Genre: Oorlog / Drama
Geregisseerd door: Steven Spielberg
Met onder meer: Jeremy Irvine, Emily Watson en David Thewlis
Releasedatum: 2 februari 2012
Plot War Horse
"Separated by war. Tested by battle. Bound by friendship."
'War Horse' volgt een jongeman genaamd Albert (Jeremy Irvine) en zijn paard Joey. Hun band wordt verbroken wanneer Joey verkocht wordt aan het leger en meegenomen wordt voor het gebruik in de Eerste Wereldoorlog. Ondanks dat Albert nog te jong is om zich in te schrijven voor het leger, besluit hij toch naar Frankrijk te gaan om zijn vriend te redden.
Albert Narracott
Emilie
Geordie Soldier
Lt. Charlie Waverly
Number23
Uhm, ik zie het verschil niet echt?
Waarom vind je het wel ok als het gedaan wordt door Amerikaanse acteurs?
martijn011
- 2034 berichten
Kleine tegenvaller van een van m'n favoriete regisseurs. Ik las onlangs dat Spielberg de laatste drie jaar geen dag vrij had gehad vanwege z'n enorm drukke programma met films zoals Super 8, Adventures of Tintin en natuurlijk War Horse. Misschien dat dat hem een beetje aan het opbreken is geweest want in sommige delen van deze film ken ik hem absoluut niet terug.
De film begint aardig, maar al wel meteen vreselijk zoetsappig. De hoofdpersoon Jeremy Irvine kon me vanaf het begin al niet bekoren, vooral om z'n vreselijk 'zoete' hoofd. Z'n uitdrukking stond me niet echt aan en dat is jammer voor de belangrijkste persoon van de film.
Maar goed, naarmate de film vorderde vond ik het steeds interessanter worden. Vooral vanaf het moment dat Joey verkocht wordt aan het Britse leger en diens eigenaar. Het hoogtepunt van de film was voor mij de aanval die vanuit het hoge koren wordt ingezet. Daarin herkende ik weer meteen de genialiteit van Spielberg.
Jammer genoeg kakt de film daarna weer vreselijk in met een oninteressant plotje met twee jonge Duitse soldaten. Ook de daaropvolgende scene in Frankrijk kon me niet echt bekoren.
De film kent dus wel degelijk z'n grote hoogepunten en vreselijke dieptepunten. Grootste dieptepunt vond ik wanneer Joey in het prikkeldraad verstrikt zat en een Duitse en Britse soldaat samen hem gaan bevrijden uit z'n benarde positie. M'n haar stond recht overeind en alleen het kopje thee ontbrak nog aan dat gezellige theekransje. Echt de slechtste scene van de hele film en misschien wel van de films die ik dit jaar gezien heb.
Dat de film goed eindigt kon ik wel mee leven. Al met al viel het me toch, in z'n geheel gezien dan, tegen.
De score van John Williams is weer typisch hem. Dromerige, makkelijk in het gehoor liggende muziek wat bij tijd en wijle prima aan te horen is.
Een kleine voldoende geef ik de film en dan ben ik nog behoorlijk gul. Van Spielberg mag je meer verwachten dan deze voorspelbare hap..
Thomas83
Spielberg wordt altijd massaal geprezen, maar ik behoor niet echt tot zijn fans. Hoewel zijn vakmanschap buiten kijf staat vind ik zijn films vaak wel erg sentimenteel (al heeft hij ook een hoop geweldige films gemaakt zoals de eerste Indiana Jones-films, Jurassic Parc, Jaws, enzovoort). Voor een film waarin de relatie tussen een jongen en zijn paard centraal staat lijkt dat ook nogal op te gaan. Maar ik wil niet cynisch zijn of zo, en heb de film natuurlijk gewoon een kans gegeven. Ik raakte zelfs wel een beetje benieuwd na de erg knap gemaakte trailer.
De openingsbeelden maakten me alleen niet geheel enthousiast, met de net wat te dramatische en opgeblazen soundtrack. Ook voor Williams geldt dat hij een echte vakman is, maar vind dat hij niet echt met de tijd mee is gegaan en veel van zijn huidige muziek toch wat oubollig aandoet.
Verder krijg je ook een beetje zo'n opgeblazen gevoel bij de film doordat je in de beginfase vooral wordt doodgegooid met die eeuwige kraanshots. Toegegeven, het Engelse heuvellandschap ziet er wel fantastisch uit.
We zien hoofdpersoon Albert eigenlijk direct verliefd worden op het paard. Ook zijn vader en andere karakters later in de film zijn eigenlijk altijd direct onder de indruk van het dier. Misschien heb ik te weinig verstand van paarden om het te zien, maar ik vond het elke keer wat overdreven overkomen. Ook werkt niet helemaal hoe de vader sympathie op moet wekken. Vond hem eigenlijk vooral een dronken idioot die allerlei domme beslissingen nam. Hij wil op een gegeven moment zelfs het paard afschieten, haha. Later wordt dan wel uitgelegd hoe hij eigenlijk een oorlogsheld is en blablabla, maar het deed me weinig. Er wordt degelijk geacteerd door bijna iedereen, maar op de goede Emily Watson vond ik niemand echt bijzonder opvallen.
Een ander hekel punt aan War Horse is dat de boel is volgestopt met geforceerd speciale momentjes
waarop het paard zich bijvoorbeeld moet bewijzen of iets dergelijks, elke keer dan weer besloten met zo'n muzikale uitbarsting. Verder wordt er met regelmatig naar een nieuw groepje personages gesprongen, maar dat helpt de film niet echt vooruit. Buitenlanders spreken allemaal Engels irritant genoeg, in sommige gevallen met een vervelend schijnaccentje.
Desondanks brengt de film een hoop scènes nog wel fraai in beeld, vooral de oorlog. Die scènes zijn vaak gelijk ook de beste scènes. Dieptepunt is misschien wel die scène waarin het paard uit het prikkeldraad bevrijd moet worden. Er werd zelfs een wat rare komische draai aan gegeven. Al was het aanvankelijk nog even geestig. Ook de monoloog van de Franse opa over postduiven, besloten met die traan van zijn kleindochter, is tenenkrommend. Of de scène waarin die Duitser het paard vrij laat en “run, run” roept, en zo zou ik nog wel even door kunnen gaan vrees ik.
Het einde is ook al niet zo best. Je ziet het natuurlijk al aankomen voordat de film eigenlijk al begonnen is, maar door een sterk toeval worden paard en jongen herenigd. Op een of andere manier maakt de jongen het geluidje waarmee hij zijn paard altijd riep, en na nog vagere logica rondom het wassen van het paard besluit men dat het dier toch niet doodgeschoten hoeft te worden. Wel is er nog een klein drempeltje omdat het paard geveild zal worden, maar vreemd genoeg houden alle soldaten een inzameling zodat deze gekocht kan worden voor veel te veel geld. Dat blijkt nog niet eens genoeg te zijn, want de Franse opa doet een nog waanzinniger bod, want “het paard was alles voor zijn inmiddels overleden kleindochter”.
Uit de film blijkt nou niet echt dat paard en meisje een band met elkaar opbouwden en zo lang samen hebben doorgebracht. Maar zo heeft Spielberg zichzelf in sentiment zowaar overtroffen. Door zijn vakmanschap, ook te zien bij die prachtig geschoten laatste scène, heb ik me regelmatig nog best kunnen amuseren met War Horse, maar ik moest wel erg vaak diep zuchten om de zoveelste zoete gebeurtenis of oppervlakkige uitwerking. Spielberg kan zoveel beter. Ik kan hier amper een voldoende voor geven, zeker niet als je kijkt naar hoe lang de film nog duurt. 2.0*.
soom
War Horse stond wel min of meer op mijn te Zien film lijstje. En tada, Jesse toverde 2 kaartjes tevoorschijn uit zijn hoge hoed. Het bewijst maar weer eens, voor mij, dat Jesse echt een lieverd is, wat andere mensen ook vinden. En hoeveel mensen ook alerts insturen, omdat ik zijn naam noem, waardoor mods in welk bericht ook van mij, gaan snijden. Want hij zei na afloop, dat het niet echt zijn kop thee is. Dan wel een hele film uitzitten, terwijl het, net als Eclipse destijds, niet echt zijn ding is. Echt wel lief.
Ik vond het wel mooi. Ik kon er echt niets aan doen, maar de ontroering kwam zo ver omhoog, dat ik weer eens een paar tranen moest wegpinken. Het sentiment is dan ook wel aanwezig, en het is bij vlagen een beetje goedkoop qua emotie. Maar zeker weten mooi. Jeremy Irvine is niet zo droog achter de oren, die mag nog wel een paar graadjes droger worden, terwijl Emily Watson zich duidelijk iets beter/meer op haar gemak voelt tussen al die onbekende mensen, en ze speelt dan ook als middelpunt de hele film naar een mooi einde. Zij is de moeite waard. Het sentiment, hoeveel tranen ik ook vergoot, voelt wel dus net iets te goedkoop aan. Máár het is wel mooi. Had alleen de band iets meer aangetrokken, en het was nog mooier geworden. Nu blijft Schindler toch echt de mooiste.
peter74
Mooie film, vind het alleen jammer dat iedereen engels praat. Snap niet dat Spielberg daar voor gekozen heeft tegenwoordig. Vind dat echt ouderwets.
Le Professionnel
Tegenvaller de film begint meteen al mierzoet maar de eerste 45 minuten zijn nog te pruimen maar daarna vervalt de film in één groot slijmerig onlogisch en ongeloofwaardig drama ik vind dit één van de slechtse films van Spielberg jammer want de man heeft prachtige films gemaakt.
JohnWilliams
Aardige film met een hoog Disney gehalte.
Dat slaat nergens op, waarop baseer jij dat?
JohnWilliams
Een film met hoge verwachtingen, vrijwel bij iedereen. Spielberg is namelijk een grote naam in de filmindustrie en heeft altijd veel fans die veel van hem verwachten. Zo ook met War Horse, een film over een paard in WO I, eindelijk is een film van Spielberg over WO I in plaats van altijd maar WO II. WO I was de loopgravenoorlog en het was smerig, al deze elementen zitten goed in de film. Maar het mooiste is natuurlijk de relatie tussen mens en dier, in dit geval tussen een jongen en zijn paard. Natuurlijk is het misschien ongeloofwaardig dat hij zijn paard terug vindt in AL die loopgraven maar ach, daar gaat het niet om. Het gaat op de manier waarop de gebeurt. Een lange weg, verschillende eigenaren en uiteindelijk toch nog de overwinning. Is dit Hollywood of Disney? NEE! Dit is Steven Spielberg, één van de beste regisseurs ooit.
Een goede Cast en een geweldig verhaal, ik heb het boek nog nooit gelezen maar ik ben stiekem wel benieuwd. De muziek is natuurlijk van de hand van John Williams en is geweldig, deze muziek moet een Oscar verdienen! Zo niet...blijft de muziek mooi. De muziek ondersteunt de film vooral in het begin erg goed maar is erg dominant aanwezig. Waar de muziek in The Adventures of TinTin nog achterbleef is hij hier steeds maar weer op de voorgrond te vinden.
Prachtige beelden, goed verhaal en dat alles maakt dit weer een echte Spielbergknaller waar ik van kan genieten. Iedereen moet zijn/haar eigen mening hebben maar deze film is gewoon knap gemaakt, het werken met dieren is namelijk echt lastig. Joey (het paard) doet het ook geweldig, z'n baasje mag trots op 'm zijn!
JohnWilliams
De Hans Zimmer-style had ook echt bij deze film gepast?
War Horse is juist ouderwetse muziek, wat goed is, die perfect bij de filmbeelden past.
russo
aardige film, voorspelbaar(cliche) einde, maar ondanks de lange zit niet erg om naar te kijken.
dit komt met name door de erg mooie shots van Europa tijdens WO1, de loopgraven worden mooi in beeld gebracht en het landschap/Franse dorpjes zien er ook erg sfeervol uit.
het verhaal rond het paard zelf vond ik afentoe een beetje te veel van het goede en niet heel erg geloofwaardig, maar daar kijk je redelijk snel doorheen.
een minpunt waar ik wel mee zit is dat zowel duitsers, engelsen en fransen allemaal engels spreken (op afentoe een militair woordje in eigen taal) dit komt de film niet ten goede
spielberg heeft zich duidelijk laten inspireren door joyeux noel bij de scene in de loopgraaf met de duister en de Engelsman.
een prima film om een keer te zien, maar helaas weer niet een meesterwerk wat ik van spielberg toch weer een keer hoop te verwachten.
indrany
Samen met de kinderen deze film gekeken. Mooie film, duurt wel lang, 2.5 uur. Mooie shots, het verhaal van het paard was leuk. Mooie film.
MovieFreekje
Ik heb de film de eerste 40 minuten een kans gegeven. Wat een jammerlijk gedrocht vol met valse sentimenten en slecht acteer werk. Spielberg gaat duidelijk achteruit met zijn laatste films. Super 8 vond ik ook al niet echt geweldig.
Brix
- 19682 berichten
Zou kunnen, maar dat was ook weer gebaseerd op historische feiten.
Broner
Dat slaat nergens op, waarop baseer jij dat?
Misschien is het je opgevallen dat het een mierzoete film is. En anders kan ik je vertellen dat Touchstone Pictures een label is van de Walt Disney Motion Pictures Group.
fappie
- 2005 stemmen
Aan het einde zag ik de zon van tenminste drie kanten schijnen.
Dat is mij niet opgevallen. Ik weet wel dat ik het einde wel erg mooi vond met dat contrast en die geel/oranje achtige kleuren.
darko78
The war horse.
Het complete plaatje is goed. Als we verder gaan kijken, scoort het camera werk het best van alles.
Maar wat verwacht je ook anders van de beste man, steven Spielberg.
Of het nu op een ploeg is of tijdens een executie de camera staat goed.
Mooie close ups en de juiste plekken uitgekozen om van af te filmen.
Het acteer werk gaan we het maar niet over hebben. Want tja de hoofdrolspeler is een paard.
Maar ook van de mensen om het paard heen valt weinig te vertellen. Gewoon redelijk to goed acteer Werk alleen wel jammer dat iedereen engels sprak. ik stoor mij er niet echt aan als iedereen zijn eigen taal spreekt.
Verder durfde het paard ook niet alles, dus werd er soms een stuntpaard gebruikt. (computer beelden) dit stoort niet echt en je moet heeeeeel goed kijken wil je het zien. Dus ook hier heel knap gedaan door steven. Het geluid is ook weer beestig mooie explosies en kogels die om je heen fluiten.
Het geroffel van de paarden het is gewoon mooi.
Is er ook een min puntje aan de film? Ja die is er,
Ik zelf vond het nogal dramatiserend, het verhaal van het paard. Ga er niet te diep op in want wil niks verklappen. Maar kreeg het zelfde gevoel als bij de Titanic film goed. Maar het liefdes verhaal eromheen pffff het was te!!! Als je begrijpt wat ik bedoel. Maar in tegenstelling tot Titanic, stoort het bij de war horse niet. Al met al gewoon een top film en een genot om naar te kijken. Hij duurt meer als 2u maar dit merk je niet.
russo
wel eerst je huiswerk doen, want super8 is niet van spielberg
Ricochan38
muziek en camerawerk was prima, maar het acteren was bar slecht en de film en verhaal zelf af en toe gewoon stompzinnig.
de oscar voor beste film wint hij 100% zeker niet, hooguit die van sound editing en/of mixing.
insurtia
Dag filmfans.
Ik heb afgelopen zondag 5 februari 2012 de film War Horse bekeken in de bioscoop en ik moet zeggen ik bekijk legio's aan films dit gebeurt meer thuis dan in de bioscoop maar in dit geval werd ik uitgenodigd dus vandaar.
Helaas moet ik zeggen dat dit een film is die steven spielberg geen eer aan doet op geen enkel vlak.
Persoonlijk vond ik de film meer dan zoetsappig en in sommige scenes slecht tot ergerlijk acteerwerk en veel te overdreven,al met al ben ik er vier keer uitgelopen voor een hapje en een drankje.
Als ik niet beter wist en mensen hadden mij gezegd dat dit een film was van Steven Spielberg dan had ik ze waarschijnlijk uitgelachen.
Om de film te zien was op zich al een drama helaas,het is jammer te moeten aanzien dat de sparkle en de finishing touch van Spielberg niet aanwezig was daarvoor was deze film veel te voorspelbaar en te zoetsappig.
Het is een leuke film voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar maar voor volwassenen niet echt aan te raden naar mijn inziens.
Nu maar hopen dat Steven Spielberg deze sparkle en deze touch weer terugkrijgt in aankomende films.
Steven Spielberg is een geweldige regisseur zonder twijfel dus verder commentaar is dan ook uitgesloten mijnerzijds,oordeelt u zelf.
Gegroet Insurtia....
Brix
- 19682 berichten
Als je er 4 x uitgelopen bent heb je ook delen van de film gemist.
Of die de film voor jou beter gemaakt zouden hebben is de vraag, maar stemmen voor een gedeeltelijk bekeken film is niet de bedoeling.
tmrs
Ik geef niet gauw 5 sterren maar deze verdient het echt, moest mijn zakdoek er echt bij hebben wat een geweldige film echt een aanrader voor paardenfilms liefhebbers !
jerry r
het is als of je een film uit 40 er jaren kijkt zo een als lassie come home uit 1943.
ik vond de the war hors niet slecht maar soms kinderachtig.
en dat ze allemaal engels spreken de duitsers en de franse vond ik jammer .
de muziek van john williams was wel goed
insurtia
Als je er 4 x uitgelopen bent heb je ook delen van de film gemist.
Ten Eerste: de totale tijd dat ik in die vier keer ben weggegaan zal met elkaar nog niet eens 5 minuten zijn geweest want een hapje en een drankje zat in dit geval vlak naast de ingang/zaal van waar de film zich afspeelde ik haalde wat op en liep weer terug de zaal in.
Ten Tweede: ik bekijk meer films op een dag dan jij en kan zelfs binnen 20 minuten al een film beoordelen op lage kwaliteit en hoge kwaliteit qua entertain gehalte verhaallijn acteer prestaties en ga zo maar door.
Ten Derde: als je de commentaren hier zo leest over War horse zit ik er toch niet zo ver naast dus zou je iedereen hier even moeten aanspreken.
Ten Vierde: ga ik er verder ook niet meer op in want mensen die meteen al een mening of kortzichtig commentaar lopen te verkondigen zonder te weten hoe de vork in de steel zit spendeer ik verder geen moeite en tijd aan.
Zoals ik al eerder duidelijk wou maken War horse heeft op geen enkel vlak het Spielberg gehalte die iedereen van hem gewend is en daar zijn er meerdere mensen het over eens.
Know the facts before you act.
Gegroet Insurtia....

The War Zone
Drama, 1999

My Life without Me
Romantiek / Drama, 2003
eerste wereldoorlogpaardoorlogfarm lifeuitvoeringgevangenalcoholischcavalryplowingartillery