132.191 gebruikers | 82.782 films | 30.189 regisseurs | 3.421.254 berichten | 4.774.729 stemmen

locatie: Films » Mercury Rising (1998) » Info

Thriller
108 minuten

geregisseerd door Harold Becker
met Bruce Willis, Alec Baldwin en Miko Hughes

Een negen jarige autistische jongen heeft onbewust een zeer geheime code van het Amerikaanse leger gekraakt. Luitenant Nicholas Kudrow (Alec Baldwin) wil hem in het belang van de nationale veiligheid laten vermoorden. Maar hij heeft één probleem, de jongen wordt geholpen door FBI agent Art Jeffries (Bruce Willis).

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 februari 2011, 18:12 uur
Waarom zulke lage cijfers, ik heb gisteravond enorm genoten van deze actie/drama film. Sterk verhaal en prima acteerwerk (vooral van Alec Baldwin).

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2011, 11:03 uur
Ik had er weinig van verwacht door de negatieve reacties, maar ik heb me prima vermaakt met deze Mercury Rising.

Sure, het is natuurlijk voorspelbaar en weinig bijzonder, maar het weet wel te amuseren als actie-thriller. Bruce Willis is best lekker op dreef in een soort John McClane achtige rol. Het jochie deed het ook wel aardig als autistisch kind, al was hij soms best vervelend met dat geschreeuw en gekrijs. Alec Baldwin was ook prima. Opvallend dat 2 van zulke grote namen akkoord zijn gegaan met een simpel plotje als in deze film.

Het plot kent op zich wel veel gaten en is verre van geloofwaardig, maar ik zit daar niet zo mee. De regelmatige actie en de aanwezigheid van Willis zorgen voor genoeg fun. Jammer dat het allemaal niet spannend wil worden en dat je niks vernieuwends ziet, maar desalniettemin is het wel een voldoende waard. Wel jammer van die veel te kleffe slotscene op de school.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Mercury Rising (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Mercury Rising (€ 12,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Mercury Rising (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2011, 11:47 uur
Loftin schreef:
ik vond dit een mooie film om naar te kijken...een heel goede rol van het jochie ook.
toch vond ik Alec Baldwin niet echt overtuigend overkomen als de slechterik...misschien dat ze beter iemand anders hadden kunnen casten.

Hier sluit ik me bij aan en ook gewoon netjes een voldoende. Baldwin was al nooit mijn favoriet en in deze rol helemaal niet. Maar wel veel lof voor het Jochie !

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 september 2011, 17:29 uur
Een soort van "Rain Man" maar dan met een autistisch kind i.p.v. een man. Verhaal was best aardig en wist ook wel te boeien. Verder zat er natuurlijk best veel actie in maar ook soms wat drama. Maar ja dat krijg je al snel als je een autistisch kind in een film stopt. De cast deed het trouwens best aardig.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 oktober 2011, 12:00 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Gisteren deze ook maar eens geprobeerd.
Op een of andere manier dacht ik altijd dat dit een soort van rampenfilm was met een meteoriet, die de aarde teisterd, maar niets van dit alles.

Aardige thriller, met hier en daar wat actie.
Willis is ok, maar het is de jonge acteur die een werkelijk fantastische acteerprestatie neer zet als autistisch jongetje.
Baldwin speelt weer een lekker fout type, dat is hem wel toe vertrouwd, terwijl Kim Dickens, wiens rol er met de haren is bijgesleept, voor het vrouwelijke schoon moet zorgen.

Verder wordt geen enkel cliche gemeden en waarschijnlijk kon iedere kijker de laatste scene wel voorspellen (viel me nog mee dat het jongetje niet "Friend!" riep).

Een zeven, ofwel 3,5 ster.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 november 2011, 0:05 uur
hele goede en spannende thriller met eens een keer een ander onderwerp als drugs verraad
of iets clichématig
met fantastische rollen van bruce willes en zelfs van alec balwin als (weer) een slechterik
van de eerste tot de laatste minuut genoten.
goed einde echte aanrader..

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 november 2011, 23:37 uur
Ik was niet onder de indruk. Matigjes.