel-good film en dan verrast hij zoals in Martian Child. En yep, ik vond het een enorm sterke film waar hij Poe neerzette zoals ik me die altijd heb voorgesteld : de ietwat rare wereldvreemde vogel die akelige moordverhalen neerschrijft waarbij je toch een iet of wat gekronkeld brein moet hebben om de moordwijze zo uit te werken. De setting,sfeer,kostuums en grauwte van deze tijd komt enorm goed over. Inderdaad het liefdesverhaaltje had ook van mij weggemogen en gaf geen meerwaarde.

Deed me ook na een tijd denken aan Sherlock Holmes meets Jack the Ripper.