• 9.371.990 stemmen

Murder on the Orient Express (1974)

Misdaad / Mystery | 128 minuten

Genre: Misdaad / Mystery

Alternatieve titels: Agatha Christie's Murder on the Orient Express / Moord op de Orient-Express

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Sidney Lumet

Met onder meer: Albert Finney, Lauren Bacall en Ingrid Bergman

Gesproken taal: Zweeds, Engels, Frans, Duits, Turks en Italiaans

Releasedatum: 30 januari 1975

Plot Murder on the Orient Express

"The greatest cast of suspicious characters ever involved in murder."

Het is 1934, aan boord van de fameuze trein Parijs-Istanbul. Een rijke financier wordt dood aangetroffen, omgebracht door messteken. Een Belgische superspeurder verdenkt al zijn medepassagiers. Hij begint met het uitgebreid verhoren van alle passagiers, met als doel het ontmaskeren van de moordenaar.

Hercule Poirot

Hector MacQueen

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Lang geleden gezien, maar ik hou wel van die Poirot films.

avatar van neo

neo

ik vind de films van poirot altjd erg goed.deze film zit goed in elkaar,want er zijn een heleboel verdachten.uiteindelijk is de ontknoping zeer verrassend

avatar van You_bastard

You_bastard

Ik was er nooit opgekomen wie de moordenaar was.

avatar van jeroentje125

jeroentje125

Geweldige ontknoping! Was er nooit op gekomen. Weer een erg goede film naar een boek van Agatha Christie. 4,5*

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Geweldige ontknoping? Het boek eindigt ook zo hoor Maar toch een fantastische film n.a.v. van één van Christie's meesterwerken!

avatar van FisherKing

FisherKing

klassieker van Sidnet Lumet, naar Agatha Christie in een klassieke setting,,,

avatar van Sparkle

Sparkle

Zeer goede Poirot film - laat alle hatelijke trekjes van Poirot goed overkomen, net zoals Agatha het zag.

En inderdaad: origineel einde.

8 € op DVD bij de FRS

Bedankt voor de tip! Beetje goede kwaliteit dvd ?

tovenaar

Ik heb hem nog niet gezien, dus over de kwaliteit kan ik nix zeggen,

wel een vage hoes, heel wit

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Ik heb 'Death On The Nile' (echt een AANRADER!!!) uit dezelfde serie op DVD. DVD is van goede (beeld)kwaliteit, maar kent geen extra's! Maar voor die 7,99 Euro... gewoon aanschaffen!!! Allebei trouwens; het zijn namelijk echt heel goede films. Lekker sfeertje, fantastisch plot en spannend!

tovenaar

Ik vind die Poirot-filmpjes altijd wel heel aardig. Doet me denken aan die afleveringen van Columbo (is er een sigaar-smilie?)

Heel amusant om naar te kijken in ieder geval, 4 *

avatar van chrissie

chrissie

there's only one Poirot and that's David Suchet. Kijk maar eens regelmatig naar de belgische zender Canvas, zij zenden voortdurend afleveringen uit van Poirot, allen goed uitgewerkt en afgewerkt.

avatar van wpstolk

wpstolk

Nu EUR 5,99 bij FRS!

avatar van gotti

Na de lovende berichten over deze film (hier op Moviemeter en op de MM meeting in Nijmegen) besloot ik deze film dan maar eens te gaan kijken. Ik ben doorgaans niet zo'n fan van 'zulk soort films' (er wordt iemand vermoord en gedurende de film, na veel ondervragingen, komen we erachter wie de moordenaar is), maar deze film kon me best wel vermaken.
Het verhaal is best leuk, de cast acteert erg leuk, en de laatste twee scènes het onthullen van de banden met de familie Armstrong en Poirot's visie op de moord vond ik erg leuk. Toch had ik het gevoel dat het allemaal een beetje té was.
Poirot die in de een na laatste scène iedereens ware identiteit opdoekt en daarna de moord precies kan na vertellen

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

daarvoor is het ook Hercule Poirot hé, dat kan niet elke sterveling ...

(N.B. Hercule Poirot is ook een Belg natuurlijk )

avatar van gotti

Misschien was het ook wel een beetje over the top bedoeld, maar dit was mij toch wel een beetje té over the top.

gotti schreef:

Enorm slap dat je hier over valt, dat is hetzelfde als je zegt dat Bond geen Wodka-Martini meer mag drinken, The dude niet meer mag bowlen en dat er geen sneeuw in Fargo mag voorkomen omdat dat dat de film minder goed maakt.

avatar van gotti

Slap wil ik het niet noemen. Misschien ben ik wel een beetje te kritisch. Ik vond het gewoon allemaal een beetje te toevallig. Dat Poirot gewoon in de kleinste details alles weet en alles na kan vertellen.

Maar waarom jij nou met de sneeuw in Fargo of met het bowlen in The Big L. aankomt is mij niet helemaal duidelijk. Dat is volgens mij toch echt iets anders. Daar is het niet storend aanwezig (maar dat is er weinig in die films ) en dat gevoel had ik bij deze film wel.

tovenaar

Het is juist hartstikke logisch dat ik ermee aan kom, want dat 'hoort' gewoon bij die films. Net zoals Wodka-martini drinken bij Bond hoort, hoort wat we net besproken hebben in de spoilers bij Hercule Poirot. Daar valt nou eenmaal niets aan te veranderen.

avatar van gotti

Het mag dan wel bij de film horen (dit begrijp ik ook wel), maar daarom hoeft het nog niet storend aanwezig te zijn. Dit was voor mij hier dus wel het geval.

tovenaar

Waarom is het storend aanwezig? Je weet zelfs al dat het gaat komen, vond je het dan bij voorbaat al storend?

avatar van gotti

Storend is misschien ook niet het goeie woord ervoor. Ik vond het alleen erg overdreven dat Poiroit aan het eind van de film alles specifiek kon navertellen. Alsof hij er zelf bij was geweest! Ik begin nu een beetje in herhaling te vallen met m'n argumenten, dus het lijkt me gewoon verstandig om deze duscussie af te sluiten.
(anders kunnen er wel eens mensen zich gaan ergeren aan de slechte onderbouwing bijvoorbeeld )

Ik zal nog 1 keer reageren:

Je kijkt zo'n film nou juist om te zien of je zelf kan achterhalen wat het eindpleidooi van meneer Poirot zou zijn. Je weet allang dat hij het weet en daarom kun je lekker heel de film zoeken of jij het ook weet. Het is exact hetzelfde als Inspecteur Netjes in de Veronica-gids. Je weet allang dat hij het weet en het is aan jou de taak om te kijken of je iets kan ontdekken in de strip waardoor jij ook weet wie de dader is. Inspecteur Netjes lezen is het exact hetzelfde als een Poirot-film bekijken (met even een kanttekening dat een Poirot-film stukken beter is dan de gemiddelde editie van Inspecteur Netjes die totaal verbleekt met Dirk-Jan aan zijn zijde, maar dat terzijde ). Je zou het ook kunnen kijken met een gemiddelde Columbo-aflevering. Het is toch schitterend dat onze sigarenroker je precies kan vertellen hoe het gegaan is?!

Jij bent er blijkbaar met een andere insteek naar gaan kijken, wat ik overigens niet begrijp, want tja, waarom zou je dat doen bij een Poirot-film?

tovenaar schreef:

Ik zal nog 1 keer reageren:

En ik zal hierop nog 1 keer reageren

Hier kan ik je geen ongelijk in geven.
dat is in deze film gewoon onmogelijk.
Ik moet zeggen dat ik deze film weliets leuker vind dan een Inspecteur Netjes strip. Die zijn heel vaak erg flauw en zijn soms wel iets te veel doorgedacht.
Couldn't agree more
die totaal verbleekt met Dirk-Jan aan zijn zijde, maar dat terzijde ).
DJ is ook het eerste wat ik lees in de Veroncia gids.
Dan verschillen wij hierin van smaak, want ik vind dit een beetje overdreven. Daarom kijk ik ook nooit series als Baantjer. Baantjer is eingelijk nog niet eens zo heel erg doorgedacht dus miscchien is dit niet zo'n goed voorbeeld.

Ik kijkhem over een tijdje nog wel eens. Misschien kijk ik er dan anders tegenaan.

En bij deze sluit ik deze discussie.

*KLIK, KLIK, KLIK* (dit was het draaien van de sleutel )

"I AM THE LAW"

(foute film, leuke quote)

tovenaar

Wat ik dan zelf wel een leuke grap vind bij die quote van Judge Dredd is dat als tagline bij Cop Land (met Stallone dus) staat:

No one is above the law!!

avatar van gotti

Laat de grap nou leuker zijn als ik de film ook gezien heb. (en dat is hier niet het geval, sorry )

avatar van Mik

Mik