• 9.374.052 stemmen

Met onder meer: Susan Sarandon, Sean Penn en Raymond J. Barry

Releasedatum: 21 maart 1996

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Dead Man Walking

In de Angolagevangenis in New Orleans wacht Matthew Poncelet op zijn terechtstelling. Hij ontkent zijn aandeel in de verkrachting en moord op twee jonge tieners. Matthew beweert dat zijn vriend het vrijende stelletje heeft vermoord. De non Helen Prejean gaat in op zijn verzoek voor geestelijke bijstand en bereidt Matthew voor op zijn aanstaande executie. De gemeenschap en nabestaanden reageren vol onbegrip en woede op haar hulp aan de crimineel.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Sister Helen Prejean

Lucille Poncelet

Sister Colleen

avatar van Jordy

Jordy

Zeer sterk geacteerd (vooral door Penn), en een erg mooi en indrukwekkend verhaal dat wat stof tot nadenken geeft. 3 en een halve ster.

avatar van neo

neo

een meesterwerk.sean penn maakte kans op een Oscar maar die ging naar nicolas cage voor leaving las vegas (ook niet slecht ,maar penn was toch een tikkie beter).

avatar van Dingez

Dingez

A deffinet see twice movie. Or three times.. . *sad*, dat wel

avatar van highlander

highlander

Goed acteerwerk en een goed verhaal dat de andere kant van de doodstraf belicht. Ik ben nooit een liefhebber van Sean Penn geweest maar hier is hij indrukwekkend. Indringende film die tot nadenken stemt.

Pitbull

Prachtige film en een indrukwekkende slotscene. Je kunt zeggen van Amerika wat je wil, maar die doodstraf heeft toch tot heel wat mooie films geleid. Zeer goede rol van Sarandon en Sean Penn is ook heel goed in de rol van slechterik die toch je sympathie weet te winnen. Dit is één van de weinige films waarbij ik echt een brok in m'n keel kreeg, alleen al die bewaker die zegt: Dead Man Walkin, kippenvel.

Pitbull schreef:

Zo had ik er nog nooit tegenaan gekeken.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Pitbull

Hoho, nou gaan we toch even helemaal de andere kant uit merk ik. Doodstraf vergelijken met de holocaust (????), al is het dan maar op filmgebied. Ten eerste ben ik niet voor de doodstraf, ten tweede is het in bijna 100% van de gevallen terecht dat degenen die de doodstraf krijgen bestraft worden voor hun daden, in Amerika de doodstraf in Nederland levenslang. De slachtoffers van de Holocaust zijn natuurlijk in geen opzicht schuldig geweest.

avatar van renske

renske

Pitbull schreef:

En laat dat nou juist niet het geval zijn! Als je je ook maar een beetje verdiept in bijvoorbeeld de zaak rond de gouverneur van Illinois (Ryan) die een volle maand geleden aftrad en daarbij 140 death-row gevangenen gratie verleende omdat hij er in de loop van de jaren achter was gekomen - onder meer door het werk van David Protess, een journalisme hoogleraar, die sinds het begin van de jaren '90 met zijn studenten stelselmatig de farce heeft ontmaskerd rond de rechtzaken waarbij de doodstraf het vonnis was en daarbij ook vele mensen heeft vrijgekregen - dat er helemaal niks klopte van het systeem. Als je dan nagaat dat Ryan zelfs een REPUBLIKEINS gouverneur was, dat wil dat heel wat zeggen. De 'hun daden' waar jij aan refereert zijn vaak simpelweg niet 'hun daden'.

Pitbull

Ja, geef nou niet ff een lesje geschiedenis, want dat er onschuldige mensen de doodstraf krijgen is wel bekend (en dat verhaal dat jij vertelt is ook al een tijdje bekend). Het gaat erom dat mensen die de doodstraf krijgen een misdaad hebben begaan (in ieder geval volgens de jury of de rechter) en mensen die vermoord zijn tijdens de holocaust niet, pffff.

Allejezus zeg, het was alleen maar bedoeld om ff een ironische opmerking te maken en dan krijg je dit op je bord.

avatar van Ramon K

Ramon K

Tonyvdb schreef:

Ook over de Holocaust zijn hele goede films gemaakt...

Ik neem aan dat Pitbull geen bijbedoelingen heeft met deze uitspraak vooral gezien het feit dat ie tegen de doodstraf is. Dus laten we de Holocaust er maar buiten laten.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Tonyvdb schreef:

Ook over de Holocaust zijn hele goede films gemaakt...

Wat is dr nu gek aan die aan opmerking? T was n waarheid als een koe. Over verkrachting, incest, moord, diefstal, overvallen en aliens die mensen in n broodje hamburger willen verwerken zijn ook heel mooie films over gemaakt en daar kan je ook over zeggen wat je wilt.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Zeer krachtig drama met indrukwekkende scenes en emotionele momenten. Rond de film hangt er tot op het eind een zeker spanning. Sean Penn is grandioos en ook Susan Sarandon is indrukwekkend. Een meesterwerkje. 4*

Mischa

oh, boe-hoe-hoe! Wat een afschuwelijke jankfilm! Dit is gewoon een verkapte re-make van Love Story! Dat je hier intrapt! Een anderhalf, en geen cent meer

EmDee

love-story tussen wie dan?

avatar van Wolverine

Wolverine

Mischa schreef:

Bij een jankfilm was de dader wel onschuldig geweest. Deze film stelt de doodstraf aan de kaak op het moment dat de gepleegde misdaad afschuwelijk is. Kortom heeft de justitie in de VS het recht om met een te verwachte gezond denkende rechtspraak iemand met een zieke geest te straffen met het middel waarvoor hij/zij veroordeeld wordt.

avatar van mimi mouse

mimi mouse

love-story tussen wie dan?

Ik heb inderdaad ook geen idee?! Matthew en de beul misschien?

avatar van gotti

Ik neem aan dat Mischa de love-story tussen de Non en Penn bedoelt, maar voor mij was deze film veel meer dan dat... Erg mooi. Snel weer herzien.

EmDee

Dan heeft ze m.i. de film niet echt begrepen.

avatar van Illuvatar

Illuvatar

sterk acteerwerk van Susan Sarandon en Sean Penn, maar toch kon het geheel me niet zo boeien

een 3*

EmDee schreef:

Dan heeft ze m.i. de film niet echt begrepen.

Ik ben in mijn leven al voor heel veel uitgemaakt, maar voor een vrouw? Nou ja...

Vergelijking met de film Love Story was inderdaad een beetje ongelukkig, dat geef ik toe. Wat ik eigenlijk bedoelde te zeggen was dat ik dit, ondanks de toch pretentieuze teneur, een fabrieksmatige en bloedeloze film vind, die alleen maar probeert de kijker op een gemakzuchtige wijze te ontroeren.

Dat ligt volgens mij niet aan Penn of Sarandon (die hebben al vaak genoeg bewezen goed te kunnen acteren), maar eerder aan de zwakke regie en het wel zéér voorspelbare en clichématige plot.

Films over zaken als schuld, vergeving en (angst voor) de dood, intrigeren mij doorgaans zeer, maar bij deze film doet het me echt he-le-maal niets.

Mischa schreef:

Oeps, sorry dan.

Maar ken toch echt wel dames met zo'n naam.

Mischa

I know, één van mijn vele jeugdtrauma's: geachte mevrouw ..... enz.

avatar van Take One

Take One

Prachtig acteerwerk van beide hoofdrolspelers, hoewel Penn mij meer aangreep dan Sarandon. Deze film heeft veel indruk op mij gemaakt de eerste keer en heeft daarom ook een plek in mijn collectie.

avatar van Purmerend

Purmerend

Deze heb ik is gezien, en ik vond hem vrij goed. Voorlogig 3,5*

avatar van Take One

Take One

Toch nog eens goed nagedacht. Deze film verdient 5 sterren. Het compleet lege gevoel waar deze film je mee achterlaat wordt door weinig anderen bewerkstelligd.

Deze film zet me toch nog altijd in tweestrijd of ik voor of tegen de doodstraf ben. Naarmate de film vordert krijg je toch een soort sympathie voor Penn. Maar zijn gruwlijke daad kun je echter nooit vergeten.

Halfje erbij.

avatar van Bane

Bane

Schitterende film! Waar vaak goede films het presteren het laatste 5 minuten tot een piek weten te brengen, gaat deze film een stuk verder. Tot halverwege is het allemaal goed te verkroppen en laat je het rustig over je heen komen. De 2e helft is een grote stijgende spanning lijn, die zich enorm heftig opbouwd. Dan het moment van de waarheid, gevolgd door een nieuwe climax die je tot lang na de film zal bij blijven.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Best aangrijpend stukje drama met sterk acteerwerk van Sarandon en Penn. Ook de goede bijrollen vallen op; onder andere R. Lee Ermey, Jack Black en Clancy Brown komen even voorbij. Verder is de sfeer goed en weet het verhaal goed te boeien, hoewel het tegen het einde af en toe wat inzakt. Verder lag het tempo soms net ietsjes te laag. Maar verder een prima film met vooral bovengemiddelde acteerprestaties.

3,5 sterren

avatar van Benninf

Benninf

Aan het einde werd de film telkens beter en erg emotioneel. Sean Penn acteerde fantastisch, hoe hij huilde was vooral erg overtuigend! Na zijn prestaties in deze film en Carlito's Way gezien te hebben, is hij een van m'n favoriete acteurs geworden.

Het begin en het middenstuk van de film waren inderdaad soms een klein beetje saai en langdradig.

4 sterren.

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Aangrijpende film, met ijzersterke rollen van Sarandon en Penn. Geeft mooi de dilemma's rondom de doodstraf aan. Nu voor de 3e maal gezien en het verhaal blijft me nog steeds aangrijpen.