Looper (2012)
Geregisseerd door: Rian Johnson
Met onder meer: Joseph Gordon-Levitt, Emily Blunt en Bruce Willis
Releasedatum: 29 november 2012
Plot Looper
"Hunted by your future, haunted by your past."
Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst, waar tijdreizen tot de mogelijkheden behoort maar zeer illegaal is, en gaat over Joe (Joseph Gordon-Levitt), een scherpe, slimme huurmoordenaar. Maar Joe is geen gewone huurmoordenaar. De slachtoffers die hij maakt worden gebonden en met een kap over hun hoofd dertig jaar terug in de tijd gestuurd: hij jaagt hen een kogel door het hoofd, verbrandt de lichamen en alle sporen van z’n misdaad verdwijnen. Het leven van Joe is mooi, tot op de dag een lichaam aankomt zonder kap: het is zijn toekomstige zelf (Bruce Willis). En deze laatste is niet van plan om zonder gevecht neer te gaan…
The One Ring
In Looper kan de toekomst wel gewijzigd worden, maar op een vreemd soort 'lokaal niveau' (dat je tijdens het lopen een voet verliest omdat die in het verleden wordt afgehakt).
Je kunt gewoon de hele toekomst veranderen, niet slechts een lokale. Zie ook het einde. De film gaat er alleen niet vanuit dat er een gigantische wijziging plaatsvindt door Seth te verminken en dat lijkt mij onwaarschijnlijk. Maar we weten weinig van Seth's verdere leven, dus erg ver kan die kritiek niet doorgevoerd worden.
otherfool
Het blijft kwakkelen met tijdreisfilms, vroeg of laat komen ze toch weer met zichzelf in de knoop. Looper weet in het eerste half uur de problemen nog te ontwijken en zet een aardig toekomstbeeld neer met een paar knappe scenes en de immer overtuigende Gordon-Levitt, maar zodra Willis in beeld komt wordt het rommeliger. Wel grappig dat de personages dan gewoon dingen tegen elkaar zeggen als 'nobody knows how this alternative future shit works, so let's not talk about it', of woorden van die strekking. Een aardig tussendoortje, maar zeker geen sci-fi klassieker, ook niet in de toekomst.
3*.
Basi
Zeer goede film en een goed, origineel verhaal. Wat mij betreft een absolute aanrader.
grovonion
Kreeg het idee dat die Joseph Gordon-Levitt zijn hele gezicht onder de secondenlijm had zitten. Leek wel een mislukte tweelingbroer. Ziet die er nu echt zo uit of was dat voor de film om hem wat meer op Willis te laten lijken? Indien het laatste: knap mislukt.
ArnoldusK
- 2060 stemmen
Eigenzinnige film, met een divers set aan genres en stijlen die wordt aangedaan. De film is lastig in een hokje te duwen en leent zich dan ook erg goed voor meerdere kijkbeurten. Het is natuurlijk actie, maar ook (zwarte) komedie, thriller, drama en romantiek zijn te erkennen. Het gaat over liefde die over de tijd wordt gerekt, over morele vragen en al met al in een aantrekkelijk sci-fi-actie-jasje. Verder sterk geacteerd door beide hoofdrolspelers, lichte absurdistische trekjes die soms zelfs neigen naar het op de hak nemen van het actie-genre en de 'tijdreis-problematiek', die luchtig wordt behandeld, maar wat ons genoeg argumenten geeft om het geheel te accepteren. 4*
Cinema58
Pfft, wat een rasechte saaie bagger, zonde van het geld voor het bioscoopkaartje, had me verheugd op de film maar vond het de afknapper van het jaar, van Bruce heb ik wel vaker slechter werk gezien maar nu gaat Joseph ook al meewerken aan aan B-films, jammer jammer!!
Met mijn halve ster geef ik de film eigenlijk nog te veel credit.
SunChaser
Vol met plotgaten, hele rainmakerplot had niet gehoeven en levitt was ondermaats
Askikker
Afwisseling van over de top onzinactie en totale slappe nietszeggende contemplatieve scenes.
Met ome Bruce weet je het maar nooit.....
Charliez
Grappige onzinfilm waarin alles met een korreltje zout genomen moet worden.
Hieronder lees ik ergens 'een slimme film' maar die stukken heb ik dan waarschijnlijk gemist.
Verder aardig wegkijkertje...
henktoutlesjoef
Wat een tegenvaller was dit zeg. Bruce Willis en tijdreizen, dit zou mijn nieuwe lievelingsfilm moeten zijn, maar helaas. Ten eerste, het motief van de oude Joe is verschrikkelijk, hij gaat twee onschuldige kinderen (en de toekomstige bad guy) vermoorden omdat zijn vrouw dood gaat, hoe is dit te rechtvaardigen? Dit was echt de grootste tegenvaller uit de hele film, hij wil zijn vrouw redden en ja als het dan moet legt ie ook wel een toekomstige superschurk om. Dit is bijna net zo slecht als het einde, daar kan ik me ook heel boos om maken. Hoe haalt ie het in z'n hoofd? Jezelf vermoorden, omdat je dan denkt dat dat ventje wel goed terecht komt. Niemand is zo onzelfzuchtig, en dom (hoewel, mensen zijn misschien wel zo dom). Want in wat voor werkelijkheid is dat mannetje opgegroeid tot een bad guy? Juist, in een werkelijkheid waar zijn moeder ook niet werd vermoord (in de realiteit van de oude Joe vermoord hij zichzelf, en er ontstaat dus geen klopjacht op dat jochie waarin de moeder dood zou kunnen gaan). Dus eindresultaat: Het jochie wordt gewoon weer een dictator, 2 onschuldige babies vermoord en Joe is zelf dood. Niet bepaald een happy end, terwijl het wel zo gebracht wordt.[/spoiiler]
En dan het graan, waarin iedereen opeens onzichtbaar is. Het is de fucking toekomst en hitte cameras bestaan niet? Over de TK krachten zal ik het wel niet hebben, dan ben ik morgen nog bezig.
Ik ben zwaar teleurgesteld, in deze film. Er had zoveel meer ingezeten. Hij heeft 3 sterren gekregen, maar dat is waarschijnlijk alleen omdat ik Bruce Willis geen onvoldoende durf te geven.
laundromat
Gordon-Levitt was reden om deze te kijken. Wist verder zo goed als niets; blanco in gegaan. Heb me vermaakt, maar zou ik 'm aanraden? Weet het niet. Gordon-Levitt is en blijft groot talent. Op naar Brick.
Terminator kloon wil maar niet op gang komen. Veel te veel geleuter. Laatste 25 minuten wordt het pas gaaf. Krappe 3,5, misschien toch 3
NERD
Voor een actiefilm behoorlijk traag en wat rommelig. Op zich een prima film, die in grote lijnen origineel lijkt maar verder in de details veel leent van andere sci-fi actiefilms. Niet slecht, zeker geen hoogvlieger.
cordiacovens
Zeer sterke sci-fi film van Rian Johnson, aan de oppervlakte gewoon een cool concept zoals er wel meer films gemaakt kunnen worden, maar wat mij trok was de menselijke kant van de film. Het richt zich niet op het tijdsreizen maar op de karakters en personages die zich in die situaties bevinden, de film was dus meer dan een coole sci-fi film voor mij, en dat kind was echt geweldig.
Voor nu 4* maar kan ook 4,5* worden
paul83
Terminator kloon!?........juist.
errr
Ik vind dat ook een vreemde vergelijking. Enige overeenkomst is het tijdreizen
Thiver
Dat en het gegeven van een personage uit de toekomst dat in het heden probeert iemand te doden wetende wat deze anders in de toekomst zal worden. Best een grote overeenkomst maar gelukkig gaat Looper over nog veel meer en verschillende films vooral thematisch behoorlijk van elkaar.
Terminator kloon!?........juist.
Ja, lijkt me nogal duidelijk. Man reist terug in de tijd om jongetje te vermoorden dat in de toekomst van grote invloed is....En dan wordt het kind ook nog eens beschermd door zijn moeder en een man met wie ze een relatie krijgt of was dat je niet opgevallen. Alleen koos Cameron voor spanning en actie en verzandt het hier in te veel gepraat.
xatjeroen
Een surrealistische film met menselijke lijnen erin. knap gemaakt.
Tis jammer dat het geluid zo ontzettend hard stond in de bios... (heeft niets mee te maken maar goed)
DonPeliculón
Haha ja, hij leek wel geschminkt alsof 'ie een clown was. Verder wel prima gespeeld overigens.
paul83
Tja, dat klopt inderdaad. Maar het gehele idee achter de film (de loops zelf) is daadwerkelijk anders. Dus om hem een kloon te noemen gaat mij veuls te ver.
Die loop zit toch ook min of meer in Terminator. Michael Bhien blijkt de vader van degen die hem terugstuurt. Zit enkel nog ene generatie tussen. Enkel de opzet dat je jezelf moet doden is echt anders, maar dat blijkt uiteindelijk meer een zijplot.
BandietjeXL
Wat een film.
Ik had mij er weinig bij voor gesteld. Normaal resulteerd dat tot een aangename verrassing.
Helaas werd ik dit keer beloond met veel gegaap.
Voor de pauze was het allemaal verfrissend en kon ik mij er nog mee amuseren.
Na de Pauze was voor mij de lol eraf. En moest ik harder lachen om de reacties van mijn mede bioscoop gangers die zelfde reacties vertoonde.
Helaas.
Stubbs
Zeer goeie film.
Begint redelijk saai maar naarmate de film vordert wordt alles een stuk interessanter.
Ik had het gevoel dat dit een goeie film zou zijn en gelukkig was dat ook zo!
disneystore
Verbazend goed uitgewerkte thriller/science fiction film die desondanks redelijk bescheiden en op de achtergrond blijft. Hyperkinetisch en snel, maar toch met genoeg tijd om stil te staan bij een toch wat complexer plot.
Het plaatje past, en alhoewel het geen knaller is, is het zeker wel een steengoede blockbuster. Hier en daar laat de regisseur wel een steekje vallen, maar daar zit de drijf niet. De drijf zit achter een futuristische maar toch relatief realistische wereld, Willis en Levitt die zich van de dood moeten redden door op jan en alleman te knallen, en een "sidestory" dat in het begin totaal niet relevant lijkt, maar toch de film domineert. En hoewel je geen ijzersterke dialogen moet verwachten, behalve wat gepraat tussen personages om het verhaal op te helderen, ligt de focus wel degelijk op adrenaline, slow motions, Willis en Levitt die zo bad ass mogelijk staren en bombastisch elektronische muziek tijdens actie scènes. De effects zitten snor voor een science fiction met dit budget, en de gore (met name de slomo ontploffingscène) was verbazingwekkend goed. Looper moet geen over intelligente film zijn met plot twistjes hier en daar, alhoewel hij daar wel wat kenmerken van vertoont. Het is gewoon hard en goed aangepakt. Heerlijke acteerprestatie's van twee wereldbekende acteurs, een waterdichte verhaallijn en de vette eindscène passen daar gewoon goed bij.
Geen mind blowing film verwachten van Looper, maar met een vrij schema en wat popcorn of nachos op de schoot moet 't wel goed komen.
fappie
- 2005 stemmen
Klopt helemaal Reinbo. Heb het een paar pagina´s terug ook genoemd. Een kloon noem ik het niet, maar de verhaallijn van Bruce heeft er heel veel van weg.
Koerok
Je kunt gewoon de hele toekomst veranderen, niet slechts een lokale.
Misschien is 'specifiek' een beter woord. Je ziet Seth op straat struikelen omdat men in het verleden een been bij hem amputeert. Dat is toch raar? Je zou verwachten dat hij zichzelf allang een protese had aangemeten of op z'n minst op krukken zou lopen. Maar het gebeurt ogenschijnlijk instantaan.
disneystore
Maar je weet toch ook niet wat er in de tussentijd gebeurd? Ik denk niet dat ze Seth zijn krukken zou meegenomen hebben naar het verleden, of misschien had hij die niet bij toen hij terug werd gestuurd. Of is dat te ver gezocht?
Koerok
Maar je weet toch ook niet wat er in de tussentijd gebeurd?
Nee, maar je zou op z'n minst verwachten dat hij niet z'n hele leven op een stompje over straat zou blijven lopen.
Nogmaals: Je zou een protese verwachten
Als je -10 hebt, dan neem je toch ook je bril mee?
Maar zag je hoe hij over straat liep? Totaal verbijsterd liep hij opeens rond met 1 voet minder, gewoon op z'n stompje. Hij viel er zelfs door, dus hij was er ook helemaal niet op berekend. Dat slaat werkelijk nergens op. Als hij daarvoor echt nog 2 voeten had, dan moeten we ons afvragen waarom die amputatie pas op dat moment effect had op zijn toekomst-lichaam, en waarom het bloed niet alle kanten op spatte. Want ook dat was volgens mij niet het geval, want bij z'n vingers die verdwenen was er ook geen sprake van bloed. Het had dus tijd gehad om te helen. En als het tijd had gehad om te helen, dan is het weer vreemd dat hij geen weet had van de amputatie.
Sorry, maar ik vind dat een vergezochte manier om om te gaan met het tijdreisparadox.

Tijdreis-film 'Looper' met Bruce Willis vanavond te bekijken op televisie

Tijdreis-film 'Looper' met Bruce Willis vanavond (3 juli) te zien op televisie

'Knives Out'-regisseur Rian Johnson niet blij met cancelbeleid Netflix

Goede beoordeelde films die net als 'Tenet' aan de haal gaan met de tijd

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Fantasy / Avontuur, 2001