Genre: Oorlog / Drama
Geregisseerd door: Steven Spielberg
Met onder meer: Jeremy Irvine, Emily Watson en David Thewlis
Releasedatum: 2 februari 2012
Plot War Horse
"Separated by war. Tested by battle. Bound by friendship."
'War Horse' volgt een jongeman genaamd Albert (Jeremy Irvine) en zijn paard Joey. Hun band wordt verbroken wanneer Joey verkocht wordt aan het leger en meegenomen wordt voor het gebruik in de Eerste Wereldoorlog. Ondanks dat Albert nog te jong is om zich in te schrijven voor het leger, besluit hij toch naar Frankrijk te gaan om zijn vriend te redden.
Albert Narracott
Emilie
Geordie Soldier
Lt. Charlie Waverly
DonPeliculón
Ik heb de film nog niet gezien, maar ik vind het ook altijd fijn als verschillende groepen hun eigen taal praten, dat maakt het allemaal net wat echter. Bovendien lijkt het me een kleine moeite om een stel Duitsers in te huren. Al zijn er natuurlijk veel belangrijkere onderdelen in een film, en geeft het voor mij niet de doorslag of het een goede of slechte film is.
madmax1
Ook niet helemaal waar de eerste Duitser die we zien zegt gelijk, sind sie bescheuert one ruck deckung er komen genoeg duitse woorden in voor ,wechel die pferden en als ze tegen over elkaar staan zegt die Engelsman je spreekt goed Engels en zo zijn er nog meer en stoort weinig tot niet,, alleen muisenzifters.
Als je de film niks vind gooi het dan op wat anders, want die andere paar woorden in het Engels stoort absoluut niet,op dat paard kan je ook niet leggen die verstaat alle talen vloeiend.
gauke
Het zal in de eerste plaats beter voor de Amerikaanse markt zijn, want voor ons Europeanen blijft het vreemd, vooral als je bedenkt dat een aantal Duitse acteurs de rol van de Duitsers spelen.
madmax1
@gauke
Tuurliijk was het beter geweest als hij wat op de details had gelet de eerste woorden waren ook Duits maar naarmate ging het over in verkapt engels mij heeft het als je goed in de film zit weinig gestoord
Mondragon
Ik vind het wel storen als de Duitsers Engels spreken en dat er dan zo'n Duitsers mee komt helpen die ook perfect Engels spreekt. Er zitten erg mooie beelden tussen, maar het verhaal is mij toch veel en veel te zoetjes. Disney-achtig zelfs. Echt voor een heel groot prubliek gemaakt en nergens kreeg ik echt 'warme' gevoelens voor een van de hoofdrolspelers of het paard.
dutchtuga
Dieren die praten in Narnia zijn wel geloofwaardig?
Soms moet je daar gewoon doorheen kijken hoor, het is een film..geen documentaire!
Die vergelijking gaat niet op. War Horse is een realistisch verhaal, waar Narnia een fantasy is.
vranque
God, wat heb ik genoten van de beelden. Werkelijk verbluffend. Maar ondanks dat de meester weer een perfect plaatje heeft afgeleverd kon ik mij niet zo vinden in dit verhaal.
En dat is wel jammer. Blijf dus steken op een verdienstelijke 3.5* terwijl er een vol punt meer ingezeten had als het verhaal minder melodramatisch was geweest.
weberanja
Wat een prachtige film!! Van mij mogen ze er meer zo maken, ik heb genoten
imcw
WOW gewelidge film. nu is dit helemaal mijn genre dus je moet er van houden: sentimenteel dramatisch en hartverscheurend. ik heb er van genoten!
_Casper_
best mooie film, heb me prima vermaakt met de film en was een leuke film - zeker geen realistische film maar er zaten wel mooie dingen in.
Wat ik wel irritant vond is dat de duitsers geen duits maar engels spraken.
Explosive
De film was goed tot de scènes waar de Duitsers op de proppen kwamen die nota bene Engels spraken. Voor mij dus totaal ongeloofwaardig en het kijken niet meer waard!
Dus omdat een Duitser in de film Engels praat is het ongeloofwaardig?
Misschien nooit met je vader gesproken over de oorlog vroeger: Duitser die infiltreren bij de Engelsen, denk je dat ze alleen Engelse uniformen aan hadden?? Nee dus, toen al praten ze ook Engels.
Als je een recensie wil schrijven, blijf dan objectief!
Uzza_Sparta
bepaalde accenten kwam ook ongeloofwaardig, zelfs irritant over.
en daarom geef je een 2 uit 5?
maar bepaalde accenten kwamen niet ongeloofwaardig, zelfs irritant over in films zoals Gladiator, 300 of Schindler's List waar jij een 4,5 of 4 uit 5 voor geeft?
ik vond die Griekse accent in 300 juist heel goed
ferrariking
Wat een prachtige film ik heb zelf 2 keer gehuild.
echt een film voor dieren liefhebbers!
sydney41
Een recensie is per definitie subjectief. Afgezien van animatie's en sience fictions moeten films voor mij bovenal realistisch zijn. Ik vraag mij af hoe men zou reageren wanneer in b.v. "Zwartboek" of "Oorglogswinter" de Duitsers gewoon Nederlands zouden spreken. Mensen die zich daar niet aan storen moeten vooral blijven genieten van deze film!!
mauriceHC
wat een gedoe over de betreffende talen zeg...
idd het is beter en realistischer als duitsers duits en engelsen engels praten. Dat maakt of breekt een film niet. het voegt alleen wat toe of juist net niet...
maar als het zo'n goede film betreft als deze hoor je mij er niet over.
jstinissen
keigoede film
zeker een aanrader verveelt geen moment
steven spielberg weet het weer waar te maken
JohnWilliams
Ben benieuwd welke Oscars deze film zal pakken
Hopelijk die van 'original score' van John Williams.
Number23
Toch nog mooie score voor Steven en zijn clubje: 6 Oscar-nominaties!
- Best Achievement in Art Direction
- Best Motion Picture of the Year
Steven Spielberg, Kathleen Kennedy
theonering
Ben benieuwd welke Oscars deze film zal pakken
Hopelijk die van 'original score' van John Williams.
Ik hoop eigenlijk dat John Williams de oscar voor original score voor the Adventures of Tintin krijgt anders hebben die er geen een, en War Horse heeft nog meer kansen.
Jeroenymus
Ik heb de film nog niet gezien. Hij lijkt me interessant aangezien er überhaupt niet zo veel films zijn gemaakt met WW1 als achtergrond. Dat wat die taal betreft zou mij persoonlijk wel storen. Maar dat weten we onderhand wel. In Hollywood vinden ze eigenlijk dat iedereen Engels hoort te spreken en zo dicteren ze ook het Amerikaanse volk en de rest van de Westerse wereld. Wat dat betreft heeft de Franse cinema dus meer respect voor cultuur en historie, die in haar film iedere nationaliteit gewoon haar eigen taal laat spreken zoals het ook werkelijk geschiedde.
Kijk bijvoorbeeld eens de films Joyeux Noël en Un Long Dimanche de Fiançailles. Allebei WW1 als thema en iedereen spreekt de eigen taal en goede decors, goede dialogen, perfecte Cinematografie. Deze twee films zijn eigenlijk als een schilderij gemaakt een kunstwerk. Het predicaat film doet ze tekort.
Mega-Video
Verreweg de mooiste film en aangrijpendste film die ik ooit gezien heb. Totaal zonder enige voorkennis gekeken, maar kwam er al snel achter dat dit niet zo maar een film was. Tot het einde geboeid door de mooie scenes en grandioze acteerprestaties, niet in de laatste plaats van het paard zelf. Een aanrader!
Mega-Video
Als je zo graag Duits wilt horen dan moet je lekker een Duitse film gaan kijken. Films verkopen niet in de States als er ook maar iets van een vreemde taal te horen is. Gladiator is toch ook niet in het Latijn. Kijk nou bijv. Passion of the Christ. Van dat Armeens word je horendol. Maar ieder zijn mening. Deze film pakt je pas als je zelf emotie in je donder hebt. Geloof me, dat komt echt pas met de jaren.
Apster
War Horse is een episch dik aangezet oorlogsdrama met moraal, die duidelijk gemaakt is voor de jeugd. Film is ook een flinke zit met 140 minuten. Als geheel best vermakelijk en op het gebied van cinematografie zitten er een paar mooie plaatjes tussen. Neem alleen al het eindshot bij de boerderij met zonsondergang, wat direct een ode is aan Gone With The Wind
Film is wat onevenwichtig wanneer de oorlog begint in het verhaal. De focus ligt meer bij de mensen waarmee het paard in aanraking komt. Vanuit verschillende perspectieven zien we o.a. Duitse soldaten en Franse boeren met een slecht Engels accent. Wanneer het personage van Irvine weer verschijnt in de oorlog, lijkt de film zich weer hervonden te hebben
De aanpak van Spielberg is realistisch en serieus, zonder overigens expliciet geweld te gebruiken in oorlogsscènes. Nadeel is wel dat het een tikkeltje ongeloofwaardig overkomt, wanneer het paard dwars door de linies rent en wordt gered uit de loopgraven. Maar goed, het is voor de kinderen denk ik dan maar.
blopblop
Dus omdat een Duitser in de film Engels praat is het ongeloofwaardig?
Als je een recensie wil schrijven, blijf dan objectief!
Welke film heb jij bekeken?
trojan.exe
wel aardig
stoorde me enigzins aan het menselijke hoofdpersonage die als een behoorlijk slap balletje wordt neergezet, beetje nichterig vs licht zwakzinnig zelfs imo.
Verder stoorde ik me in deze film ook aan de "niet-engelsen" die engels spreken en waren bepaalde scenes zo onrealistisch dat ik hier en daar een cynisch lachje niet kon onderdrukken. Ook de emo-momenten in deze film deden me erg weinig terwijl ik zeker niet vies ben van het drama genre
pluspunten zijn de mooie beelden en de degelijke acteerprestaties. dit alles,tezamen met het verhaal, wat zoals eerder aangegeven is wel een hoog Disney gehalte heeft, scoort deze film imo wel een voldoende.
kimberly20
Prachtige Film en wat een schitterend paard!
In een lange tijd geen film gezien, waaraan je aan het eind gewoon sprakeloos bent.
Mooie effecten en er zijn zeker wel wat traantjes gevallen.

Geprezen WOI-film 'War Horse' van Steven Spielberg vrijdag te zien op televisie

The War Zone
Drama, 1999

My Life without Me
Romantiek / Drama, 2003
eerste wereldoorlogpaardoorlogfarm lifeuitvoeringgevangenalcoholischcavalryplowingartillery