Genre: Misdaad / Mystery
Alternatieve titels: Agatha Christie's Murder on the Orient Express / Moord op de Orient-Express
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Sidney Lumet
Met onder meer: Albert Finney, Lauren Bacall en Ingrid Bergman
Gesproken taal: Zweeds, Engels, Frans, Duits, Turks en Italiaans
Releasedatum: 30 januari 1975
Plot Murder on the Orient Express
"The greatest cast of suspicious characters ever involved in murder."
Het is 1934, aan boord van de fameuze trein Parijs-Istanbul. Een rijke financier wordt dood aangetroffen, omgebracht door messteken. Een Belgische superspeurder verdenkt al zijn medepassagiers. Hij begint met het uitgebreid verhoren van alle passagiers, met als doel het ontmaskeren van de moordenaar.
Hercule Poirot
Prinzessin Dragomiroff
Hector MacQueen
geronimo
- 1955 berichten
Lang geleden gezien, maar ik hou wel van die Poirot films.
neo
ik vind de films van poirot altjd erg goed.deze film zit goed in elkaar,want er zijn een heleboel verdachten.uiteindelijk is de ontknoping zeer verrassend
jeroentje125
Geweldige ontknoping! Was er nooit op gekomen. Weer een erg goede film naar een boek van Agatha Christie. 4,5*
Ralfke
- 2075 stemmen
Geweldige ontknoping? Het boek eindigt ook zo hoor
Maar toch een fantastische film n.a.v. van één van Christie's meesterwerken!
FisherKing
klassieker van Sidnet Lumet, naar Agatha Christie in een klassieke setting,,,
Sparkle
Zeer goede Poirot film - laat alle hatelijke trekjes van Poirot goed overkomen, net zoals Agatha het zag.
En inderdaad: origineel einde.
Bedankt voor de tip! Beetje goede kwaliteit dvd ?
tovenaar
Ik heb hem nog niet gezien, dus over de kwaliteit kan ik nix zeggen,
wel een vage hoes, heel wit
Ralfke
- 2075 stemmen
Ik heb 'Death On The Nile' (echt een AANRADER!!!) uit dezelfde serie op DVD. DVD is van goede (beeld)kwaliteit, maar kent geen extra's! Maar voor die 7,99 Euro... gewoon aanschaffen!!! Allebei trouwens; het zijn namelijk echt heel goede films. Lekker sfeertje, fantastisch plot en spannend!
tovenaar
Ik vind die Poirot-filmpjes altijd wel heel aardig. Doet me denken aan die afleveringen van Columbo
(is er een sigaar-smilie?)
Heel amusant om naar te kijken in ieder geval, 4 *
chrissie
there's only one Poirot and that's David Suchet. Kijk maar eens regelmatig naar de belgische zender Canvas, zij zenden voortdurend afleveringen uit van Poirot, allen goed uitgewerkt en afgewerkt.
Na de lovende berichten over deze film (hier op Moviemeter en op de MM meeting in Nijmegen) besloot ik deze film dan maar eens te gaan kijken. Ik ben doorgaans niet zo'n fan van 'zulk soort films' (er wordt iemand vermoord en gedurende de film, na veel ondervragingen, komen we erachter wie de moordenaar is), maar deze film kon me best wel vermaken.
Het verhaal is best leuk, de cast acteert erg leuk, en de laatste twee scènes het onthullen van de banden met de familie Armstrong en Poirot's visie op de moord vond ik erg leuk. Toch had ik het gevoel dat het allemaal een beetje té was.
Poirot die in de een na laatste scène iedereens ware identiteit opdoekt en daarna de moord precies kan na vertellen
Tonyvdb
daarvoor is het ook Hercule Poirot hé, dat kan niet elke sterveling ...
(N.B. Hercule Poirot is ook een Belg natuurlijk
Misschien was het ook wel een beetje over the top bedoeld, maar dit was mij toch wel een beetje té over the top.
tovenaar
Enorm slap dat je hier over valt, dat is hetzelfde als je zegt dat Bond geen Wodka-Martini meer mag drinken, The dude niet meer mag bowlen en dat er geen sneeuw in Fargo mag voorkomen omdat dat dat de film minder goed maakt.
Slap wil ik het niet noemen. Misschien ben ik wel een beetje te kritisch. Ik vond het gewoon allemaal een beetje te toevallig. Dat Poirot gewoon in de kleinste details alles weet en alles na kan vertellen.
Maar waarom jij nou met de sneeuw in Fargo of met het bowlen in The Big L. aankomt is mij niet helemaal duidelijk. Dat is volgens mij toch echt iets anders. Daar is het niet storend aanwezig (maar dat is er weinig in die films
) en dat gevoel had ik bij deze film wel.
tovenaar
Het is juist hartstikke logisch dat ik ermee aan kom, want dat 'hoort' gewoon bij die films. Net zoals Wodka-martini drinken bij Bond hoort, hoort wat we net besproken hebben in de spoilers bij Hercule Poirot. Daar valt nou eenmaal niets aan te veranderen.
Het mag dan wel bij de film horen (dit begrijp ik ook wel), maar daarom hoeft het nog niet storend aanwezig te zijn. Dit was voor mij hier dus wel het geval.
tovenaar
Waarom is het storend aanwezig? Je weet zelfs al dat het gaat komen, vond je het dan bij voorbaat al storend?
Storend is misschien ook niet het goeie woord ervoor. Ik vond het alleen erg overdreven dat Poiroit aan het eind van de film alles specifiek kon navertellen. Alsof hij er zelf bij was geweest! Ik begin nu een beetje in herhaling te vallen met m'n argumenten, dus het lijkt me gewoon verstandig om deze duscussie af te sluiten.
(anders kunnen er wel eens mensen zich gaan ergeren aan de slechte onderbouwing bijvoorbeeld
Ik zal nog 1 keer reageren:
Je kijkt zo'n film nou juist om te zien of je zelf kan achterhalen wat het eindpleidooi van meneer Poirot zou zijn. Je weet allang dat hij het weet en daarom kun je lekker heel de film zoeken of jij het ook weet. Het is exact hetzelfde als Inspecteur Netjes in de Veronica-gids. Je weet allang dat hij het weet en het is aan jou de taak om te kijken of je iets kan ontdekken in de strip waardoor jij ook weet wie de dader is. Inspecteur Netjes lezen is het exact hetzelfde als een Poirot-film bekijken (met even een kanttekening dat een Poirot-film stukken beter is dan de gemiddelde editie van Inspecteur Netjes die totaal verbleekt met Dirk-Jan aan zijn zijde, maar dat terzijde
). Je zou het ook kunnen kijken met een gemiddelde Columbo-aflevering. Het is toch schitterend dat onze sigarenroker je precies kan vertellen hoe het gegaan is?!
Jij bent er blijkbaar met een andere insteek naar gaan kijken, wat ik overigens niet begrijp, want tja, waarom zou je dat doen bij een Poirot-film?
Ik zal nog 1 keer reageren:
En ik zal hierop nog 1 keer reageren
DJ is ook het eerste wat ik lees in de Veroncia gids.
Ik kijkhem over een tijdje nog wel eens. Misschien kijk ik er dan anders tegenaan.
En bij deze sluit ik deze discussie.
*KLIK, KLIK, KLIK* (dit was het draaien van de sleutel
tovenaar
Wat ik dan zelf wel een leuke grap vind bij die quote van Judge Dredd is dat als tagline bij Cop Land (met Stallone dus) staat:
No one is above the law!!
Laat de grap nou leuker zijn als ik de film ook gezien heb. (en dat is hier niet het geval, sorry

Murder on the Orient Express
2001