Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Ethan Hawke en Julie Delpy
Gesproken taal: Engels, Duits en Frans
Bekijk via Prime Video
Plot Before Sunrise
"Can the greatest romance of your life last only one night?"
Tijdens een treinreis door Oostenrijk ontmoeten twee jonge mensen elkaar. Zij is een Franse studente op weg naar Parijs, hij een Amerikaanse toerist die vanuit Wenen zal terugvliegen naar de Verenigde Staten. Hij nodigt haar uit eveneens in Wenen uit te stappen en hem tot zijn vertrek gezelschap te houden.
- Trailer (YouTube)
Bartender
Guitarist in Club
eerdekes
Leuk nieuws misschien...
Nu dinsdag op kanaal 2 ( vl. commerciele zender )
sydney
Perfecte film. Veel en veel beter dan "before sunset" en dat was al een uitstekende film. Jammer overigens dat ik de twee films in "verkeerde" volgorde heb gezien. Maar dat doet niet af aan het wonderbaarlijk mooie verhaal. De setting is ook zo perfect! Twee vreemdelingen die elkaar in Wenen ontmoeten (of eigenlijk in de trein naar Wenen), wetende dat ze maar 1 avond en nacht samen hebben. Zeker als ze erachter komen dat er een bepaalde chemie is. Dat ze maar 1 nacht hebben heeft tot gevolg dat er zoveel interessante gesprekken in een korte tijd ontstaan die normaliter geduderende een hele relatie plaatsvinden. Een relatie in sneltreinvaart dus. 5 sterren en een top 10 film.
donnie darko
wel goede film, maar snap de heisa niet helemaal.
3.5 sterren.
spuit11
Favoriete moment: de manier waarop ze naar elkaar kijken bij het luisteren van een plaat in de platenwinkel
Helemaal mee eens, kreeg stiekem ook vlinders in mijn buik.
De film kan ik in 1 woord omschrijven: whoa
Zoiets zou iedereen wel een keer willen meemaken. De chemie tussen de hoofdpersonen, de chemie die ook overslaat op de kijker. Ik houd niet van te zoete en romantische films, maar dit is een absolute aanrader.
Had eerder al before sunset gezien, maar dat maakte gelukkig niet heel veel uit.
Na 8 jaar weer gezien. Eindelijk op dvd!!!! Werkelijk prachtige film met twee geweldige acteurs die geen acteurs lijken, zo natural. Nu nog even wachten tot het vervolg op dvd komt.
Play.com: http://www.play.com/play247.as...
Deze box schijnt NL subs te hebben. Ro-disc heeft 'm ook en op voorraad: http://www.rodisc.nl/sm/sm.dll...
hypochonder
Inderdaad een erg goeie romantische film, met twee acteurs die hier een buitengewone prestatie neerzetten. Toch ergerde ik me soms wat aan het voortdurende gezwets.
De scène in de platenzaak was op dat vlak een verademing. En de scènes met de dichter en de handlezeres zijn ook zo van die scènes die een film naar een hoger niveau tillen.
sydney
Toch ergerde ik me soms wat aan het voortdurende gezwets.
Voortdurend gezwets wil ik het niet noemen. De conversaties hebben mij op geen enkel moment verveeld. Dat heb je wel vaak met "Franse praatfilms". Het gesprek tussen Jessie en Celine waren voortdurend op een interessant hoog niveau.
2x gezien in 1 week. Komt niet vaak voor.
hypochonder
Het was geen gezwets geweest als de gespreksstof wat gefilterd was geweest.
Nu was het soms teveel van het goede.
Toonmeister
Damn...wel erg herkenbaar deze film, net gekeken werd er haast emotioneel van. Doet me een beetje denken aan de tijd dat ik zelf dit soort maffe shit uithaalde....
Vond de film opzich een lange rit. Daar moet je van houden...maar gewoon de hele setting...beetje hangen overal, niet van dat hypocriete gelul...heerlijk.
Vond hem op Titanic lijken alleen dan met minder heisa en bullshit eromheen...schitterend meesterwerk!
Ik geef hem 4 **** al begrijp ik dat zelf ook nog niet helemaal aangezien dit niet echt mijn genre is....:-)
zip
Af en toe lijkt het inderdaad een beetje in scène gezet. Filosofisch gepraat komt er net iets te vlot uit en de mooie momenten stapelen zich maar op. Maar daar struikel ik niet echt over (het blijft een film). het dialoog is af en toe zo herkenbaar. woorden die al lang in je gedachten rondzwerven, maar nooit naar buiten komen omdat je ze niet kan uitleggen of omdat het erg gevoelig ligt.
Ik heb me ook ontzettend laten meeslepen door dat verschrikkelijk herkenbare verleidingsspelletje (kijken, wegkijken, kijken ...). Alle typische truukjes en reacties, het zit er allemaal in. Het is haast alsof je naar jezelf zit te kijken. het einde is natuurlijk prachtig. Ik kon hun onmacht echt voelen, werkelijk erg mooi gespeeld.
het halfje dat wegvalt is voor de fotografie, die vond ik niet echt bijzonder, nogal cliché ...
gondwana
Eigenlijk typische linklater: personnages afhankelijk van daloog, belang persoonlijkheid van acteurs, flipperkast, dromen,...
erg romantisch, hield er wel van en ben benieuwd naar sunset.
spuit11
erg romantisch, hield er wel van en ben benieuwd naar sunset.
Zeker gaan kijken. Heb hem nu 2 keer gezien. de eerste keer had ik before sunrise nop niet gezien en de tweede keer wel. Je zit dan pas echt in de film en begrijpt precies wat de hoofdpersonen meemaken. Prachtfilm
flawless
Zwijmel, wat een geweldige film. Echt een van de beste in zn soort. Had dus ook eerst before sunset gezien, maar dit is echt een pareltje.
Het verbeeld zo goed het rare gevoel dat je kan hebben als je iemand ontmoet, er de tijd van je leven mee hebt terwijl je weet dat je elkaar nooit meer zal zien waarschijnlijk. Wat als?
Ook de soundtracks passen zo goed bij de film.
5 sterren, simpelweg omdat ik zelden een film zag die zo goed een gevoel weergeeft
flawless
Deze film bevat één van de beste scènes in de geschiedenis van de cinema. De scène (en hij is ook al wel eerder genoemd), waar Delpy en Hawke in het 'muziekhokje' de plaat aan het luisteren zijn. De muziek in combinatie met het geweldige spel tussen Delpy en Hawke maakt dit een genot om naar te kijken. Je zou d'r spontaan weer verliefd van worden.
My thougts exactly
spuit11
Eigenlijk moet je nu nog een keer Before Sunset gaan kijken, dan begrijp je de film nog beter en voel je echt met Jesse en Celine mee, omdat je nu nog helemaal in de sfeer van Before sunrise zit.
flawless
"I really believe that if there's any kind of God, he wouldn't be in any one of us — not you, not me, but just this space in between. If there's some magic in this world, it must be in the attempt of understanding someone else, sharing something. Even if it's almost impossible to succeed, but who cares, the answer must be in the attempt."
Deze zin vond ik ook het mooiste stukje tekst uit de film en ze representeert dan ook het thema van de film. Een wereld vol individuen, waartussen verbindingen kunnen ontstaan. Noem het chemie, noem het liefde, maar het is iets aparts.
Chainsaw
Zo simpel kan het dus zijn. Zeer sterke film met erg natuurlijke acteerprestaties van Hawke en Delpy. De dialogen tussen de twee hoofdpersonages komen uitstekend uit de verf. Before Sunrise is romantisch, weet erg goed te boeien en is van tijd tot tijd ook nog eens grappig. Knap stukje werk!
4 sterren.
E V
De poster van deze film is echt vreselijk, heel cliché. Het geeft een totaal verkeerd beeld van de film.
Die is namelijk super met sterke goedlopende discussies en dialogen. Helemaal geen cliché romkom ofzo.
Klopt inderdaad. Ik had naar aanleiding van de poster nogal wat vooroordelen en hield rekening met het ergste toen ik de film ging zien. Ik herken Julie Delpy trouwens nauwelijks in de dame op de poster. Wel vind ik de kleurstelling van de poster wel wat hebben.
Je mag aannemen dat de studio aangedrongen heeft op zo'n cliche poster om over te komen als een mainstream romkom en zodoende een groot publiek naar de bios te lokken.
De poster van Before Sunset is gelukkig een stuk subtieler.
Vind de poster toch wel iets hebben. Je krijgt wel het gevoel dat ze écht verliefd zijn.
flawless
De poster van Before Sunset is gelukkig een stuk subtieler.
Toendertijd hadden ze wel wat meer aandacht aan de vormgeving kunnen doen, want dat is heel belangrijk bij een film in die genre vind ik. De poster van Before Sunset is idd een stuk beter, sterker nog vind hem prachtig. Wil hem graag hebben, maar moeilijk te vinden. In die poster vind je alle facetten terug van de film. De ondergaande zon die het paar heel mooi accentueert, Parijs, verliefdheid, conversatie.
Nu ik er op let is dat bij deze poster dus ook, maar hij komt een beetje cheesy over.
E V
De poster van Before sunset is idd mooier en ik denk ook beter passend bij de film dan deze poster. Maar ik moet Before sunset nog zien. Liefst zo snel mogelijk!
Diesel
Prachtige film van Linklater die werkelijk geen moment verveelt. Veel dingen die gezegd en gedaan worden zijn zo herkenbaar en hier ligt meteen ook de kracht van de film. Ethan Hawke en Julie Delpy zijn een match made in heaven, er is chemie tussen de twee en ze acteren allebei bijzonder goed. Het gedicht dat de mysterieuze zwerver op straat schrijft voor de twee tortelduifjes is ongelofelijk mooi en vat het thema van de film heel goed samen. Een topper in zijn genre. 4*
Daydream, delusion, limousine, eyelash / Oh baby with your pretty face / Drop a tear in my wineglass / Look at those big eyes / See what you mean to me / Sweet-cakes and milkshakes / I'm delusion angel / I'm fantasy parade / I want you to know what I think / Don't want you to guess anymore / You have no idea where I came from / We have no idea where we're going / Latched in life / Like branches in a river/ Flowing downstream / Caught in the current / I'll carry you / You'll carry me / That's how it could be / Don't you know me? / Don't you know me by now?
flawless
Mooie scene met het gedicht idd

Before Midnight
2013

Before Sunset
2004

Geprezen romantische film 'Before Sunrise' zaterdagavond (26 oktober) uitgezonden op televisie

Vijf goede romantische films uit de jaren 90

Le Scaphandre et le Papillon
Drama / Biografie, 2007

Trois Couleurs: Rouge
Drama / Romantiek, 1994
sunrisetalking soulmateswalkingoostenrijkwenen, oostenrijksemi autobiographicaltravellerdanuberomantic intimateromanticpretentious