Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Jason Statham, Chris Sarandon en James Hong
Gesproken taal: Engels, Mandarijn en Russisch
Releasedatum: 3 mei 2012
Plot Safe
"She has the code. He is the key."
Het jonge Chinese meisje Mei (Catherine Chan) beschikt over een bijzondere gave; ze heeft een onvoorstelbaar goed geheugen. Wanneer er een levensbelangrijke code opgeslagen wordt in haar geheugen, gaan de Russische en Chinese maffia achter haar aan. Die hebben maar één doel: de speciale code van het meisje om een kluis te kunnen openen. Wanneer ze weet te ontsnappen aan de keiharde criminelen, komt ze in aanraking met Luke Wright (Jason Statham), een ex-politieagent die vanaf dan alles op alles zet om Mei te beschermen.
Luke Wright
Vassily Docheski
Chemyakin
Eve
schram101
De filmpjes van Statham is vrijwel altijd leuk.
Hier de nieuwe (erg mooie) poster
Foto's en poster Safe met Jason Statham - FilmTotaal filmnieuws
eppo349
trailer: Safe trailers and video clips on Yahoo! Movies - movies.yahoo.com
Heeft Statham nog wel wat vrije tijd over? Draait heel wat films momenteel.
schram101
Trailer Youtube:
YouTube - Safe Official Trailer #1 - Jason Statham Movie (2012)
Vermakelijke troep gewoon dus!
Doet wel enorm aan Mercury Rising (1998) denken.
Maar de trailer van Safe is wel vermakelijk, ben benieuwd.
dwid
Ouderwets lijkt me ! Toppie...nu al zin in
Al lijkt 28-oktober alweer achterhaald, hij komt, volgens IMDB, zelfs nog een dag later in de USA, dan in NL
dwid
Ouderwets lijkt me ! Toppie...nu al zin in
**edit** nieuwe USA-release is 27 april 2012 (volgens imdb)
mcdaktari
Dat Chinees meisje dat Jason Statham moet beschermen lijkt best veel op dat meisje uit Nowhere Man die Koreaanse film.
LauraCharlotte
puike film! Zelfde als alle Jason Statham films. Veel (over de top) schieten en vechten en cliche op cliche, maar wel zeer vermakelijk. Verder niet teveel van verwachten
Martijnnn
En hoe is het gefilmd? Valt de actie nog enigszins te volgen?
Best coole poster eigenlijk.
blackcat13
Goeie vraag Martijnnn, want juist bij de actiescenes gaat het in veel nieuwere actiefilms juist helemaal fout. Zelfs in Expendables, die toch echt draait om de actie, was de actie veels te onduidelijk in beeld gebracht. Haat aan Shakycam! Ik heb er al net zo'n pleurishekel aan als aan al dat 3D gezeik tegenwoordig.
blackcat13
Om nog even op de vraag terug te komen... deze clip lijkt er een goed antwoord op te geven!
Ziet er goed uit toch? Prima te volgen godzijdank!
JJDijk
Net gezien in de bios bij de sneak. Precies wat je verwacht van een Statham film. Dun plot, geen geweldige dialogen, maar genoeg aktie. Jason speelt zoals Jason kan spelen (jammer dat hij z'n accent onderdrukte), de rest van de cast was oke. Op het begin heb je nog een paar leuke afwisselingen van scènes, maar dat stopt ook na de eerste 10 minuten.
Redelijke film. Niets speciaals. 3 sterren.
Yugnav
Gister ook gezien in de sneak. Ben het helemaal eens met JJDijk hierboven. Alleen vond ik hem niet meer als 2,5* waard. Echt een te dun verhaaltje...
blackcat13
Precies zoals ik had gehoopt. Heb nog nooit een typische Statham film in de bios gezien en wilde het toch een keer meemaken. Vraagje, hoe zit het met de one-liners? Zitten er een paar goede bij van onze vriend Statham?
Prudh
Zonder Statham zou dit waarschijnlijk pis zijn, mét Statham is dit fantastisch. En ik ben erachter: het zijn niet per se de actiescènes die hem zo cool maken, maar zijn dialoog. Überdroog, gevat en scherp. Statham is de enige actieheld van nu met de alure van toen.
Artemis
Statham maakt de film in zijn uppie ja en alhoewel de meeste Statham films een pot nat zijn gaat het nooit echt vervelen. Voldoende.
Movie-Addicted
Slecht. Eerste 25minuten zijn al weggegooid, rest van de film word inderdaad door Statham gedragen. Verhaal is ook slecht. Kortom, tegenvaller.
*2.5
Waackx
Doet wel enorm aan Mercury Rising (1998) denken.
Maar de trailer van Safe is wel vermakelijk, ben benieuwd.
aan die film dacht ik ook gelijk aan.
Strike0ut
gewoon weer hersenen uitschakelen en kijken naar de mooie actiescenes (die zijn er genoeg). ver idd een dun plot, maar dat is bij de meeste films met statham. dit is wel een van de betere. the machanic kan hier niet aan tippen vind ik. aanradertje als je van actiefilms houdt.
arno74
Rommelig begin. Daarna is het gewoon actie en niet nadenken.
Matig.
Jack Sparrow
Statham weer in een aangenaam knok filmpje. Verwacht geen origineel script en sterke dialogen, die zijn er namelijk niet. Film bevat voornamelijk knok en schiet scènes met een fijne montage. Wel extreem gewelddadig. Enkele heerlijke oneliners weer van Statham:
“You got some balls.”
“I know, it's amazing I can even walk.”

Lekker onzin vermaak!
Ricochan38
Statham is gewoon mr. cool - vooral door zijn oneliners.
Elke film weer genieten zoals je vroeger bij Bruce Willis deed.
jumpstylemovie
Meh.
Het verhaal is niet bijzonder of interessant genoeg en het begin lijkt uit een totaal andere film te komen. Je ziet Luke welgeteld 3 seconden boksen en dus vergeet je al snel weer dat dat een belangrijk ding in zijn leven is. Ook dat iedereen met wie hij praat zal sterven komt nooit meer terug in de rest van de film
Statham vind ik een geweldige kerel en eigenlijk de enige reden waarom ik deze film wou zien. Dat meisje vond ik niets. Zowel zij als de saaie badguys hebben zulke nietszeggende rollen. Ik wil dit toch even vergelijken met Leon die ik laatst zag. Beide films hebben een irritant meisje (Mathilda takes the cake) maar Leon had zo'n geniale badguy en in Safe was er niets bijzonders aan. Gewoon de zoveelste chinese honkytonky gang.
Dan hou je de actiescenes over en die waren dan wel weer oke. Sommige waren zelfs behoorlijk leuk vooral omdat Statham zo'n badass is. Een paar vette shots zoals de binnenspiegel en het schieten met geweren klonk lekker hard en realistisch.
Het totaalplaatje vind ik toch te grijs. Statham is cool, de film is matig.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Trade