• 9.377.892 stemmen

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Jeremy Irvine, Emily Watson en David Thewlis

Releasedatum: 2 februari 2012

Plot War Horse

"Separated by war. Tested by battle. Bound by friendship."

'War Horse' volgt een jongeman genaamd Albert (Jeremy Irvine) en zijn paard Joey. Hun band wordt verbroken wanneer Joey verkocht wordt aan het leger en meegenomen wordt voor het gebruik in de Eerste Wereldoorlog. Ondanks dat Albert nog te jong is om zich in te schrijven voor het leger, besluit hij toch naar Frankrijk te gaan om zijn vriend te redden.

Albert Narracott

Geordie Soldier

Lt. Charlie Waverly

avatar van andijvie

andijvie

Wat heb ik genoten van deze film. Ik zou wel van de daken willen schreeuwen hoe goed ie is, en dat iedereen moet kijken. De beelden zijn prachtig, de paarden schitterend, emoties bij de vleet, spanning, sensatie, liefde, etc .... zalig !!!!!

Realistisch is ie niet .. maar moet dat dan ?

zijn alle andere films op deze aarde wel allemaal realistisch dan ?

Wil je realist zijn? kijk dan docu's enzo ....

madmax1

En toch maar 4 sterren? realistisch.

avatar van russo

russo

Mega-Video schreef:

Als je zo graag Duits wilt horen dan moet je lekker een Duitse film gaan kijken. Films verkopen niet in de States als er ook maar iets van een vreemde taal te horen is. Gladiator is toch ook niet in het Latijn. Kijk nou bijv. Passion of the Christ. Van dat Armeens word je horendol. Maar ieder zijn mening. Deze film pakt je pas als je zelf emotie in je donder hebt. Geloof me, dat komt echt pas met de jaren.

dat is grote bullshit, neem een voorbeeld aan inglorious basterds, daar spreken de duitsers duits en de fransen frans

avatar van zomaar11

zomaar11

Mega-Video schreef:

amen.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Hopelijk is deze beter dan Water Horse.

avatar van TrueLoveOne

TrueLoveOne

Mooie film, mooi in de juiste zin van het woord, het ziet er allemaal schitterend uit!

Applaus voor de paardentrainer(s), dat moet een hele klus geweest zijn!

Ik vond het vooral een zeer onderhoudende film, echt eentje om een gezellige zondagmiddag naar te kijken met je gezin. Er zit voor iedereen wel iets in dat de moeite waard is.

Dat gezeur over "realisme" en "duitsers die engels spreken" kan ik echt niet begrijpen.... dan moet je volgens mij gewoon wat te zeiken hebben... maar die mensen moeten er ook zijn....

avatar van lottelouw

lottelouw

Een net niet film!

ik hou van oorlogsfilms, ik hou van paarden, ik hou van films. Dus alle ingredienten om deze film hoog te laten scoren. Helaas het is me allemaal te gelikt en ik vind het te overdreven en niet goed geacteerd. verder is het jammer dat er niet echt frans en duits wordt gesproken.

Het sentiment in deze film deed mij helemaal niks omdat het erg geforceerd en to much is.

Het verhaal is opzich erg leuk bedacht maar ik vind hem wat te simpel uitgewerkt. neeh Spielberg heeft betere films gemaakt, misschien vind ik dit wel z,n slechtste.

voor de mooie paarden in deze film krijgt ie toch nog een 1 punt.

(ik moet hierbij wel vermelden dat ik deze films wat srenger beoordeel omdat ik veeeeeel meer verwacht van deze regigezeur.)

avatar van Fonk

Fonk

Deze film hing echt van cliche's en sentimentaliteit aan elkaar. Paarden die menselijke emoties tonen, en een ongeloofwaardig verhaal maken dit een bagger film. Het paard wat iedere scene een andere eigenaar heeft, het leek wel Black Beauty! Zelfs mijn vriendin, die snel een traantje wegpinkt bij films doorzag het hoge sentimentele-gehalte en voelde er weinig emotie bij. Dat zegt al genoeg over de doorzichtigheid van deze film.

De fout van deze film is dat het voor iedereen toegankelijk is. Dat doet de film weinig goeds, het is te geforceerd en toont de bloederigheid van WO1 niet. Wel mooie beelden van die tijd, maar zodra er gevochten wordt, gaat de camera weg en zien we even later tientallen dode mannen en paarden, dat is gewoon een anticlimax.

Mooie beelden maar wat een overdreven 'Walt-Disney-gehalte' van Spielberg..

SnakeDoc

War Horse begint natuurlijk gelijk al vrij klef. Je ziet dat het paard al helemaal is afgetraind en ieder beetje spontaniteit, zowel van spelers als van het dier zelf ontbreekt. Ik ergerde me zelfs al aan de over-acting bijrol van de boerderij gans

Toch zaten er een paar kippenvel momentjes bij en een paar schitterende shots, met name van de war horse himself. Denk dan aan de scene met het prikkeldraad, of het weerzien met Albert.

Ook tenenkrommend materiaal. Vooral van het meisje en haar opa die op het einde, als donderslag bij heldere hemel flink in de buidel tast voor het beest waar haar dochter slechts een klein ritje op wist te maken. Erg over de top!

Van mij mocht het hele verhaal zich ook wel meer rondom Albert (Jeremy Irvine) afspelen. Het paard had nu wel erg veel eigenaren die met toevalligheden aan elkaar verbonden leken, en helaas was slechts een enkele van hen echt interessant. Zo was het verhaal rondom de 2 broertjes in Duitse oorlog ook totaal niet boeiend.

Ondanks het overgrote deel aan clichés in de film heb ik me wel vermaakt. Er is van alles uit de kast getrokken om dit tot een topper te maken, maar helaas was het net ietsje TEveel.

avatar van pietpuk

pietpuk

Triest dat deze film genomineerd is voor best motion picture

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

russo schreef:

......films waarin de duitsers engels spreken (en al helemaal met een engels accent) zijn naar mijn mening al waardeloos om naar te kijken (of luisteren)

stel je eigen niet zo aan

je geeft zelf een hoge score voor films zoals Gladiator, 300, en Schindlers List, maar in die films mogen ze ineens wel engels praten?

Movie Master

Cliche Horse had deze film moeten heten. Hoe die datprikkeldraad overleeft? En die duitser komt even helpen dat beeest te bevrijden? Haha

Number23

Muziek, sfeer, camerawerk, belichting en verhaal, alles ademt Spielberg. Jammer alleen dat Spielberg dezelfde niet meer is. Het verhaal is te sentimenteel, makkelijk en vaker beter gedaan in andere vormen. Wat ook (weer eens) jammer is, is dat acteurs in Engels praten. Ik vind het altijd een beetje wrang om naar te kijken als Fransen en Duitsers tegen elkaar met accent spreken. Ik was al een beetje huiverig bij het zien van de trailer, jammer dat zo'n voorgevoel ook moet uitkomen. Wel leuk om acteurs te herkennen, opvallend dat dit een van de minst bekende acteurensembles waar Spielberg ooit mee heeft gewerkt denk ik. Ik herkende Geoff Bell, Toby Kebbell, Niels Arestrup, Liam Cunningham, Tom Hiddleston, Peter Mullan, Eddie Marsan, Benedict Cumberbatch en David Thewlis. Minste film tot nu toe als het gaat om de Oscar-films(5 van de 9 gezien)

@ Movie Master ;dat beeest te bevrijden? Haha

Zoals je schrijft ,kijk je zeker ook film, dat beeest is een paard.

Movie Master schreef:

Cliche Horse had deze film moeten heten.

madmax1 schreef:

@ Movie Master ;dat beeest te bevrijden? Haha

Zoals je schrijft ,kijk je zeker ook film, dat beeest is een paard.

En een paard lijkt me een beest!

ik ken geen beest met 3 eee's

Oke, jij een punt

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

Number23 schreef:

.......Wat ook (weer eens) jammer is, is dat acteurs in Engels praten. Ik vind het altijd een beetje wrang om naar te kijken als Fransen en Duitsers tegen elkaar met accent spreken. Ik was al een beetje huiverig bij het zien van de trailer, jammer dat zo'n voorgevoel ook moet uitkomen......

en bij jou geld Gladiator, 300, en bij Troy geef je zelfs een 5?

Of zijn deze sort opmerkingen alleen geldig als het over oorlogsfilms gaat met duitsers?

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Eh volgens mij heb jij niet opgelet bij geschiedenis...

Nieuwe naam voor regisseur Steven Clicheberg

Movie Master

Nog iets: Die duitsers vinden die 2 kinderen/weglopers terug en zien die 2 paarden niet staan terwijl ze wisten dat ze die hadden? Vinden ze zeker niks waard? Kom op zeg

Uzza_Sparta schreef:

en bij jou geld Gladiator, 300, en bij Troy geef je zelfs een 5?

Meen je dit nu serieus? Nogal een groot verschil tussen de films. En waar ik bij War Horse over dit besproken feit struikel, is dat niet het geval bij de door jou genoemde films.

In die films spelen (grotendeels) Amerikaanse acteurs die niet een of ander lullig accentje opzetten. Brad Pitt is Brad Pitt, Gerard Butler is Gerard Butler en Russell Crowe is Russell Crowe.

In War Horse staan er gewoon Franse(Niels Arestrup), Duitse(David Kross) en andere Europese(o.a. David Dencik) acteurs lekker Engels te lullen. Tenenkrommend vind ik dat.

Number23 schreef:

Vroeger struikelde ik daar trouwens nooit over, maar nu vind ik het een afknapper.

Explosive schreef:

Dus omdat een Duitser in de film Engels praat is het ongeloofwaardig?

Misschien nooit met je vader gesproken over de oorlog vroeger: Duitser die infiltreren bij de Engelsen, denk je dat ze alleen Engelse uniformen aan hadden?? Nee dus, toen al praten ze ook Engels.

Als je een recensie wil schrijven, blijf dan objectief!

Fransen en Duitsers die onderling Engels spreken is inderdaad niet echt geloofwaardig.

Maar ja, dat hoort jammer genoeg bij Hollywood. Alles is erop gericht om het het dommere volk zo makkelijk mogelijk te maken.

Number23 schreef:

Uhm, ik zie het verschil niet echt?

Waarom vind je het wel ok als het gedaan wordt door Amerikaanse acteurs?

avatar van hanibaloss

hanibaloss

ik vind het een mooie film ,mooi gemaakt ,mooi verhaal,

en beetje gaan liggen zeiken over de talen inderdaad frans had frans moeten zijn en dat geld dan ook voor duits maar,je kijkt toch hoe die gemaakt is en hoe het overkomt en dat was toppie,

een dikke vier sterren voor mijn

avatar van Re73

Re73

Dit talen stoorde mij niet maar het verhaal des te meer jammer had meer in kunnen zittern.

3* voor de plaatjes meer is het zeker niet.

voskat

Ja, even los van dat talengedoe... de hele film leek wel een parodie op de typische Hollywood sentimentaliteit. Zelfs de houterige dialogen leken daaraan bij te dragen; je kon de acteurs bijna bij iedere zin uitgebreid naar de camera zien knipogen. Zo dik lag het er bovenop.

Alleen bij de prikkeldraad-scene kwam er even wat oprecht moois boven drijven. Voor de rest moet de film het hebben van de mooie plaatjes en mooie paardjes.

avatar van RaouL#1

RaouL#1

Heb niks met paarden en niks met drama films en tot mijn grote ongenoegen naar War Horse gekeken in de bioscoop bij gebrek aan andere films.

Ik moet zeggen, dat ik op het einde meeleefde met de jongen en het paard. Er zaten aardige stukken in de film en over het algemeen was het best goed te kijken ondanks de lange speelduur van ruim 2 uur!

Maar het verhaal slaat op kaas. Je krijgt het idee dat het paard er persoonlijk voor zorgt dat de oorlog ten einde komt. Verder veel onlogische gebeurtenissen die toch wel erg steken. Een daarvan is dat de duitsers en franse gewoon engels spreken. Oke de Amerikanen geile hier op, maar laat dan ook het belachelijk duits en frans accent achterwege.

Maar al met al, leuk om eens te zien.

PS: Lag het aan mij of kwamen die twee duiste broertjes wel heel erg gay over?