Genre: Oorlog / Drama
Geregisseerd door: Steven Spielberg
Met onder meer: Jeremy Irvine, Emily Watson en David Thewlis
Releasedatum: 2 februari 2012
Plot War Horse
"Separated by war. Tested by battle. Bound by friendship."
'War Horse' volgt een jongeman genaamd Albert (Jeremy Irvine) en zijn paard Joey. Hun band wordt verbroken wanneer Joey verkocht wordt aan het leger en meegenomen wordt voor het gebruik in de Eerste Wereldoorlog. Ondanks dat Albert nog te jong is om zich in te schrijven voor het leger, besluit hij toch naar Frankrijk te gaan om zijn vriend te redden.
Albert Narracott
Emilie
Geordie Soldier
Lt. Charlie Waverly
christophel
Natuurlijk is dit niet als een waar gebeurd te geloven, maar het verhaal zat
mooi in elkaar, zeker bij de paardenliefhebber zal deze film scoren.
Riddler
Zeer orgineel idee/verhaal. De uitvoering vind ik minder geslaagd. Ik vond de film bijvoorbeeld soms net wat te kinderachtig. Ook qua casting had het beter gekund (paarden uitgezonderd). Daarnaast mogen Duitse soldaten van mij gewoon Duits praten.
Wel:
-Mooie shots en art direction
-Goede filmmuziek
-Goed acterende paarden
Car-freak
Indrukwekkend, spannend en vooral emotioneel. Deze film heeft ongelofelijk veel in zich waar je van onder de indruk kan raken. Vooral de passie, het paard, het acteerwerk, de muziek en de manier waarop het verhaal vertelt is...wauw!
Vol verwachting ging ik de film kijken en tot mijn verbazing is de film nog beter dan ik had verwacht. Het is al een paar keer eerder gezegd maar toch wil ik benadrukken dat de acties van het paard toch echt wel een pluim verdienen. Die mooie ogen, die relatie ermee, gewoon echt geweldig om dit te zien op beeld. Ik ben nooit zo weg van drama's omdat er al genoeg drama in de wereld is maar dit is niet zomaar drama, this is one of a kind. Dat de film overdreven Amerikaans was vond ik wel meevallen, ook negatieve recensies hier en op imdb neem ik dan ook totaal niet serieus. Opnieuw heeft Spielberg mij verrast met deze topper die wat mij betreft past in het rijtje 'beste film van Steven Spielberg'.
Als ik het hier lees op moviemeter zie ik toch wat kritieken, erg jammer.
De muziek mag ook genoemd worden, deze was in hoge mate overal aanwezig wat ik erg prettig vond. Ook de cameraploeg krijgt van mij een compliment, ik heb gewoon 146 minuten lang kunnen genieten van een film en het enige minpuntje is naar mijn mening aan het einde van de film te vinden...wanneer je weet dat hij afgelopen is
gauke
Klassiek aandoend, ouderwets (nostalgisch), sentimenteel (in de goede betekenis), meeslepend, wijds, episch oorlogs(melo)drama, dat sterk is door vorm en stijl, dat aan je voorbij gaat als een spannend boek en eruit ziet als een oud schilderij (uit vervlogen tijden). Maar vanzelfsprekend wordt er (gelukkig wel) gebruik gemaakt van technologische snufjes. Een verhaal over een levenslange vriendschap met de ingrediënten moed en eer, het overwinnen van onmetelijke obstakels en een familie die roert (vertrapt gezin tegen een hebzuchtige landeigenaar). De regisseur weet op een briljante wijze van paarden gebruik te maken. De cast is topklasse en de muziek van John Williams past naadloos. Maar bovenal: Steven Spielberg weet hoe je een verhaal moet vertellen. Enige smetje: laat Duitsers Duits praten en Fransen Frans.
Uzza_Sparta
......
Wel:
-Mooie shots en art direction
....

Is dat wel goed te zien op een kleine scherm?
...... Daarnaast mogen Duitse soldaten van mij gewoon Duits praten....
maar de rest van de wereld geeft daar echt niks om. Misschien moet je gewoon de volgende keer de film downloaden van een duitse website? Of over 2 jaar is die te zien in het duits op Duitse televisie?
JohnWilliams

gauke
["Uzza_Sparta" schreef:]
Is dat wel goed te zien op een kleine scherm?
Dat vind ik een beetje flauw: je zit bij het zien van deze film niet vast aan een computerbeeldscherm. Ik heb 'War House' bijvoorbeeld gezien (met Nederlandse ondertitels) op een groot tv-beeldscherm. Dit weerhoudt me er niet van om in februari naar de bios te gaan en 'm nog een keer te zien.
VincentvanG
@VincentvanG
Sentimentele, klassieke muziek, tenenkrommend gehuil omdat z'n paard mee word genomen, etc.. Maar het is ook gewoon niet mijn ding hoor.
Waarschijnlijk de film niet gezien en dan al zo negatief, ook geen gehuil als het paard word afgestaan aan het Schotse leger eerder een eer voor Albert, en de sound is af gesteld op de prachtige schotse weiden,en wordt eerst grimmiger tijdens de oorlog,gevoelige film voor dieren liefhebbers en niet voor negatieve film slachters.
Negatieve film slachters? Ik ben meestal veel te positief over films, maar ik heb gewoon iets tegen dit soort Amerikaanse drama's, helemaal als het over een paard gaat. Ben overigens wel een dierenliefhebber maar in de oorlog gebeuren toch ergere dingen.. Maar ik ga hem binnenkort zien, ben toch benieuwd.
dutchtuga
Met erg veel pijn en moeite heb ik mij door deze nieuwe Spielberg kunnen werken. Zelden heb ik zulke drammerige emo-cinema mogen meemaken. Liefde voor dieren is mooi, maar als dat boven werkelijk alles gaat (die scène dat de oorlog wordt stilgelegd om het paard te redden uit prikkeldraad
) dan krijg ik erg veel moeite om de film serieus te nemen. Maar ook met een korrel zout maakt Spielberg het je nog erg lastig, want dit alles is wel degelijk serieus bedoeld. Meest pijnlijke vond ik nog om te moeten zien hoe Spielberg de zeer respectabele Franse karakter acteurs Phillipe Nahon en Niels Arestrup volledig misbruikt in rollen waarin vooral de laatste het een behoorlijke tijd met krom Engels moet doen, want in de wereld van Spielberg praat natuurlijk iedereen op de wereld Engels. Enige excuus dat ik kan bedenken is dat War Horse is bedoeld voor een kinderpubliek. Ik kon hier persoonlijk in ieder geval erg weinig mee.
Riddler
Dan gaan ze opeens allemaal Duits praten en dat hoeft van mij nou ook weer niet :-p
Ik denk ook dat je shots en art direction goed kan beoordelen op een klein scherm. Hoewel het bij deze film natuurlijk mooi is als je hem een keer op groot scherm gaat zien (wat ik ook nog ga doen). Uiteindelijk gaat het vooral om het VERHAAL en alles daaromheen moet in dienst staan van dat verhaal. Anders kun je net zo goed een mooie natuurfilm/natuurfilm gaan kijken.
Tijdens het kijken kon ik ook wel meegaan in de belevenissen van het paard en was ik benieuwd hoe zijn leven zich zou ontvouwen en dat zegt voor mij veel meer dan alle andere goede elementen die in deze film zitten. Toch vond ik de uitvoering van het verhaal niet briljant. En dat heeft onder andere te maken met de cast en het oversentimele aspect.
Ik geef hem dus drie sterren omdat ik het wel een goede film vind maar zeker geen briljante. Maar wie weet dat ik na het zien in de bioscoop mijn mening (iets) bijstel.
tal1b
had meer verwacht van Steven Spielberg. Deze film had een erg hoog disney gehalte, veelste zoetsappig allemaal met overdreven film muziek en amerkaans drama en een
eind (eindelijk, na ruim 2 uur!!!!!!!!!).
toch ** voor 't paard, knap gedaan.
Nohands
Schitterende film van Steven Spielberg, niet echt een meesterwerk maar ik heb er wel van genoten. Hoe mooi de (oorlogs) film over mensen en paarden in de eerste wereld oorlog in beeld is gebracht, wat een ellende ook dieren kan treffen in de oorlog. maar ook vriendschap tussen mens en dier. een echte aanrader!!
Duidelijk een mindere Spielberg dit. Sentimenteel en nogal kitscherig, met een onevenwichtig script dat sterke momenten afwisselt met zeer matige. De film profiteert dan wel weer van een origineel gegeven, bij vlagen erg mooi camerawerk en fraaie montage. Het geheel is ook best meeslepend. Jammer van de te dik aangezette muziek, vooral aan het begin van de film, en een aantal geforceerde accenten die zo weggelopen lijken uit 'Allo 'Allo. Dat had toch makkelijk beter en subtieler gekund.
Number23
War Horse op de Critics Choice Awards:
- 7 nominaties, 1 verzilverd
Gewonnen:
- Best Cinematography (gedeeld met The Tree of Life)
en toch nog 3,5?
hutsekluts
Zeer onderhoudende film. Niet Spielbergs beste. Maar de mooie beelden, het heel aardige verhaal -hoewel behoorlijk veel clichés- en de prachtige muziek maken dit tot een bovengemiddelde productie.
Enkele aangrijpende scenes, waarvan de vluchtende en vervolgens in prikkeldraad gevangen Joey die dan tussen de Engelse en Duitse loopgraven vast komt te zitten, een van de mooiste is.
Wat opvalt is dat in de aftiteling niets over het paard (of misschien is meervoud beter: de paarden, want het zullen er wel meer geweest zijn) is te lezen......
eppo349
Een sentimentele draak van jewelste, waar natuurlijk altijd een markt voor is.
Ik vind dat het Spielberg niet gelukt is om het verhaal goed op het grote scherm te vertellen, doe mij het boek maar, op de één of andere manier kan ik me dan veel beter inleven met de ongelofelijke avonturen van Joey.
Enfin, mijn paardrijdende dochter vond het wel een mooie film en heeft menig traantje gelaten. Meer hoeft het dan niet te zijn.
Waku
Mooi gemaakt drama met eigenlijk een echte hoofdrol speler , het paard die gedurende de film in aanraking komt met uiteenlopende personen.
Mooie beelden, prachtige soundtrack en veel sentiment. Soms bombastisch gebracht zoals we gewend zijn van Steven Spielberg. Niks mis mee. Lange zit maar de moeite waard.
3.5*/4*
Schanulleke
Eigenlijk ben ik het helemaal met Gauke eens. Zelf had ik ook dat nostalgische gevoel bij de film. Ik vind dat het gemaakt is op een manier zoals er pak weg 50 jaar geleden zo'n film in elkaar gezet werd. Dat gevoel had ik er bij. Dat wat de taal van de Duitsers en de Fransen betreft , ach wat zal ik zeggen. Het is beter om ze hun eigen taal te laten spreken maar het stoorde me niet echt.
Drie en een half voor mij.
Prudh
) Zo gek is die scène nog niet. Tijdens de eerste kerstmis van de oorlog waren er kilometers en kilometers frontlinie in tijdelijk staakt-het-vuren en werd er zelfs met elkaar gevoetbald in het niemandsland. Zelfs tot enkele dagen na oud en nieuw waren hele stukken niemandsland veilig, schudden beide partijen elkaar de hand en ruilden ze voorwerpen en eten met elkaar. Om elkaar na orders van hoger hand weer tot pulp te schieten, na een bevreemdend aantal dagen van vriendschappelijkheid. Niet ontdenkbaar dat een situatie als deze daadwerkelijk had kunnen voorkomen, al moet ik ook toegeven dat deze scène inderdaad verschrikkelijk dik is aangezet (en ook nog eens misplaatste slapstick heeft
Brix
- 19680 berichten
@Prudh:
Ik dacht zelf ook aan hetgeen je tussen spoilers geplaatst hebt toen de kritiek op die bepaalde scène langskwam.
Situaties als die jij noemde zijn in werkelijkheid inderdaad vaker voorgekomen tijdens die oorlog.
Explosive
Tjonge Tjonge! We worden steeds kritischer bij het beoordelen van films!
Dit is gewoon een TOP film! van Steven Spielberg!
Deze film heeft alles wat een film in dit genre moet bezitten! goed verhaal! Je zit helemaal in de film. Nu duurt deze inderdaad lang, maar ik vond het jammer dat ie was afgelopen. Boeiend van het begin tot het eind!
Dit is een aanrader! en zal me zeker niet verbazen als deze film wordt opgenomen in de top 100 aller tijden!!
kijken deze film! ( indien je natuurlijk van het genre houd )
5*****
sydney41
De film was goed tot de scènes waar de Duitsers op de proppen kwamen die nota bene Engels spraken. Voor mij dus totaal ongeloofwaardig en het kijken niet meer waard!
madmax1
Ja die Duitsers moet je voordat ze iets zeggen gelijk in de pan hakken,dan leren we die even het praten af

tal1b
bepaalde accenten kwam ook ongeloofwaardig, zelfs irritant over.
Danoontjepower
Had een andere verwachting van de film na het lezen van samenvatting. Zoveel als de beschrijving doet geloven dat de film over een jongen gaat die zijn paard achterna gaat in de oorlog, gaat een groot gedeelte van de film over de belevenissen van het paard zelf. Een vermakelijke film, met vervelende Duitse/Franse/Italiaanse accenten en toch ook wel een lange zit.
dutchtuga
). Wou dat laatste net zeggen. Plus het gaat hier om een paard. Kan me niet voorstellen dat zoiets plaats heeft kunnen vinden. En zo ja, kiest Spielberg zo'n gebeurtenis natuurlijk weer erg selectief uit om zijn opdringerige moraal bij te kunnen staan.
JohnWilliams
Dieren die praten in Narnia zijn wel geloofwaardig?
Soms moet je daar gewoon doorheen kijken hoor, het is een film..geen documentaire!
Thampon
Vond het vanaf de 1ste minuut tot en met de (veel te lange) laatste minuut te ver gezocht.
Het verhaal is zeker niet slecht maar Spielberg wilt het allemaal zo geloofwaardig laten overkomen, wat in mijn ogen niet echt gelukt is. De melige soundtrack doorheen de gehele film deed mij ook vervelen.
Voor mij is dit een goede Familie film voor een druilerige zondag namiddag door te brengen.
Ben je een echte dieren/paarden liefhebber, dan is dit wel echt jullie ding. Daar ik geen van beide ben kies ik de middenmoot door 2,5 te geven.

Geprezen WOI-film 'War Horse' van Steven Spielberg vrijdag te zien op televisie

The War Zone
Drama, 1999

My Life without Me
Romantiek / Drama, 2003
eerste wereldoorlogpaardoorlogfarm lifeuitvoeringgevangenalcoholischcavalryplowingartillery