• 9.377.914 stemmen

Wrong Turn 4: Bloody Beginnings (2011)

Horror / Actie | 93 minuten

Genre: Horror / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Declan O'Brien

Met onder meer: Jennifer Pudavick, Tenika Davis en Sean Skene

• meJane Bekijk via meJane

Plot Wrong Turn 4: Bloody Beginnings

"Frost Is Not The Only Thing That Bites In the Snow!"

Een groep vrienden besluit tijdens hun wintervakantie met een sneeuwscooter rond te trekken. Ze nemen een verkeerde afslag en komen terecht in een storm. Ze zoeken hun toevlucht in een verlaten sanatorium. Door de storm kunnen de vrienden niet naar buiten en ze zijn blij dat ze ergens kunnen verblijven. Maar wat ze niet weten is dat het sanatorium een vreselijk verleden heeft en dat een aantal voormalige patiënten er nog steeds woont. Een dodelijk kat-en-muisspel begint.

avatar van XanderJ

XanderJ

Boring! More of the same!

avatar van stinissen

Redelijk 4de deel maar werd nooit echt eng of spannend.

avatar van rep_robert

Woow, Naomi Watts die een crap film ook een crap beoordeling geeft haha

avatar van Elineloves

Elineloves

Nieuwe poster? Ziet er stukken beter uit.

avatar van 606

Elineloves schreef:

Nieuwe poster? Ziet er stukken beter uit.

Ik vond die op IMDB en dacht stuur die maar eens in.

Over de film

De film was lekker bloederig maar niet eng of spannend.

Verhaal is er eigenlijk niet en de acteurs zijn niet bepaald van een hoog niveau.

avatar van TimmyOskam

TimmyOskam

echt een hele slechte film,
had er nog wel van verwacht en het ging op het begin ook wel goed leuk idee met dat gekkenhuis.
maar het was echt zo'n grote afknapper dat ze de gekken hadden opgesloten en ze op het punt stonden ze in de fik te steken, maar toch medelijden hebben :S ookal heeft een van de vriendinnen net heeft gezien hoe haar vriendje een menselijke fondue werd door de gekken :S

echt heel slecht, had veel beter verwacht.

avatar van Shinobi

Shinobi

Na de vorige delen was ik toch wel benieuwd geworden naar dit deel en dat had ik maar beter niet kunnen. Wat heb ik me geërgerd zeg aan de hoofdpersonages en hun belabberde acteerwerk.

Dit moest dan een préquel voorstellen en zo zie je hoe de hillbilly's zijn geworden, tenminste je krijgt zeer minieme informatie en ziet dat ze in een inrichting zaten waarin ze uitbraken en de gehele staf vermoorden. Met op zich wel een geinige radbraakscène.

Als de jongeren er eenmaal aankomen gebeuren er wat domme dingen en worden ze één voor één afgeslacht. Op een gegeven moment leek het net Tom & Jerry en gaan de jongeren (wat er echt lachwekkend uitzag) zelf achter de hillbilly's aan en krijgen ze ze daadwerkelijk te pakken en hebben ze de kans om ze te killen komen ze met het morele aspect aan dat ze de hillbilly's moeten laten leven en geen beesten zijn zoals hun.
En dan kun je uiteraard al raden wat er gaat gebeuren, ze ontsnappen en killen iedereen
Op het einde leken de twee lesbo's het nog te gaan overleven, maar gelukkig gaan zij ook dood.
En wat was dat met die ene chick die hulp ging zoeken, zij ging echt droog dood.

Meh, 1,0 sterren voor de redelijke gore.

avatar van Noodless

Noodless

Voor mij mogen ze nu stoppen met deze reeks. Het verhaal slaat nergens meer op en van enige spanning is er nog weinig van te merken. Dit heeft ook te maken met de personages die je warm of koud laten. Het kan je als kijker allemaal nog weinig schelen wat er met hun gebeurt.

Het enige wat deze film nog enigszins recht houdt zijn de bloederige scènes, maar ook hier zijn er scènes bij die het effect van gore scènes toch wel missen door over the top gehalte of eerder lachwekkend overkomen. 5/10

Pover.

Blijft een erg zwakke reeks, ook deze film weet het weer niet waar te maken. De verplaatsing naar het sneeuwlandschap is een wat vreemde move (Fritt Vilt flashbacks in ieder geval), vooral omdat dit in de vorige delen ook nooit relevant was. Als "beginning" sluit het ook nergens aan bij de rest van de films.

Verder uiteraard een hoop clichés, maar het is vooral de lakse manier waarop die irriteert. Zoals A&L al aanhaalde is die eerste scene met het zogenaamde verdwijnen van die gast met flashlight echt zo belachelijk slecht uitgevoerd dat je amper geloofd dat hier toch aardig wat centjes ingekropen zijn.

Acteerwerk is ook van een droevig niveau, net zoals de rest van het script trouwens. Het enige wat deze film nog wat weet te redden zijn wat leuke gorestukjes. Vond het beeld van die opgehangen kerel in het begin wel erg cool, ook later zijn er wat kills die best oké zijn. En ook die boor van de freaks mag er best zijn (itt de nogal debiel ogende freaks zelf).

Maar buiten wat leuke gore momenten valt er weinig tot niks te beleven. Zoveelste mislukking in de reeks, hopelijk toch echt de laatste nu. Kunnen ze het binnen een jaar of 20 weer eens opnieuw proberen.

avatar van herder

herder

Wist niet eens dat deel 3 bestond, laat staan deel 4.

avatar van paul83

paul83

Onderhond schreef:

Pover.

Sluit aan als je het einde ziet wanneer ze in de truck stappen naar blijkbaar de plek van deel 1,2 en 3. En je ziet ze als jonge barbaren natuurlijk.

avatar van Halcyon

Halcyon

Goed vervolg. Niet in de zin dat dit een kwalitatief hoogstaande film is, maar wel omdat je precies krijgt wat je verwacht wanneer enkele misvormde mutanten een groepje tieners opjagen. Op het vlak van script en algemene afwerking (FX + make-up) oogt dit vierde deel soms nogal slordig, met inbegrip dat het script überhaupt al heel erg mager is. Maar als je daar genoeg blood&guts voor in de plaats krijgt wil ik dat best door de vingers zien. Dat is hier zeker het geval. Wrong Turn 4 bevat enkele visueel sterke kills man die wordt gevierendeeld door schrikdraad, kerel die een bloedbad over zich heen krijgt als hij zijn vriendin van de ophanging wil redden en de geniale eindscène. Ook de scène met de sneeuwtunnel is redelijk bloedstollend. Uiteraard is deze film verder één groot voorspelbaar cliché, maar wel efficiënt in wat het beoogt. Beter dan het onzinnige derde deel in elk geval en het komt in de buurt van de eerste twee delen.

avatar van ovuta

ovuta

zo slecht vond ik hem niet, vond deel 2 het beste, maar het is toch wel een aardige slasher

avatar van Insignificance

Insignificance

Dat begon nog wel aardig. O'Brien lijkt zelfs even de lolbroek aan te hebben als Strauss de nodige chaos siert en er wat sadistische trekjes opduiken, maar dat laat ie vervolgens jammer genoeg weer grotendeels varen. Enkele mankementen uit het vorige deel steken dan ook hier weer de kop op. Zoals uiteraard een bar slechte cast.

Op zich geen probleem, ware het niet dat ze ook hier weer tot diep in de film elkaar de oren van de kop kakelen en het scenario (die skiester..) verder ook niet bepaald meewerkt. Van sfeer is al snel geen sprake meer met de flauwe en afgezaagde verkenning van het gebouw. Een gigantisch ingesneeuwd sanatorium, maar het levert niks op.

Op het gebied van gore haalt O'Brien wel z'n revanche. Slechts drie pover opgemaakte kannibaaltjes, maar ze zijn tenminste handig met prikkeldraad en zo'n fondue scène is natuurlijk een schot in de roos. Wordt nog bijna om zeep geholpen door steeds te schakelen naar het dan nog altijd kibbelende slachtvee, maar die uitjes, die zijn goed.

O'Brien draait het vervolgens dan toch maar de nek om met een serie bezopen momenten (kijk ze eens inhakken op die.. oh nee!) met als uitschieter -daar gaan we weer- gebakkelei voor een celdeur. Nogal funest na 70 (!) minuten horror in nota bene het vierde deel. De resterende sneeuwpret is ook wel eens beter en leuker gedaan.

Waar ging dit in hemelsnaam over? werkelijk te slecht voor woorden. het acteren sloeg nergens op en het camerawerk ook niet. Dus niet kijken, is mijn advies.

avatar van zorro

zorro

avatar van Daan258

Daan258

zorro schreef:

heerlijke film super voorral het eind super op naar deel 5

heb je de vorige delen gezien? want als je deze film al een 4,5* geeft dan zul je de vorige delen helemaal goed vinden.

pfff 4,5* is wel heel veel voor deze film

avatar van Jules15

Jules15

Deze film verdient wel voldoende bij mij, beter dan 2 en 3, meer sfeer van de 1e film.

avatar van Buffelsander

Buffelsander

Ik ergerde me kapot aan het slechte acteerwerk

avatar van PsychoDonkey

PsychoDonkey

Wat een slechte film zeg!

Slecht acteerwerk, slechte effecten en super nep allemaal, zelfs in de jaren 80 waren de effecten beter over 't algemeen!

Kortom: SLECHT!

avatar van Kelsey16

Kelsey16

Daan258 schreef:

pfff 4,5* is wel heel veel voor deze film

hoezo? blijkbaar heeft hij een andere smaak als jou, jij bent geen god ofzo hoor dat wat jij zegt meer waard is.

avatar van rep_robert

Wat de film nog Wrong Turn doet heten is me een raadsel, maar het idee van de setting met een shitload aan lekkere wijven is gelukkig een stuk beter. Helaas is de uitwerking weer bijzonder rampzalig en behoorlijk stompzinnig. Stuk voor stuk gedragen de meiden en kerels zich als idioot slachtvee en echt jammer is het niet dat ze allemaal dood gaan.
Verder een saai verhaal over het ontstaan van de bende, iets wat totaal niet boeit. Het is lastig om de aandacht vast te houden richting het einde. Dat gelukkig nog wel met humor en wat prikkeldraad eindigt(hoe stompzinnig die meiden ook zijn door er recht op af te rijden).

Halfje extra voor het einde.

avatar van lanki101

lanki101

Jezus wat een slechte film -1* kan je helaas niet geven. Zo slecht dit....

avatar van paul83

paul83

zorro schreef:

heerlijke film super voorral het eind super op naar deel 5

Ik hoop toch niet dat je het einde een aanleiding vind voor deel 5? Het einde van dit deel is het begin van deel 1 namelijk.

avatar van NightSpirit

NightSpirit

Uitgezet na 3 kwartier. Eerst die martelporno in het begin. En daarna zo'n club met parende studenten. Bah, waar zijn de echte slashers gebleven.

avatar van Danovic

Danovic

NightSpirit schreef:

Bedankt voor de spoilers, Einstein.

avatar van wijnand89

wijnand89

Een film die PRECIES doet wat de vorige delen in de serie al hebben laten zien. Echt slecht is het niet maar echt goed word het ook nergens.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Wat een vreselijke film, wat ook wel te verwachten was. Heb eigenlijk alleen het eerste deel altijd wel goed gevonden, de rest was gewoon stukken minder, zo ook deze. Heel vervelend stelletje tieners die gewoon de hele film irriteren. Acteerwerk was slecht, en op het enge huis na zat er ook totaal geen sfeer in.

Vanaf het begin dat ik die freaks bezig zag had ik er al geen zin meer in. Heb het wel gehad met dit soort horrorfilms waarbij dat soort verminkte freaks een rol spelen. En het werd helaas ook niet beter. Die tieners schijnen blijkbaar te feesten?! Maar zelfs dat is saai en komt gemaakt over. Als er dan eindelijk wat gebeurd is het allemaal maar te belachelijk voor woorden en eerder lachwekkend. Ook de kills vond ik niks aan.

Nee dit was het niet, en ze kunnen maar beter met deze reeks stoppen. Wat een bagger.

avatar van joey1973

joey1973

Ongelooflijk! Dat ze zo veel cliché's in 1 film kunnen proppen.

De meiden waren stomweg irritant en ik zat eigenlijk te hopen dat ze maar zo snel mogelijk afgemaakt zouden worden, maar zelfs dat duurde te lang.

Spannend werd het nergens, de irritatie liep alleen verder op door de achterlijke beslissingen die genomen werden.... en dan moesten de hillbillies de achterlijken zijn?

Tevens klopte er een hele hoop zaken niet in de film en was er veel slachtwerk zo ontzettend nep.

Alleen het einde was leuk.

Kortom waardeloos....

avatar van erpunited

erpunited

Het acteerwerk was enorm slecht. Tot ergernis. Het geluk was de mooie vrouwen met een paar aangename scènes om te zien. Verder slecht