• 9.373.881 stemmen

Geregisseerd door: Marta Balletbò-Coll

Met onder meer: Anna Azcona, Marta Balletbò-Coll en Josep Maria Pou

Gesproken taal: Catalaans, Engels, Frans en Spaans

Plot Sévigné

Het leven van Julia Berkowitz, een prestigieuze theaterregisseur die in Barcelona woont, neemt een onverwachte wending wanneer ze besluit om een toneelstuk te produceren gebaseerd op Madame de Sévigné. Julia zal moeten kiezen tussen haar man - een gerespecteerde en invloedrijke recensent, haar minnaar - de aantrekkelijke regisseur van het National Public Theater en de onvoorspelbare vrouwelijke schrijver van het toneelstuk over Madame de Sévigné.

Júlia Berkowitz

Cap de Vestuari

Mare de Marina

avatar van Movsin

Movsin

De aanzet en de commentaren - knappe dialogen - rond de gedachte om de brieven van Madame de Sévigné in toneel om te zetten, worden steengoed gebracht, maar daarna gaat de film zich zelf toch wel verliezen in een wirwar van korte scènes waarvan de opzet niet altijd duidelijk is, zodat het geheel gaat flirten met verveling. Uiteindelijk blijkt dat de discusies over Madame Sévigné hebben geleid tot het openbaren van situaties uit het verleden en diepliggende emoties en gevoelens.

Volle aandacht vereist om deze typisch Spaanse film naar waarde te analiseren.

avatar van Fransman

Fransman

Ja Roland, Movsin, ik weet nog niet of ik daar wel zin in heb. Als ik de synopsis lees lijkt het me wel een hoop gedoe.

avatar van Movsin

Movsin

Te lang geleden,Fransman, om me meer details te herinneren. Alleen dat het redelijk complex was.

A vous de juger...