• 9.370.166 stemmen

Return of the Killer Shrews (2012)

Horror | 84 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Steve Latshaw

Met onder meer: John Schneider, James Best en Jennifer Lyons

Plot Return of the Killer Shrews

"The Killer Shrews are back, and only one man remembers how to stop them...or die trying!"

Kapitein Thorne Sherman ligt zijn roes uit te slapen, als zijn stuurman de opdracht aanneemt om een crew die een realityprogramma wil opnemen naar een eiland te vervoeren. Veel te laat komt de kapitein erachter dat hij op weg is naar het eiland dat hij hoopte nooit meer te zullen zien, maar plichtsgetrouw vaart hij door. Zijn angst blijkt niet zonder reden: eenmaal druk aan het filmen wordt de tv-crew aangevallen door de spitsmuizen. Ze besluiten te vluchten naar een pand dat ooit het laboratorium van een gekke professor was, maar dat blijkt ook een slecht idee…

avatar van filmfan1967

filmfan1967

Het leek zo´n leuk idee, om een remake te maken van een film uit de jaren ´50, die inmiddels rechtenvrij is (The Killer Shrews). Nu in kleur en met betere special effects (CGI) en aardig om een enkele acteur uit het origineel te laten terugkeren. Het leuke idee is in dit geval helaas mislukt, met name omdat de CGI te knullig voor woorden is. De monsters zweven boven de grond omdat de makers vergeten zijn een schaduw op de grond toe te voegen (toch één van de basisregels lijkt me). Bloed is hier een egale donkerrode vlek, alsof er verf op de film zelf zit.

Ik hoop dat Gila!, een remake van The Giant Gila Monster, wel aan de verwachtingen zal voldoen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Binnenkort op SyFy, jippie!

avatar van filmfan1967

filmfan1967

Vanavond om 21.00 uur op Syfy.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Vandaag erg genoten van Piranhaconda, dit heb ik voortijdig uitgezet. Vreselijk. Misschien dat ik 'm binnenkort in de herkansing laat gaan, maar ik betwijfel het.

avatar van Collins

Collins

Een vervolg op Attack of the Killer Shrews uit 1959. Dat was geen beste film en dat is het vervolg ook niet. Je zou verwachten dat de effecten beter waren of dat men tenminste inhoudelijk verrassend uit de hoek zou komen. Nee dus. De computeranimaties zijn belabberd. Ik zie nog liever de verklede honden uit 1959 dan het moderne prutswerk uit 2012. Het verhaal volgt de gebruikelijke paden en voegt niets toe. Men probeert nog de lege huls te camoufleren met humor, maar die is ook van een belabberd niveau en maakt de film nog vervelender.

In de film keert held James Best terug die ook in 1959 van de partij was. Om onduidelijke redenen keert hij weder naar het eiland waar hij ooit door grote muizen werd aangevallen. In de film zijn op gezette tijden wat oude fragmenten uit de originele film geplakt, die door hun zwart-witte hoedanigheid gemakkelijk zijn te herkennen. Wel leuk als je de eerste film hebt bekeken. Verder hebben ze geen toegevoegde waarde. Er worden geen interessante relaties gelegd tussen beide films. The Return of the Killer Shrews vertelt liever zijn eigen armzalige verhaal.

De humor is niet leuk. De personages zijn bloedirritant. Slechte effecten ook. De bloeddorstige beesten zijn liefdeloos in elkaar geflanst en maken een sneue indruk. Goed passend in een sneue film. Dat wel.

Ik ben de film ingegaan met een hoop goodwill. Die was al snel opgebrand en maakte plaats voor een diepe vermoeidheid. Soms hoor of lees je wel eens dat iemand opmerkt dat een film zo slecht is dat ie weer goed wordt. Geen idee hoe dat werkt. Een onzinnige opmerking, lijkt me. Voor deze film geldt simpelweg dat ie hopeloos slecht is. En met die constatering werd ie niet opeens beter.