• 9.371.563 stemmen

Secretos del Corazón (1997)

Alternatieve titels: Hartsgeheimen / Secrets of the Heart

Oorsprong: Spanje / Frankrijk / Portugal

Geregisseerd door: Montxo Armendáriz

Met onder meer: Charo López, Carmelo Gómez en Silvia Munt

Gesproken taal: Spaans

Plot Secretos del Corazón

Javi is negen jaar en woont gedurende het schooljaar samen met zijn oudere broer Juan in de stad bij zijn tantes Rosa en Maria. Juan heeft Javi verteld dat in het verlaten huis aan de rand van de stad een passionele moord is gebeurd en dat je, als je goed luistert, in de kelder de doden nog kan horen schreeuwen omdat ze zich willen bevrijden van hun hartsgeheimen. Samen met zijn vriendje Carlos gaat Javi op onderzoek uit, maar als ze inderdaad stemmen horen kunnen ze ze niet verstaan en keren ze onverrichter zake terug. In de paasvakantie gaan Juan en Javi naar hun ouderlijk huis in de bergen. Daar vertelt Juan hem dat je in de 'verboden' kamer de stem van zijn overleden vader kan horen, net als in het verlaten huis. Javi gelooft hem aanvankelijk niet, maar zijn nieuwsgierigheid is gewekt en op een nacht sluipt hij stiekem naar de bewuste kamer.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van arno74

arno74

Aardige film. Secretos del Corazón werd genomineerd voor de Oscars, won 4 Goya's en ook een prijs in Berlijn. Dit geeft eigenlijk al aan dat de film heel correct is qua acteerprestaties, sfeer, cinematografie, etc. Een warme film met een fijne sfeer en veel sepiakleuren. Maar het is ook een film die heel keurig binnen de bekende kaders blijft en geen enkel risico neemt. Daarmee krijg je een correcte en interessante film, maar wel eentje die helaas niet bijzonder is. Er bestaan talloze films met kinderen in de hoofdrol die de wereld ontdekken, zich in de coming of age-fase bevinden, en volwassenen betrappen op vreemdgaan e.d., en deze weet zich daartussen niet te onderscheiden.

Het deed me erg denken aan de film Valentina (1982) - IMDb (staat binnen een weekje op MM), qua cinematografie zeer vergelijkbaar, en die ik verder wel op alle fronten beter vond dan deze. Het bevat ook meer emotie en uitstraling. Voor wie van deze film heeft genoten is die film zeker een aanrader.

En wat Secretos del Corazón betreft, het is een keurige en voorbeeldige film dus, maar te correct en braaf voor mijn smaak, nergens gedurfd of vernieuwend. Vandaar dat ik het hou op 3*

avatar van Raspoetin

Raspoetin

Ook zeker eergisteravond de Spaanse TVE gekeken?

avatar van arno74

arno74

Yup, Spaanse TV is goed bezig, zenden in 3 jaar tijd de beste 600 Spaanse films uit, en zonder reklame

avatar van Raspoetin

Raspoetin

ah ik zal het in de gaten houden. dank je.