Genre: Animatie / Avontuur
Alternatieve titels: Phineas and Ferb: Dwars door de 2e Dimensie / Phineas and Ferb: Across the Second Dimension / Phineas and Ferb the Movie: Across the Second Dimension
Geregisseerd door: Dan Povenmire, Jay Lender en Robert Hughes
Met onder meer: Vincent Martella, Thomas Brodie-Sangster en Dee Bradley Baker
Gesproken taal: Portugees en Engels
Plot Phineas and Ferb the Movie: Across the 2nd Dimension
"An adventure so big, one dimension isn't enough."
Phineas en Ferb komen erachter dat hun geliefde huisdier Perry eigenlijk een geheim agent is, die dagelijks strijdt tegen het kwaad. Hierdoor gaat Phineas twijfelen aan de vriendschap tussen hem en zijn huisdier. De jongens gaan samen met Perry op een groots avontuur naar een andere dimensie. In deze dimensie heeft iedereen een dubbelganger en is Dr. Doofenshmirtz dictator van de stad. Phineas en Ferb gaan met Perry en hun vrienden en met behulp van alle oude uitvindingen de strijd aan tegen Dr. Doofenshmirtz. Zal het Phineas, Ferb, Candace en hun vrienden lukken om te winnen van Dr. Doofenshmirtz en is de vriendschap tussen Phineas en Perry sterk genoeg om te overleven?
Phineas Flynn / Phineas-2 (stemrol)
Ferb Fletcher (stemrol)
Perry the Platypus / Platyborg / Additional stemrols (stemrol)
Candace Flynn / Candace-2 (stemrol)
Dr. Heinz Doofenshmirtz / Doof-2 / Additional stemrols (stemrol)
Lawrence Fletcher / Lawrence-2 (stemrol)
Major Francis Monogram / Monogram-2 (stemrol)
Isabella Garcia-Shapiro / Isabella-2 (stemrol)
Baljeet Rai / Baljeet-2 / Additional stemrols (stemrol)
Buford Van Stomm / Buford-2 (stemrol)
gorelover
Leuk om een keer op t v te zien.
Vind de serie wel grappig om te kijken.
Ondanks dat ik een gorelover ben , vind ik sommige kinderseries wel leuk om te kijken.
jarno1975 (moderator series)
Ook Vincent Cassel, Kevin James en Sigourney Weaver spelen hier in mee.
neli123
Denk dat het een beetje lijkt op een hele lange aflevering.
jay73
Gaat deze nou niet in de NL bios draaien? Daar was wel sprake van.
Jammer, ik wilde er graag heen met mijn zoontje. We zijn beiden grote fans.
movimaker
fuck die gene die heefd beslist dat deze film niet in de bioscoop draaid
Chattingforum
Daarnet de film gezien dus op Disney XD. Nederlandse editie
Geweldige film:) Al ben ik 21, kijk er met plezier naar:) Beste cartoon film van dit jaar.
De muziek is zeker erg leuk. Vind t alleen jammer dat hun geheugen verwijderd moest worden, dat zoenmomentje was ff verassend, maar ook weer niet, was al lange tijd bekend dat ze verliefd was, nu benk benieuwd wanneer ze t in de serie zelf gaat zeggen. xD
Ja, ben niet al te best in reviews schrijven.
TheLionKingFan
Niet veel beter dan een gemiddelde aflevering. De liedjes zijn slechter als in de film,en de animatiestijl is ook niet super.
Leuk voor een keer tussendoor.
Gewoon een super geinig vermaak.
Vooral de Nederlandse stemmen zijn prima voor de Dokter.
Mooi gemaakt ook.
ibendb
Phineas and Ferb: The Movie...
Ik ben al een tijdje een fan van de droge humor en de toffe liedjes uit de serie, maar die twee komen niet echt veel voor in de film. Er komen veel gekende personages in de film voor, maar ze krijgen een nieuw jasje in de 2de dimensie. Ze zijn stoerder, sterker, serieuzer. Ook de andere Candace vind ik erg leuk. Er zijn geweldige one-liners in de film. zoals:
Whaaaaa! We gaan botsen tegen dat gebouw dat vaag op Ferbs gezicht lijkt!
Ja, een leuke film van een toffe serie, al vind ik het einde best jammer, maar het moet passen bij de serie. Een mooie 3.5*.
bollepeer
ook ik ben gorefan. maar dit vond ik echt heel leuk. phineas, ferb en vooral perry zijn zo aandoenlijk en doctor doofenschmirz is echt baas. verveeld geen moment. echt een aanradar.
SnakeDoc
Ik weet niet voor welke doelgroep dit soort films eigenlijk bestemd is, maar ik voelde me hier toch echt te oud voor. Weinig goeie grappen en een zeer mager, langdradig en saai verhaaltje. De Nederlandse stemmen waren ook verschrikkelijk.
78 minuten uitzitten!
SnakeDoc
Je hoeft niet te kijken.
Een film waar ik aan begonnen ben kijk ik altijd af, omdat ik hem anders niet beoordelen kan.
Fran
- 1953 berichten
Leuke film. Vaak zie je bij films die gebaseerd zijn op een bestaande tekenfilmsserie dat de film eigenlijk meer een verlengde aflevering is van de serie zelf maar dat vind ik hier dus niet. Ik vind het toch allemaal wat mooier gemaakt en wat uitgebreider weergegeven. Dochterlief van 6 jaar zit hem nu al voor de 4e keer te bekijken deze week dus dan moet hij wel leuk zijn !
Gang_Star
Een film die meer lijkt op een lange aflevering. Er zit wel genoeg vaart in en genoeg leuke momenten, maar het zingen zo nu en dan haalt het voor mij wat onderuit. Ook de speelduur was voor mij te lang. Dan kijk ik toch liever af en toe een aflevering waarvan ik er ooit wel eens een enkele voorbij heb zien komen.

African Cats

Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules
Komedie, 2011

Metegol
Animatie / Avontuur, 2013

The Ugly Duckling and Me!
Animatie / Komedie, 2006
broer of zus relatiemonsterone-sided lovegeheim agentalternate dimensiongrowing upgekke wetenschappergebaseerd op tv-seriesdatingtienersuper villainpet owner reunionphineas and ferb