Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Sara Paxton, Dustin Milligan en Joel David Moore
Releasedatum: 22 september 2011
Plot Shark Night 3D
"Terror runs deep."
Een groepje van zeven studenten brengt een weekendje door in een huisje aan een meer om er een kleine vakantie te houden. Wanneer de vrienden aangevallen worden door bloeddorstige haaien, zullen ze alles op alles moeten zetten om niet aan hen ten prooi te vallen.
Sara Palski
Keith
Malik
Jess
Mythos
Och naast de nep haaien en een paar 'stoere' brede mensen viel het best mee.
Maar de hond was de leukste en beste acteur!
Turkse gast
Hallo iemand die zolang zonder arm ligt en zoveel bloed verliest en niet doodgaat van het bloedverlies is niet mogelijk komaan zeg een mens heeft 5 liters bloed in zijn lichaam dus en hij verliest er zoveel en valt nog nieteens flauw of in coma raar hoor
Metalfist
Dat is inderdaad wel een serieuze stoorfactor aan deze voor de rest enorm realistische film
schram101
Shark Night 3D maakt pijnlijk duidelijk dat een pulpfilm iets heel anders dan een b-film. Want wat een armoe troef is deze film en dat ligt vooral aan de belachelijke personages en dito cast. Daarnaast zijn de locaties ontzettend lelijk. Wat een verschil alleen daarin al met bijvoorbeeld Piranha 3D. Zal ook wel met budget te maken hebben maar toch, de regisseur heeft totaal geen moeite gedaan te verhullen dat driekwart van de film geschoten is in aftands smerig zwembad. Nee, helaas, Shark Night is een vooral een ontzettend vervelende film.
Opmerkelijk overigens dat de haai uit Jaws, toch bijna 40(!) jaar ouder dan deze film, er stukken beter uit ziet dan hier gebruikte vis.
Ps. 16 jaar en ouder? Wat een watjes bij Filmkeuring zeg..
Tonypulp
''Het is een niemendalletje en een smet op het zomerse horrorgevoel. ‘Swamp Shark’ van Syfy is een betere titel om je aan te wagen... mocht je wanhopig op zoek zijn naar goedkoop vermaak. Het is uiteindelijk beschamend hoe de film het moet hebben van de minst boeiende clichés uit het genre, in plaats van te spelen met de mogelijkheden die de heersende stupiditeit je biedt. Wanneer het dan durft te ontsporen in het bespottelijke, is de uitvoering om je rot te schrikken.''
Warren Stantin
Deze film is zo slecht dat ie weer leuk wordt. Wat me wel wezenloos stoort aan veel van die goedkope Amerikaanse rotzooi van tegenwoordig is dat de "acteurs" blijkbaar vooral een gebruind, breed lijf moeten hebben en de "actrices" vrijwel uitsluitend bikini's dienen te dragen. Goed kunnen acteren is van minder belang. Desondanks heb ik me toch wel vermaakt met deze film, maar meer dan 2 sterren kan ik toch echt niet geven.
Deze film is vermakelijk en meer ook niet. Ik heb hem in 3D bekeken en eerlijk gezegd voegde dat weinig toe. Het verhaal is niet meer dan een dertien in een dozijn verhaal en ook al tig keren uitgevoerd. Deze film mag dan misschien wel een horrorfilm heten maar boeiend of spannend werd het nergens. Het was eigenlijk allemaal maar flauwtjes, clichématig en voorspelbaar. De cast (veel wulpse meiden maar geen bloot
) was trouwens van een bedroevend slecht niveau en over het realisme van het verhaal zullen we het maar niet hebben. De film keek zich wel nog best lekker weg en was ook regelmatig lachwekkend hoewel het niet zo bedoeld was.
P.S. het was wel leuk om Donal Logue eens in een film te zien want hem ken ik nog van de serie "Grounded for Life". Hij speelde overigens wel zwaar waardeloos.
soom
Sara Paxton is serieus op weg om de rollen in Aquamarine en Sydney White te doen vergeten. Er is niets meer over van het ietwat 'enge', dat ik in haar zag ten tijde van die 2 films. Weet niet meer waaraan het lag, maar ze overtuigde me niet, toentertijd.
Deze horror zwemt rustig en kalm door de minuten heen, blijft goed drijven, en heeft enkele watertrappelende scenes in zich.
Had nooit verwacht dat Blake opgegeten zou worden. Vrij onlogisch ook dat haaien uit het water gaan springen, ze zijn toch geen orka's? In mijn herinnering doen orka's dat namelijk wel. Ook had ik het idee dat Sara uiteindelijk bij de slechteriken hoorde. Alhoewel ze oprecht leek te schrikken toen Malik uit het water tevoorschijn kwam, toch dacht ik eigenlijk dat ze dat speelde en zich later zou ontpoppen tot handlangster. Persoonlijk had ik dat liever gezien, dat zou grappig geweest zijn.
Verder dus een redelijke horror, die alle platgetreden wegen opklimt en alles doet wat een horror film nu eenmaal doen moet. Ik kan in elk geval met zekerheid zeggen, (en ik heb niet eens zoveel horrors gezien, hoewel wel redelijk veel), dat ik echt wel engere films ken. En die heb ik ook wel hoger beoordeeld dan deze. (Ik denk aan [Rec].) Maar het is natuurlijk niet slecht. Wel een lekker sfeertje, precies op hetzelfde niveau dobberend als Piranha.
Al is het natuurlijk wel zo dat wat ik bij Dark Shadows schreef, wel waar is. Mensen zijn in staat om bepaalde dingen te bedenken die wel een fijn avondje griezelen tot gevolg heeft, maar het hoeft niet te kloppen, en dat doet het hier ook niet. Haaien vallen natuurlijk nooit zomaar mensen aan, en ze vreten ook geen mensen zomaar op, hoewel het nooit verstandig is om dicht bij haaien te zwemmen natuurlijk. Behalve als ze honger hebben vallen ze niet aan. Of uit nieuwsgierigheid, om te kijken wat voor objecten zich in het water bevinden.
Lekkere pulp.
psycholamp
- 1960 berichten
Waarom lukt het toch maar niet meer om een goede haaienfilm te maken? Deze film leek wel wat op swampshark (die voor het budget, misschien nog wel beter is) en dat is eigenlijk geen compliment.
Ik verwachtte een film a la Pirahna 3D, die nog best vermakelijk en leuk was, maar dit is drie keer niks. Oninteressante personages in duf verhaal. Kijkt wel lekker weg, maar er zittten, w.m.b., te veel ergernissen in om dan weer heel leuk te worden. Slappe hap....
qwatje
3* de lage score hier heeft vast meegeholpen. Ik verwachte er helemaal niks van en werd best verrast door een lekkere wegkijk film met een aantal leuke effecten. Wellicht allemaal cliche maar wij hebben ons bij deze film uitstekend vermaakt.
Boeikens
Zeker geen genretopper maar ook weer niet zó slecht.
Als horror eerder zwak.
Bijna gorevrij en niet echt spannend.
Het verhaal zelf is best onderhoudend met een paar leuke plotwendingen maar zit boordevol dwaze handelingen en ongerijmdheden.
Uiteraard is de link met Piranha 3D snel gelegd maar kan Shark Night 3D op geen enkel vlak aan dit niveau tippen. Tits, gore, 3D, comdey... Niets.
El ralpho
Downgrade the terror, downgrade the fun, downgrade the Ds
Hoewel ik het vervolg van Piranha 3D nog niet gezien heb, valt de tag line van zijn vervolg prima in zijn omgedraaide wereld op Shark night toe te passen. Alles wat Piranha 3D in zijn eerste deel had en in zijn tweede deel claimt te hebben heeft Sharknight namelijk niet. Of zoals hier een paar posts boven mij ook al treffend geformuleerd werd door schram101: deze film maakt pijnlijk duidelijk dat een pulpfilm iets heel anders is dan een b-film.
Dit valt vervolgens aan alles op te merken. De saaie locatie,de gore die amper aanwezig is, de slechte effecten en tot slot het vrouwelijk schoon wat wel aanwezig was maar waar we niets van te zien kregen. Hierdoor oogt de film als een gedowngrade versie van Piranha 3D, alleen dan voor de doelgroep die zijn eerste horrorfilm gaat bekijken, en zelfs bij die doelgroep vraag ik me nog af of zij de film daadwerkelijk eng en laat staan goed of spannend zullen vinden. Waar de leeftijdskeuring van 16 jaar en ouder hem in zit vraag ik me echt af, want ik zie het niet.
Je bent gewaarschuwd want deze film is pure tijdsverspilling.
Belle_p26
Och naast de nep haaien en een paar 'stoere' brede mensen viel het best mee.
Maar de hond was de leukste en beste acteur!
Hahahahahaha ! Helemaal mee eens !
De hond was de beste acteur !
Scheurleer
Matig verhaal met veel ongeloofwaardige scenes. Hier en daar geleend van jaws 2 (waterskie scene), vreselijk slechte graphics. Ik heb zelden zo verschrikkelijk slecht geanimeerde haaien gezien. leek nergens op.
Bruuntje
Echt bar slecht.. Sorry kan er niks anders van maken.
Heb de film vroegtijdig afgezet en dat gebeurd niet vaak.
Absoluut geen aanrader.
Turbodevil
Het 3d zag er best goed uit, maar de film zelf was toch wel slecht. Niet spannend, geen gore scenes niet eens een spannend shark muziekje.
frolunda
Stompzinnig script,belabberde acteerprestaties en waardeloze effecten........you gotta love it (vooral de sherrif was hilarisch)
nightbreed
Tja, gewoon hersenloos pubervoer met van die onlogische verwikkelingen en dingen die helemaal nergens op slaan. Alleen een stierhaai (bull shark aka Zambezi shark) kan in zoet of brak water overleven, dus de hele film sloeg wat dat betreft al nergens meer op. En nee, het water was niet zout maar brak (zoet water van het meer + zout water van de overstroming) De film was zo slecht dat ik hij hier en daar grappig werd, waardoor hij nog net te genieten was over all.
Aapje81
Stompzinnige horrorfilm zonder enige spanning en met waardeloos acteerwerk. Toch heb ik me niet verveeld en heb af en toe best kunnen lachen, hoewel dit waarschijnlijk niet de bedoeling was.
In eerste instantie wilde ik deze film anderhalf geven vanwege de fluthaaien en het briljante idee om Sara Paxton de hele film in een bikini te laten rondrennen maar uiteindelijk heb ik daar toch een punt bij gedaan vanwege het briljante einde. De twist op het einde met de Golden Retriever had ik niet aan zien komen, werkelijk briljant.
Schandalig slecht maar best onderhoudend.
kalehein
1,5 voor de moeite :S
Verhaal is natuurlijk zo simpel als wat en uitstekend geschikt voor een "shark-flick", maar grafisch ziet het er gewoon amateuristisch uit.
Wat me eigenlijk nog het meest stoorde aan de film waren niet de acteerprestatisch van de personages, maar vooral de "sigaarhaaien" ...die pak je toch vast en gooi je aan de andere kant van het net??? heb het nog even nagezocht en het zijn inderdaad nogal agressieve visjes. De hamerhaai, bullshark, wittehaai het komt er allemaal in voor
Ook de plotwending met het vriendje en de sherrif ging nergens over
Hieronder is het al door iemand aangegeven. De hond redt de film
Epitaph
Matige film, stoor me in zo'n film eigenlijk vooral aan stomme smoesjes om het zogenaamd spannend te maken zoals Hier geen bereik met je mobiel''. Alsof dat belangrijk is als op zo'n priveeiland bent met zo kast van een huis, zou daar nou werkelijk geen vaste lijn zijn? En die kooi waarin ze te water gelaten wordt, die horizontale spleet, kan ze misschien wel twee keer daarheen.
Decec
Een redelijk horror/thriller film...
Redelijk spannend verhaal...
Redelijk acteerwerk...
Prima achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit... Geen 3D gezien...
Geen moeite waard...
morpheus2000
Kan nooit dat haai zo hoog springt...
Nooit?
YouTube - GREAT WHITE SHARK JUMPS 25 FEET OVER THE SEA
oemoemenoe
Deze film was gruwelijk qua bijtwonden....haha
Gewoon zien , weinig verhaal maar spannende killings en schitterende onderwater beelden /
namingway24
Wat een aangename verrassing.
Na de commentaren en het gemiddelde had ik er niet veel vertrouwen in. Maar ik ben altijd te porren voor een leuke haaien-film, dus ik had goede hoop.
De haaien zagen er niet altijd super realistisch uit, maar de grote verscheidenheid maakt dat meer dan goed. In 3D had het waarschijnlijk iets meer indruk gemaakt, maar nu was het gewoon leuk om al die soorten haaien te zien. Ze zijn goed geanimeerd en erg levendig. Er zijn uiteindelijk geen afgerukte ledematen te zien, maar dat maakt in dit geval niet vreselijk veel uit, want ik hoefde deze personages niet per sé uit elkaar gerukt zien worden.
Want de personages zijn best wel aardig. Natuurlijk zijn er een paar stereotiepe karakters bij, maar over het algemeen zijn ze sympathiek en hoefde ze van mij niet per sé dood. Sara Paxton is een leuk meisje en bovendien de hele film te zien in een bikini. Joel David Moore vind ik altijd leuk om naar te kijken, en dat was hier geen uitzondering. De rest was ook goed in hun rol en de dames waren fraai.
Gelukkig heeft deze film geen standaard plot, maar als ik hier maar iets over uit de doeken doe verraad ik al te veel. Laat ik het er op houden dat de menselijke factor een flinke dosis spanning met zich mee brengt. De beweegredenen van de bad guys waren af en toe een beetje raar op een B-film achtige manier, maar dat had ook weer z'n charme. En het leverde best wat nagelbijt-momenten op, want anders was het gewoon wachten op een nieuwe aanval.
De beelden van de moerassen en de onderwater-beelden zagen er ook erg mooi uit in HD, dus was het ook geen opdracht om naar deze film te kijken. Ja, dit is echt een aparte film met een niet alledaags plot, een soort slasher met haaien, die niet super bloederig is, maar wel spannend tot de laatste minuut.
En blijf alsjeblieft kijken tot na de credits. Het liedje duurt ietsje te lang, maar is wel komisch, en de perfecte afsluiter van een leuke, leuke film.
Dennissssss
Nou dat viel mij alles mee, zo slecht is het nog niet! Het zag er best goed uit, het is allemaal wat simpel dat wel, maar viel zeker niet tegen. Goed te bekijken voor 1 keertje...
Shinobi
Erg povere povere horror met als grootste mankement nog wel dat de film zichzelf te serieus neemt.
Het verhaal is vrij ver gezocht dat die hillbillies wat haaien loslaten en het allemaal filmen voor een betaalsite, omdat Shark Week blijkbaar het best bekeken programma is... Plus de agent die dan ook nog meedoet.
De jongeren zijn allemaal inwisselbaar, er zat niet echt iemand noemenswaardig tussen.
En soms maken ze ook volledig onlogische keuzes. Met als beste voorbeeld nog wel de neger die nadat zijn arm eraf is gebeten, doodleuk het meer ingaat om de haai te doden met een speer en zo wraak te nemen voor zijn dode vriendin. "West Baltimore rules..."
De CGI haaien zagen er op zich nog wel oké uit., al had er wel meer gore in gemogen van mij.
Het meest leuke komt dan misschien nog wel na de eindcredits, als de gehele cast over haaien gaat rappen...
Kleine 1,5 sterren.
thysum
Hoppa...schijfje in de afvalcontainer..meer dan dat is het niet waard!

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime