• 9.370.323 stemmen

...Men Filmen Är Min Älskarinna (2010)

Documentaire | 66 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: ...But Film Is My Mistress

Oorsprong: Zweden

Geregisseerd door: Stig Björkman

Met onder meer: Ingmar Bergman, Sven Nykvist en Liv Ullmann

Gesproken taal: Zweeds

Plot ...Men Filmen Är Min Älskarinna

Een poging om Ingmar Bergman als regisseur te vangen met behulp van achter-de-schermen materiaal van acht van zijn speelfims; vanaf Persona uit 1965 tot en met Saraband uit 2003. Met Liv Ullman als gids en commentaar van een aantal vooraanstaande filmmakers voor wie Bergman een belangrijke invloed blijft, zoals Woody Allen, Olivier Assayas, Bernardo Bertolucci, Arnaud Desplechin, John Sayles, Martin Scorsese and Lars von Trier. Een levendig portret van de man die in elk nieuw project een uitdaging vond voor hemzelf én de mensen waar hij mee werkte, zowel de acteurs alsook collega's achter de camera.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Matige docu waarin enkele grote namen uit de filmindustrie hun visie geven op Bergman via acht films, maar voor mij is dat totaal niet interessant. Leukste en veruit meest boeiende gedeelte gaat over Höstsonaten waarin we vooral beelden van achter de schermen zien, waar de acteurs hun rollen oefenen en invullen, waar de tekst herschreven wordt in samenspraak tussen acteurs en regisseur. Reuzeleuk dat zo te zien hoe dat gaat. Meer daarvan en dit was gewoon een dikke voldoende geweest, nu 1,5*.