• 9.374.498 stemmen

Oorsprong: Italië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Terence Hill

Met onder meer: Terence Hill, Nancy Morgan en Fritz Sperberg

Plot Lucky Luke

Wetteloosheid en bandeloosheid heersen in Daisy Town, totdat sheriff Lucky Luke en zijn superintelligente paard de orde herstellen. Luke verlaat de stad echter, omdat hij teleurgesteld is in de inwoners. Zijn aartsvijanden, de vier broertjes Dalton, halen onderwijl vredelievende indianen over kolonisten te overvallen, maar dan schiet Lucky Luke hen te hulp.

Lucky Luke

Deputy Virgil

Hank, the Bartender

avatar van stephan73

stephan73

Erg tegenvallende comicbook verfilming. Kon ook niet goed gaan, want Lucky Luke komt beter tot zijn recht als tekenfilm en niet als live-action film.

Dat Terence Hill ook niet een goede regisseur is helt de film ook al niet en de non humor maakt het allemaal nog ellendiger!

Enkele aardige momenten zorgen ervoor dat ik het niet de laagste waardering ga geven die op MM bestaat.

Flauw en kinderachtig!

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Slechte verfilming van een leuke strip held Lucky Luke.

Onleuke humor, slechte casting, kinderachtig en vervelend. Niet al te best deze film van/met Terence Hill. Krijgt een 1,0.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Matige Lucky Luke onder regie van Terence Hill.

Aan het begin van de film krijg je de indruk dat het vooral weer een knokfilm zal

worden zoals Hill er talloze met Bud Spencer heeft gemaakt.

Dat blijkt mee te vallen (Of tegen: Het is maar net waar je op hoopt), en draait

het vooral uit op schietpartijen. Volgens mij in de strips Lucky Luke ook nooit

de vuisten zien gebruiken.

Hill zet hier een Lucky Luke neer die totaal anders oogt dan de stripheld. Het paard

dan wel weer als in de strip wit. De scenes met het paard zijn trouwens ook de

leukste. Zoals wanneer de twee (Jolly Jumper eveneens zittend) aan het vissen

zijn.

Leuk om een keer gezien te hebben, maar als komische stripverfilming weinig

geslaagd.