• 9.370.166 stemmen

The Salvation Hunters (1925)

Geregisseerd door: Josef von Sternberg

Met onder meer: George K. Arthur, Georgia Hale en Bruce Guerin

Plot The Salvation Hunters

Een jongen is een mislukkeling en een lafaard. Hij ontmoet een meisje dat gewend is aan het ruige leven aan de riviermonding. Haar ouders kwamen om door het baggerschip waar zij nu op woont. Hij overtuigt haar ervan om samen op het schip naar de stad te vertrekken. Daar krijgen ze onderdak van een bruut, maar alleen omdat deze een oogje op het meisje heeft. De jongen wordt door hem steeds verder uitgedaagd om voor zichzelf en het meisje op te komen...

avatar van Querelle

Querelle

Helaas moeten missen. Echt jammer.

Het debuut van von Sternberg zette hem meteen op de kaart in hollywood.

Charles Chaplin en Douglas Fairbanks sr. vonden deze film namelijk erg goed.

avatar van Movsin

Movsin

Eerste langspeelfilm van Josef von Sternberg, ver van de Hollywoodstudios en stars als Marlène Dietrich waarmee hij later samenwerkte.

De grootste obstructie in de betrachtingen van de mens is die mens zelf en het gaat erom dit te overwinnen.

Dit is zowat, naar mijn gevoelen, het thema van deze film die, zijn tijd in acht genomen natuurlijk, cinematografisch erg bekoort, met knappe beeldcomposities en heel wat symboliek als het baggerslijk voor de miezerigheid van het leven als meest treffende.

Het slotbeeld is veel betekenend, de toekomst zonder schrik, en deed me even denken aan Chaplin's slotscène uit "Modern Times" met Paulette Godard.

avatar van beavis

beavis

komt in februari uit bij "edition filmmuseum"!!

avatar van Flavio

Flavio

Geen onverdienstelijk debuut maar von Sternberg is nog ver van de klasse die grote klassiekers zou opleveren. Wel al een aantal mooie shots maar het verhaal is erg dun en er wordt gestrooid met tussentitels die niet alleen overbodig maar ook vervelend zijn.