• 9.379.080 stemmen

Rise of the Planet of the Apes (2011)

Actie / Avontuur | 105 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: Rise of the Apes

Geregisseerd door: Rupert Wyatt

Met onder meer: James Franco, Freida Pinto en John Lithgow

Releasedatum: 18 augustus 2011

Plot Rise of the Planet of the Apes

"Evolution Becomes Revolution."

Het verhaal speelt zich af in het huidige San Francisco, waar de wetenschapper Will Rodman (James Franco) zich bezighoudt met genetische manipulatie op apen in z’n strijd tegen Alzheimer. Wanneer één van de proefdieren, Caesar, zich intellectueel snel begint te ontwikkelen, ontstaat een oorlog voor de suprematie tussen mens en aap.

Will Rodman

Maurice / Court Clerk

Rocket / Bright Eyes

avatar van boemboem27

boemboem27

ik vind dit wel een hele mooie film

fantastische beelden,niet te vergelijken met de de "planet apes films" van de seventies.

zeer goede special effects

echte aanrader toppie.

avatar van ORIGIN

ORIGIN

• 2007 stemmen

Wat een strakke film, echt genoten en mooi gemaakt.

avatar van deGVR

deGVR

Mooi hoe ze Caesar echt een persoonlijkheid en emoties hebben kunnen geven, niet alleen door het verhaal, maar ook z'n houding, bewegingen etc.

Ik vond het allemaal niet heel erg spectaculair, maar het viel ook zeer zeker niet tegen.

Er waren mijns inziens twee dingen die niet goed zijn uitgewerkt: Het effect van het virus op mensen: Het is een virus, en die apentrainer niest/hoest op die buurman. Is het virus overgedragen en moet het gestopt worden voordat meer mensen het krijgen? en het einde: Als James Franco het goed vindt dat je in het bos gaat wonen met je superintelligente apen, dan wil dat nog niet zeggen dat de regering het daarmee eens is, zeker als je net een stadsdeel hebt gesloopt en mensen hebt vermoord. Dus dat wordt sowieso hommeles!!

avatar van mock turtle

mock turtle

film is best OK, maar ik vond de visuele effecten eigenlijk wat minder: de apen bewogen erg houterig. verhaal was mooi maar erg voorspelbaar en had helaas geen enkel zijlijntje: nogal kaal en oppervlakkig.

avatar van balosa

balosa

@deGVR: als je na de aftiteling verder kijkt dan zie je dat het virus zich globaal verspreidt, het gevolg kan je raden natuurlijk, de mens wordt met uitsterven bedreigd en de apen gaan heersen

@mock turtle: ik ben juist blij dat er niet teveel zijverhaaltjes inzitten, hadden er nou echt een paar boeven in gemoeten met wat snelle actie scene's erbij, of had er nou echt meer aandacht aan de romantische perikelen met Will en Caroline geschonken worden? ik vind persoonlijk van niet, maar ieder zijn meug natuurlijk

avatar van lagaiske

lagaiske

Dit is voor mij de verrassing van het jaar dusver.

Wat heb ik genoten van deze film.

Een absolute aanrader!!!

De verhaallijn is goed en CGI van de apen is van ongeziene kwaliteit.

De tijd vliegt voorbij en je verveelt je geen seconde.

avatar van davey

davey

Ik heb me prima vermaakt de effects vondt ik niet super maar overal vondt ik het een aanrader.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Verbazingwekkend leuk en evenwichtig vervolg op de bizar slechte remake uit 2001 van een sowieso al belabberde film uit 1968.

avatar van Mondragon

Mondragon

Vond hem super ! Wat zijn die apen geweldig gemaakt zeg, en een prima opbouw in de film Niks mis mee !

avatar van papaEd

papaEd

super vermaakt met deze film. Was echt geweldig.

avatar van the new guy

the new guy

Goede film! Viel me enorm mee.

De eerste 10 minuten moest ik erg wennen aan de computerapen. Als dat eenmaal past in het plaatje snap je meteen waarom de makers het zo hebben gedaan. Prachtige actiescenes en mooie beelden van slingerende apen. Eigenlijk word je een beetje jaloers van die capriolen.

Uiteindelijk een goed verhaal met een spannend eindgevecht. Het einde van de film past gelukkig geheel in de Planet of the Apes traditie. Ik hoop dat er nog een komt!

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Erg goede film, de beste van alle 'apenfilms'!

Had een poos terug de voorgangers gezien en was eigenlijk van plan deze in de bios te gaan zien. Helaas is het er nooit van gekomen, maar heb em vanmiddag eindelijk mogen zien! En ik heb erg genoten!

De film neemt alle tijd om het geloofwaardig over te laten komen. Nergens wordt er gehaast en het is mooi om de band te zien tussen Franco en z'n aap. Hoe de film verder zal ontwikkelen kan je dan al raden maar het stoorde me niet.

Ik moet ook wel zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk was van hoe de apen eruit zagen. Zeer goede CGI en Andy Serkis laat zien dat hij na het personage Gollem in LOTR ook Caesar geloofwaardig en levensecht op het witte doek kan laten verschijnen.

Heb zin in een volgend deel want die zal er toch wel komen na de scene die tijdens de aftiteling verscheen!?

Ik hoop het in ieder geval van ganser harte want films als deze zijn niet alleen een lust voor het oog maar smaken vooral naar meer!

avatar van Jagged Edge

Jagged Edge

Goh vond het wel een goede film wel zoetsappig maar dat was ook wel eens leuk en grappig lekker zitten kijken

avatar van taborano

taborano

Ik vond het helemaal niks, ik had constant de twijfel is het nu een serieuze kinderfilm, of een kinderachtige film voor volwassenen. Verhaaltje was ook zwakjes, nee ik snap echt helemaal niks van deze hoge score.

2* voor de mooie CGI.

avatar van ghostman

ghostman

taborano schreef:

Eens ! Een van de slechtste films die ik in jaren heb gezien !

avatar van Hellboy!

Hellboy!

Het verhaal was oke, echter zag het er zo verschrikkelijk nep uit.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Erg fijne blockbuster.

Film met een hart die de juiste snaren weet te raken. De relatie tussen Ceasar en Will staat centraal en wordt mooi naar voor gebracht. Goed, de bad guys in deze film zijn wel erg stereotyp en de apen zijn mijns insziens net iets te braaf. Zeker op de best wel indrukwekkende eindscène op de Golden Gate brug. Daar waar de mens geen genade toont zijn de apen te braaf. Had iets rauwer gemogen.

Visueel best verrassend. Mooie shots en de computerapen zien er werkelijk levensecht uit. Worden nagenoeg perfect weergegeven.

Franco is best aardig, net als Lithgow trouwens. De rest van de cast loopt er een beetje als opvulling bij want de enige echte hoofdrolspelers zijn de apen.

avatar van 606

Ongelooflijk wat een film, geweldig gewoon.

Prachtig gemaakt en ook de apen waren net echt, en caesar wat kon die een eng gezicht opzetten.

Verder waren er ook machtig mooie scènes.

4,5 ster

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Smaken verschillen hier wel hèèl erg.
Vond deze dè beste uit de apenfilmreeks...niet te verwarren met de "houterige" Planetfilms met McDowell.
Dit is gewoon een stand-alone film, maar op `t eind zie je dat de piloot `t virus over de hele wereld brengt, en in feite een open einde is voor een "groots" vervolg
Heb me hier prima vermaakt, en ik moet zeggen ....aan de CGI mankeert echt helemaal niets...de apen zijn heus niet houterig te noemen.
Serkis deed `t zeer goed als Ceasar, en Lithgow als vader, bijna perfect....zoals meestal.
Alleen Franco zie ik niet zo als een drs....ben em nog steeds gewend als aartsvijand van Spiderman.
Maar, dat is water onder de brug.
Goede, vermakelijke film, die me soms echt deed raken.
Laat zoiets maar meer komen....trouwens de score was ook best prima.
Ikzelf vind deze film een aanrader, voor degene die van dit soort films houd dus.
Een goeie 3.5.
Voor een herziening nog een halfje erbij, denk ik.

avatar van Debo

Debo

Leuke kinderfilm misschien maar ik vond het niks. Flinterdun verhaal, begon redelijk maar werd naar gelang de film vorderde, steeds minder en vooral belachelijker. Daarbij vond ik de opname zo vreselijk nep dat ik niet meer kan geven dan 1 1/2 ster. Ieder zijn smaak natuurlijk maar ik vind de hoge beoordelingen toch echt onbegrijpelijk.

avatar van mr. Prizzi

mr. Prizzi

mooi gemaakte film, maar het verhaal was een beetje simpel

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Ik vond het een mooie film, supermooi gemaakt.

Het enige wat ze weg hadden mogen laten was het gepraat van de apen.

+ Tom Felton was super!

avatar van Sweenie.

Sweenie.

echt een mooie film net gezien zet hem in me top 10:)

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

Goede film, een aanrader en zeker een sequal waardig.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Mooi gemaakt, leuke film, maar ik heb hem voor de tweede keer nou gezien en ik blijf het origineel vele malen beter vinden, hoe mooi de CGI ook is. Ik verlaag hem na de tweede maal naar 3 sterren.

avatar van Waku

Waku

Zoals al heel vaak genoemd hier op het forum, de film is wekelijk prachtig gemaakt.

Nog niet eerder zagen de apen er zo realistisch uit als in deze uitvoering.

Verbluffend goede special effects.

Maar ook weet men meer diepgang in de film te brengen door Ceasar trekjes te geven van emoties en menselijkheid.

Het verhaal blijft eenvoudig en de apan hadden wat gewelddadiger mogen zijn tijdens de ontsnapping ( maar nu komt waarschijnlijk de leeftijdsgrens omlaag dus meer dollars binnenstromend) maar "Rise of the planet of the Apes" is in ieder geval een lust voor het oog om te zien.

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

Extreem ongeloofwaardige film vol met 1000 flauwekulletjes (lees: plotholes) en vol met CGI-bagger. Next.

avatar van 606

notoirefilmhater schreef:

Wat een comment toch weer.

avatar van Phoenix

Phoenix

Sympathieke film met één stralend middelpunt: Caesar. Sinds de grijns van Gollum naar Sam in LotR 3 heb ik niet zo'n menselijke computeranimatie gezien. En deze is nog van een veel hoger niveau.

Zoals Caesar van een door instinct gedreven dier in de richting van denkende mens evolueert, zo worden de missing links tussen wat opgenomen dient te worden en wat uit de PC kan komen gerold ook steeds vager. Het is me dan ook niet helemaal duidelijk of Serkis of WETA Digital meer credits moet krijgen.

Verder nogal kitscherig (is het in San Francisco altijd zulk mooi weer?), maar het pakt prima uit. Heb vooral genoten van het camerawerk in enkele fantastische longtakes. Het lijkt me ontzettend lastig om hier CGI met dit detail in te verwerken, maar het gaat naadloos. Echt heel indrukwekkend.

Voor het plot is dan weer wat minder tijd (of geld), maar fuck it. Chimps hebben geen oog voor subtiele twists en diepgaande dialogen (al kwam Caesar nog in de buurt ). Beetje jammere typecasting ook (Cox heeft drie lijntjes tekst maar verneukt ze allemaal). Alleen Lithgow was een voltreffer.

4* Met nog een eervolle vermelding voor silverback Buck. Wat een beest!

avatar van erreper

erreper

CGI was aardig maar nooit helemaal geloofwaardig. De apen zien er toch zeker wel digitaal uit.

Daarnaast best wel veel 'plotholes' in het verhaaltje. Maar de opbouw is dan wel weer een positief puntje in deze film, ook de cast kan er mee door. Lithgow valt alleen wel op en staat op eenzame hoogte.

Al met al niets bijzonders maar "slechts" aardig vermaak.