• 9.374.511 stemmen

Geregisseerd door: Ryuhei Kitamura

Met onder meer: Luke Evans, Adelaide Clemens en Derek Magyar

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot No One Lives

"No one runs. No one escapes."

Een meedogenloze gangsterbende gijzelt een jong koppel en neemt hen mee naar een verlaten huis in een godvergeten oord. Wanneer het meisje van het koppel zelfmoord pleegt blijkt haar vriend allesbehalve hulpeloos te zijn. De kansen zijn gekeerd, en de bende moet het opnemen tegen een kille moordenaar die vastbesloten is - zoals zo vaak in het verleden - niemand in leven te laten…

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Shinobi

Shinobi

Na Azumi en The Midnight Meat Train - die ik allebei niet al te denderend vond - is dit mijn derde film van Ryûhei Kitamura en gelukkig is er wel enige verbetering te zien, maar het is helaas nog steeds niet al teveel soeps.

Qua verhaal is het zeker zwak te noemen, op de één of andere manier probeert er een soort van diepgang gecreëerd te worden wat helemaal niet uit de verf komt. De plotwending is dan nog wel aardig gedaan gelukkig.

No One Lives moet het dan voornamelijk hebben van de brute kills met voldoende gore, maar ook hier snapte ik een aantal scènes niet echt. Bij de ene scène krijg je wel alles vol in beeld te zien en bij de andere scène lijkt het alsof de smerigheid vooral niet in beeld gebracht mag worden.

Ik heb me overigens wel geërgerd aan het acteerwerk, dat was me op sommige momenten wel erg belabberd zeg; als je weer eens voor de zoveelste keer naar een kansloze dialoog moest kijken. Niks ten nadele van Luke Evans, hij zorgt er tenminste nog voor dat de film het aankijken waard is met zijn coole gedrag. Hierbij mag ik America Olivo niet vergeten te noemen, zij zag er wel erg appetijtelijk uit en komt op een interessante manier aan haar eind.
Voor de WWE fans onder ons, Brodus Clay speelt een klein rolletje als een bad guy.

Al met al een redelijke B-film met wat leuke kills, maar verwacht geen hoogstaand verhaal ook al anticipeert de regisseur hier wel enigszins op.

Kleine 2,5 sterren.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Kitamura gaat de B-film toer op met deze vrij gore slasher. Een zinnig verhaal zoek je hier best niet in... een vlotte wegkijker met bloedige kills; En wanneer Luke Evans uit het lijk van één van zijn slachtoffers kruipt gaat de absurditeit helemaal over de top. Voor mij minder goed dan Midnight Meat Train.

Fijn.

Kitamura weer op Amerikaanse bodem. Het levert een B-filmpje op, maar wel eentje waar de fun vanaf druipt. Het twistje mag je in het begin verwachten (en een echte twist is het oog eigenlijk niet), daarna heeft Kitamura ruimte om een hoop slachtvee op gepaste wijze op te ruimen.

Lekker bloederig, beetje ziek en vooral erg vlot gemaakt. Er zitten een paar erg fijne kills tussen, maar het gaafste moment is toch wanneer de killer zich in een lijk verstopt heeft. Dit soort scenes zouden films als deze meer moeten aanbieden.

De twee hoofdpersonages doen het naar behoren, de rest is opvallend minder, maar die houden het meestal ook niet al te lang uit. Het is net iets te doorsnee om als echt horrorspektakel te boek te staan, maar qua horrorfiller is dit van het hoogste niveau.

avatar van Elineloves

Elineloves

Grote meevaller. Weer eens een film waar ik me goed mee vermaakt heb. Lekker bloederig, een creepy killer, een vlot tempo en zelfs het acteerwerk is voor een B-film erg goed te doen. Gaat er soms behoorlijk goor en ziek aan toe, zonder dat ik 't tegen 't (storende) belachelijke aan vond gaan. Ik vond het verhaal sowieso goed te pruimen, bleef me boeien van begin tot eind.

Gelukkig geen standaardfilm, af en toe een onverwachte twist bleef het spannend houden. Lang geleden dat ik aan de buis gekluisterd zat.

Film blijft je goed bij (Althans, mij wel). Zeker de moeite om een keer te kijken.

avatar van james_cameron

Een intrigerend uitgangspunt: een psychopaat stuit op een groep misdadigers, die zo onverstandig zijn om het hem en zijn vriendin moeilijk te maken. Bloederige toestanden volgen. Het begin van de film is veelbelovend, maar al snel blijkt dat de plot geen kant op kan en wat dan nog rest zijn de gebruikelijke voorspelbare en nogal standaard in beeld gebrachte slachtpartijen. Visueel stelt het allemaal weinig voor en het akteerwerk is treurig, uitgezonderd hoofdrolspeler Luke Evans, die evenwel weinig overtuigend is als totaal verknipte moordenaar.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Psycho's versus psycho's is een gaaf concept, kun je veel kanten mee op maar hier wordt er behalve een beetje gore weinig mee gedaan. Hoewel die 'ene' scene goed is, deed me denken aan een kruising van Rambo en Bear Grylls die uit een dood kameel kruipt, de vaart zit er lekker in en Luke Evans is leuk bezig.

De rest van de cast bakt er weinig van en de film lijkt iets te willen bereiken (spanning, impact, ...) maar het werkt niet, de dialogen die de acteurs ook meekrijgen.. of die bitch-fight opeens.. Kon me niets interesseren wat er met wie wanneer zou gebeuren, ja eigenlijk de killer, beetje rare uitwerking had dat. (Audio)visueel is het ook niet veel, een filmpje dat het van een paar scenes en het tempo moet hebben.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Verrassende film, had niet verwacht dat er zoveel gore in zou zitten. De kills waren bruut en Luke Evans speelt weer een prima rol. Fijne acteur, leuk om hem in deze rol te zien. Vond het een fijne wegkijker waar ik absoluut van genoten heb.

8/10 (IMDB)

avatar van TimF

TimF

Leuke horror hoor! En de effecten zijn echt duizend keer beter dan de neppe CGI in Midnight Meat Train.

De film is spannend en heeft een aantal leuke wendingen, soms iets over de top, maar das dan ook wel weer grappig.

Zeker niet missen als je van horror houdt!

avatar van Koloso

Koloso

Het concept sprak me vooraf zeker aan, "bad guys nemen ,op het eerste zicht, makkelijk slachtoffer te grazen maar zullen het zich helaas nog beklagen". Helaas voldeed de film niet aan mijn verwachtingen, flauwe acteerprestaties en een plot (is er een plot?) waar ik helemaal niet in mee ging. Het feit dat het ultieme kwaad gespeeld wordt door Luke Evans is ook geen pluspunt voor de film, de brave man was voor mij even angstaanjagend dan Aramis in de three musketeers.. Ik geloofde het allemaal niet, ook jammer dat we weinig te weten komen over de motivatie of het verleden van de driver. Voor de fans zitten er een paar leuke bloederige scenes in, de scene wanneer hij uit het lijkt kruipt ed (me kan zich afvragen of het uberhaupt mogelijk is om daar onopvallend mee weg te komen) maar meer dan dat is het helaas niet. bad guys nemen ,op het eerste zicht, makkelijk slachtoffer te grazen maar zullen het zich helaas nog beklagen?? Niets meer dan een schattige boze wolf die de 3 rebelse biggetjes slacht.. 1.5 *

avatar van jippie2010

jippie2010

Een film zonder ruggengraat.

De moorden zijn in de klassieke 'gore'-stijl uitgewerkt, en dat hebben ze verdienstelijk gedaan.

Maar daar houdt de kwaliteit van deze film dan ook op.

Geen verhaallijn, geen motief, geen inhoud.

Uiteraard zijn dat per definitie geen sterke ingrediënten van de gemiddelde horrorfilm,

maar 'No One Lives' verwaarloosd deze voor mij essentiële eigenschappen volledig. *2.0

avatar van Halcyon

Halcyon

Betrekkelijke irritante horrorfilm die helemaal ten onder gaat aan de stereotiepe personages en de clichés die zich maar blijven opstapelen. Hoewel het uitgangspunt niet helemaal nieuw is spreekt het wel tot de verbeelding. Spijtig dat de makers zo onsubtiel te werk gaan en dat de frisse insteek al gauw in een ordinaire actiefilm verzandt.

avatar van Keane1983

Keane1983

De film kijkt lekker weg en kent hier en daar wat lekkere gore momenten, hoewel sommige stukken waar het echt lekker ranzig kan gaan gaan worden...draait de camera weg.
Acteerwerk is prima maar niet van alle spelers even overtuigend en ook in deze film zitten de nodige domme acties.
De film begint erg sterk en weet dit toch wel een lange tijd goed vol te houden, maar richting het einde begint het allemaal een beetje te rommelen.
Het eind gevecht vond ook ik wat slap uitgewerkt en lagen een aantal dingen er niet iets te dik bovenop.
Maar heb ik mij hier echt aan gestoord?? Nee niet echt, want tijdens het kijken van de film vliegt de tijd voorbij.
Terug komend op wat ik hierboven heb gelezen: er is wel degelijk een motief, de vriendin van de " psychopaat is dood door schuld van de bende, wat het gevolg heeft....iedereen uitmoorden die er maar iets mee te maken heeft of iets gezien heeft (de motel eigenaar bijvoorbeeld)
Van mij een 3,0*

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Een aangename verrassing was deze film. Het begin was zoals zoveel andere film in dit genre. Alleen nam het een onverwachte wending na een tijdje. Wat begon als een wraakfilm waarbij een koppeltje van de weg wordt geplukt door een lid van een bende misdadigers , verandert al snel in een afvalrace voor deze nietsnutten waarbij de mannelijke helft van het koppeltje de touwtjes in handen heeft. Blijkt dat de geschifte bende een meester hebben gevonden in een nog meer geschifte seriemoordenaar. Ik heb nog geen enkele film gezien die geregisseerd werd door Kitamura, maar nu ben ik toch van plan om er een paar van hem te gaan kijken. Het was een flitsend snelle film wat me geen moment verveelde.

Het is niet echt een horror. Eerder een actierijke slaughter-movie met een aantal gore fragmenten. Alhoewel het nogal best meeviel wat het gore betreft. Het merendeel is niet echt confronterend rechtstreeks in beeld gebracht en eerder suggestief. Het script was uitstekend en dat door de twists en soms andere manier van uitwerken. Ik vond Luke Evans schitterend in zijn rol als "Driver". Alleen was hij een beetje TE perfect : hij zag er altijd netjes en verzorgd uit, was vreselijk gewiekst en slim, was verduiveld snel in het uitvoeren van een plan en het opzetten van de vallen in het terrein. Ik vond het bijvoorbeeld een beetje overdreven dat hij in een mum van tijd boobytraps en vuurwapens/bogen op strategische plaatsen in het woud had gezet. Ook nog eens getriggerd door schakelaars onder de planken op het terras. Verbazingwekkend

Het beste en schitterend in beeld gebrachte fragment, is het moment dat hij zich uit het dode lichaam van Ethan laat glijden. Nu ... als je er dieper over nadenkt is dit ook weer een beetje overdreven. Hij heeft er een immense job aan gehad om deze laatste te slachten ... en hij zou er zeker uit geflikkerd zijn op het moment dat ze deze kolos met tweeën de bestelbus in droegen. Maar dat is weeral mierenneuken

Het enigste wat me stoorde waren de 2 vrouwelijke bendeleden. De dochter van het hoofd en diens maîtresse, veronderstel ik. Een duo trutten die verdiende om geëlimineerd te worden Het eindgevecht met de snoeverige Flynn was gebalanceerd in beeld gebracht en de ontknoping was verrassend. Voor eens werd het boosaardige niet met de grond gelijk gemaakt, maar gaat deze weer verder op het gelijkaardige pad. Een open einde dus en een vervolg hierop is voor mij enorm welkom.

Niet baanbrekend of wereldschokkend, maar wel verrassend en een aangename avondvuller.

avatar van scorsese

Matige film waarin een criminele bende het verkeerde koppel overvalt en gijzelt. Het begint allemaal redelijk boeiend, maar het uiteindelijke plot stelt toch een beetje teleur. Een donkere sfeer en een aantal brute scenes. Luke Evans doet weinig verkeerd en uiteraard ook een beetje jammer dat de titel al flink wat verraad.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Prima horrorfilm. Na het vermakelijke Midnight Meat Train is ook deze film van dezelfde regisseur weer van het niveau dat het prima vermaakt. De film opent wat zwak en komt langzaam op gang. Echter als het koppel gegijzeld wordt, neemt de film toch een behoorlijk andere wending. Wat volgt is een bloederig en meedogenloos kat-en-muis spel dat volledige om de gore draait. De spanning is daarbij wat minder aanwezig, maar het bloedvergieten maakt een hoop goed. Dat het verhaal zwak is, doet gelukkig ook weinig af aan de film. De rol van Luke Evans was overigens vrij goed.

avatar van K. V.

K. V.

Met weinig verwachtingen deze eens bekeken en het was wel een leuke en bloederige film. 'k moest in het begin wel wat in de film komen, omdat het begin nogal onduidelijk was, maar eenmaal we wisten wie, wie was, was het wel dolle pret.

De film had wel enkele verrassende wendingen en oneliners die toch ook altijd goed meegenomen zijn.

De cast was niet echt waw, maar ook niet slecht. Een typische cast voor dit soort films.

Er zaten wel enkele ongeloofwaardigheden, maar storend vond 'k het niet.

Een vlotte, bloedigere film, die 'k gerust nog wel eens wil herbekijken.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Leuk. Heeft, vreemd genoeg, een jaar geleden niet mijn aandacht weten te pakken. M'n vriendin moest er nu nota bene mee aan komen zetten, anders was daar geen verandering in gekomen. Héérlijk doeltreffend filmpje. Ziet er puik uit, effecten smerig, Luke Evans badass en over 't algemeen een solide cast. Lang niet de enige in zijn soort, des temeer een strakke prestatie van Kitamura om er meer uit te halen dan soortgenoten doen.

avatar van Insignificance

Insignificance

Alhoewel de output van WWE Studios inmiddels wel wat gevarieerder is geworden, is dit er nog eentje die het predikaat 'lomp' verdient. Dat werkt rond de kills, het gaat er niet bepaald zachtzinnig aan toe, maar met een iets verfijndere aanpak had dit zomaar een uitschieter kunnen worden. Een mix tussen The Hitcher (1986) en The Last House on the Left (1972) bijvoorbeeld. Iets in die richting.

Maar dat is het niet, alhoewel Kitamura af en toe wel een poging doet om Driver een soort larger than life mystiek mee te geven. Evans maakt niet eens gek veel indruk, toch heeft het wel wat. In ieder geval genoeg om er een behoorlijk duel met de criminelen van te maken, maar het is een irritant, driftig en schreeuwerig gezelschap met alsmaar stoer geblaat dat vooral lachwekkend overkomt.

En dan gaan de meisjes ook nog even vechten. Het spul staat bijna de ganse film te verpesten, al is er natuurlijk bloederige genoegdoening. Bovendien heeft het een aantal scènes die in het oog springen. Iets met handboeien, een douche en twee verstopplekjes. Of dat laatste daadwerkelijk kan, laten we maar even in het midden. Een horror die de adrenaline wat beter had mogen doseren.

avatar van Kondoro

Kondoro

No One Lives

Een lekkere horror film die goed en fijn weg kijkt en dat je, je aan actie niet hoeft te vervelen. Ook het vrouwelijk schoon komt hier en daar om de bocht gelopen en nee, dat is totaal niet erg . De film zit kwa horror helemaal goed. Hier en daar worden mensen wel lekker afgeslacht en ook het hunten was leuk om naar te kijken. De film begon wat mysterieus maar werd later wel duidelijk. Alleen van thriller vond ik de film erg mager. Had eerder Actie/Horror kunnen wezen, na mijn mening dan. Er viel ons wel 1 ding op. Ze hebben een aquarium in hun woonkamer staan maar, waar zijn de vissen?

Luke Evans speelde een hele leuke rol en ik vond hem echt geschikt voor de rol. De vijf boefjes deden het ook wel leuk, en natuurlijk moest er groot "WWE Studios" in beeld komen dus ja, George Murdoch kwam om de hoek gelopen. Ook wel in de WWE wereld 'Bordus Clay'. En het meeste waar we raar van op keken was van Lindsey Shaw. We wisten waar ze in speelden maar konden niet op de naam komen. Moze was haar naam, en dat was in Ned's Declassified School Survival Guide of ook wel Ned's survival gids. Waar ik vroeger echt een paar uren aan heb besteed. Helaas vond ik niet alle acteurs zo goed acteren. Alleen Luke en Lindsey vond ik het goed doen. Brodus Clay helemaal niet.

Het verhaal was oke alleen soms ietsjes te mager.. Het concept was ook wel goed. Nog best wel verrassend ook had hem slechter verwacht. Leuk om eens tussendoor te kijken maar niet van het hoogste niveau. Al om al leuk om eens gezien te hebben dus.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

De formule van de wraakfilm is een pad dat redelijk is platgetrapt, dus een kleine nieuwe wending als dat van No One Lives kan best aangenaam zijn. Het gegeven dat stereotype, ééndimensionale bad guys ineens het slachtoffer worden is leuk, maar deze verrassing had in NO ONE LIVES wel iets langer uitgesteld mogen worden. Het was spannender geweest als Kitamura zijn personages iets langer in het ongewisse had gelaten en ze zich had laten afvragen wat er in hemelsnaam allemaal aan de hand was. Nu bestaat een groot deel van de film uit personages die vluchten voor de wrekende Evans, waardoor de film - die maar 75 minuten duurt - gaandeweg gaat slepen. En dat terwijl het begin van deze killing spree wel erg de moeite waard is. Evans’ verschijnen op de locatie van de criminelen is heerlijk over the top en zonder meer het hoogtepunt van deze film.

Evans zet zijn personage prima neer en deze ‘Driver’ krijgt via flashbacks ook nog wel wat karakterontwikkeling. Zijn vlakke tegenstanders lijken echter meer op hun plek in een typische slasher, inclusief onlogisch gedrag en de kunst voortdurend te balanceren op de irritatiegrens van de kijker. Die onduidelijke toonzetting is ook de zwakte van de film. Wat wil de film nu zijn? Soms lijkt Kitamura een spannende thriller te willen neerzetten met een serieuze toon en een oprecht gevoel van dreiging. Op andere momenten wordt de film compleet bespottelijk. Zo mondt een woordenwisseling tussen twee dames uit in een idioot en hilarisch vuistgevecht. Op zulke momenten verbaast het je niets dat de film werd gemaakt door WWE Studios, de dochteronderneming van World Wrestling Entertainment.

NO ONE LIVES is een film die allerlei dingen probeert en overal jammer genoeg slechts deels in slaagt. Enkel op zijn allerlompst is de film wel sterk.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Heerlijke zieke wraakfilm weer... alhoewel, wraak?

Kitamura is één van de regisseurs waarbij ik kan zeggen dat hij in Amerika nergens minder word dan in zijn vaderland. Dat zagen we maar met Midnight Meat Train, de film waarbij in 2008 de kijkwijzer een uitzonderlijke leeftijdsgrens van 18 jaar wou maken. Vier jaar later keert hij terug met No One Lives, en ook hier weet hij weer lekker controversieel en verrassend aan de slag te gaan en dan ook vooral, het de kijker erg moeilijk te maken om te kiezen.

Het plot lijkt weer erg simpel; stelletje is bezig met een verhuizing en onderweg naar de nieuwe woonplaats ergens in een ander uithoek van Amerika. En ja... ze worden in een wegrestaurant lastiggevallen (check), even later gestalkt en van de weg gereden (Check), beroofd, ontvoerd en vastgehouden (check). Waarschijnlijk lijkt het nu wel een beetje de andere richting op te slaan... maar dat gaat een stuk verder dan ik had verwacht. Om het kort maar krachtig te houden; de rollen worden gewoonweg omgedraaid, en de rovers langzaamaan beseffen dat ze de verkeerde personen hebben ontvoerd. Waarbij de film steeds zieker word en de grens van goed of kwaad langzaamaan vervaagd, en elke vijf minuten lijkt te veranderen.

Luke Evans speelt hierin ook echt fenomenaal en kan met zijn rol als Driver zo in de Guinness Book of Records van de filmpsychopaten. Wat had je anders van Kitamura verwacht?...

Verassend goede.... Ja wat eigenlijk?-horror. Kan eigenlijk wel in het straatje van You're Next.

avatar van Theunissen

"Een seriemoordenaar ? Welnee. Seriemoordenaars hebben voorwaarden. Ik hou gewoon van moorden dus dat maakt mij 'n psychopaat."

Deze kort durende Horror / Thriller film (een wraakfilm) heb ik gezien op "Film1" waar ik sinds kort weer een abonnement op heb (kost me maar 5 euro voor de eerste 6 maanden).

In dit verhaal draait het om een naamloze man (Luke Evans) en Betty (Laura Ramsey), een op het oog doorsnee stel, dat met de auto met aanhanger aan het verhuizen is. In een wegrestaurant worden ze gespot door een keiharde criminele bende. Wanneer de twee weer verder trekken worden ze met grof geweld gecarjackt en meegevoerd naar de schuilplaats van de bende. Maar daar blijkt dat ze niet zo doorsnee zijn als de bendeleden eerst dachten. Integendeel. Na een gruwelijke ontdekking blijkt dat de bendeleden zelf moeten vechten voor hun leven. Een explosie van ongekend geweld barst los met onverwachte gevolgen ...

De titel vat deze bloederige film perfect samen en het wordt ook gezegd bij het vermoorden van het laatste slachtoffer in een ziekenhuis. Hersenloos vermaak voor de liefhebber, maar ongeschikt voor wie allergisch is voor amateuristisch acteerwerk, houterige dialogen en knullige montage zoals de opening van het verhaal. Want de film opent met een shot waarin we een vluchtende vrouw ondersteboven zien hangen aan een boom. Ze heeft een scherp voorwerp vast (waar ze van te voren in heeft getrapt) en lijkt iets in de boom aan het kerven te zijn. En dan stel je jezelf toch de vraag "Waarom gebruikt ze het scherpe object niet om het touw waar ze aan hangt door te snijden ?".

Na de opening en een korte kennismaking met naamloze man en Betty in de auto, in een Motel en in een restaurant, vallen daarna snel de nodige doden en op het gebied van dood en verderf is men lekker origineel te werk gegaan en dat o.a. met een handboei, vleesmolen en een klembord. De film bevat weliswaar de nodige goor maar echt ondraaglijk luguber wordt het nergens.

In deze film draait het vooral om Luke Evans (als de naamloze antiheld die een soort van Rambo is, hij verstopt zich ook in het dode lichaam, een beer van een vent, van één van zijn slachtoffers) en als psychopaat deed hij het best goed, want hij heeft de perfecte "looks" om voor zwijgzame moordenaar door te gaan. De rest van de cast is helaas weinig bijzonder, maar zoals al eerder gezegd is dit ook geen film die je moet kijken voor het acteerwerk.

Wel vond ik het leuk om Lee Tergesen (als Hoag die de leider is van de criminele bende) weer eens terug te zien en hem kan ik vooral van de keiharde serie "Oz (TV Series 1997–2003)" en verder vond ik America Olivo (als Tamara die deel uitmaakt van de bende en die de vriendin is van Hoag) wel een mooie verschijning en ze had ook best mooie rondingen die een aantal keren te zien zijn als ze onder de douche staat (daarin wordt ze overigens ook vermoord).

Het gaat voornamelijk om de moorden zelf en dat weet de aandacht goed vast te houden en zeker omdat iedere moord origineel is. Bovendien duurt de film niet te lang met circa 75 minuten (kijkt dus lekker weg) en hangt er een duistere, onheilspellende sfeer waarbij ieder moment de bom kan ontploffen. Veel diepgang moet je echter niet verwachten en veel over onze naamloze antiheld kom je ook niet te weten (via flashbacks krijgt hij wel wat karakterontwikkeling) en diens relaties tot Betty en de ontvoerde blondine Emma Ward (Adelaide Clemens) blijft in het luchtledige hangen, waarbij je vooral aan het gissen bent naar het hoe, waarom en hoe dan ? Op bepaalde momenten is de film ook bespottelijk, want zo mondt een woordenwisseling tussen twee vrouwen opees uit in een idioot en hilarisch vuistgevecht.

Deze Horror / Thriller film is leuk om op een vrijdag- of zaterdagavond te bekijken en dan met potje bier erbij en wat om te snacken. Hoogstaand is het allemaal niet, maar het is wel allemaal vermakelijk om naar te kijken. En gezien het einde kan er eventueel ook nog een vervolg komen.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Ik blijk wel fan van Ryûhei Kitamura zn films. Ik blijf dit mega vette film vinden en vrij ondergewaardeerd met een heerlijke Luke Evans als psychopaat, wel fan van die kerel, uitermate geschikt als psycho/bad guy. Hou wel vd sickness vd mens. In de film Anna met die bloedmooie Sasha Luss, vond ik hem ook perfect passen en zo zijn er nog wel enkele (Gaston in B&B). Hij maakt deze film. De opzet vd film is volledig geslaagd vr mij.

avatar van Collins

Collins

Geregisseerd door Ryûhei Kitamura. Een regisseur met ervaring in het actie- en horrorgenre. En dat laatste is aan het brute moordwerk waar de film veel van heeft, goed te zien. Leuk en opvallend in No One Lives zijn verder het vele gebruik van zwarte humor en het aandikken van de handelingen in de actiescènes.

De overdrijving zorgt voor een luchtige kijk op de bruutheid der dingen die op het scherm voorbijkomen. In dat luchtige kader zijn het groteske plot, de absurde dialogen en het excessieve geweld goed te versmaden. Met raffinement en subtiliteit heeft de film geen raakvlakken. Het verhaal is simpel gehouden en springt van brute moord naar brute moord zonder zich veel met nevenzaken te bemoeien. De stortvloed aan geweld wordt alleen onderbroken door dialoog en om noodzakelijke (en voorspelbare) ontwikkelingen in het verhaal te laten gebeuren.

De actie die vooral bestaat uit moordwerk maakt gebruik van non-digitale effecten. Er wordt hevig gesneden, geschoten, gestoken en gefolterd. Moordenaar Luke Evans doet het allemaal zonder enig vertoon van emotie. Hij is ijskoud en handelt weloverwogen. Niet een sympathiek figuur natuurlijk, maar omdat hij white trash slachtoffert, valt de sympathie toch in zijn voordeel uit. Behalve wat korte flitsen uit zijn verleden, kom je niets over hem te weten en blijft zijn karakter mysterieus. Ik had van dit personage wel iets meer achtergrond willen zien.

No One Lives is een leuke actie-slasher met creatieve kills, merkwaardige dialogen en een intrigerende killer. Prima vermaak dus.

avatar van JollyMira

JollyMira

Ik kon er niet inkomen.Ik weet niet waarom.Op zich best spannend en goede kills.

avatar van Shadowed

Shadowed

De herziening smaakte me iets beter, bovendien ben ik ondertussen wel een schaduwfan geworden van regisseur Ryûhei Kitamura. Zijn films blijven zo te zien voorlopig van B-niveau, maar hij haalt er wel echt het meeste uit. Lomp, bloederig, vermakelijk en geregeld verrassend, een ideale omschrijving van No One Lives. Bovendien is er met het acteerwerk weinig mis en oogt de visuele kwaliteit verzorgd. Enkel de rol van Adelaide Clemens is slecht uitgewerkt (en vooral erbarmelijk geacteerd) en qua cameraenergie pakt Kitamura hier iets minder uit, verder gewoon leuk horrorvermaak dat nergens vertraagt.

avatar van ibendb

ibendb

Stomvervelende mensen in een vervelend stomme film.

Het script hier is zo slecht. Ik maak geen grapje, sommige dialogen lijken geschreven door een ChatGPT voorganger uit 2012. Het was ook moeilijk om naar te kijken vanwege de afschuwelijke acteerprestaties. Zelfs Luke Evans kon dit stuk rommel niet redden.