• 9.377.533 stemmen

Met onder meer: Jason Statham, Chris Sarandon en James Hong

Gesproken taal: Engels, Mandarijn en Russisch

Releasedatum: 3 mei 2012

Plot Safe

"She has the code. He is the key."

Het jonge Chinese meisje Mei (Catherine Chan) beschikt over een bijzondere gave; ze heeft een onvoorstelbaar goed geheugen. Wanneer er een levensbelangrijke code opgeslagen wordt in haar geheugen, gaan de Russische en Chinese maffia achter haar aan. Die hebben maar één doel: de speciale code van het meisje om een kluis te kunnen openen. Wanneer ze weet te ontsnappen aan de keiharde criminelen, komt ze in aanraking met Luke Wright (Jason Statham), een ex-politieagent die vanaf dan alles op alles zet om Mei te beschermen.

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

Lekker actiefilm, en dat was hem dan

Gewoon goed verhaal lekkere actie en Jason Statham

Niets meer niet minder

3.0 (Een hele dikke)

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Een echte Statham film,een film waar ik dus totaal geen moeite mee heb om te kijken.

(Halverwege de film zat ik gelijk te denken aan Mercury Rising (1998) met Bruce Willis,want daar heeft de film Safe toch wel wat van weg).

Simpel verhaal(niet als storend ervaren,want dat weet je van te voren),goed acteerwerk gekoppeld aan flitsende en voor mij spectaculaire actie scenes.

Kortom: kan ik mijn medegebruikers melden dat ik wederom ontzettend genoten heb van Jason Statham in een lekkere actie film.

Mijn dank is aanwezig voor het hebben van een leuke filmavond.

avatar van Angelo2

Angelo2

Weer een heerlijke verstand op nul actiefilm van Jason Statham. Harde actie, stoere personages en een simpel verhaal zijn meestal de hoofdingredienten voor dit soort films. En gelukkig zit het met de actie wel goed. Mooi in beeld gebracht en lekker hard. Ik was zo door me popcorn heen. Verhaal was niks bijzonders en Jason statham de stoere spierbundel die er weer heerlijk op los mept. Zo zie ik het graag! Een 7

avatar van Vinco

Vinco

Helaas een erg matige film van Statham, verhaal flinterdun niks origineels aan.

Ook de actie was van een vrij laag en standaard niveau.

avatar van Waku

Waku

Dankzij de harde en spetterende actie verdiend deze film een voldoende.

"Safe"kijkt hierdoor lekker weg is en is vermakelijk.

Op stoicijnse Statham na stelt rest van het acteerwerk niet veel voor.

HALVE TAMME. schreef:

Ja, ik had precies hetzelfde.

Verder gewoon een standaard Statham actiefilmpje. Weinig mis mee maar ook zeker geen hoogvlieger. Mat name al die Chinezen en Russen acteren wel erg beroerd.

avatar van Spetie

Een redelijk filmpje, dat nog enigszins overeind wordt gehouden door de vele actie, maar verder niet heel erg bijzonder is.

Het verhaal is op sommige momenten erg onlogisch en daarnaast springt het soms echt van de hak op de tak, wat Safe niet altijd ten goede komt. Maar goed, iemand als Statham is wel uitermate geschikt voor zoiets als dit en hij doet het niet onaardig en speelt zijn gebruikelijke rol.

De actie en montage zijn best goed, maar qua verhaal en qua tegenstanders wordt het nooit echt interessant. De schurken zijn nogal clichématig, of het nou Russen zijn of Chinezen. Het is alleen wel leuk om James Hong weer eens te zien. Hij lijkt niets ouder geworden trouwens.

Maar goed, we hebben hem weer gezien en ook de volgende Statham zal ik ongetwijfeld weer meepakken.

avatar van tal1b

tal1b

weinig verhaal/diepgang, maar wel de verwachte vette acties !!

avatar van mnrk

mnrk

There's a school for gifted children up in Seattle. It's a nice drive... if you like trees and shit.

Gewoon een heerlijke actiefilm van Boaz Yakin....

Het verhaal is gewoon voor dit soort films in orde, maar het zijn de actie scene's die zeker de moeite waard zijn (Het gedeelte in de metro is gewoon heerlijk genieten)....

Jason Statham is ook de juiste acteur voor dit soort rollen (zijn stem,looks en houding) en ook Catherine Chan speelt haar rol gewoon goed.....en het blijft leuk om James Hong weer eens voorbij te zien komen ...

avatar van Insignificance

Insignificance

Warrig actiefilmpje dat tussen wal en schip landt. Het is nog lastig kiezen tussen te veel plot en te weinig actie of te veel actie en te weinig plot. Geen goed teken. Het duurt maar liefst een half uur eer Yakin de (oersaaie) partijen heeft voorgesteld, Wright en het meisje bij elkaar heeft en Statham eindelijk mag gaan meppen en schieten.

Het ziet er onstuimig uit, het gebruik van de autospiegels is even leuk, maar vaak zitten die scènes zo onbehouwen in elkaar dat veel van het effect verloren gaat. Zoals in de nachtclub bijvoorbeeld. De rest is gehaast en de score voegt weinig toe. Er gebeurt nog van alles, maar niet iets wat nog een blijvende indruk achter laat. Een losse flodder.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

(te) flitsend gefilmde actiefilm, waarvan ik het eerste half uur dacht dat het zo'n saai drama zou worden... De shootouts en de knokpartijen maken een hoop goed.. maar het is en blijft doorsnee videovoer....

avatar van Waackx

Waackx

Wel erg stereotyp allemaal: de Russen zijn de badguys, een Chinees meisje casten als slimmerik en een witte man casten als held, de vele goeie actiescenes maken een hoop goed.

Maar door het gebrek aan originaliteit (verhaal lijkt wel veel op Mercury Rising) en af en toe een warrig verhaal is het geen film die je lang nablijft.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Een van de slechtste Stratham-actiefilms die ik tot dusver heb gezien. En dan ben ik nog groot fan van hem ook.

Slecht geacteerd door de Chinezen. Russen leken helemaal nergens op. Idee was leuk, maar veel te ver gezocht. Constant het gevoel nar een B-film te kijken, en in het achterhoofd de woorden "been there, done that". Absoluut geen aanrader.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Zélfs voor een Statham film een dozijn of wat té veel dode Chinezen, Russen en wat dies meer zij. Werd gaandeweg stierlijk vervelend – laat deze maar lopen.

avatar van Barry83

Barry83

Heerlijke actiefilm die niet snel zal vervelen met een geweldige Statham!

avatar van f2sputnik

f2sputnik

Een film voor de zaterdagavond.

Gewoon kijken en niet bij na denken.

Lekkere doorsnee actie.

Verwacht niet teveel van deze film, hij heeft betere gemaakt.

Gewoon genieten.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Standaard actie filmpje met onze standaard actie held van tegenwoordig. Kijkt aardig weg, zitten wel leuke camera-invalshoeken bij!

2.5**

avatar van mixmaster

mixmaster

weer een heerlijke actiefilm met Jason Statham.

gewoon kijken en genieten , flitsende actiescenes met leuke one-liners.

Jason Statham is echt de actieheld van de laatste jaren , en ook in deze film laat ie dat weer volop zien.

avatar van Toontje G

Toontje G

Zo, dat zouden een heleboel acteurs minder zijn als het echte kogels waren geweest. Ze vielen weer eens met bossen tegelijk en dat is natuurlijk mooi want acteren kunnen ze niet..

Jammer was dat het soms leek dat ze uit de dood leken te herrijzen want uit alle hoeken en gaten kwamen er weer een hele hoop spring levend tevoorschijn. Vooral die Russen en Chinezen, mannekus wat waren die slecht, zowel in schieten als acteren.

Het amateurtheater gezelschap uit Tjietjerkstradeel zou stukken beter presteren.

Gelukkig dat er nog flink hard achter elkaar aan gereden werd en dat Statham meespeelde. Dat hield je nog een beetje wakker en wist je tenminste in het begin van de film al hoe het zou eindigen dus kon je met een gerust gevoel op je gemakkie wat te drinken en eten gaan halen zonder de pauze knop in te drukken en hoefde je ook niets van het verhaal te missen.

avatar van Yuffira_San

Yuffira_San

1* voor het magere plot en acteerwerk en 0,5* voor de toch wel mooie cover.

Maar meer krijg ik er niet uitgeperst.

avatar van T-man

T-man

Ik vind dit een lekkere aktiefilm waar ik naar kan kijken zonder na te hoeven denken. Is ook wel eens fijn vermaak. En natuurlijk Jason Statham, altijd goed in mijn ogen.

avatar van Betamax

Betamax

Genoeg aktie maar ondanks dat vond ik de film toch wat traag.

avatar van karilem

karilem

Super film....

Strakke film , net de trailer van Parker gezien. Ziet er goed uit , alleen staat statham wel op de automatische piloot de laatste jaren . Wil hem graag weer eens in een engelse ganster rol zien. Back to the Roots ala Snatch en Lock

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Mickey.one.punch schreef:

Sluit ik me eigen graag bij aan.

avatar van Zinema

Droog en dodelijk.

Waar de een Jason Statham gekscherend 'de Bruce Willis van de Aldi' noemt, zal de ander in hem juist Willis' zijn ware opvolger zien. Waarschijnlijk vanwege enige overeenkomsten in looks en de steevaste handvol gevatte oneliners. Feit is dat Statham toch een stuk ruiger overkomt en grimmiger kijkt dan menig andere actieheld. Hij bezit echter ook de zeldzame klasse van zijn vroegere voorgangers. En dus nam zijn carrière sinds de Guy Ritchie-producties een duikvlucht en rolt hij van de ene in de andere actiefilm. Soms iets te snel, maar altijd droog en dodelijk.

Safe is er eentje die van dik hout planken zaagt, maar het moet gezegd: dit kijkt wel erg lekker weg. Het verhaaltje is simpel, maar zit leuk in elkaar gestoken waardoor het heel eventjes duurt voordat het kwartje valt. Dat geeft niets en ingewikkeld is het allemaal niet, maar het biedt wel voldoende tegengas aan de goed gedoseerde portie geweld. Want er wordt nogal wat geknokt en geschoten in Safe. Vaak sterk in beeld gebracht, iets wat de film zich onmiddellijk doet onderscheiden van soortgenoten. In combinatie met het hoge tempo en Statham maakt dit van Safe een vermakelijke film.

Goed.

Met dank aan Entertainment One voor het recensie-exemplaar.

avatar van qwertzu

qwertzu

lekkere actie film, Statham is echt wel de koning van de actiefilms momenteel!

En ook nog leuk om te zien , ook wel prettig haha

Film zit leuk in elkaar, bevat de nodige humor en is gewoon een knallende actie film met veel geknok, niet meer en niets minder!

Aanrader voor ieder die graag een avondje lekkere pretentieloze actie wil kijken!

avatar van den_hannes

den_hannes

Heerlijke film. 4.5*

avatar van Tetterovic

Tetterovic

Een echte Statham film, lekker wegkijkertje.

avatar van DragQueen

DragQueen

Lekkere Actiefilm, met een onderhoudend verhaal. De actie is van niveau, en uitstekend in beeld gebracht. Jason Statham speelt zijn rol verder prima, en zorgt voor het nodige geweld. 3 Sterren.