• 9.370.970 stemmen

Met onder meer: Shingo Tsurumi en Yoshihiro Nishimura

Gesproken taal: Japans

Plot Gokudô Heiki

"Try me."

Shozo Iwaki, een ex-yakuza en momenteel huurling in Zuid-Amerika, verneemt dat z’n vader Kenzo, ook de leider van de Iwaki-bende, is vermoord. Hij keert na 4 jaar terug naar huis en ontdekt dat Kurawaki, de nummer één van z’n vader, verraad heeft gepleegd en Kenzo heeft vermoord. Shozo is belust op wraak. Na een episch gevecht blijven Shozo en Kurawaki voor halfdood achter, waarbij Shozo een arm en een been is verloren. Ondanks z’n ernstige verwondingen blijft hij wel in leven en hij ontwaakt in een mysterieuze medische dienst met een M61 Vulcan kanon waar vroeger z’n rechterarm zat en een raketwerper waar z’n linkerbeen zat. Shozo, eerst nog wat verbaasd, vindt z’n nieuwe gewapende lichaam best leuk en maakt zich op voor een revanchematch tegen Kurawaki, die ook zo z’n mechanische verbeteringen heeft ondergaan. Maar eerst zal Shozo moeten afrekenen met Tetsuo, z’n vroegere beste vriend die nu door de Kurawaki-bende werd ingelijfd om hem te vermoorden...

Twitch

We've been promised a full, complete trailer for this soon -

Nog eventjes wachten op de eerste beelden van de nieuwe Sakaguchi. Al wel vast wat stills en info

Tonypulp

Trailer tegengekomen op de Sushi Typhoon site. Ziet er goed uit .

avatar van jirachi03

jirachi03

Ziet er weer lachen uit.

avatar van Onslaught

Onslaught

Ben erg benieuwd!

Nét niet.

Al is het absoluut een vermakelijke film. Probleem is een beetje dat het érg leuk begint allemaal, maar halverwege iets te serieus wordt. Tuurlijk blijft te gekheid komen, maar niet in de mate van Nishimura's talent. De relatie tussen Tak en Tetsu krijgt iets teveel aandacht en ook de actie zelf wordt iets te repetitief.

Had er iets meer van verwacht, daarom dat het hierboven wat negatief klinkt. Het was wel leuk om Tak weer eens in een hoofdrol te zien, de film kent nog steeds genoeg wtf momenten en er zijn voldoende scenes die er cool en gaaf uitzien.

Hoop dat Deadball iets meer brengt dan deze film, of eigenlijk vooral iets minder: serieux. Voor een mindere Sushi Typhoon nog steeds erg vermakelijk en onwerkelijk, maar de lat ligt nu eenmaal erg hoog.

avatar van McSavah

McSavah

Is het niet het serieuze dat in het belachelijke wordt getrokken? Ik wacht nog maar even op de blu-ray..

Dat zal vast ook wel de bedoeling zijn geweest, maar in contrast met de vliegende speedboaten en menselijke wapens wordt het een beetje saaiig.

avatar van McSavah

McSavah

Mja, ik vond bijvoorbeeld Helldriver juist aan de saaie kant, ondanks dat je daar de hele tijd gekkigheid voorgeschoteld krijgt. Yamaguchi heeft mij overigens op basis van zijn eerste twee films nog niet echt kunnen overtuigen. Tak is, als acteur in ieder geval, wel top natuurlijk

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Belachelijke film! Alles is echt belachelijk! Het acteerwerk is slecht met heel veel overacting. Het camerawerk is erg rommelig en de gevechten zijn niet goed in beeld gebracht. En het verhaal is echt te belachelijk voor woorden. Het is allemaal zo belachelijk dat ik er toch ook wel weer de humor van kan inzien. Ik heb wel een paar keer moeten lachen. Daarom toch nog een 2,5 ster

avatar van Zinema

Fatale fallus.

Deze knotsgekke actiefilm doet het subgenre der J-sploitation eer aan. Blote vrouwen die als bazooka worden gebruikt (drie maal raden waar de loop zit), zeer veel bloed, bizarre personages en ga zo maar door. Alles gemarineerd in een komische saus, die de bloedfonteinen met veel plezier voorzien van de broodnodige knipoog. Soms resulteert dat in gegrinnik bij de kijker maar soms ook in schaterlachen, want de film gaat volledig over de top.

Het Bassie en Adrian-gehalte is erg hoog, maar des te makkelijker hapt deze cartooneske idioterie weg. De kettingrokende held verandert letterlijk in een levend wapen, nadat zijn arm tijdens een gevecht wordt afgerukt. Het wordt vervangen door een mitrailleur. Het blijkt geen overbodige luxe te zijn, want zijn vijand heeft zich een ‘fatale fallus’ laten aanmeten. Een verschrikkelijk kanon dat de genitaliën lijkt te vervangen. Mocht u nu nog de zuurpruim willen uithangen..

Goed.

Met dank aan Filmfreak voor het recensie-exemplaar.

Tonypulp

Weinig slijt. Blijft een beproeving om steeds met iets unieks te komen, maar in dit weinig subtiele (sub)genre lijkt het nooit op te houden. Verwachtingen waren wellicht iets lager n.a.v voorgaande berichten, maar die bescheidenheid blijkt grotendeels niet op mij tot toepassing. Yakuza Weapon is opnieuw een product uit de Sushi Typhoon stal die mij ongelooflijk enthousiast krijgt.

Cult Movies Reviewed: Yakuza Weapon (2011, Tak Sakaguchi, Yûdai Yamaguchi) - dvd recensie - cultmoviesreviewed.com

avatar van ipman-99

ipman-99

"The numerous gunfights and explosions will leave your furniture shaking." ... " !!!

Fantastische Aziatische Yakuza parel !!! Geweldige vette geschifte film die ik nu voor de 3de keer aan een heropfrissing onderwierp ! Zwaar onder de indruk alweer van deze zo speciale parel van jewelste in zijn fantastische genre wat de Aziatische filmwereld zo speciaal kan maken !!! Alles is zo geschift en over the top !!! Deed denken aan"The Machine Girl" maar dan toch weer anders omdat deze vol met wapens achter de hand zit op de meest ondenkbare plaatsen ! Geen woorden voor, wat hou ik (ook) zo van deze genre van films !!!

Unieke parel die zwaar over the top , over the top is !!! Dat dit allemaal dan weer gekoppeld is aan de factor bloederig dat moet ik hier al lang niet meer zeggen e ! Waren blijven ze die speciale creaties van wapens in godsnaam vandaan halen ... !!!

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Gemengde gevoelens bij deze film. Na een desastreus begin - de strijd in de jungle - met totaal ongeloofwaardige actie en irritante humor is de film verder in het verhaal wel geregeld in de juiste plooien gevallen en stoorden de mislukte humoristische momenten - of wat daar moest voor doorgaan - niet meer echt of slechts af en toe. Ik weet niet wat die Japanners bezielt om steeds weer absurde humor in te lassen in gevechtsfilms. Laat dat aub aan Jackie Chan over. Ik heb trouwens een duidelijke voorkeur voor Chinese martial arts films. In deze film heb ik welgeteld 1 echt grappig moment kunnen registreren en dat was het neerfladderende behaatje van de "verpleegster" die aan flarden werd geschoten. Vaak is deze film veel te overdreven en totaal ongeloofwaardig waardoor de aandacht verzwakt. Al bij al toch 3 sterren

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

ipman-99 schreef:

In deze recensie kan ik ik mij vinden, net als in die van Zinneman. Heb hem gisteravond voor de eerste keer gezien. Man wat heb ik gelachen en genoten van deze bloederig komische film, met al zijn onwaarschijnlijke situaties. Ik begon mij op een gegeven moment wel te irriteren aan dat extreem bombastisch stem gebruik. Nou is dat in de meeste japanse films het geval, maar dit was wel heel erg. De dialogen werden bijna continu geschreeuwd. Maar goed ik heb van de film genoten en kan zo als double feature in een Grindhouse Theatervertoond worden. Van mij een 3.5