Genre: Thriller / Mystery
Met onder meer: John Cusack, Luke Evans en Alice Eve
Releasedatum: 21 juni 2012
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Raven
"The only one who can stop a serial killer is the man who inspired him."
Baltimore, 1848. Een moeder en een dochter worden op brute wijze om het leven gebracht en rechercheur Emmett Fields (Evans) wordt op de zaak gezet. Tijdens zijn onderzoek stuit hij op een schokkende ontdekking: de misdaad komt tot in de kleinste details overeen met een fictief misdaadverhaal, geschreven door de zonderlinge schrijver en dichter Edgar Allan Poe (Cusack). Terwijl Poe ondervraagd wordt door rechercheur Fields, vindt er tegelijkertijd nog een grimmige moord plaats, wederom overeenkomend met één van Poe’s verhalen. Ze beseffen dat er een seriemoordenaar aan het werk is en besluiten hun krachten te bundelen, om deze moordenaar te vatten, voordat er meer onschuldige slachtoffers vallen.
Edgar Allan Poe
Captain Eldridge
Mrs. Bradley
Reagan
Ivan
The Raven is een aardige thriller aan de hand van een boek van Allen Edgar Poe, een verhaal dat voor een gedeelte is verweven met het echte lever van de schrijver/dichter.
Dit levert een aantal sfeervolle beelden en brute moorden op. Het moordmysterie is redelijk interessant, ware het niet dat de aanwijzingen een beetje op de "Adam West" Batman manieren uit de jaren 60 worden opgelost ( Top 10 Riddler Riddles ). Te simpel om echt intrigerend te blijven.
Het einde is wel mooi en verweeft fictie ook weer mooi met werkelijkheid met een eigen theorie. Gewaagd en niet door iedereen geliefd, maar soms moet je een risico nemen.
FLX500
+ Doordachte verhaallijn doorwoven met spannende en donkere momenten
+ Lugubere moorden zoals in een Thriller verwacht word ( geen horror )
+ Zeer duidelijke acteerprestaties waarbij het personage mooi in het verhaal naar voren kwam
+ Mysterie waarbij je de hele film afvraagt wie nu de dader is
+ Camerawerk zorgt voor een mooie bijdrage tot deze grimmige sfeer
+ Decor en kledij prachtig !
- Ontknoping was verrassend, maar kon beter... plots van de hak op de tak...
3,5/5 lijkt me hier gepast !
ralfsjam
De sfeer maakte veel goed in deze film. Mooi in beeld gebracht. redelijk verhaal. Spannend op zijn tijd, en de moorden waren ook wel stijlvol. Leuk tussendoortje. 3.5
mnrk
You are referring to one of my stories. A work of fiction!
Een heerlijke thriller van James McTeigue....
Het verhaal wordt goed gebracht en mede door de juiste aankleding en setting krijgt deze film ook de sfeer mee die het net allemaal wat beter maakt....
John Cusack is prima gecast voor de rol van Edgar Allan Poe en ook Luke Evans als Emmett Fields is zeker op zijn plek....
opa-ben
aardige film, beetje langdradig, je kunt gerust even naar de WC voor een plasje en als je terug komt heb je niet echt iets gemist, en 2 1/2 uur is best lang zonder WC bezoek.
DiskjockeyEast
Knap geacteerd van Cusack... ik vond het een sterke film en hield de aandacht vast. Het einde vond ik wel een beetje te ver gezocht, maar heb me goed vermaakt. 3 sterren
HALVE TAMME. (moderator series)
Zometeen maar eens bekijken,ik ben benieuwd.
bawimeko
Niet eens een heel raar verhaal, hier en daar het nodige bloed....en toch nog een slechte film. Het had allemaal vlotter gekend en met een beter plot. Af en toe wordt er geacteerd of het een kostuumdrama betreft, daarna weer een actiethriller....
Pim1993
Ik ben toch wel echt een fan van Cusack. Geknipt weer voor deze rol. Kan me de teleurstelling bij sommige mensen voorstellen maar ik heb niet echt mijn best gedaan om deze film kritisch te bekijken. Ik vond hem vooral gewoon heel erg leuk.
komerad
Film met potentie die het niet kan waarmaken.
De sfeer zit goed die is lekker duister. Het tempo vind ik net goed maar de tekortkomingen dan. Of waar had het beter gekund?
Zeer linear, recht vooruit is het allemaal. Op zich heb ik hier nog geen probleem mee maar voor een "who dun it" laat dit weinig ruimte voor "motieven" of mogelijke daders. En dan kan je 2 kanten op. Ofwel zo voorspelbaar als iets, ofwel zo van de pot gerukt als maar kan. Toch vind ik het hier nog redelijk(motief) alhoewel je dmv eliminatie al snel tot de dader komt.
Daarnaast zitten er toch enkele ergerlijke schoonheidsoutjes in. Foutjes die ik in een film die zichzelf serieus neemt niet graag zie. Wanneer Emily plat op haar rug in die kist ligt en door dat gaatje kijkt ziet ze de ruimte horizontaal. Ze ziet zelfs iemand afkomen. Hoe is het mogelijk om door een gaatje richting plafond in de diepte van de kamer te kijken?? Verschrikkelijke fout dit.
Wanneer hij op het eind amper nog kan staan maar toch de kracht heeft om die tafel om te gooien zie je zijn lantaarn met brandende kaars/olielamp mooi op die tafel staan. Verder een pak papier. Wat later pakt hij die lantaarn die mooi op de grond naast de tafel staat op.
Nou dit moet je thuis eens proberen... ofwel kan je de brandweer bellen ofwel is je lamp naar de kl*ten. En zelfs al is het in het allerbeste geval geen van beiden : wie ooit al eens iets van tafel omgegooid heeft weet hoe groot de kans is dat dit mooi om de grond te staan komt.
Niet dat ik met een vergrootglas op zoek ga naar fouten in een film maar deze vielen toch erg op. En nogmaals vooral storend bij ernstige films.
Wat rest is een middelmatig filmpje wat mij betreft. Krappe 2.5*
Naomi Watts
Vrij pover.
Poe en het medium film blijven een erg onaangename combinatie en nooit lijkt Poe's materiaal in de juiste handen te komen. Ook Hollywood heeft er geen overgeproduceerd antwoord voor. Qua sfeer doet de film wel zijn ding en is het design vrij aardig maar vooral qua script en narratieve uitwerking slaat het de plank flink mis. Ook de cast faalt pijnlijk, wat betreft Cusack geen verrassing. Al valt er verder helaas weinig over de film te vertellen aangezien het veel facetten wat het medium zo interessant maakt onberoerd laat. Gauw vergeten.
HALVE TAMME. (moderator series)
Ik sluit me eigen graag aan bij de korte recensie van Waackx.
HALVE TAMME. (moderator series)
Ik haal hem meteen van m.n mediaplayer..
Lijkt mij eens wijs plan,kwa smaak zitten wij op de zelfde lijn.
jerry r
had er wat meer van verwacht.
dat foutje waar ze op de rug in die kist ligt en door dat gaatje kijkt ziet ruimte horizontaal uit.
John Cusack lijk hier veel op nicolas cage
maar daar word de film ook niet beter van
tattoobob
Lijkt mij eens wijs plan,kwa smaak zitten wij op de zelfde lijn.

Pazmaster
Redelijke thriller, maar jammer dat er aan het begin al wordt verteld dat ie dood gaat aan het einde. Wel goed geacteerd. Ook jammer van de foutjes zoals het kijkgaatje. Soms ook een beetje saai maar over het algemeen wel redelijk. 3 sterren
Noodless
Matige film waarbij het moeilijk is om je aandacht vast te houden tot het einde. Daarvoor heeft de film heel wat saaie momenten en de zoektocht naar de moordenaar is niet zo interessant.
Het verhaal heeft ook een aantal foutjes die hier al vermeld worden. Neen, ik had er toch ook wat meer van verwacht. 5/10
Re73
halverwege kon het mij echt totaal niet meer boeien geen vaart en veel te langdradig. Doorgeskipt tot het einde en ook die was niet verrassend... nee ikvond dit niks
Number23
'Take this kiss upon the brow! And, in parting from you now. Thus much let me avow. You are not wrong, who deem. All that we see or seem. Is but a dream within a dream.'
Zeer degelijke film met een lekker duister sfeertje. Weegt erg zwaar wat de beoordeling betreft. Daarbij wordt er ook niet verlegen gedaan als het gaat om bloed en wat ingewanden hier en daar.
Cusack is aardig, maar kan toch wel wat beter. Evans is prima en altijd leuk om Gleeson te zien. De grootste verrassing voor mij was Alice Eve, eyecandy in de meeste films. Hier natuurlijk ook, maar haar scenes waarin ze levend begraven is maakte indruk op me. Goed gedaan meissie.
T-man
Goede film maar niet geweldig. Had al snel in de gaten hoe het zat, dus niet verrassend.
Goed om een keer te kijken, zal geen verspilde tijd zijn.
SnakeDoc
Film deed me wat denken aan Sherlock Holmes. Iets serieuzer allemaal, en net wat duisterder.
Best goed te doen!
Cleanshot
Niet onaardig, boeiend at the most.
Leuk die vervlechting van Edgar Allen Poe erin maar voegt verder weinig toe.
Plot vond ik ietwat zwakjes, toch goed te kijken.

10 Rillington Place

Extremely Loud & Incredibly Close
Drama, 2011

Eliza Graves
Thriller / Mystery, 2014
vergiftigenchantagemasked ballbaltimore, usahistorisch figuurburied aliveseriemoordenaardeadline edgar allan poenewspaper review baltimore marylandnewspaper officehard timeslife imitates artpendulum