Godzilla (1998)
Releasedatum: 1 oktober 1998
Bekijk via Viaplay
Plot Godzilla
"Size does matter."
Door jaren atoomproeven in de Stille Oceaan, is een enorm beest ontstaan: Godzilla. Het monster is wakker en stevent rechtstreeks op New York City af. De Amerikaanse regering stelt direct een onderzoeksteam samen. Nick Tatopoulos (Matthew Broderick) maakt deel uit van dit team. Zijn taak: onderzoeken wat Godzilla naar New York City heeft gedreven. Nick gaat samen met het leger achter het enorme beest aan, met maar één doel: Godzilla vernietigen voordat hij alles en iedereen verplettert.
Dr. Niko Tatopoulos
Lucy Palotti
Dr. Elsie Chapman
Sergeant O'Neal
sofripa
Zo, wat een lage waardering op moviemeter.... Alleen al het feit dat Emmerich weer NY kapot wil hebben is al humor van de bovenste plank.! Ik vond dit toch echt koningspulp. Uber bier&chips. Ik zeg: Roland, dank voor dit pulpwerk van de bovenste plank
Dennissssss
Zo'n lage waardering voor deze film?
Ik vind dit echt een vette film! Spanning van het begin tot het eind! De film is al weer een jaar of 13 oud en het ziet er toch bijna allemaal super uit! Dat beest ziet er echt vet uit! Ik ben wel een liefhebber van Jean Reno, die zie ik altijd graag in films. Verder zijn er nog wel een paar leuke bijrollen en de hoofdrolspelers zijn misschien niet veel speciaals, maar doen het prima.
Ik vind dit echt een aanrader voor wie van actie, schieten en grote enge beesten houdt. Ook kun je hem gerust 2,3,4 keer kijken!
Phantasm
Goede special effects, erg leuke film die lekker wegkijkt, weer eens wat anders dan de Japanse versies.
MrHorror
toen ik deze film voor het eerst zag, ik was toen zo'n jaar of 11, vond ik m helemaal te gek. later pas hoorde ik hoezeer de film was neergesabeld in de pers. maar ik heb de film nu zo'n drie keer gezien, en ik vind dit gewoon een spannende, spectaculaire film. ondanks het rommelende script (pas na een review van de nostalgia critic zag ik overigens pas alle gaten in het plot) en het kennelijk slechte acteerwerk blijf ik godzilla goed vinden
DVD-T
Top popcorn vermaak van het duo Emmerich en Devlin.
Jammer dat de heren een beetje hun eigen weg ingeslagen zijn vandaag de dag, want ze hebben toch behoorlijk wat leuke films op hun naam staan. Godzilla is daar een van. Het verhaal rammelt aan alle kanten. Acteerwerk is soms niet best, maar wat en vermaak bied deze film. Het is duidelijk met veel plezier gemaakt.
Effecten houden zich goed. Al zie je wel aan sommige shots dat het niet best meer is met wat vandaag de dag mogelijk is. Godzilla zelf is gigantisch gemaakt, en het is leuk om te zien hoe een grote stad als New York door het monster en het leger volledig aan gort word geholpen. Daar kijken we zo'n film voor. Qua actie en spektakel is het dus allemaal dik in orde. De soundtrack is lekker bomabastisch en het geluid wordt goed verspreid over de kanalen.
Verhaal dient puur als kapstok voor de actie, maar zit toch vol met humor en leuke personages. Jean Reno is wel het leukste van allemaal als Fransoos die in Amerika geen lekkere koffie weet te krijgen. Verder is de film lekker vlot en voelt geen enkele scène overbodig aan.
Leuke actie, leuk verhaaltje, mooi geluid en een lekkere bombastische score. Heerlijk voor een avondje topvermaak.
monasteentje
Dit was vroeger mijn favoriet, ik heb hem wel 20 keer gezien. Ben dus ook wel blij dat er een nieuwe Godzilla film komt!
Vinokourov
New York is weer het haasje bij Emmerich in deze vermakelijke popcornfilm. Godzilla, monster der monsters, gooit de stad compleet overhoop. Zonde dat deze film slecht ontvangen is. Hoe kun je Godzilla zo haten
?
The Hidden
Beetje te langdradig, en wat donker/regen-achtig, had van de ene kant wat angstaanjagends, van de anders kant dacht ik: zal wel met budget/monster/effecten te maken hebben....
Waar ik me mateloos aan irriteerde: er staat in in bijna elk (ramp)shot wel een stroboscoop te knipperen?! Pfffffff
Kijk, dat je een effect wil creeëren alsof de electriciteit is uitgevallen, en wat TL-lampen knipperen, OK. Maar dit was wel erg overkill, irritant en daardoor ook ongeloofwaardig in elke scène. Let er maar eens op...
Maar toch, kijkt verder wel lekker weg. Als ze al in beeld kwamen, waren de dino's overtuigend, maar niet alles f/x waren goed, bijv. de heli-chase zag er niet uit...
aburex
Voor mij een ondergewaardeerde film die alles biedt wat een rampenfilm te bieden heeft. Zeer goede speciale effecten, goede constructie van het beest en hier en daar een beetje humor. De film had wel iets korter mogen zijn.
Tarkus
Het was alweer een tijdje geleden dat ik deze film nog eens had gezien, ik vind het een prima sf-film met uitstekende effecten en een redelijk goed scenario.
Matthew Broderick is niet een van mijn favoriete acteurs, maar in deze film vind ik hem wel goed. Wel een van mijn favorieten is Jean Reno, en ook in deze prent, waarin ik hem voor het eerst aan het werk zal is hij weer zeer goed. Vooral zijn subtiele grappen zijn bijzonder goed geslaagd.
Het was dus leuk om deze film nog eens terug te zien en hij is op blu-ray alleen maar beter geworden.
Ik hou wel van Emmerichs films. Grote blockbusters als een frivole bel met weinig inhoudt, maar toch zo mooi zwevend in de lucht dat je blijft kijken. Een topper is het zeker niet, maar de film kent voldoende avontuur en net grappig genoege (vergeef me het woord) humor. Foute elementen als Puff Daddy of de cliché moppen van Jean Reno mogen hier nog. Dit zijn popcorn films zoals ze moeten zijn. Verdienen absoluut geen filmprijs, maar zijn gewoon goed in entertainen. En soms moet dat niet meer zijn. MacDonald zal ook nooit een Michelinster krijgen.
Miami Heat
Beetje vreemd: kernproeven worden doorgaans gehouden in de Stille (verre) Oceaan, zodat zo weinig mogelijk MENSEN (!!!) er last van hebben.
Hoe komt Gojira dan ineens in New York terecht?
haha, eindelijk ook iemand die zich dat afvraagt
Zelf snap ik ook niet waarom het naar NY gaat, net of het ff een wereldkaart erbij heeft gepakt en dacht van: Dát lijkt me nou een mooie grote stad om voort te planten
En inderdaad, hoe komt het in NY? Door het panamakanaal gezwommen ofzo?
jones1985
hier snap ik dus helemaal niks van , wat een lage waardering .
krijgt van mij 5 sterren niet omdat ik hem zo goed vind maar omdat deze waardering
echt nergens op slaat
schram101
Dat slaat natuurlijk ook weer nergens op. Geef de film gewoon wat jij hem waard vind en heb lak aan de algemene waardering. Als iedereen zo denkt en stemt als jij nu zegt te doen wordt het helemaal een zooitje/
Corrigerende stem verwijderd.
Geef gewoon het cijfer wat je de film zelf waard vindt.
Olifantenstaart
Vroeger vond ik dit zo'n knaller. Achteraf bekeken kwam dit wellicht eerder door de immense afmetingen van het beest dan door de kwaliteit van de film. Geen absolute ramp, maar ik vind een 2 toch genoeg.
JSPR_G
Is als kleine pagadder zeer lang, samen met jurassic park, mijn lievelingsfilm geweest. 'k Moet deze dringend nog eens herbekijken. Benieuwd of ik hem nog altijd zo goed zal vinden, maar hoe slecht ik hem nu ook zou vinden, hij blijft sowieso minstens 4* waard voor mij.
movie-edje
o mijn god, wat was dit een afgang zeg!
Het is gewoon een kinderfilm!
DramaKing
Alle films over grote monsters zijn kinderfilms. Godzilla is volgens mij zo'n 20 minuten te lang, na de explosie in het stadion hadden ze moeten stoppen. Niet dat het niet spectaculair is maar we hebben het monster tegen die tijd al zo veel gezien dat alles wat er gebeurt niet echt een meerwaarde heeft. Carice van Houten zou het uitgillen: houdt het dan nooit op!! Broderick is koddig als altijd, Reno is sowieso altijd goed maar Pitillo is niet voor niets overwegend een tv- actrice (auw dat was niet goed). Veel te veel subplots in deze film waardoor de betrokkenheid te ver afneemt, je kan je immers niet overal druk over maken. Echter, genoeg spektakel voor een leuke zondagmiddag.
Ceeda7
Toen ik 10 jaar was vond dit een gave film, mede door het monster en de leuke special effects.
Ruim 10 jaar later blijft er amper een spaander heel.
Heel naief verhaaltje, soms wel belabberde SF en vaak kopie paste van het uitstekende Jurassic Park. En geef Matthew Broderick een dets, wat een irritant kereltje is dit. En Pitillo een klets, zoals eerder aangegeven een B-actrice. Reno doet het nog goed op z'n gekende coole stijl.
Beertje45
Zat destijds in de bioscoop te wachten op een verlossend einde van deze marteling. Begon me behoorlijk te irriteren vanaf de aktie in het stadion begon. Het eerste uur kon me wel nog bekoren. Speciale effecten en het monster vond ik knap. Het merendeel van de cast vond ik om te huilen, behalve Jean Reno die zijn uiterste best deed om er iets van te maken. De beginscene met de voorbereindingen op de atoomproef vond ik wel een knap stukje werk, met die salamanders... COOL!
Toch maar max. 2 sterren.
Regisseur Roland Emmerich houdt wel van spektakelfilms en ook Godzilla mag zich tot dit genre rekenen.
Godzilla legt zich vooral toe op de actie en in mindere mate op het verhaal, iets wat er toch niet toe doet als het monster eenmaal los gaat. Matthew Broderick is zeer duidelijk miscast als hoofdrolspeler. Hij speelt weinig geïnspireerd en voegt helemaal niets toe. Jean Reno doet het een stukje beter en weet zijn rol van voldoende humor te voorzien.
Op een gegeven moment is het een aaneenschakeling van actiescènes, die behoorlijk overweldigend zijn en vermakelijk zijn om te zien. De special effects zijn grotendeels in orde. Op de opmerkingen van Reno na, heeft de film echter wat te weinig humor. Spanning is er echter ook totaal niet, omdat het allemaal soms wel erg stompzinnig wordt.
Popcornvermaak dus, met weinig inhoud maar die wel alle ingrediënten bevat om de film in zijn genre te laten slagen, al geef ik gelijk toe dat dit zeker niet mijn favoriete genre is.
Hannibal
Godzilla heb ik gezien in 1998 in een bioscoop in Nairobi, Kenya, voorafgegaan aan het Keniaanse volkslied, in een volle zaal, staand met de hand op de borst. Deze ervaring was geweldig.
Helaas deed deze film behoorlijk afbreuk aan deze ervaring, want die is slecht. Abominabel acteerwerk, en als je denkt dat een actie niet belachelijker kan, wordt het toch nog belachelijker.
Jean Reno maakt de film nog enigszins draaglijk, hoewel onbegrijpelijk dat ie zich voor zoiets leent. Natuurlijk is het 'maar een monsterfilm', maar deze jachtpartij heeft geen enkele structuur, spanning, het is zelfs niet eens komisch.
Phoebe318
Leuke herinneringen aan deze film! Zal waarschijnlijk wel niet zo goed zijn zoals ik hem me herinner 10 jaar geleden, maar de herinneringen blijven leuk
hdehoon
In z'n soort redelijk goed gemaakte film. Ondanks de onnozele dialogen en slecht acteerwerk (vooral 'Nick' zegt zijn regeltjes op als een amateur), was de film toch onderhoudend. En er zat wel wat humor in; ik bedoel: als je met een taxi in de mond van een monster rijdt , er over zijn tong weer uitrijdt en dan netjes op de weg terecht komt, dan is dat wel lachwekkend.
cantforgetyou
- 1954 berichten
Na een aantal jaren weer eens deze film gezien. Ik vind het toch een zeer vermakelijke film. Mooie special effecten. Mensen schrijven dat de film geen inhoud heeft. Je weet toch dat bij dit soort films de nadruk ligt op actie, humor, special effects etc. En niet op diepgaande gesprekken over politiek, geloof etc. Met zo'n instelling bekijk ik dus ook éen flm als deze. Lekker onderuit genieten en niet teveel nadenken. Dan is dit echt een leuke film. Vooral de kleinere Godzilla's vind ik spannend. Dan lijkt het wel erg veel op Jurassic Park, maar wat geeft dat?
RuudC
Emmerich gaat keurig verder waar Independence Day ophield, namelijk Amerika in puin trappen in een gigantische pulpfilm. Toch jammer dat de waardering een duidelijk stuk lager ligt. Godzilla is lang niet zo humoristisch, maar verder is het gewoon erg leuk spektakel. Je moet het niet eens serieus nemen. Sowieso is een honderd meter hoog monster al belachelijk, maar dat het raketten kan ontwijken, was wel heel hilarisch. Hetzelfde geldt voor het kijken naar een willekeurig mens (of wat te denken dan de achtervolging in de taxi door Godzilla of het vuurspuwen! De Amerikaanse defensie wordt neergezet als een stel nerveuze en schietgrage hillbillies. Het bevestigt compleet het beeld dat we van Amerikanen hebben en dat maakt het misschien ook wel lollig. Dat het acteerwerk maar zozo is, maakt absoluut niets uit. Een beetje overacteren met crappy dialogen en opgeblazen tegenspelers horen er nu eenmaal bij. Het belangrijkste is het spektakel. Godzilla ziet er fantastisch uit en zo ook alle vernietigingen en confrontaties onderweg. Leuke rol van Jean Reno en zijn Frenchies. De film is vrij belachelijk, maar daar schuilt juist haar kracht. Heel keurige remake.

MonsterVerse compleet: alle 'Godzilla' en 'Kong'-films nu te zien op HBO Max

The Greatest Game Ever Played