• 9.377.055 stemmen

Geregisseerd door: Rian Johnson

Met onder meer: Joseph Gordon-Levitt, Emily Blunt en Bruce Willis

Releasedatum: 29 november 2012

Plot Looper

"Hunted by your future, haunted by your past."

Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst, waar tijdreizen tot de mogelijkheden behoort maar zeer illegaal is, en gaat over Joe (Joseph Gordon-Levitt), een scherpe, slimme huurmoordenaar. Maar Joe is geen gewone huurmoordenaar. De slachtoffers die hij maakt worden gebonden en met een kap over hun hoofd dertig jaar terug in de tijd gestuurd: hij jaagt hen een kogel door het hoofd, verbrandt de lichamen en alle sporen van z’n misdaad verdwijnen. Het leven van Joe is mooi, tot op de dag een lichaam aankomt zonder kap: het is zijn toekomstige zelf (Bruce Willis). En deze laatste is niet van plan om zonder gevecht neer te gaan…

Naomi Watts schreef:

Wat een shitload aan goede reviews, komt het toch nog goed met dit rampzalige filmjaar met Savages deze week en Looper en The Master in het vooruitschiet.

Savages heeft juist vrij matige reviews

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Eens, al is dat wel weer een film die bij veel gewoon niet goed valt. Ingecalculeerd .

avatar van cordiacovens

cordiacovens

heb echt het idee dat deze film fucking cool word.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

idem dito bovenbuurman.

avatar van Bakema NL

Bakema NL

Als ik her en der wat commentaar zie en moet geloven moet dit inderdaad een erg goede film zijn en Willis eindelijk weer eens in een prestatie van formaat leveren. Mijn interesse is in ieder geval meer dan gewekt.

avatar van Bakema NL

Bakema NL

Interview met de maker en een zeer smaakvolle "arty" trailer...

Newsarama.com : How Rian Johnson's Past Scifi Love Birthed LOOPER's Future

avatar van Yoda

Yoda

93% op Rotten tomatoes, 87 op metacritic. Ziet er goed uit, Bruce Willis weet hoe hij zijn rol moet invullen in goede time travel films....

Ben erg benieuwd geworden.

avatar van starbright boy

Yoda schreef:

93% op Rotten tomatoes, 87 op metacritic. .

Dat is echt heel erg veel zelfs. Om even een vergelijking te maken: deze film zit daarmee dik boven andere grotere films met goede recensies als Inception en The Dark Knight.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Valt best mee. Is niet waar zelfs. The dark knight heeft op basis van 285 recensies, waarvan 94% positief, een gemiddelde beoordeling van 8,5. Looper heeft op basis van 192 recensies, waarvan 93% positief, een gemiddelde beoordeling van 8,1.

avatar van starbright boy

(bij metacritic had ik erbij moeten zeggen)

avatar van Apollinisch

Apollinisch

starbright boy schreef:

(bij metacritic had ik erbij moeten zeggen)

Daar zijn de verschillen inmiddels ook verwaarloosbaar. 84% voor Looper vs. 82% voor The dark knight.

avatar van Eraser2

Eraser2

Hier kijk ik naar uit! Eén van mijn favoriete actie helden in een tijdreis verhaal. Ik kan niet wachten.

avatar van Iketes

Iketes

• 1968 berichten

Mager plot, mist urgentie en is gebrekkig in creativiteit. Niet meer dan een middelmatig actie filmpje om weg te kijken.

avatar van Tonke

Tonke

• 1982 stemmen

Waar heb je 'm gezien?

Joek

Mooie film met een prachtige lus, ik denk dat iketes de clou niet goed begrepen heeft, want de film steekt mooi in elkaar.

Ingenieus, al vond ik de massale schietpartij tussen Bruce en de andere loopers over the top echter maakt de clou en wie Gordon/Bruce werkelijk is, een heleboel goed....want Gordon/Bruce zijn niet de enige tijdlijnen van dit personage het is ook nog eens Sid!Dus eigenlijk zien we drie "jaargetijden" van dit personage. erg mooi.

Joek schreef:

Volgens mij snap je 't niet helemaal. Cid is de toekomstige Rainmaker, die besluit Old Joe (Willis) terug te sturen om zijn 'Loop' te sluiten. Er lopen dus maar twee Joe's rond gedurende de hele film, Cid is niet een nóg jongere versie van Joe.

Verder snap ik niet precies wat je bedoelt met de "clou," volgens mij is 't al direct duidelijk zodra Old Joe de jonge Joe ziet dat ze elkaar zijn. Of je moet wel erg traag van begrip zijn om dat te niet te hebben opgepikt.

avatar van Iketes

Iketes

• 1968 berichten

Waar heb je 'm gezien?

Zit in Australie, gewoon in de bios dus.

De clue is niet heel ingewikkeld en vooral vrij voorspelbaar.

jacobine_rodijk schreef:

Nee hoor, de rainmaker is eveneens, Joe.
Jij begrijpt het zelf niet!

Dat is de clou en als je werkelijk denkt dat ik niet weet dat Willis en Gordon dezelfde zijn, dan ben je zelf behoorlijk ver achter.

Denk nog maar eens aan wat die oude baas verteld aan Gordon...vooral die scene waarin hij het heeft over zijn blik toen ze hem vonden, daarna de scene van Sid in de trein waar hij precies zo kijkt en dan weet je dat ik gelijk heb: ze zijn alledrie één.

Godsamme vrouw, denk na!

Joek schreef:

Ingenieus, al vond ik de massale schietpartij tussen Bruce en de andere loopers over the top echter maakt de clou en wie Gordon/Bruce werkelijk is, een heleboel goed...(speciaal voor Jacobine vermeld ik nogmaals dat het ook Sid is!!!!Grrrr!!!!).want Gordon/Bruce zijn niet de enige tijdlijnen van dit personage het is ook nog eens Sid!Dus eigenlijk zien we drie "jaargetijden" van dit personage. erg mooi.

Joek

Die film haalt geen 8,5 ster voor een mager plot, het einde is zoals ik het zei, niet zoals jullie twee, jullie hebben gewoon niet opgelet.Ga het eens nogmaals kijken Jacobine en denk dan aan wat ik zei over de scene met die blik.Aju.

Joek schreef:
Nee hoor, de rainmaker is eveneens, Joe.
Jij begrijpt het zelf niet!

Ten eerste, spoilertags gebruiken.

Ten tweede, terzijde dat jouw logica een dozijn extra plotholes zou openen, slaat 't nergens op dat 1) Rainmaker zichzelf (volgens jou Joe/Old Joe dus) terug zou sturen om zichzelf te laten executeren, 2) zowel Old Joe als Joe niet hetzelfde geheugen delen als Cid en 3) Old Joe en Joe géén telekinetische krachten beheren als Cid dat wel kan sinds kinds af aan en 4) 't zou betekenen dat schrijver/regisseur incest romantiseert gezien Joe en Cid's moeder Sara (wat dus Joe's moeder zou maken) liefde bedrijven gedurende de tweede helft van de film etc. etc.

jacobine_rodijk schreef:

Ten eerste, spoilertags gebruiken.

Geloof me,

alles wat er staat, is volkomen waar.
Die film krijgt geen 8,5 omdat het een simpel plot bevat, Joe/oldJoe/Sid!dat is het!

Heb je de scenes bekeken die ik je getipt heb?Daar ligt de sleutel!

Fijne avond.

jacobine_rodijk

Laat maar zitten, alsof je met een muur discussieert; verschrikkelijk.

avatar van yesplease

yesplease

Dat klopt niet Joek: Joe voorziet dat het jongetje zich zou ontwikkelen tot de tyranieke Rainmaker als zijn moeder gedood zou worden. Daarom sluit hij de loop en ligt de toekomst van het jongetje open omdat zijn moeder voor hem kan zorgen.

yesplease schreef:

Ik gooi er nog iets bij: oude Joe bezoekt het adres in de stad (met die oude luxafles voor het raam) van zijn oude speelmeisje, dat mooie blonde danseresje die jonge Joe een beetje "verwend" haar zoon is ook door Joe verwekt: wie is dat?Dat is óók de rainmaker, de rainmaker zegt ook over zijn "moeder" op de farm: She is not my mom" dus....de vrouw van oude Joe is gekilled door Joe en de zoon ervan is geadopteerd door de vrouw met wie rainmaker later op de farm leeft.

avatar van wrist

wrist

Laten we het erop houden dat jacobine 't bij het rechte eind heeft en Joep de film nog maar eens moet gaan kijken :/

avatar van Thampon

Thampon

Begint allemaal overtuigend, maar zakt nadien in elkaar als een pudding.

Zonde want timetravel movie's zijn niet simpel

avatar van yesplease

yesplease

Laten we een beetje aardig zijn voor elkaar

Het plot vind je hier: Looper (film) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org