• 9.373.180 stemmen

Geregisseerd door: Rodrigo García

Met onder meer: Glenn Close en Mia Wasikowska

Releasedatum: 8 maart 2012

Plot Albert Nobbs

"A man with a secret. A woman with a dream."

Ierland, 19e eeuw. Albert, een verlegen butler, heeft al jaren een groot geheim: in werkelijkheid is hij een vrouw die haar hele leven zich moet kleden en gedragen als man. Wanneer de knappe schilder Hubert Page arriveert bij het hotel probeert Albert te ontsnappen aan haar valse identiteit die ze voor zichzelf heeft gecreëerd. Ze verzamelt al haar moed bijeen om het knappe jonge dienstmeisje Helen het hof te maken waarin ze een zielsverwant heeft gevonden. Maar Helen heeft meer interesse in de de nieuwe klusjesman Joe.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Raar dat Glenn Close niet genoemd wordt, zij speelt toch echt de hoofdrol in deze film.

Eerste fragment uit Albert Nobbs:

YouTube - Albert Nobbs - Business

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van mrwhite

mrwhite

Ik denk dat Glenn Close wel eens een nieuwe oscarnominatie zou kunnen krijgen met deze rol.

avatar van filmfanaat48

filmfanaat48

GLENN CLOSE win een oscar met deze geweldigen rol,wat een genot was deze film,

is genomineerd gaat tussen haar en meryl streep, the iron lady.

Heb de laaste nog niet gezien maar ,ben nog steeds zo onder de indruk van mr nobbs.

avatar van Number23

- Best Performance by an Actress in a Supporting Role

Janet McTeer

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Glenn Close speelt een bijzondere rol, maar verder is dit echt nergens prikkelend. Het script hangt van clichés aan elkaar en memorabele scènes kent Albert Nobbs niet. De setting is best aardig maar alleen daarmee haal je weinig.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

De film draait teveel om de rol van Glenn Close..ze heeft de film dan ook geproduceerd en mede het script geschreven..dit vind ik nogal jammer want Janet Mcteer steelt in deze film de show..geweldige bijrol..Close is zeker goed en die nominatie vind ik verdiend maar de film zelf is echt erg matig..ik had totaal geen gevoel bij de film..het zag er allemaal wel leuk uit en ik vond de kostuums enzo allemaal leuk maar het verhaal niet..

avatar van Number23

Number23

Niet echt interessant. Glenn Close en Janet McTeer(die ik niet had herkend) spelen beiden redelijk goed, maar het raakte me niet. Werd ook niet de film ingetrokken ondanks de prima aankleding en goed gevulde biijrollen. Wat me nog het meest dwarszat was het feit dat de (opbloeiende??) relatie tussen Helen(Mia Wasikowska) en Albert totaal misplaatst is. Hij maakt haar alleen 'het hof' omdat hij denkt dat dat zo hoort.

BenicioDelToro schreef:

hahaha.. Albert IS Glenn Close..da's toch wel te raden..

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Red_Handed_Jill schreef:

hahaha.. Albert IS Glenn Close..da's toch wel te raden..

Da's een bericht van meer dan een half jaar geleden, mag ervanuit gaan dat Glenn Close ontbrak tussen de credits toen.

avatar van Weirdo_W

Weirdo_W

Albert Nobbs is een film die me erg positief is bevallen. Laten we beginnen met de hoofdpersoon zelf. Het is een beetje een naïef, een tikkeltje wereldvreemd en ook wel een aandoenlijk persoon. Tijdens de film krijg je best wel een beetje medelijden maar zeker ook sympathie voor hem.

De film was gelukkig niet te dramatisch aangezet. Er zaten genoeg komische momenten en karakters in de film om het een beetje luchtig te houden. Gaandeweg de film verdween dat wel een beetje maar dat is oke. De film vond wat dat betreft mooi in balans.

Ook vond ik de omgeving waarin de film werd geschoten erg mooi. Kleine minpunten waren dat de film op sommige momenten een beetje (onnodig) traag was en dat hier en daar een beetje clichématig was, maar ik heb me eerlijk gezegd vrij weinig aan gestoord.

4 ster

avatar van Thomas83

Thomas83

Het voor de Oscars blijkbaar haast verplichte historische drama, maar gelukkig geen wat saaie en stoffige film maar eentje die juist vlot wegkijkt, met personages die best leuk en net voldoende uitgewerkt. Vond Nobbs door het uiterlijk niet geheel geloofwaardig om als man door te kunnen gaan, maar misschien komt dat ook doordat ik al wist dat het eigenlijk een vrouw was. Aan Close haar spel ligt het niet in elk geval. En ik moet zeggen dat ik gaandeweg steeds meer Nobbs als man kon accepteren, ondanks dat het natuurlijk niet bepaald een mannelijk en zeker personage is. Close maakt er toch iets interessants van. Kan me de Oscarnominatie goed voorstellen.

Toch is het wat mij betreft niet Close die het meest schittert met haar spel. Janet McTeer maakt nog duidelijk wat meer indruk op me. Werkelijk fantastisch gespeeld. Bij haar had ik dan weer niet gelijk door dat het een vrouw was, echt een wat androgyn voorkomen in de film. Ook met zoveel flair gespeeld. Moet wat mij betreft echt de Oscar winnen. Beter dan de overige kandidaten. Bij McCarthy vind ik haar nominatie zelfs onbegrijpelijk.

Wasikowska is een leuke talentvolle actrice en speelt ook leuk. Moet wel zeggen dat ik de film al wat in vond kakken vanaf het moment dat Helen met Joe aan begint te pappen. Toen Nobbs Helen een beetje het hof begon te maken vond ik het zelfs wel erg sterk en ongeloofwaardig worden. Al bekijk ik het huwelijk dan misschien wat teveel vanuit het huidige tijdsbeeld en te weinig vanuit de zakelijke benadering van vroeger. Het einde had ik niet aan zien komen. Erg raar dat Helen haar kind Albert Joseph noemt en Helen en Hubert samen lijken te komen. 3.0*.

avatar van gauke

gauke

Glenn Close heeft de rol al in1982 op het toneel gespeeld, de film is gebaseerd op deze theaterproductie. Een vaardig gemaakt, klein, aarzelend drama, dat nooit saai is; bijna iedere kamer van het hotel herbergt een geheim en bedachtzaam en vol verbeeldingskracht worden de verborgen levens belicht. Zowel de film als Albert Nobbs verheffen nooit hun stem. Tot in de bijrollen is de cast eersteklas, maar centraal staat Close (64 jaar oud), griezelig overtuigend en zij draagt de rol met verve en ondergaat zowel een lichamelijke als vocale gedaantewisseling. Een soort rol waar iedere acteur of actrice misschien wel van droomt.

avatar van Dominootje

Dominootje

Zeer interessant verhaal en sleept je mee in hoe het nu verder gaat met "Albert".
Noemenswaardige acteurs maar met name de actrices! (Geldt ook voor de kleinere rollen)

Zat wel een momentje in dat het langdradig werd, maar gelukkig ging het niet zo door als ik had gedacht, dus was dat vrij snel over. De momenten waarop "Helen", "Albert", begint te gebruiken voor het spenderen van geld en ondertussen de droom van "Albert" vergaan terwijl "Helen en Joe" profiteren, dit was gelukkig niet!

Over het einde, tsja wat moet je anders op zo'n moment. Voor mij was het vooral tenenkrommend dat de eigenaresse uiteindelijk met het geld ervandoor ging.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Goede film met een interessant verhaal. Er wordt zeer goed geacteerd, met name door Glenn Close. Het gaat wel een beetje traag soms waardoor het hier en daar wat saai wordt. Maar toch is het wel een boeiende film met een bijzonder verhaal. 3,5 ster

avatar van HASCH

HASCH

Een zeer bijzondere film, met weer een glans rol vertolking van Glenn Close. Volgens mij geeft de film ook een goed tijdsbeeld van de periode aan het einde van de 19de eeuw.

avatar van Lux_Lisbon

Lux_Lisbon

Wat een geweldige rol van Glenn Close wederom! De rest van de cast acteert overigens ook prima, al vond ik de rol van Janet McTeer persoonlijk net iets te overdreven masculien geacteerd.

Verder is het gewoon een mooie film, alleen duurt 'ie iets te lang, zeker in het midden wordt het een beetje saai. Maar als je daar niet van terugschrikt, aanrader!

avatar van Fingersmith

Fingersmith

Erg goede film. Close en Mcteer spelen de sterren van de hemel.

Kaliber filmhuis film.

avatar van skipy05

skipy05

Ik had de film al vrij lang liggen; Ik durfde hem niet echt zien omdat het niet direct een film voor mij is.
Nu toch maar de film gezien en het was zeker geen verloren tijd.
Film is vrij goed. Had wel iets minder lang mogen duren. verhaal is goed. Acteurs spelen goed.
Niet echt iets op aan te merken.
Spijtig dat het geld op het einde in de verkeerde handen valt.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1948 berichten

Zeer goede film. Prachtige sfeer van de 19e eeuw in Dublin. Wat een tijd toch om toen te hebben moeten leven. Wij mogen maar van geluk spreken nu. Glenn Close speelt super, maar ook de overige acteurs zijn goed op dreef. Het verhaal wordt geen enkele keer saai. Gewoon een goede film met mooie beelden, muziek en acteer werk.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Enorm afstandelijk.

Daarmee wil de film wellicht hetzelfde gevoel creëren als dat wat Albert Nobbs voelt. Zijn/ haar leven draait om een trauma en een leugen en af en toe voel je als kijker wel mee met "meneer" Nobbs.
Maar mij is het allemaal te kil. Emoties worden onderdrukt en daarom is het moeilijk om als kijker ook daadwerkelijk helemaal in het drama mee te gaan.
Het subplot met het puberale koppeltje is geen verrijking, al zorgt het wel voor een gepast einde, wanneer "meneer" Page voor Helen wil zorgen.

De op papier aantrekkelijke cast komt niet volledig tot zijn recht. Glenn Close gaat schuil onder flink wat make-up en doet niet veel meer dan de verlegen en breekbare Nobbs spelen. De één gaat er in mee, de ander niet.
Supertalent Mia Wasikowska heeft mij hier voor het eerst ook niet helemaal overtuigd, maar zij heeft hetzelfde excuus als alle anderen. In de slotscène, waarin emoties getoond mogen worden, imponeert ze. Aaron Johnson daarentegen duikt tegenwoordig op in elk veelbelovend project, maar ik kan me nog steeds niet van de indruk ontdoen dat de reden daarvoor bij zijn uiterlijk ligt, want acteren kan hij simpelweg niet. Janet McTeer tot slot flirt met overacting. Dat haar personage een vrouw zou zijn had ik wel door vanaf seconde 1.

Het tijdsbeeld van Ierland in de achttienhonderd-en is niettemin vrij sfeervol, zij het kil. De Ierse accenten komen soms wel geforceerd over: van de hoofdcast is het duidelijk dat niemand een echte Ier is.

2,5

fritsje

Enorm jammer dat van zo een intrigerend thema zo een waardeloze film gemaakt is,geen spanning,geen humor,geen drama,veel niks ! slecht toneelachtig geacteerd enhet intereseerde mij op een gegeven moment geen ene moer moer hoe het met mevr/dhr verder zou aflopen zelden een toch wel steractrice zo inspiratieloos zien acteren bah... echt zonde van de tijd en het huurgeld !!! mr. Nobbs leek meer de vader van Charlie Chaplin maar dan zonder iets grappigs(raar loopje en suffige gelaatsuitdrukking.) dan dat je dacht dat het een serieuze vent was

Lux_Lisbon schreef:

Verder is het gewoon een mooie film,

alleen duurt 'ie iets te lang, zeker in het midden wordt het

een beetje saai.

het midden is dan zeker van de aankondiging tot de aftiteling !

avatar van Fingersmith

Fingersmith

fritsje schreef:

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat u de film niet helemaal snapt of, dat dit filmgenre gewoon niet aan u besteed is. Uw waardering van 0,5 vind ik absoluut ver onder de maat en niet kloppen.

U doet de film té veel onrecht aan.

fritsje

Nee het filmgenre Prutswerk is zeker niet aan mij besteed!

avatar van Norma

Norma

Een merkwaardig verhaal is het. Ik vond de persoon Albert Nobbs zo enorm vreemd dat het me zowel irriteerde als fascineerde tegelijk. Destijds zag ik de trailer en op basis daarvan verwachtte ik een luchtige film met mogelijk wat komische ontwikkelingen rond de persoon Albert, als vrouw in mannenkleding.

Niks blijkt echter minder waar; luchtig is het niet (hij-jeetje nu begin ik ook al- zij gaat zelfs dood nog ruim voor het einde) en komisch is het allerminst, ik heb in tijden niet zo’n tragisch, wereldvreemd personage gezien in een film. De manier waarop Albert bij anderen “afkijkt” hoe het werkt in een relatie is echt treurig en wekte bij mij zowel medelijden als afkeer op, in feite net als bij het personage van Mia Wasikowska. Janet McTeer speelt ook een bijzondere rol en komt eigenlijk als enige echt sympathiek uit de hoek.

Lastig te plaatsen film, die me toch wel boeide doordat het allemaal totaal anders (lees: minder rooskleurig) verliep dan ik op voorhand steeds dacht.

avatar van scorsese

Goeie film over een vrouw die zich voordoet als man om zo een baan als butler in een hotel te behouden. De film speelt zich af aan het eind van de 19de eeuw toen de verhoudingen tussen man en vrouw anders lag. Een goed verhaal met een boeiend hoofdpersonage, echter gaat het nergens echt de diepte in. Desalniettemin onderhoudend, een mooie aankleding en Glenn Close is meer dan overtuigend in de titelrol.

avatar van Decec

Decec

Een mooie dramafilm...

Prima verhaal...

Mooi kostuums...

Prima acteerwerk...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Super mooi HD kwaliteit...