Genre: Thriller / Drama
Geregisseerd door: Harold Becker
Met onder meer: Bruce Willis, Alec Baldwin en Miko Hughes
Releasedatum: 29 april 1998
Plot Mercury Rising
"Someone knows too much."
Een negen jarige autistische jongen heeft onbewust een zeer geheime code van het Amerikaanse leger gekraakt. Luitenant Nicholas Kudrow (Alec Baldwin) wil hem in het belang van de nationale veiligheid laten vermoorden. Maar hij heeft één probleem, de jongen wordt geholpen door FBI-agent Art Jeffries (Bruce Willis).
Art Jeffries
Emily Lang
Peter Burrell
Shayes
briek
Bruce Willis heeft al veel betere rollen gespeeld als deze, deze film is dan ook niet meteen de beste. Bij vele momenten was hij saai tot zwak en de goede acteurs die hier in mee deden konden wel beter. Deze film is ook niet zo slecht maar stelde voor mij maar weinig voor.
Na een enigszins hoopvol begint ontaard deze thriller al snel in rommeligheid. Cliché's in een verhaal met de nodige hiaten. Zeer matig.
redelijke film maar houd niet de hele tijd aandacht vast
The Last
De zoveelste Willis kopie, met een mislukte John McClane in de hoofdrol. Half jaar geleden nog gehuurd, vond 'm destijds ook weinig aan. En inderdaad, ik heb Willis ook véél beter zien spelen.
dacate
Erg mooie film en goede acteurs.
Vond Willies goed spelen, veel actie zit erin
Loftin
ik vond dit een mooie film om naar te kijken...een heel goede rol van het jochie ook.
toch vond ik Alec Baldwin niet echt overtuigend overkomen als de slechterik...misschien dat ze beter iemand anders hadden kunnen casten.
LEIDENAAR187
Ik vond de film sterk beginnen,maar naarmate het dichterbij het einde komt zit je nooit echt op het puntje van je stoel,zit er geen enkele wending in,en word je nergens geschrokt of verbaasd.
Baldwin stelt teleur als badguy.
Leuk filmpje om een keertje gezien te hebben maar verwacht er niet te veel van.
Leland Palmer
Bruce Willis is altijd wel cool en ook in deze film het grootste pluspunt, maar voor de rest vond ik dit maar een matige film. Verhaal slaat nergens op, is vreselijk ongeloofwaardig, het script is één grote gatenkaas, de film is niet echt spannend en ook het jochie vond ik niet overtuigend spelen. Een paar leuke scénes zitten er nog wel in, maar voor de rest erg standaard en zwakjes allemaal.
omnitoaster
voor bruce willis, gewoon omdat ie relaxed is.. verder is deze film een goedkope ripp-off van rain man
misterwhite
Ik begrijp de slechte reacties niet zo goed, het is toch een spannende film met veel pit in. Ik vond het verhaal ook erg goed gevonden.
*kelly*
Goede actiefilm(geen thriller voor mij). Bruce Willis speelt de actieheld die hij alijd is, niets meer, maar ook niets minder. Petje af voor de jongen!Fantastisch hoe dat kereltje acteert.
---------->3,5*
MNV2
Behoorlijk matige film, het enige wat echt positief te noemen is, zijn de acteerprestaties van zowel Willis als dat kereltje, Miko Hughes, want het lijkt me niet zo simpel om de rol te spelen van een autistische jongen. Verder nam de film nogal onrealistische wendingen en kwam het verhaal niet erg realistisch en nogal goedkoop over.
aerts007
Nogal vervelend clichevol verhaaltje met het altijd dezelfde Willis figuurtje.
gi30171
Goeie actiefilm met B.Willis, kereltje speelt dat ook goed. Meer moet dat niet zijn voor een ontspannende tv-avond
Malli
Film die volledig ten onder gaat door ongeloofwaardigheid: het uitgangspunt van "autistisch jongetje breekt toevallig supergeheime code waardoor zijn leven in gevaar is" valt nog net te slikken, maar de manier waarop dat gegeven wordt uitgewerkt, is zodanig bij de haren getrokken dat je tenen ervan gaan krullen zoals het afrokapsel van Michael Jackson toen hij nog een neger was. Enfin, het scenario rammelde nog harder dan de versleten Toyota Starlet waar ik ooit nog mee rondgereden heb, en als referentie kan dat tellen, believe me.
De enige reden waarom ik de film heb uitgekeken heet Bruce * acteren doe je met je wenkbrauwen en variaties op een lichte grijns * Willis, die zich met een behoorlijke cool goed staande weet te houden tussen al dat scenaristisch amateurisme.
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Ik vond de film niet verkeerd, maar Bruce Willis heeft weleens beter gespeeld.
the new guy
Ik dacht toch dat dit helemaal niet zo'n slechte film is. Wel grappig met die computernerds, en het autistische manneke speelt toch prima. Verder een normale actiefilm.
donkied
Een heel behoorlijke actie-thriller vind ik. Natuurlijk speelt Willis wel goed maar Hughes mag hier met de eer strijken. in andere films is zijn acteerwerk meestal ook sterk. Een authistisch jongetje spelen op die leeftijd lijkt me namelijk echt niet makkelijk.
Het scenario was niet briljant vond ik maar al met al is het echt geen slechte film. Ik zou alleen willen dat Willis weer is een andere genre zou proberen. Dit is echt een typische Willes-rol.
Erg prettig om te kijken 3.5*
sinterklaas
Zeer geslaagde big-brother film alweer. Maar dit keer is een gewoon normaal volwassen burger niet het slachtoffer van Big-Brother, maar een autistisch 8 jarig jongentje die onbewust een fout maakte met een codekraak en zo op de wanted-list staat. Is het nou werkelijk zo gek in de big-brother wereld?
Dat jongetje vond ik trouwens wel keigoed spelen op zon jonge leeftijd. Ook Bruce Willis kon me weer tevreden stellen als de bodyguard van het jochie en Alec Baldwin was goed als slechterik. En de bijrollen van die vrouw en Forrest Whitaker. Het verhaaltje zit goed in elkaar en is toch wel even anders dan de meeste Big Brother films. Je zou ook eerder verwachten dat dit een achtervolgingsthriller is maar toch is er genoeg plaats voor kogelfluitende vuurgevechten. Dit is overgens wel meer dan een good-guy, bad guy verhaaltje aangezien het hier wel om een zeer bijzondere slachtoffer gaat. En dit had mij ook nog wel kunnen overkomen aangezien ik ook een bepaalde stoornis heb, of zou me broertje van 9 binnekort huurmoordenaars van Big Brother op zijn dak krijgen?
Verder zeer geslaagde film. Opnieuw petje af voor Bruce Willis.
Zizzo
aardige film, met weinig actie of thriller momenten. Goed verhaal, en een sterke cast. Leuk voor tussendoor, niet meer dan dat.
Tarkus
Goede actiefilm met een uitstekende Bruce Willis.
Maar het is vooral het jongetje, Miko Hughes dat de show steelt, prachtig hoe hij de rol van een autistisch jongetje vertolkt.
Verder is het een goed scenario, niet hoogstaand, maar toch onderhoudend.
mr.oedels
een mooie film (raar verhaal) heel goed geacteert
3,5 is het wel waard
DragQueen
Een redelijke thriller. die echter nergens boven de middelmaat wil uitstijgen. Willis acteert degelijk, maar enigzins op de automatische piloot. het verhaal is verder best aardig, maar herbergt te veel cliches om echt te blijven boeien. niet echt speciaal, maar wel leuk om eens gezien te hebben. 2,5 ster.
Weertenaar
Weinig hoogstaand, maar desalniettemin redelijk te doen: 2.00 (2.20)
Een aardig concept, maar de clichematige uitwerking laat te wensen over. Het is dat good old Bruce de pet de juiste kant op heeft staan, waardoor de prent nog enigszins genietbaar is. Daarnaast komt ook de rest van de cast niet slecht voor de dag. Baldwin schmiert er lustig op los en de jonge Hughes doet het toch ook niet onaardig. Hij mag dan af en toe het bloed onder de nagels vandaan halen, de jonge Hughes gaat toch iedere keer weer onverstoorbaar en geconcentreerd verder. De angel van Mercury Rising zit hem vooral in het clichematige plot en de ongeloofwaardige uitwerking daarvan. Technisch voegt Becker ook al niet veel toe en dan blijft er behoudens de verteerbare cast nog maar weinig over om positief over te zijn. Toch gaat het me te ver een zware onvoldoende toe te kennen.
Wernertje
Ach deze film is redelijk te doen en wel vermakelijk echt super is hij daar in tegen ook niet. Ik kan hem wel aardig waarderen en ik denk dat de kritiek van de mensen rond deze film vooral komt omdat we Willis van Die Hard kennen en dit natuurlijk (in mijn ogen) 1 van de betere actie films is van de jaren 90 en dan valt een wat rustige film met Willis waar de explosies en actie etc niet zo big zijn gelijk voor veel mensen tegen of hadden ze meer verwacht.
Dooz
Goede film. Onwijs goed gespeeld door Miko, petje af.
Alleen de knuffel aan het eind, was dan weer raar voor een autist

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus