• 9.378.921 stemmen

Met onder meer: Jason Statham, Chris Sarandon en James Hong

Gesproken taal: Engels, Mandarijn en Russisch

Releasedatum: 3 mei 2012

Plot Safe

"She has the code. He is the key."

Het jonge Chinese meisje Mei (Catherine Chan) beschikt over een bijzondere gave; ze heeft een onvoorstelbaar goed geheugen. Wanneer er een levensbelangrijke code opgeslagen wordt in haar geheugen, gaan de Russische en Chinese maffia achter haar aan. Die hebben maar één doel: de speciale code van het meisje om een kluis te kunnen openen. Wanneer ze weet te ontsnappen aan de keiharde criminelen, komt ze in aanraking met Luke Wright (Jason Statham), een ex-politieagent die vanaf dan alles op alles zet om Mei te beschermen.

avatar van Ralf81

Ralf81

Spetie schreef:

Het verhaal is op sommige momenten erg onlogisch en daarnaast springt het soms echt van de hak op de tak, wat Safe niet altijd ten goede komt. Maar goed, iemand als Statham is wel uitermate geschikt voor zoiets als dit en hij doet het niet onaardig en speelt zijn gebruikelijke rol.

Inderdaad, Safe moet het duidelijk van de actie/geweld hebben. Beetje jammer als je dan toch de verwachting hebt een aardig verhaal voorgeschoteld te krijgen. Het was zelfs zo hak op de tak dat het op een gegeven moment lastig te volgen was wie nu wie was en wie welk belang had. Het actieelement vormt hier overduidelijk de kapstok, en met dat in je achterhoofd is het best een te pruimen film.

avatar van Daan258

Daan258

Aardig actie filmpje.

Verhaal was niet al te boeiend, maar de actie in de film was toch best vermakelijk.

Gewoon een lekkere actie film met Jason Statham voor als je je een avondje verveeld.

mar007

was wel weer lekkerrrrr hoor,gewoon op de bank verstand op nul en kijken.

prima actie en statham ja ach ik vind deze man gewoon helemaal geweldig.

het verhaal vond ik niet zo boeiend maar de actie vond ik goed en daar draait het uiteindelijk om.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ja, ik weet niet.

Het Chinese meisje dat nèt niet goed kan acteren.

Jason Statham die nèt niet echt zijn best doet.

Vechtscènes die nèt geen originele choreografie hebben.

Een verhaal dat nèt niet helemaal lekker loopt.

Een nèt niet helemaal geloofwaardige reactie van Statham op wat de Russen hem aan het begin van de film aandoen.

Een nèt te lang durende opening met een nèt te lang zwervende Statham.

Ja, nèt niet dus.

2.5 sterren

avatar van J.Ch.

J.Ch.

Alleraardigst, deze Statham-film. Af en toe heb ik daar gewoon zin in. Safe is wel één van de betere, denk ik. Jason Statham krijgt als personage net iets meer diepgang dan normaal en moet dus ook net iets meer acteren, wat hem best afgaat. Na de helft is het weer gewoon ouderwets knokken, waar ook niets mis mee is, maar ik vond de eerste helft best verfrissend. De scène waarin Luke Wright spontaan de slappe lach krijgt in de winkel was eens een keer wat anders - best leuk, vind ik eigenlijk.

Wat valt er verder nog over zo'n film te zeggen... Het Chinese meisje acteerde niet fantastisch, dat is dan weer jammer, maar ze is nog jong natuurlijk. Wel een goede zaak dat de Chinezen onderling Chinees spreken en de Russen Russisch (en zelfs Jason Statham weet mee te praten...?).

Al met al: Safe is niet echt iets bijzonders, maar voldoet prima aan de verwachtingen. Drie sterren.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Hoeveel van dit soort films heeft Statham inmiddels al wel niet gemaakt? En belangrijker nog ... hoeveel gaan er nog komen?

Ik ben er inmiddels niet meer zo voor te porren.

Vond hem erg saai.

SnakeDoc schreef:

belangrijker nog ... hoeveel gaan er nog komen?

ik hoop nog heeeel veel kan er geen genoeg van krijgen.

zit alweer te wachten op zijn volgende film parker.

avatar van m1701

m1701

Leuke film

Alleen had graag dat meisje nog wat meer in de film gezien, ze

deed het leuk en maakte de film wat spannender.

De actiescenes van Statham blijven altijd goed en leuk om naar te kijken

avatar van Hedgehog84

Hedgehog84

SnakeDoc schreef:

Ik ben er inmiddels niet meer zo voor te porren.

Vond hem erg saai.

Ja, hij is een soort Steven Seagal geworden, maar dan (gelukkig) van een wat hoger niveau. Vind het over het algemeen wel vermakelijk, maar nooit meer echt 'goed'. Had na Lock Stock en Snatch wel wat hogere verwachtingen (al werd dat snel de nek om gedraaid). Hij heeft in ieder geval zijn plek in The Expendables als uitgerangeerde actieheld wel verdiend, vooral wat betreft dat eerste.

avatar van Waackx

Waackx

Hedgehog84 schreef:

Hij heef tenminste een goede carriere na Lock, Stock and... aan over gehouden met de rest van de hoofdrolspelers is het stukken minder afelopen want er zullen niet veel mensen zijn die Dexter Fletcher,Jason Flemyng en Nick Moran kennen.

En je kan hem niet bepaald uitgerangeerd noemen met al zijn bioscoopreleases die elk jaar uitkomen.

avatar van Hedgehog84

Hedgehog84

Ja zijn carrière is ook niets mis mee, hij timmert aardig aan de weg. Ik had alleen meer verwacht dan een spierbundel/actieheld. Met uitgerangeerd doel ik dan ook meer op het type acteur, dat ik hem niet meer op een 'hoger niveau' zie komen, maar dat is smaakgevoelig.

Dat er ieder jaar een (of vaak meerdere) films van hem in de bios zijn, duidt wat mij betreft eerder op kwantiteit over kwaliteit.

mar007

ik vond dat hij in blitz toch een aardige rol had meer dan alleen een actieheld.

ik denk dat het grote publiek gewoon actie wil en ja wie kan dat beter dan statham

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Een stevige Jason Statham actiefilm zoals hij hoort te zijn: gestroomlijnd en strak geregisseerd, bij momenten heerlijk keiharde actiescènes en een Jason statham op dreef

avatar van sofripa

sofripa

Safe = Save

Mannen als Statham kun je op bouwen. Lekker ongecompliceerd rammen en knallen. Feitelijk speelt hij al jaren dezelfde rol waarbij het verhaaltje net even anders is. Maakt me geen biet uit. Jason is de koning van de klappen, pretendeert niets meer, en ik hoop dat hij dat nog jaren volhoudt. 3 sterren

avatar van Film Pegasus

Het is wat denigrerend om Statham de Bruce Willis van de Aldi te noemen. Willis heeft evengoed leuke B-films als 16 Blocks, Bandits, Hostage of Red waar deze Safe mooi bij past. Statham maakt uiteraard wel meer van deze films die straight to dvd zijn. Maar ze vallen nu wat meer op, terwijl die met de 80's iconen (Willis, Stallone, Van Damme, Seagal, Schwarzenegger, ...) wat vergeten zijn en enkel de (al dan niet cult)klassiekers nog in het geheugen zitten.

Qua verhaal is dit natuurlijk nonsens, maar de actie werkt wel met tussendoor de nodige oneliners. Meer moet je ook niet verwachten van deze film. Statham is Statham en doet perfect wat hij moet doen: vechten en cool kijken.

avatar van Tarkus

Tarkus

Typische Statham film, knokpartijen, shoot-outs en achtervolgingen.

Stevige kost dus, maar een simpel verhaal.

Het is niet Stathams beste film die ik al heb gezien deze, maar zoals gewoonlijk, niet te veel bij nadenken en alles over je heen laten komen.

avatar van patrick17

patrick17

Een ik sla je op je bek film.

Prima vermaak voor een zaterdagavond. Lekker een beetje rammen en raggen in een film.
Statham vind ik momenteel ook de beste actieheld van zijn catagorie.
OK de film is wellicht voorspelbaar en we weten hoe het zal aflopen maar dat maakt het
voor mij niet minder mooi.
Sommige dingen had ik wellicht anders gedaan, zoals het in leven laten van de corrupte
agent en de Rus die zijn vrouw heeft vermoord.
Dit had wat mij betreft ruiger gekunnen.

Al met al is het een lekkere knokpartij die prima te pruimen is.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Weer een vette actiefilm met Jason Staham, die toch echt wel de smaak te pakken lijkt te hebben.

Statham kruipt in de huid van Luke Wright, een zwerver die zijn carriere als bokser heeft verkloot door iemand in coma te slaan. Hij word door iedereen uit gekotst en zelfs de politie vind het een leuk pispaaltje. Zijn leven neemt toch een andere wending als zijn verhaal kruist met dat van een Chinees meisje genaamd Mei, die op de vlucht is voor de onderwereldleven waar haar vader in verkeerd en de hele zooi der omheen. Alleen is het meisje wel erg gewild bij de maffia vanwege der intelligentie en het feit dat zij een code weet dat lijd tot duizenden dollars. Wright ziet in de metro dat het meisje in gevaar is en achtervolgt word door de mafia en besluit maar eens iets goeds te doen in zijn leven en er zich hardhandig mee te bemoeien.

Wat lijd tot een Leon-achtige relatie tussen het meisje en Wright, waarbij Wright besluit het voor der op te nemen en de strijd aangaat tegen de Chinese en Russische maffia en de corrupte agenten en dat doet ie weer erg stijlvol met zijn botbrekende gevechten en zijn triggerfinger gedrag. En zo word er uiteindelijk met Safe een dijk van een misdaadfilm voorgeschoteld met vele vette actiescenes en gevechten. (Vooral die scenes in dat Hotel en in die nachtclub. Gewoon weer Staham van ouds. De schietscenes waren weer heerlijk over de top en spectaculair en er vloeit ook wel eens lekker veel bloed. De bende's zijn ook weer lekker dito, maar dat maakt niet uit. Het blijft leuk.

Jason Statham is gewoonweg weer helemaal in topvorm in deze fijne vanoudse actie/misdaad-film. Beter dan Blitz en ook zeker beter dan The Mechanic en The Killer Elite, waarin het leek alsof ie aan het afstompen was aangezien die laatste 2 films maar erg weinig vaart hadden. Maar eens kijken wat zijn komende films in de pijplijn te bieden hebben.

avatar van notsub

notsub

Leuk inhoudsloos tijdverdrijf, deze film. De actie spat wel van het scherm, maar hoe vaak hebben we al dit eerder gezien? Het stoorde me wat dat de twee paralelle verhalen na te veel geforceerde minuten eindelijk bij elkaar komen. Vanaf daar wordt het gaspedaal goed ingetrapt en vliegen de kogels in het rond. De verhaallijn kronkelt zich een weg naar een matige climax. Het is een typische Statham film, maar ook gelijk één die niets toevoegt aan zijn CV. Die staat al vol met dit werk.

avatar van De GeuS

De GeuS

Captain Pervert schreef:

Ja, ik weet niet.

Het Chinese meisje dat nèt niet goed kan acteren.

Jason Statham die nèt niet echt zijn best doet.

Vechtscènes die nèt geen originele choreografie hebben.

Een verhaal dat nèt niet helemaal lekker loopt.

Een nèt te lang durende opening met een nèt te lang zwervende Statham.

Ja, nèt niet dus.

2.5 sterren

Goed verwoord (en dat zeg ik niet puur uit luiheid)

avatar van blurp194

blurp194

Films met Jason Statham lijken een soort genre op zich te worden. En dat is een haast twijfelachtige, gevaarlijke eer in het actiegenre - als je voorgangers als Steven Seagal of Jean-Claude van Damme hebt. Want zij zien dan wel hun namen in een groter lettertype dan de titel op de dvd-hoes staan, verder dan de uitverkoopbak komen ze meestal niet meer. En zeker niet in de bioscoop.

Maar dat stigma is zeker niet wat Statham met deze film verdient. Ja, de vecht- en actiescenes nemen en belangrijke plaats in, maar het verhaal is zeker niet vergeten. Geloofwaardig wordt het nooit, daarvoor wint onze held wel iets al te makkelijk. In z'n eentje tegen de hele New-Yorkse onderwereld, en dan nog winnen ook.

En gelukkig maar, als het een geloofwaardig verhaal had moeten zijn dan was dit geen leuke film geweest. Want leuk is het zeker, een uurtje of anderhalf lang zien hoe onze held de ene na de andere groep badguys uitschakelt. Als witjes gaan ze. Zoals dat hoort. Topvermaak.

Vakwerk.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Een film die Statham op het lijf geschreven lijkt te zijn. Statham is tof, bruut en keihard in deze film. Het verhaal is niet al te best, maar de actie zorgt toch voor een doeltreffend geheel. Een vermakelijke actiefilm, niet meer maar ook niet minder.

avatar van Ridvan

Ridvan

Zeer mooie spannende film

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Wat rommelig geheel maar wel steeds in beweging. Statham zegt niet al te veel maar doet des te meer. Prima actieheld in een dergelijke film.

avatar van In beslag

In beslag

Jason statham met een dead wish,corrupte agenten in new york,

Prima combi.

Goeie actie film.

avatar van ORIGIN

ORIGIN

• 2007 stemmen

Prima actie, verhaal mwah...

avatar van YMCMB

YMCMB

Prima actiefilmpje. Leuk plot/ concept dat lekker werkt.

Wel jammer dat dat chinese meisje een wel heel slechte actrice is.

3,5* voor de lekkere shoot-outs en Jason.

avatar van nadrin

nadrin

flut verhaal

Stathan zonder enige emotie.

vuurgevechten lachwekkend.

Al veel beter gezien met dezelfde ingrediënten.

avatar van Noodless

Noodless

Aardig, maar meer ook niet.

Typische Statham-film met veel actie en een strak tempo. Het verhaal valt wel mee, maar als geheel erg ongeloofwaardig. Maar dat mag de pret niet drukken. In het begin redelijk chaotisch qua structuur gezien de vele afwisselende beelden van de verschillende maffiagroepen , agenten, het meisje en Statham zelf. Ook het camerawerk vond ik eerder aan de matige kant.

De actiescènes kwamen vaak chaotisch over. 6/10

avatar van lexiepexie